MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Czy tylko ja mam aż tak wolny internet, że wątki powyżej 300 postów ładują się co najmniej kilka minut ;)?

Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-31-t175648,1,16.html

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

czyli już wszystkie trzy terminy minęły ... Oni muszą coś źle to liczyć chyba :)

A ja zabieram się za organizację baby shower - w sobotę planuję imprezkę. Macie pomysły na jakieś zabawy ? :)

Tak, na Miszewskiego.Rejestracja telefoniczna.

Panna trzymam kciuki za rozkręcenie akcji!!

Yecath własnie cos słyszalam o Nim,albo o kim o podobnym nazwisku;) Ale dzieki,znajde numer i sie umowie do Niego;)

Gosiaro a to jest ten ktory przyjmuje we Wrzeszczu koło Miszewskiego??

Nyzosia - na zwycięstwa, ale tuż przy początku świętojańskiej (między harcerską a pkp wzgórze maksymiliana widziałam świetlny neon o usg bioderek.

Nilkaa - 10, 13 i 16 sierpnia (ten ostatni z usg 3D, ten pierwszy z miesiączki). Ja też mam jakieś kropeczki na łożysku, ale niedużo - moja gin była zupełnie niewzruszona i nawet nie powiedziała nic o stopniu starzenia się łożyska.

kurde znowu pisałam pisałam i mi wcięło!!!!!!

ja miałam ciężką noc - i to nie przez małą bo ona spala cudnie - tylko przez siebie:) podałam o 22 a juz o 23 sie obudziłam i nie spalam do 4. a to mi bylo za gorąco, a to karmienie i odciąganie, a potem zatkał mi sie kanalik w cycku i spać nie mogłam. jak sie uporałam z kanalikiem to burza przyszła:( podałam o 4 a o 5 mała sie obudziła i byl koniec spania. o 8 przekazałam ja mężowi i sama poszłam spać na 2 godziny.

zaraz wyślę męża z małą na spacer a sama posprzątam chałupę bo juz patrzeć na ten syf nie mogę.

mąż pojechał właśnie załatwić becikowe. mamy juz pesel młodej możemy działać:)

a gdzie usg bioderek w gdyni? gdynia sponsoruje swoim maluchom ale nie wiem do kogo isc....

No to moje jeszcze nie zamierza dojrzeć ..poprzednio wciąż miałam 0 a teraz dopiero wskoczyłam na 1. Czyli raczej mój organizm przyzwyczaił się do małej i nie będzie chciał jej na zewnątrz wypuścić :)

My bylismy u Sieliwończyka i polecam!!!!

Nilkaa ja nie wiem ktory mam stopien ale ostatnio mi Pani doktor pokazywala na usg ze na lozysku zaczynaja sie pojawiac jakies punkciki i ze to oznacza ze dojrzewa wlasnie. Teraz w czwartek mam wizyte to dopytam;)

Malaniunia, jesteś z Gdańska? Jeśli tak, to podobno najlepszy w 3mieście od bioderek jest Sieliwończyk! Wizyta kosztuje chyba 100 zł.

panna z mokrą głową
A jak to jest u Ciebie z terminami? Kiedyś pisałaś o trzech ale ja tego za bardzo nie zrozumiałam :)
Ale dziś fajnie chłodno:) - dziś to nawet mogę zrobić jakiś porządniejszy obiad :) bo się tak szybko nie zamęczę.

Na wczorajszym USG doktor mi powiedziała, że łożysko mam w 1 stopniu dojrzałości, tak się zastanawiam czy to już nie powinien być drugi? I czy to oznacza, że ciążę przenoszę ....

Dzisiaj juz chłodniej ohhh yeah!

Mały był 2 dni taki marudny ze myslalam ze oszaleje ,ale to pewnie przez upały bo kolek nie ma.

