MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

Ja tez tylko szukam okazji zeby sie z domu wyrwac ;-)Dobrze, ze moj maz chce wtedy z małą zostac.Tylko i tak dzwonie co chwila zeby sie upewnic czy wszystko gra;-)
Co do gosci to my juz pierwsze oblężenie mamy na szczescie za sobą.

to już lepiej :)

A ja wciąż w tej hurtowni nie byłam -mimo, że spacer tam zajmie mi jakieś 10, 15 minut - tak sądzę ...

Duży to w ogóle sklep jest?

z tymi gośćmi to tak jest że każdy czekał na maleństwo i chce zobaczyć...i tak naprawde od powrotu ze szpitala codziennie ktoś u nas jest, dziadki, drugie dziadki, pradziadki, a jeszcze dwie prababcie nas nie odwiedziły...na dziś zapowiedział sie wujek i kolega męża...reszta tez wydzwania...fajne są te wizyty ale po godzince chce zeby nas zostawiono w spokoju:p

mojemu skóra nie schodzi ale za to wyskakują mu jakies krostki na buziulce, które znikają i pojawiają sie za chwile w innym miejscu...nie wiem co to:/

Na zakupy do hurtowni vitalia:) muszę kupić młodej parę rzeczy. ale to zawsze powód by sie ubrać i wyjść na chwile z domu:)

Nyzosia domyslam sie ze jak juz sie jest po i goscie przychodza to ma sie wszytskiego dosc:) Pewnie i u mnie tak bedzie ale staram sie myslec pozytywnie:P Zreszta nikt z mojej rodziny jak wpadnie na chwile to nie pozwoli dziecku spac, zaraz je obudza "przez przypadek" hehe:)
Ja czasem jak mam gorszy humor i mam dosc mojego meza to ide na zakupy nawet do supermarketu po maslo i juz mi lepiej;)

u NAS NA SCHDZąCą SKóRę POMGłA PARAFINA TERAZ WYGLąDA OKI. gOśCI MAMY W TEN WEEKND BO WYPRAWIAMY CHłOPAKOM 3 URODZINY

Aniaa
Ja sądzę, że wszystko będzie zależało jaki październik będzie :). A ostatnio to u nas pogodę trudno prognozować ... I niestety tego nie przewidzimy czy już zimno będzie ...

Nyzosia:
a zakupy to jakieś porządne? Czy tylko do supermarketu :P
Pomyśl sobie, że tak za 2, 3 tygodnie trzeba będzie nowe ciuszki kupić - jak figura wróci do normalnych wymiarów :). Ja już nie mogę się doczekać kiedy znów będę się normalniej ubierać :).

nyzosia jak najbardziej trzeba sie odstresować ;) mnie pewnie tez deprecha zlapie hehe ważne ze to minie :)

a co do gosci - to ja mam naprawde wielka nadzieje ze nie nawiedza nas od razu tylko po jakims czasie!!

To prawda ze się dołowałam tym szpitalem.
Kurcze wychodzi na to ze od 3 tygodni mam depreche:))
Mam nadzieje ze już teraz będzie tylko lepiej.

Mojej skóra schodzi z całego ciałka. z rak najbardziej ale tez np. z powiek:) Śmiesznie wygląda.

Aniaa co do odwiedzin rodziny to ja tez byłam za - wiadomo dziadki musza zobaczyć małą ale jak sie nie prześpi nocy a potem ma sie gości a mała akurat śpi a jak goście wychodzą to daje czadu to sie gości odechciewa:)))

właśnie wpadłam na pomysł ze w ramach odstresowania wyjdę dzisiaj na chwile do sklepu:))

Madziulka ja mam to samo z noga, u mnie Mala na jakis nerw naciska...

Co do tego ubioru to wiem ze tylko 2 minutki no ale potem jesienia tez bede chodzic z nia na spacery i zastanawiam sie w co wtedy ubierac, czy kupic jakis kombinezon jesienny czy wystarczy cieply pajac i kocyk...

ja mysle ze w kombinezon to bedzie za cieplo body, pajac i przykryc kocykiem - ta jak mowicie droga do samochodu to 2 minutki ;)

hej mamuski ;)

jak mnie coś wczoraj bolalo, noga biodro sama nie wiem co chodzic nie moglam ale dzis juz lepiej wiec nie narzekam. Mnie mala w nocy jeszcze nie obudzila ale siku jak najbardziej :D

Nyzosia dasz rade, wiem ze pomyslisz ze co ja wiem skoro tego nie przechodzilam i nie przechodze ale posluchaj dziewczyn. Uszy do góry - pamietasz jak sie dolowalas jak bylas w szpitalu? a mala wyjsc nie chciala nooo wiec usmiech do corci bedzie dobrze ;)

Aniaa
Ja mam i taki bardzo ciepły pajacyk i kombinezon.
A małą zapakuję w zależności od pogody - podejrzewam, że w pajacyk :).
Ani jednego ani drugiego do torby nie pakuję, mąż dowiezie jak już będzie potrzebny :). Ale sądzę, że bardziej pajac wchodzi w grę.

