MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Pozwolę sobie następny wątek założyć, bo tamten to już się ciężko ładował, prawie 500 postów miał ;)

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-30-t174373,1,16.html

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07)- nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna

Co do noszenia w chuście zimą- jak najbardziej!!! Właściwie to zimą jest fajniej w chuście niż latem :) Maluszek grzeje się od rodzica, a rodzic od maluszka :) My Tosię zimą do chusty ubieraliśmy w body, pajacyka, ciepły welurowy dresik z kapturem, czapeczkę, rękawiczki, najczęściej brał ją do chusty mąż, zapinał polar na niej już i w trasę :) Była cieplutka, ale nie zgrzana, w sam raz :) A miała 2 tygodnie... :)

Z Wojtusia pępkiem jest problem. Najpierw musimy jechać do chirurga- usunąć ziarninę (azotem). Następnie musimy kupić plasterki na pępuszek i ściągać skórę obok pępka plasterkiem, tak żeby pępek się wciągał. To ma potrwać ok. 2 tygodnie.
Mój mężczyzna waży już prawie 5 kg :D Od wyjścia ze szpitala (czyli w miesiąc) przybrał już 1600 g :D Szaleństwo!

Ale jestem zła trochę, bo poradnię dzieci zdrowych przeniesiono na I piętro przychodni, trzeba pokonać mnóóóóóstwo schodów :/ Nie wiem, jak tam się można z wózkiem dostać. Ja na szczęście poszlam z chustą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

yecath podrzucilam Twoj watek z Toska i oczywiscie zaglosowalam:)

kurczaki, u nas ciagle cisza w eterze:) nic sie nie dzieje....
zastanawiam sie kiedy jechac do szpitala... moze faktycznie w piatek podjade to bedzie tydzien po terminie i zobaczymy co powiedza:)

Yecath glos oddany, przypominaj codzienie, bo wiesz ze w ciazy to skleroza czasem dopada ;)

laski, nudna jestem ;P ale przypominamy się z konkursem: http://pl.lennylamb.com/#chusta/konkurs/1983
Zagłosujcie na Tosiulindę, jeśli nie macie nic przeciwko :) :)

Moja wciąż regularnie kopie - miejsca chyba ma jeszcze dość :). No,ale najważniejsze, że to raczej nie boli :).

Nyzosia- ja też zamierzam raczej tu korzystać z lekarza - do polmedu to już kawałek drogi jest, niestety :(.
Najważniejsze, że ubezpieczenie w pracy jest opłacane i nie muszę płacić pełnej kwoty :).

A ja dziś już chyba kupię fotelik z bazą -powoli trzeba już wszystko kompletować ...Mało czasu zostaje.

No ucięło twojemu maluszkowi pół twarzyczki.
Moja mała strasznie się wierci. Zaczyna się obracać, leży w poprzek i strasznie kopie.
Dziś na 13:20 wizyta u gin. Ja mam straszne problemy z oddychaniem. nie mogę nabrać powietrza, robi mi się słabo, i czasem czuje jakby toś całą energię ze mnie wyssał. Do tego mam za sobą nieprzespaną noc. Ciekawe co na to powie mój lekarz. no ale nic pojdziemy, zobaczymy i damy znać jak wrócimy.

ja kawałek buzi - tak od noska i brzuszek :)

czy wy widzicie cos na tym moim zdjęciu?Mi je obcięło i widze tylko brzuszek i nozki mojego dziecka ;-)

Gosiaro, sliczne Maleństwo! Jak ja bym juz chciala swoje zobaczyc:)
Sylwia moja Mala ostatnio nie jest zbyt aktywna, chyba jej sie miejsce konczy, kopniaki raczej zmienily sie w rozpychanie, ale dla mnie tylko czasem bolesne, ogolnie wytrzymuje:)

dziewczyny czy wasze maluchy też tak mocno kopią i rozpychają się w waszych brzuszkach. Mi już się czasami na płacz zbiera :(

No to wklejam wam moją dzidzie

image

Hej dziewczyny :)
Zaglądam tutaj do Was codziennie, ale fakt - trochę mam mało czasu żeby pisać, więc tylko czytam.
Mały rośnie jak na drożdżach, też już wyrasta z ubranek, ale nie ma się co dziwić skoro ostatnio w ciągu dnia potrafi jeść co 30min :/
Kolki, gazy już przerabialiśmy - okazało się, że powodem gazów było to, że brałam dwie tabletki żelaza dziennie co widocznie na niego też miało wpływ. Jak jedną odstawiłam, zaczął się w miarę normalnie załatwiać. No i dwa razy dziennie piję herbatę koperkową.
A kolki miał raz przez śliwki suszone, a raz ... już nie pamiętam. Ale to jest koszmar jak tak dziecko płacze :/ z tego powodu wprowadziłam dietę eliminacyjną i póki co jest spokój :)

Niestety mały daje nam ostatnio popalić w nocy. Budzi się np o pierwszej i do czwartej trzeba go zabawiać :/ jak prześpi całą noc budząc się "tylko" co dwie godziny na jedzenie to jest mega sukces. A tak, to dzisiaj np mam na koncie tylko 3h snu, poskładane oczywiście z drzemek. No ale może mu się to w końcu unormuje.

