MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Czy tylko ja mam aż tak wolny internet, że wątki powyżej 300 postów ładują się co najmniej kilka minut ;)?

Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-31-t175648,1,16.html

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Właśnie o tym mowie. mnie sie wydawało ze nie ma nic bardziej naturalnego jak karmienie piersią. a tu sie okazuje ze to wyższa szkoła jazdy!!! i czasami wiążą sie z tym prawdziwe dramaty:(((

no nic my jeszcze popróbujemy:)

Ja sie upieralam przy karmieniu piersi ,tymbardziej ze mialam mleko a myslalam ze go miec nie bede.
Niestety mialam rozne 'przeboje' z karmieniem zwiazane,ale wciaz sie upiralam,płakałam z bolu itp,ale niestety Maly juz tak płakał,nie najadał sie ,ja nie wiedzialam co robic.
A pozniej za namowa mojej mamy i meza rodzinki przeszlam na mleko sztuczne.To zupełnie inna bajka u Nas ,Maly najedzony,je co 3 godzinki,nie płacze,nie ma kolek ,jestem zadowolona i wcale sie nie wszydze ze karmie mm.
Chociaz dla niektorych kobiet to niezrozumiale i 'tepia' te kobiety ktore nie karmia piersia,ale ja mam to gdzies:D

Malaniunia - wcale ci sie nie dziwie:)

W sumie to niektóre dziewczyny maja racje jak piszą ze jest straszna jakaś taka nagonka na karmienie cyckiem. I ja tez tej nagonce i psychozie uległam przez to teraz jestem taka wściekła.
Z jednej strony chciałabym żeby mała jadła moje mleko a z drugiej jak nam nie wychodzi to dobrze by było jakby człowiek nie miał wyrzutów sumienia ze daje mm. A tak ja sie teraz katuje ściąganiem i nie mam odwagi rzucić tego w cholerę i karmić młodą mm.

No zobaczymy jak będzie bo póki co zastoje schodzą:) Ale jak będą mi sie robiły następne to ja pierdziele taki interes:)

Morela masz racje ,kazdy bedzie popieral inny szpital ,Ci co rodzili i sa mega zadowoleni beda chwalic własnie ten szpital w ktorym rodzili. Ja mialam cc na Klinicznej i lezac tam juz mialam dosc ale juz po paru dniach i powrocie do domu z perspektywy czasu jestem bardzo z niego zadowolona.Wiadomo szpital to szpital nigdy nie jest idealnie.

Nyzosiu kurcze sama nie wiem bo mi guzki znikaly po masazu i sciaganiu,tyle ze ja mialam tak pocharatane brodawki pozniej zapalenie cewki moczowej,antybiotyki itd ze ja sie zdecydowalam bardzo szybko na mm.
Sama bylam nim karmiona i jest ok,a przynajmniej wiem ile maly zje,nie placze,zawsze sie naje,daje mu w miedzy czasie herbatke z koperku lub wode z glukoza kolek nie ma, ja jestem zadowolona i dziecko sie nie meczy:)

Aniaa popieram :) Kazdy ma inne wymagania i kazdy bedzie mial inne wrazenia, a co chodzi o historie typu gronkowiec itp., to mysle, ze moga zdarzyc sie w kazdym szpitalu... Mysle, ze teraz jest najwazniejsze, by myslec pozytywnie i nie panikowac.

Oj dobra dziewczyny przestancie juz z dyskusja na temat szpitali, kazda z nas ma juz szpital wybrany i zadne wiadomosci o gronkowcach i innych raczej naszych decyzji co do szpitala nie zmienia, bo wszedzie mozna cos zarzucic, a tylko niepotrzebnie sie denerwujemy czytajac te rewelacje.

przyszla mamo juz mamo:) a jak sie czujesz po cc?..nasza sytuacja była podobna przed porodem z tymi naszymi bolami i skurczami a teraz widze ze i akcja porodowa podobna..:/ ja w 3 dobie juz mozna powiedziec czułam się dobrze...

Ja dalej walczę z cyckami. na razie jest niewielka poprawa. ten ręczny laktator faktycznie trochę inaczej działa.

Malaniunia mi tez pani dr powiedziała żeby ściągać nawet co godzinę. eh nie wiem jak noc przeżyje ale muszę częściej ściągać. tylko te cholerne guzki nie schodzą:((((

jestem tym wykończona. najpierw mała nie umiała ssać i ja nie miałam mleka, teraz mam mleko ale mam tez zastoje. do d..y to wszystko. jestem bliska poddaniu sie i przejścia na mleko modyfikowane. ja jestem wychowana na mm i żyje wiec moja córka tez będzie żyła:) a przynajmniej ja będę spokojniejsza bo teraz jestem mega zestresowana.

