MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Czy tylko ja mam aż tak wolny internet, że wątki powyżej 300 postów ładują się co najmniej kilka minut ;)?

Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-31-t175648,1,16.html

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Hej Mamusie,

my wlasnie po sniadanku i wybywamy z domku... Ech moje nogi tez juz w malo ktore buty sie mieszcza, dobrze ze jest tak cieplo, to moge smigac w japonkach :) Aniuu ja klujacy bol na dole po bokach mialam czasami juz wczesniej, ale moja gin mowila, ze to nic niepokojacego, chyba, ze masz jakies ostre klucie to nie wiem, bo u mnie bylo takie delikatne.

Milego dzionka dziewczyny :)

A ja to sie dzisiaj chyba nigdzie nie wybieram, juz teraz jest mega goraco, a mi taka temperatura niestety nie słuzy... Nogi mam spuchniete i wygladaja jak u słonia. Dziewczyny czy Wy w ostatnich tyugodniach ciazy tez mialyscie czasem taki klujacy bol po bokach?

Witam nocnie:)

Faktycznie mamy jakiś zastój w interesie i dawno żadna nie urodziła:) Pewnie jak sie ruszty to znowu lawinowo.

Ajcia dzieciaczki sa i w wyborczej i w dzienniku. Jak ja byłam w szpitalu to akurat przyszła pani z wyborczej. z dziennika nikogo nie było.

U nas wczoraj wieczorem straszna kolka. Krzyk straszny. Mam nadzieje ze sab simplex zacznie w końcu działać bo na razie jest słabo.

Dzień za to mieliśmy bardzo intensywny. Byliśmy na 2 konkretnych spacerach po lesie. Mam nadzieje ze wózek nam to wszytko wytrzyma bo momentami droga jest wyboista:)

Weronika-co-ma-bzika witamy z powrotem, fajnie, ze masz taka grzeczna dzidzie, oby tak dalej.

aśku_85 dobrze, że jestescie juz w domku, duuzo zdrowka Tobie i Maluszkowi.

No i wlasnie zaczal sie dzien, w ktorym chcialam sie rozpakowac, a jak sie nie uda to juz obojetne kiedy, oby sie tylko samo zaczelo...

A u nas chwilowa poprawa.. Oby na dłużej..
A najlepiej na zawsze (hahaha marzenia....). Daję Mati probiotyk i Infacol i dietkę mam przez 2 tygodnie.. Zobaczymy..
Upał daje się nam we znaki, dziś po spacerze byłam mokra... Matisia też! A po kąpieli od 19 do 22 ani myślała o spaniu, ale teraz pięknie lula u tatusia na rękach :)
Jakie są normy przyrostu wagi w 3 tygodniu? Bo wydaje mi się, że moja Mała za dużo przybrała..

No i co z tymi zdjęciami Maleństw w gazetach? Moja była w Dzienniku Bałtyckim, ale przecież w gazecie też jest dodatek z dziećmi.. Czy to znaczy, że w Wyborczej też będzie?

Pozdrawiam!

hej hej dziewczynki...
ja w czwartek po expresowej akcji wylądowałam z małym w szpitalu w wejherowie z podejrzeniem zakażenia układu moczowego...bo w badaniu moczu wyszły nam bakterie...

tak jak uwazam pobyt na oddziale połozniczym w wejherowie za mega super hiper itd. tak odział pediatrii i osoby tam pracujace to jakas pomyłka....a ja z wyborem szpitala sugerowałam sie własnie pobytem po porodzie...

no nic troszke maluszka wymeczyli badaniami...zrobili mu posiew z cewnika i zero bakterii wiec wypuscili nas do domku...podtuczylismy sie troche i teraz cieszymy sie z powrotu do domku i z tego ze mamy ten koszmar za sobą:)

Nyzosia:
to jak się nauczysz dobrze wiązać to ja się do Ciebie za półtora miesiąca zgłoszę po instruktaż :).

A ja właśnie za jakąś komodą do przewijaka się rozglądam .. Przed urodzeniem małej czeka nas jeszcze przemeblowanie sypialni - część mebli przeniesiemy do drugiego mieszkania - a tu trzeba będzie wstawić jakieś bardziej pojemne :P - bo już powoli się nie mieścimy z rzeczami małej :). Takie małe dziecko a tyle przestrzeni potrzebuje :).

Ufffff... Ledwo żyję :)
Panna z mokrą głową, dopiero teraz mam chwilę dla siebie i mogę usiąść spokojnie... Fajnie było Cię poznać :)

Dzieciaki dzisiaj dały czadu, no i miałam dodatkową dwójkę do opieki- czyli moich budowlańców (mąż i nasz kolega). A to picie, a to obiadek, deserek, owoce- co chwilę im coś donosiłam. Za to pierwszy etap fundamentów gotowy :) Jeszcze trochę roboty na nich czeka... :)

Weronika z bzikiem :) fajnie, że wróciłyście już!

I więcej nie pamiętam, co chciałam napisać, komu odpisać.... Skleroza :/

Aśku się coś nie odzywa?

Witam wszystkie Mamuski ;D

Widzę że nikt nowy po mnie się nie rozpakował znowu nastąpiła przerwa...

Jestem z mała od czwartku popołudnia w domu uczymy się siebie nawzajem poznajemy się i powiem wam że myślałam że będzie gorzej....