No nic, mały ssak się obudził i już cmoka znacząco :)
pozdrowienia dla wszystkich :)

Dziewczyny jak macie ochotę to powrzucajcie zdjęcia waszych dzieciaczków. Strasznie jestem ciekawa jacy przystojniacy i jakie damy się porodziły.

aaa...i najwazniejsze...juz za 2 dni odbieramy wozek wiec zaczne jezdzic na spacerki jupiiiii :D

hej dziewuszki :)

moj aniolek spi wiec mam chwilke dla siebie... :) wlasnie skonczylam sprzatac lazienke a zaraz robimy obiadek :)

z tymi szczepieniami to slyszalam, ze lepiej isc standardowa sciezka, to znaczy nie brac tych programow 5+ lub 6+ tylko normalna ilosc...nie wiem jeszcze , musze poczytac...

Konrad przybral od wyjscia ze szpitala 600gram, wiec ma juz 3,6kg ale jest niemilosiernie dlugi !! spiochy mi sie za krotkie zrobily dla niego :)

A dziewczyny jak to jest z wyborem przychodni i pediatry? Kiedy to sie robi i jak, dzwoni sie do tej przychodni ze sie dziecko urodzilo i ze sie chce tam zarejestrowac?

My mamy abonament w LuxMedzie ale musimy poczekać na pesel młodej. Poza tym chce z niego korzystać sporadycznie w nagłych przypadkach bo ta pani dr z przychodni jest na prawdę bardzo fajna - pracowała jako neontolog w szpitalu wiec zna sie na rzeczy:

Własnie wróciliśmy od lekarza. Bardzo fajna pania dr mamy. 45 min u niej siedzieliśmy!!!

No wiec mała ma kolki - prawdopodobnie nietolerancja laktozy. Mamy dać jej infacol - to jest to samo co sab simplex tylko ma mniejsza ilość czegoś tam. a potem możemy dawać ss - w niedziele będziemy go mieli.
Ja mam odstawić wszystko co od krowy - problemy po nim idą w parze z kolkami - i pic wapno. ponoć maluchom tez pomaga jak mama pije wapno.
no i mamy uzbroić sie w cierpliwość:)

Młoda przytyła 300g od wyjścia ze szpitala:) tak wiec elegancko:)

Pani dr powiedziała nam tez z czego może wynikać problem z jedzeniem z cycka - młoda źle otwiera dolna wargę. Musimy z nia trochę poćwiczyć.

Co do podnoszenia główki to tak ma być:)))

I mogę czytać wszytko w internecie ale potem mam do niej przyjść to skorygować:))))

Tak wiec Nilkaa wal do pani dr Stec jak w dym:))))

Gratuluje nowej mamusi!
Dzisiaj jestem super wyspana, bo Maja oibudzila sie tylko 2 razy w nocy na karmienie.Chyba mi dziecko podmienili ;-).Teraz sobie spokojnie leży i rozglada się.
Po wczorajszej wizycie u ortopedy jestem mega szczesliwa.bioderka zdrowe, więc malutka nie odziedziczyla dysplazji po mamusi!Uffff.

Mam jeszcze pytanko do mamus odnośnie szczepien.Szczepicie na rotawirusy i pneumokoki?wybieracie te płatne sczepienia redukujące ilosc ukłuć?Ja mam narazie mały metlik w głowie...

My mamy abonament w Polmedzie - naprawdę ułatwia to życie. Małą też od razu zapiszemy jak się urodzi :).

Gratulacje dla kolejnej mamusi;)!

U Nas nie ma problemu zeby sie dostac,dzwoni sie rano i sie idzie na konkretna godzine,ale to nie w centrum wiec moze dlatego.

Moj mały jeszcze nosi najmniejszy rozmiar tylko rekawki robia sie przykrotkie a nogawki sa dobre;)
Przytył od wyjscia ze szpitala juz 1,5kg hehe rosnie w oczach.

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Pompa ciepła (24 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...