MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Czy tylko ja mam aż tak wolny internet, że wątki powyżej 300 postów ładują się co najmniej kilka minut ;)?

Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-31-t175648,1,16.html

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Tzn ja tez sie czuje spokojniej po wizycie, ale za to przed mam stresa, w sumie nie wiem czemu:)

hehe, no tak:) Nie każdy ma taką potrzebę... Ja tam wszystko nie dość, że muszę wiedzieć to jeszcze i tak zawsze później dodatkowo konsultuję z siostrą lekarką ...
Ja już przed ciążą tak miałam. Zawsze wszystkie badania profilaktyczne robiłam, w odróżnieniu do 90% Polaków. Więc teraz tym bardziej lepiej się czuję gdy lekarz czuwa i systematycznie bada co się w brzuszku dzieje :).

Nilkaa mam co dwa tygodnie. Nie wiem moze nastepna bede miała za tydzien:) Ja nie mam jakiejs duzej potrzeby chodzenia do lekarza, ale lubie sobie Mala popodgladac na usg;)

Ja chyba bym wolała czekać w domku ... I tak skoro jeszcze nie pora na wyjście to mała nie wyjdzie - przykład nyzosi :) - a w domku to zawsze przyjemniej - nie mówiąc o wszystkich przyjemnych sposobach, które można w domu zastosować na wywołanie porodu :).

A ja ostatnio mam słabszy apetyt - znów jem mniej i ten jeden kilogram który udało mi się przytyć w trzecim trymestrze powoli cofa się ... Dobrze, że mała dobrze się rozwija, bo inaczej bym się tym niepokoiła ...

Ania- też już masz wizyty co tydzień?
Podoba mi się, że teraz będzie tak często kontrola :) - dzięki temu czuję się bezpieczniejsza.

A ja dziś byłam w Vitalii - tam mam najbliżej - ale niestety najdrożej jest. Zdecydowanie wolę Akpol czy Mapu. W sytuacji kryzysowej zawsze można tam podejść, ale tak to wolę w innych sklepach robić zakupy. No - ale kupiłam prześcieradło - tak na wszelki wypadek aby mała choć jedno miała, gdybyśmy nie zdążyli do tej IKEI zajechać ...

Ja dzisiaj mam wizyte i jestem ciekawa co mi Pani doktor powie, chociaz spodziewam sie że jestem cały czas zamknieta na 4 spusty;)
W sobote idzemy z mężem na wesele, mam taka ochote potanczyc! No i duzo żarełka hihihi:) Co jak co ale apetyt to mi ostatnio dopisuje;)

Kurcze juz sama nie wiem co robic jak nic sie nie ruszy, ale moze masz racje panna z mokrą głową, że lepiej szybciej trafić do szpitala, chociaż chciałabym uniknąć wywoływania i tak się zastanawiam kiedy się zgłosić do szpitala, czy od razu jak będę miała skierowanie, czyli teoretycznie 7 dni po terminie czy np. nie odczekać jeszcze do 10 dni po, no ale to może mi się bardziej rozjaśni po kolejnej wizycie, jak będę wiedziała jak tam wszystko przygotowane do porodu i czy jest szansa, że samo się coś ruszy... Ech a najlepiej by było, żebym po prostu do wtorku urodziła, wtedy nie będę musiała gdybać...

Morela - im szybciej trafisz do szpitala, tym większa szansa, że Cię oksy ruszy. Ja już bym mogła mieć oksy dziś, a czekam na jutro, bo tak zdecydował lekarz. A już 9 dni po terminie. Jutro będzie 10..
A potem czekasz 24 h przed kolejną próbą..

Ajcia - właśnie chciałam napisać to, co Nyzosia - malutka nie będzie niczego pamiętać, a wszystko się naprostuje i naprawi :)

Aniaa te nakladki na sedes sa w aptece na dworcu glownym

Jestem po wizycie i w sumie niczego sie nie dowiedzialam :( Niby jest wszystko ok i to powinno mnie cieszyc, ale ja chcialabym wiedziec chociaz mniej wiecej kiedy urodze a tu nic :( Mam dzis isc na KTG, a jak do wtorku nie urodze to dostane skierowanie do szpitala... Ech nie chce podzielic losu Nyzosi... a na naszego uparciuszka nic nie dziala, zero oznak, ze chcialby juz wyjsc :(

Aśku, skontroluj jak najszybciej, bo jak wyjdzie dysplazja i np. szyna, to im później to wykryjesz, tym dłużej będziecie się z szyną męczyć... A dzidziuś jest jednak z wiekiem coraz bardziej, a nie coraz mniej, ruchliwy .
Ja byłam już 2x na USG bioderek i lekarze wykonujący USG mega nas pochwalili, że tak szybko pojechaliśmy na to pierwsze USG (jak Wojtuś miał 8 dni).