Ssabinka mi pani z poradni laktacyjnej tez powiedziała ze szałwie mam pic jedna przez cały dzień i jedna na noc.

anettkaboss
Ja wczoraj o kompetencji lekarzy i położnych z Zaspy też nieciekawe rzeczy usłyszałam :(. Ja i tak nie planowałam rodzić w Gdańsku - ale po tym co opowiedziała mi koleżanka to na pewno na Zaspę bym się nie zdecydowała ...

dzięki za radę w takim razie kupie aventu.
Przyszła mamo. Cały czas jesteś do mnie wrogo nastawiona. O czym bym nie napisła to słuszę z twojej strony krytykę. nie musisz komentować tego co napisałam nikt cię o to nie prosił. Tam było napisane, że dla chętnych do czytania. Uwagi zachowaj dla siebie. Każdy ma własne zdanie

anetkaboss potwierdzenie możesz uzyskać od stacji epidemiologicznej a nie z forum ...przestań wypisywać takie bzdury...na klinicznej uratowali mi dziecko a na zaspie przez niekompetentnych lekarzy mogłam je stracić decydowały minuty !!! wiec ja mogę napisać - odradzam zaspę !! ale to był mój przypadek a nie ogółu !

ja polecam smoczki Avent- zarówno Tosia, jak i Wojtek od razu zassali :)
innych dzieciaki nie chciały. Koleżanki synek ostatnio tez nie chciał żadnego innego, dopiero aventowski mu "zasmakował" :)

nie strasząc nikogo. znalazłam potwierdzenie swoich słów apopo szpitala na klinicznej. Dla zainteresowanych. Kto nie musi niech odpuści http://forum.trojmiasto.pl/osoby-zarazone-gronkowcem-na-klinicznej-t65566,1,16.html

na pewno silikonowe :) - to nam mówiono na szkole rodzenia

anettkaboss ja uzywam tylko plynu do prania lovelli, do płukania nic nie daje. Słyszałam ze najlepiej własnie do roku prac rzeczy dziecka w osobno w innym proszku, potem juz chyba nie warto, dziecko musi sie przyzwyczajac do normalnych proszkow o ile oczywiscie nie jest alergikiem. Wychodze z załozenia ze nie ma co za długo chuchac i dmuchac na Malucha;)

nilkaa dzięki.
Ja mówię o dzieciach niealergicznych.
I mam jeszcze jedno pytanie. Wybieram się na zakupy i zastanawiam się jaki kupić smoczek (1 chce mieć w razie co) i już oglądałam, i są sylikonowe i kauczukowe i nie mam pojęcia czym się różnią i który kupić. Co polecicie?

anetkkaboss
Ja czytałam że w proszku dla dzieci należy prać nawet do wieku przedszkolnego ...
A tak naprawdę wszystko zależy jak skłonne do alergii będzie dziecko ... Ja na pewno minimum rok tylko takich proszków będę używać.

A co do płynu to na razie nie używam (mimo, że mam). Dodatkowo podwójnie płuczę ...

Witam i gratuluje kolejnym mamusiom :)
Dziewczyny mam pytanka:
1. Czy poza proszkiem do prania dziecięcych ciuszków dodajecie płyn do płukania też dla dzieci (np lovelli) czy jakiś inny (jak inny to jaki)
2. Do MAM: Jak długo pierzecie swoje ciuszki w dziecięcym proszku, bo czytałam, że po 1-2 m-cach powinno się prać w proszkach dla dorosłych?

ciezko:(nie chce codziennie wieczory spedzic z suszarka:( jakby bylo super jakby sie maly tak nie meczyl:( przez to jestem rozdrazniona i kloce sie ze swoim:( ja podobno mialam kolki do roku co noc i spali na zmiane wszyscy mnie masowali nosili itp masakra oby Filipek tak nie mial

Własnie u mnie byly od 2 tyg.tylko plamienia a teraz w 5tyg.wystapily male krwawienia ale czuje sie jak na miesiaczke,moze to wlasnie ona bo ja piersia nie karmie.
Wizyte mam dopiero za 12dni a dostac sie gdzies to masakra,moja mama mowi ze tez tak miala wiec powinno byc ok.

Gaby zycze duzo duzo wytrwalosci i cierpliwosci dla Was rodzicow i duzo duzo sił i zdrowka dla Maluszka:*

Dziewczyny po terminie zycze szybkiego rozwiazania i duzo cierpliwosci!:)

Nyzosia mi jeszcze kazali sciagac po trochu ale czesto np po 30ml ale co godzine.
Mi masaz + sciaganie pomoglo,ale widac na kazdego dziala co innego.

Przyszla mama,ja tez mialam cc na Klinicznej i moge polecic personel z sali pooperacyjnej,Pania Jadzie bardzo chwale,ale niestety jak ja rodzilam było duzo zamieszania,kazdy pediatra mowil co innego i niestety nabawilam sie przez nich strachu;/

Ssabinka a moze herbatka z koperku by pomogla dzieciakowi?Nie wiem czy przy karmieniu piersia sie daje ale raczej tak.
Ja daje Malemu godzinke po karmieniu ze 2 -3 razy zeby w dzien wypil z 60ml,albo jak widze ze ma twardy brzuszek i sie napina.Krzywi sie strasznie ale troszke go 'oszukuje' i jakos to pypije,choc toszke i rzadnych problemow w sumie nie mam z kolka,bo ładnie sie po tym zalatwia i puszcza gazy;)
To mi polecily inne matki i dziala,moze u Ciebie tez pomoze.

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (35 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...