MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Czy tylko ja mam aż tak wolny internet, że wątki powyżej 300 postów ładują się co najmniej kilka minut ;)?

Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-31-t175648,1,16.html

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Ja tez pilam szalwie jedna na dzien druga na noc po malych lyczkach. U nas znow zaczal sie placz :( i pewnie do 21 czy nawet pozniej bedzie trwal daje kropelki espumisan ale chyba w takim razie nie dzialaja ale nie wiem czy to moge nazwac kolka co ma ladnie sie wyproznia a jak placze to troche tzn wydziera sie i spokoj i tak ciagle nie wiem czy udac sie do lekarza czy nie

Nyzosia - czyli jednak w drugą stronę to też działa :) jak się ma elektryczny to i tak ręczny dokupić trzeba :P
Od razu powinni sprzedawać komplet :)

Dobrze, że to nie zapalenie.

CZEŚĆ DZIEWCZYNY :))

my dziś wyszłyśmy do domku :)) mąż robi jedzonko Liwia słodko śpi już 4h:) biedna tak ja wymęczyli w szpitalu badaniami ale jest super zdrowa :))

poród zaczął się przypadkowo, skończył niestety cc przez puls Małej i mój ;( później napisze wszystko ;)

polecam kliniczną super opieka nade mną i nad małą (trafiła na świetnego pediatrę) :)

Gabi :( Biedny Maluszek :( Ale dobrze, ze teraz wszystko naprawią, jak już będzie większy i świadomy, to po prostu będzie zdrowym chłopaczkiem, który nie pamięta szpitala :) A jak mąż? Wyluzował troszkę?

Panna z mokrą głową, eh, Ty się też tam namęczysz :( A jak wygląda w ogóle test oct?

Co do okresu po porodzie, to nie wydaje mi się, żeby był tak szybko. Tzn. jest to możliwe, ale np. ja krwawiłam po Tosi równe 4 tygodnie a potem chyba po ok. dwóch tygodniach miałam jeszcze plamienie, przez 2 dni czy jakoś tak... Już sama nie pamiętam dobrze.
A to, ze przy karmieniu nie ma okresu, to mit :) Tosię karmiłam 9 miesięcy, jak miała 5-6 m-cy, dostałam pierwszy okres.

Nyzosia, powodzenia z cycuszkami! :)

Gabi ja płakałam jak mała miała głupią kolkę to co dopiero jak sa takie poważne sprawy jak Wy macie!

Ssabinka muszę własnie jeszcze prysznic przerobić.

Byłam u lekarza - powiedziała ze na razie zapalenia nie ma jest tylko zastój. ale mówi ze widać ze w cyckach jest dużo mleka i ze nie odciągam ich do końca. muszę ściągać częściej. powiedziała tez żebym spróbowała ręcznym inaczej laktatorem - ze trochę inaczej działa. no wiec mam już ręczny będę próbować. i zaraz zrobię sobie napar z szałwii.

Mnie tez bolaly piersi i mialam guzki masowalam pomaga tez prysznic i pod nim wyciskalam mleko az poczulam ulge troche to trwalo ale pomoglo i juz jest ok :) w sumie to nie az tak bo jeden cycek wiekszy od drugiego w jednym mleko sie ulewa a w drugim tak jakos malo dziwne i dlatego tez maly czesciej pije z tej wiekszej bo nia sie najada

A ja teraz robie spagetti na obiad maly spi tatus zaraz wroci z pracy ciekawe jak maly przyjmie ten posilek chce zaczac normalnie jesc bylam u pra babci to mowila ze kiedys jedli wszystko oprocz sliwek hehe pomyslalam ze czemu ja mam sie meczyc a moze malemu wcale nie zaszkodzi zobaczymy

nyzosia, próbowałam kropelek - Bobotic, w sumie zaczęły działać, ale teraz widzę, że od kiedy nie daję mu tego BobiK'a (witK) pod tym kątem jest lepiej. Tylko że mały w nocy chce co 1,5-2 godz jeść ... dzisiaj co pół godziny się budził nawet :( i nie ma znaczenia czy naje się z jednej czy dwóch piersi, czy je 5 czy 20 minut. Budzi się jak z zegarkiem w ręce. Taki już jego urok, a mama wiecznie niewyspana ;)

Gapi - także trzymam kciuki :) Aby jak najszybciej wyzdrowiał :)

A ja powoli przygotowuję się do jutrzejszego baby shower :) Trzeba troszkę posprzątać, listę zakupów na jutro zrobić i będzie oki :).

Ja to już mam ładnie torbę spakowaną - wczoraj ostatnie rzeczy dopakowywałam.
Tak sobie myślę, że może na przekór - skoro u mnie nic się nie działo, zero zbliżających się przedwczesnych oznak porodu to jednak urodzę w terminie? :) Jestem optymistką :)

Ehh- ale wczoraj postraszyła mnie koleżanka ze studiów opowiadając o swoim porodzie - o mały włos nie wylądowała na drugim świecie - niestety z winy lekarzy i położnych :(.