A ile kosztuje to vitaK+D?

Ja kupowałam wczoraj VitaK bez recepty :)

dzięki dziewczyny jeszcze jedno...kiedy macie zlecone usg bioderek? bo widze ze czesc juz była...mi dzis pediatra powiedziała ze jak przyjde na szczepienie to wtedy sie umówimy...no ale szczepienie mamy dopiero 14.09 czyli mały bedzie miał prawie 2 miesiace...czy nie powinno sie kontrolowac tego jak najszybciej????

gdzie w gdyni mozna prywatnie takie usg wykonac?

Ajcia faktycznie szkoda twojej malutkiej:(((
Trzymaj się dzielnie, malutka nic nie będzie pamiętała a najważniejsze żeby zdrowa była.

My tez mamy D+K razem.

Ja podaję właśnie Vigantol i witK-Bobik. Ale ta witamina K chyba małemu nie sprzyja, przynajmniej pod tą postacią. Jutro idę po receptę na VitaK.

Ja podaję codziennie - kupiłam K+D 2w1 w takiej kapsułce.

Byliśmy dziś na usg bioderek i niestety mała ma dysplazję lewego bioderka :( Kupiłyśmy już szynę i leży w niej.. i kontrola za 4 tygodnie.. Staram się trzymać dzielnie, ale chce mi się wyć.. ciągle coś :((
Za to z kolkami jakby lepiej..
Jenyyy jak mi szkoda tego mojego Maleństwa :((((((

Ja podaję VitaK w kapsułkach, codziennie do ukończenia 3 m-ca życia.
I codziennie kropelkę Devikapu (wit. D).

ja te nakładki kazałam kupić męzowi to tez sie się wkurzył bo mu w 3 aptekach powiedzieli ze "pierwsze słysza" ale w 4-tej dostał:)

dziewczyny czy podajecie dzieciom witamine k? bo mi pediatra mówiła ze wymogu nie ma ale jak chce....ze najwazniejsze zeby dostawał wit d i zapisała chyba jakis vigantol ////nie wiem bo bazgrze:)

Aniaa ja też w aptece dostać nie mogłam, w końcu gdzieś przy akademii medycznej w sklepie medycznym były.

cześc dziewczyny- długo mnie nie było- co u Was??
gratulacje dla nowych mamuś!!!
no i cierpliowści dla nierozpakowanych :)

moja córeczka jest bardzo absorbująca, żywe srebro- dokładnie tak jak w brzuchu- wszędzie jej pełno :)
potrzebuje bardzo dużo bliskości i od piersi by nie odchodziła
a u mnie laktacja jeszcze nie unormowana- czasem po nocy piersi pełne i twarde jak kamienie, a czasem mięciutkie jakby nic w nich nie było :(
no i do tego mała od wczoraj ma jakies problemy z brzuszkiem, strasznie się napina i wpada w histeryczny płacz i jedyne co jest ja w stanie uspokoic to przystawienie do piersi, ale nie jest głodna bo chwile podziumdzia i wypluwa pierś i znowu w ryk i tak w kółko- nie wiem czy to może już kolki??
ale tak poza tym to pewnie już to pisałam, ale naprawdę fajnie jest być mamą :))
pozdrowionka

Gratulacje dla kolejnej mamusi..

Ja to nie mam na razie zbytnio nawet czasu tutaj zajrzeć..

Dziś byłam na pierwszym 20 min spacerku mała sobie smacznie spała..

Mnie niestety martwi to że Iga nie robi kupki już 4 dzień.. Pierdzi sobie sika też więc chyba nic złego się nie dzieje niby nawet do tyg dziecko czasem nie robi kupki ale co mamusia czeka na to wydarzenie to czeka.. Masuje jej brzuszek nie jest zbytnio wzdęty zobaczymy może czeka aż tata wróci z pracy by zrobić mu niespodziankę do przewinięcia ;p

Ja dopiero w drugiej dostałam, ale na pewno w aptekach są :)

Aniaa - ja kupiłam w aptece.

Inne tematy z forum

psi fryzjer - moze macie kogos sprawdzonego? (12 odpowiedzi)

j/w najchetniej w okolicach Żabianka, Zaspa, Przymorze, Brzeźno

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...