Zresztą to tylko droga ze szpitala do parkingu - jakieś 2 minutki. W samochodzie będzie już przecież cieplej :).

ehhh- to się zawsze wydawało takie proste w teorii :) mleczko powinno być i już ...w mojej sr wszystkie dziewczyny planowały karmić piersią - a potem niestety okazuje się, że nie zawsze to tak łatwo idzie :(.

A mi po wielu trudach udało się wreszcie zamówić książkę do magisterki. Jak ja nie lubię sklepów internetowych. W ogóle nie jestem w stanie pojąć jak można mieć coś wystawionego i w rzeczywistości ani jednego egzemplarza na magazynie. Kolejny raz, zamawiając coś mniej popularnego musiałam złożyć zamówienie w 3 sklepach - w których okazywało się, że oni jednak tego nie mają ....

mojemu malemu schodzi skorka na nosku, na raczkachi stopkach :)

U mnie nie ma problemu z ilością mleka - mam go tyle ze w lodowce stoi obiad i kolacja dla młodej:) Problem jest z jedzeniem bezpośrednio z cycka. No ale nic na razie trenujemy, jutro przychodzi konsultantka laktacyjna i będziemy działać na ostro.

Zmieniając temat - czy waszym dzieciom tez ta schodzi skóra?? Moja wygląda jak jaszczurka:)))

Mnie juz dosc wczesnie wysypalo rozstepami na brzuchu, wiec teraz juz nawet nie zwracam na nie uwagi...chociaz sa jeszcze okropnie czerwone:/

Co do przyjmowania gosci po porodzie, ja licze sie z tym ze u nas sie masa ludzi przewinie, bo ja mam duza rodzine w ktorej wszyscy jestesmy blisko ze soba i moj maz ma spora. Wszyscy sie juz nie moga doczekac narodzin małej bo to pierwsza wnuczka i pierwsza prawnuczka i nie mam serca im odmawiac zeby chociaz na chwile wpadli i zobaczyli. Zreszta nie sa jacys nachalni zeby siedziec niewiadomo ile, jak bede zmeczona napewno zrozumieja:)

Mam pytanie odnosnie ubranka dla dziecka na wyjscie ze szpitala, bedzie to juz wrzesien i zastanawiam sie czy wystarczy ubrac Mala w body z dlugim rekawkiem, cieplejszego pajaca i przykryc kocykiem czy pakowac ja w kombinezon? Kurcze narazie mam tylko kombinezon taki cieplutki, zimowy i nie wiem czy kupowac jakis taki lzejszy na jesien, jak myslicie?

Ja uważam że warto walczyć o swoje mleczko bo zawsze masz je pod ręką, chłopaków karmiłam cyckiem tylko 1 mc bo było mi ciężk przystawiać i poszłam na łatwiznę. Teraz wolę posiedzieć dłużej z mała a dać jej z piersi. Nyzosia im więcej przystawiasz i odciągasz tym więcej mleczka masz, bo organizm dostaje sygnały że potrzeba go więcej. Polecam też herbatki na laktację bocianek i HiPP natal - podobno więcej mleczka jest jak pije się mleko sojowe ale nie wiem czy to prawda, no i dużo płynów trzeba pić, dla mnie sztuczne to ostatneczność bo i tak trzeba gotować butelki, przygotować mieszankę itp a to czas też zajmuje ;) Trochę więcej optymizmu :)
W ciąży miała kilka rozstępów koło pępka a po urodzeniu zniknęły ;) ale nadal się kremuje kremem na rozstępy i ujędrniającym :)

weronikka co do rozstepów...to ja przez całą ciąze na brzuchu miałam moze z 4 małe rozstepiki...na sam koniec jak mały zszedł na doł i brzuch sie obniżył to mi wysypało tych rozstepów w______ także niestety ale mi szlak brzuś trafił na sam koniec mimo kremów, balsamów masazy i nie wiadomo czego jeszcze:/

nyzosia glowa do gory... ja ryczalam przez pierwsze 3 dni bez powodu... mnie cycki bolaly bo nie moglam sciagnac pokarmu i co przeszlam kolo lustra i zobaczylam 8kg nadwagi to mnie szlak trafial... ale teraz juz jest okej... hormony musza sie uspokoic wtedy jest juz dobrze...wierz mi :)

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...