MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Czy tylko ja mam aż tak wolny internet, że wątki powyżej 300 postów ładują się co najmniej kilka minut ;)?

Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-31-t175648,1,16.html

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Cześć dziewczyny, mam net! Co prawda w ograniczonej ilości, ale zawsze. Mogę Was zanudzać opowieściami z krypty, czyli dziennikiem z patologii w Redłowie. Gdyby nie te pieprzone wody, a raczej ich brak, to za żadne skarby nie dałabym się tu położyć.. Od razu ktg przestało mi pokazywać skurcze...

Madziulka słusznie zauważyła, że przyszła mama zniknęła, czyżby u niej się coś zaczęło?

Ja mam specjalną bluzkę z napisem Mam to be - więc nie ma wątpliwości, że jestem w ciąży :)
No - ale naprawdę miło jak ktoś przepuszcza w kolejce :).

nilkaa to zazdroszcze, mnie nigdzie nie przepuszczaja, zawsze odwracają głowę jakbym była trędowata :D nie wiem może brzucha za dużego nie mam hmmm

ja dziś dokończyłam prasowanie - taka fajna pogoda - chłodno że musiałam to wykorzystać :)

ciekawe co u panny, a macie jakieś wieści od przyszłej mamy?

Ale mi się podoba załatwianie spraw bankowo-urzędowych z dużym brzuszkiem :) Wszędzie mnie przepuszczają i ułatwiają co się da :).
Teraz to wszystko pozałatwiam :)

Powodzenia panna z mokra glowa:)

A my jednak dzis nie zalatwilismy becikowego ani nic tylko pojechalismy do Filipka PRA PRA DZIADKOW :) jest pierwszym ich pra pra wnukiem:) odpukac juz drugi dzien jest bardzo grzeczny :) coraz bardziej zaczyna sie obserwowac wszystko i wszystkich:) ciekawe kiedy bedzie rozpoznawal:) nie moge sie doczekac jego pierwszego swiadomego usmiechu

hej ;)

panna z mokrą głową trzymamy tutaj wszystkie mocno kciuki by szybko i sprawnie wszystko poszło i czekamy na pozytywne wieści ;)

ja wczoraj byłam w kartuzach i akurat na mojej drodze stał sklep zielarski więc zaszłam i kupiłam tą nieszczęsną herbatkę ale myśle że jeszcze nie bede jej pić - średnio mi się do porodu spieszy ;/

Hej Dziewczyny!
U nas marudera ciąg dalszy. Matiś co zaśnie, to budzi ją brzuszek.. ale od wczoraj poszedł w ruch sab simplex, moja ostatnia deska ratunku..
W nocy budzenie co 2 - 2.5 godziny. Nie wiem czy to głód, czy brzuszek.. Czy mój pokarm jest za słaby dla niej, czy za mało jem, czy co.. Żal mi Maleńkiej i ta bezsilność mnie dobija..
Wczoraj zrobiła tylko 3 kupki :( W nocy 1, dzisiaj jeszcze żadnej..
Ech.. nie wiem co robić..

Czy Wasze Maluszki tez maja taka suchą skórę koło oczek? Czym to smarować?

Nyzosia, dajesz do każdego karmienia 15 kropelek? Karmisz dokładnie co 4 godziny? Bo u mnie na ulotce jest napisane, że nie podaje się Sab Simplexu częściej niż co 4 godziny..

Trzymam kciuki za wszystkie wypakowujące się :) Dopiero co ja siedziałam jak na szpilach i wyczekiwałam porodu, a już minął miesiąc.. Czas zasuwa okrutnie..

Miłego dnia! :)

Dzięki yecath, manka - nie liczę na jakieś ekspresowe załatwienie sprawy przez lekarzy (vide: przykład Nyzosi). Zajrzałam do torby (po dwóch miesiącach) a tam znalazł się kubek i sztućce, które dawno uznałam za zagubione ;)

Odezwę się się, jak tylko coś mi wyjdzie (w sensie: urodzę ;), a może wcześniej uda mi się dorwać do netu..

Ja jakiegos parcia na porod nie mam, jeszcze sporo czasu mi zostalo:) Herbatki i chodzenie po schodach narazie sobie daruje, niech sobie Mala jeszcze posiedzi;) Jutro mam wizyte u gina no i jutro Maluch bedzie juz oficjalnie donoszony:D

No to trzymam kciuki :).