No ja chce rodzic na Zaspie, wiec juz zrobilam ten posiew;)
W ogole to nie za dobrze sie czuje, od wczoraj mam straszne parcie na "dwójke" ciagle latam do łazienki, wymiotowałam, boli mnie strasznie krzyz:( Mam nadzieje ze tak nie bedzie az do porodu:(

Gabi - trzymam kciuki za Małego, dzieci mają niesamowitą zdolność regeneracji, na pewno wszystko się naprawi!

Aniaa - ja bym olała posiew, jeśli rodzisz w Redłowie - robiłam w Brussie, ale i tak mi pobrali na oddziale, jak mnie przyjmowali.

U mnie niestety próba się nie udała - wyszły mi na oct skurcze, bardzo ładne i w ogóle, ale po odłączeniu wszystko się uspokoiło :(
Dużo tutaj dziewczyn jest z przenoszonymi ciążami.

powrót do szpitala dla kazdej matki jest traumą....jak my jechalismy to tez oczy wypłakałam...narazie jest okiej ale mamy co miesiac kontrolowac nerki....pocieszajace jest to ze nasze malenstwa nie beda pamietac tych okropnych wydarzeń z poczatków ich życia..

gabi głowa do góry badz silna dla małego...bo to dzieci własnie daja nam ta niezwykła siłe by zniesc dla nich wszystko..

kochana Michalina jest zdrowa, raczkowanie super jej idzie i wstaje i stawia pierwsze kroczki :) TRZYMAM ZA WAS KCIUKI!!

stokrota15, wiem, że to dla jego dobra, także najważniejsze, że można pewne rzeczy "naprawić". Twoja niuńka też dużo przeszła, mam nadzieje, że teraz jest już ok :)

Gabi sorki że się wtrące. Wem i znam ten ból kiedy męczą ci maluszka. W zeszłym roku Mska straciła przytomność i robiłam jej sztuczne oddychanie miała wtedy 3 miesiace. Zachłysneła sie slina podczas snu :/ Miala mase badan, okulista, eeg głowy wszelkiego rodzaju usg i pobieranie płynu z kregosłupa do badania. Wiem co czujesz ale to naprawde dla dobra małego. Pozdrawiam i przesyłam duzo pozytywnej energii.

Laser na te oczka podobno pomaga w 90%, także jest duża szansa, że będzie widział normalnie, gdyby nie pełna narkoza, to nie był by to jakiś straszny zabieg, ale usypianie wiąże się z głodzeniem wcześniej dziecka,a potem niestety długo dochodzi do siebie :( poza tym myślałam, że szpital mamy za sobą, a tu znów muszę go oddać w ręce obcych ludzi, a on jest taki wrażliwy, że masakra, sama wiecie jakie to uczucie jak męczą Wam dziecko..

Gabi biedactwo:( Trzymam kciuki za Waszego malucha....

malaniunia, niby przy karmieniu piersią się nie ma okresu, ale moja mama mimo to miała i to właśnie pierwszą jakoś po miesiącu z hakiem, pewnie też niedługo dostanę

przyszłamama wielkie gratulacje :)

Kiciuchna, Mikołaj też robił kupki ze śluzem jak byliśmy w szpitalu, ale położne mi mówiły, że to nic groźnego i przejdzie, faktycznie jak wróciliśmy do domu, to już było ok.

Ajcia, bardzo współczuje szyny, ale najważniejsze, że można to skorygować, będzie dobrze.

panna z mokrą głową, ja miałam identyczną kolację co 3 dzień, ale bez masła :D także i tak masz lepiej, hehe. A jak urodziłam to zamiast tych kromek były aż dwie bułki :D i też jedno jajko, albo kawałek pasztetu ;-)

u nas niestety nieciekawie, wczoraj byliśmy trzeci raz na badaniu wzroku, mały znów się strasznie nacierpiał, cały dzień wczoraj trzeba było go nosić na rękach, taki był przestraszony :( już ma 3 stadium odklejania się siatkówki i przy trzecim robią operacje, także 2 września mamy jeszcze jedno wizytę, która za pewne nic nie zmieni, bo z wizyty na wizytę jest coraz gorzej no i lądujemy w szpitalu :( także swoje wczoraj odryczałam
usg mózgu też nie wyszło najlepiej, widać, że był niedotleniony.. strasznie się boję jak się to wszystko skończy... eh. w poniedziałek mamy wiztę u neurologa

no niestety:) laski z zagrozeniem przedwczesnego porodu....przenosza ciąze taki paradoksik:) ja nawet pixy brałam na wyciszenie akcji w 34 tc...:) dziwny ten świat:)

mi się też wydaje że po 5 tyg to już można okres dostac

Aniaa to jesteś dalej ode mnie u mnie pozamykane na 4 spusty - tylko szyjka miękka. Ale to jest nieprawdopodobne - w 31 t.c mala niuztko, napierała na szyjkę, nakaz pojscia na zwolnienie i oszsczedzania sie - w sumie za bardzo to ja sie nie oszczedzalam a teraz pewnie czeka mnie przenoszenie podobnie jask u Moreli. Zreszta patrzac na przyklad panny z mokra glowas i przyszlej mamy i asku to jednak normalne hehe i nie ma co sie dziwic. Ja też nadal nie mam torby spakowanej :P chyba bede kusic los hihih

Inne tematy z forum

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

Pompa ciepła (24 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??