Powolutku się docieramy mała generalnie jest spokojna tylko mamy problemy z karmieniem wiadomo cycki jeszcze nie te i mała się trochę denerwuje przy karmieniu w nocy to muszę ją raz dokarmić troszkę buteleczką ale z czasem mam nadzieje że pokarmu będzie więcej i już nie będzie takiej potrzeby

Dziś była u nas położna środowiskowa zachwycała się malutką że taka spokojna i fajniutka pulchniutka ;D

Co do porodu to powiem wam jedynie że było baaardzooo ciężko

Pozdrawiamy

Dzieki nyzosia :) kupilam i jest :) a ja myslalam ze w baltyckim yyy i rano tez jego kupilam :P my wlasnie z mega dlugiego spacerku w lesie super tam powietrze cisza i maly spal twardo :) teraz jak sie dorwal do cycka to nikomu nie odda ;)

Ssabinka w wyborczej:)

My już po pierwszym spacerku. Nie wiem jak będzie z drugim bo burza idzie:(

Ja chuste odebralam wczoraj. Mam do niej cd z instrukcja wiązania. Poza tym byłam kiedyś na zajęciach w sr i tam tez próbowałam wiązać. Popróbuje jeszcze na sucho jak ją wypiorę a potem już będę wkładać młodą.

nilkaa - nie dadzą Ci ci goście odpocząć ;)

manka - witaj w klubie. Nasze dzieci nas nie oszczędzają, ale z kolei możemy się cieszyć kolejnymi przespanymi nocami ;)

Ja dziś sobie zrobiłam spacerek po Wejherowie i spotkałam się z yecath, która nauczyła mnie wiązać chustę. Także jestem przygotowana na noszenie mojego synka :) A muszę Wam powiedzieć, że yecath robi w Wejherowie sensację ze swoim podwójnym wózkiem dla dwójki maluchów. Wszyscy się za nimi oglądali :)

Ale upał. Chyba uciekniemy dziś nad jeziorko. Ja to nie będę się kąpała, ale przynajmniej stopy pomoczę ;)

dzieki dziewczyna za informacje o Zaspie, może nie jest tak strasznie jak sobie to wyobraziłam. A te pokoje są duże? I można korzystać z piłki i jak opieka po porodzie.
Moj lekarz jest z Zaspy i dlatego chciałam tam rodzić, zresztą mnie do tego zachęcał, ale wczoraj mi powiedział jak to rzeczywiście wygląda i że na kameralność to mogę liczyć w Redłowie a nie na Zaspie. No i jestem skołowana, bo nie wiem czy nie zmienię szpitala.

panna z mokrą głową:
z tymi skurczami to nigdy nic nie wiadomo, bo przecież Karolina z naszych wtorkowych spotkań też miała takie niebolące - aż się Iwona zdziwiła ... - a tamtego dnia urodziła :)

A u mnie dziś wymiana gości, jedna partia wyjechała, nowi przyjeżdżają :)

a ja to mogę dołączyć do grona mamuś po terminie, ciekawe kiedy moja mała będzie chciała znaleźć się po drugiej stronie brzuszka :) wczoraj byliśmy na ktg, niby jakieś małe skurczyki się zapisały, ale ja tam nic nie czułam. a na tego naszego uparciucha to chyba nic nie działa ani spacerki ani przytulanie się do męża :) ... pozostaje tylko czekać ...

w wyborczej????? a nie dzienniku/?????

Pochwale sie ze moja w nocy tez tak spi:) Tylko rano jak sie obudzi to do teraz nie spi:( Ale zajął sie nia tata a ja poszłam na godzinę spać. Taki będziemy mieli porządek dnia:)

Szwy w środku sa na pewno rozpuszczalne. Mi tez wystawały i można je było zdjąć ale położna mi je zostawiła żeby same wypadły.

Ssabinka nasze dzieci sa dzisiaj w wyborczej:)

Panna rozmawiałam z Ania w czwartek. Miała drugi test oct i nic sie nie działo. Dzisiaj miała mieć 3. Ale może urodziła?:)

Mam do was pytanie zupełnie z innej materii: 1 rocznica ślubu.
12 września mamy 1 rocznice ślubu i zastanawiam sie nad 2 rzeczami: jaki prezent dla meza - co Wy kupowałyście jeżeli coś kupowałyście? I co można zrobić na rocznice mając takiego malucha jak mamy?:)

ssabinka - trafiło Ci się Złote Dziecko :)

Ja tez wlasnie w srodku zauwazylam je:P

Maly dzis w nocy byl super:) obudzil sie o 23.30 na amku i pileszke 30 min i lulal potem przed 3 to samo i przed 6 i wstalismy wszyscy dopiero o 8.30 :)

Parawanami jest sie odgrodzonym od strony korytarza, ktorym przechodzi tylko personel.Pokoj ma sie oddzielny, z murowana ścianą ;-), a za tym prawanem sa te oszklone dzrzwi.Ogolnie slychac jeki, krzyki itp., ja sie troche nasluchalam, ale potem sama tez dałam czadu ;-)

Któras z dziewczyn pytala o te czarne szwy.Ja tez mam jeszcze jakies pozostalości, ale bardziej w srodku.Teraz nie wiem, czy to sa te rozpuszczalne, czy zapomnieli mi sciagnac....Ale chyba raczej watpliwe bo mi lekarka sciagala wiec chyba wiedzila co robi....

Inne tematy z forum

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...