Ja zgodnie z wcześniejszym planem dziś zaczynam pić herbatkę z liści malin :). No - ale u mnie jeszcze sporo czasu do terminu ..

Hejka
Panna ja trzymać będę - wiem co czujesz :P w sumie terminy miałyśmy prawie identyczne
to jeśli można to ja też poproszę o trzymanie kciuków :) może na mnie też ktoś wyleje oksytocyne, chociaż nie cały zapas, coś tam mogą zostawić dla kolejnej niecierpliwej mamuśki :)
a tak serio dzisiaj mam wizytę u gina, ciekawe co wymyśli, niby po terminie jestem dopiero 6 dni, ale do tego dochodzi ta moja nieszczęsna wada serca:(

"Mi się dzisiaj śniło, że już urodziłam, ale natychmiast się dowiedziałam, że jestem w drugiej ciąży... ;)"

Panna z mokrą głową, hihi Tobie się śniło, a ja tak prawie że na jawie miałam z Tosią i Wojtkiem :-)
Powodzenia dzisiaj na IP! Czekam na szczęśliwego smska, że mały uparciuszek jest już na świecie :-)

U nas dzisiaj znowu cieżka noc... Odkryłam przyczynę, tzn od kilku dni wiem, że Tosi wyżyna się na raz 8 zębów... Ale wcześniej nie reagowała na to. Niektóre już widać, ale ma w tych miejscach strasznie opuchnięte dziąsła. Strasznie cierpiała w nocy, rzucała się, łapała za buźkę, biedna :(

Ale Wy z rana jesteście aktywne!
Mi się dzisiaj śniło, że już urodziłam, ale natychmiast się dowiedziałam, że jestem w drugiej ciąży... ;)
Za dwie godziny idę na IP do Redłowa. Trzymajcie kciuki, żeby przechodząca obok pielęgniarka z oksytocyną wylała na mnie cały szpitalny zapas ;) Tylko to może pomóc..

Czesc :)

A filipek wczoraj byl spokojny chyba lubi chlodek:) zaczynam zapisywac jego pobudki zebyzobaczyc czy maja one jakis schemat. Tak wiec zasnal o 9 potem pobudka o 23.25 i nie spanie do 24.15 a to karmienie przewijanie od kupki itp:P potem pobudka o 2.45 do 3.05 potem o 6 do 6.40 przebieranko karmienie itp i teraz lula zobaczymy do ktorej...

Ja zdazyam wtedy wziasc prysznic ogarnac i zjesc chyba musze dzis zalatwic pesel i becikowe to czeka nas spacerek do gdyni:)

Dzieńdoberek:)

Ale przyjemnie dzisiaj w nocy jest. nawet chłodno mi było i musiałam sie przykryć:)

Moja wczoraj była marudna cały dzień. mało spała i jadła na raty po 20, 40 ml. w nocy tez jakoś specjalnie nie spała. budziła sie co 2-3h na jedzenie i tez na raty je. teraz wreszcie zjadła całą 100 na raz:)
Ale nie było wczoraj kolki:)) drugi dzień. jak dzisiaj tez nie będzie to zmniejszam dawkę sab simplexu.

Co do cisnienia to mi moja Pani ginekolog powiedziala ze w ciazy bardziej sie patrzy na to cisnienie rozkurczowe(nizsze) i jesli ono jest za wysokie to jest problem. Mowila ze jesli skurczowe mam troche wyzsze to nie szkodzi.

nio teraz co tydzien mam. Odebrałam też wymaz i czyściutko ;)

Morela zobacz jak będziesz miała jutro - jak nadal bedzie wysokie skontaktuj sie z gin.

U mnie z opuchlizna jest tak że jak jest goraco to mam opuchniete nogi a jak tak jak dzis to normalnie zadnej opuchlizny nie ma

chyba lepiej jutro się dopytać co i jak - bo skoro normalnie masz tak nisko to to jest bardzo duży skok - a dodatkowo opuchlizna to też dodatkowy objaw.

w sumie nie jest jakies mega wysokie bo 140/80 ale normalnie mam 90/50 i moja gin powiedziala, ze jesli mi sie bedzie utrzymywalo wlasnie kolo 140 to mam sie do niej zglosic, w sumie mam wizyte umowiona na czwartek i juz sama nie wiem czy jak cos isc jutro, czy odczekac do czwartku...

Madziulka:
A jak często teraz masz wizyty u lekarza? Też już co tydzień?

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...