Dziewczyny mozecie polecic jakies miejsce gdzie najlepiej zrobic usg bioderek?Bo juz czas isc a nie wiem w sumie gdzie to zrobic,lekarka mi tez nic nie powiedziala a teraz jest na urlopie;/

Weronikka - zniknęłaś na dzień, miałam nadzieję, że chociaż Ciebie ruszyło ;) No nic, trzymam kciuki za rozkręcenie naszych akcji. U mnie dziś cisza, ale wczoraj ruszyło mnie dopiero po wycieczce nad jeziorko ;)

O matko, dzisiaj była taka burza nad Gdynia ze az sie bałam:) Z tego wszystkiego to mnie krzyz rozbolal i troche sie meczylam potem:/ a to jeszcze tyle czasu zostalo...
Wasze Maluszki sa takie słodkie, juz chce poznac swoja Mała;)

Panna to ty juz jutro idziesz ja dopiero jak juz to w piatek tak mi lekarz powiedzial wiec czekam. Przeczyszcza mnie od rana czasem zaboli wiec moze sie juz cos dzieje. Mam podobne uczucie jak na okres tez mnie dzien wczesniej przeczyszci. Czekam dalej

Nyzosia - załamałam się trochę czytając, że Ania zaczęła wczoraj 43. tydzień...

Z ubezpieczeniem nie pomogę - mam tylko nfz, w sumie sama powinnam się zainteresować takim rozwiązaniem.

Ale muszę się pochwalić - wczoraj pierwszy raz miałam prawdziwe skurcze krzyżowe. Pobolało-pobolało i przeszło, ale jak ja się cieszyłam przy każdym skurczu :) Powinni mnie nagrać i pokazywać w SR jako przykład przedziwnej reakcji na ból ;) Dzisiaj siedzę w robocie, a jutro już do szpitala.. Może zdąży przed testami oxy?

Ja mam pakiet w polmedzie - też wykupiony przez firmę...
Oni współpracują z wieloma innymi zakładami opieki medycznej - i już byłam w clinicemedica, swissmedzie.
Wiem, że w Wejherowie mają podpisaną umowę z NZOZ Bukowa. Więc Tobie tam zapewne będzie najbliżej.
Fajne jest to, że muszą Cię umówić na wizytę do specjalisty w przeciągu 5 dni roboczych. A na jakieś bardziej skomplikowane testy diagnostyczne (np. rezonans magnetyczny) nie czekasz dłużej niż 10 dni.

Nie sądziłam ze kiedykolwiek to powiem ale mam dość tych upałów. szczególnie tych gorących nocy!!! przed chwila młoda jeszcze spala a ja nie bo było mi za gorąco!!! no masakra jakaś. dobrze ze od dzisiaj ma być chłodniej.
Moja dzisiaj tez była głodna co 2 godziny - jak na nia to często:) W ciągu dnia dałam jej tez samej wody i wypiła 30 ml:)

z dobrych wiadomości: nie było u nas wczoraj kolki:))))))) chyba kropelki działają:) zobaczymy jak będzie dzisiaj.

co do ubezpieczenia nie pomogę bo my mamy prywatne od męża z pracy. jemu płaci firma a za mnie i teraz za Helke płaci dodatkowo 70 zł miesięcznie. Mamy w LuxMedzie.

Yecath, ja mam abonament z pracy w AXA i bardzo się opłaca. Dużą część dopłaca mi pracodawca, ja płacę tylko 35 zł miesięcznie, więc rewelacja, a pakiet obejmuje lekarzy specjalistów w prywatnych przychodniach + duuuużo różnych badań, zlecanych przez tychże lekarzy ;)
Na przykłąd w ciązy chodziłam do Invicty, miałam za free większość badań i wszystkie wizyty :)
W poprzedniej pracy miałam EnelMed i też byłam zadowolona..co firma, to inne warunki i pakiety obejmują coś innego.
Teraz też dopisałam Malutką do mojej Axy.

A gdzie na usg bioderek byliście?

Z tym częstym dawaniem piersi.. Jak to jest "często"? :D Malutka w końcu odpadła, ale wisiała na mnie od 19 do 22 ( to jest chyba częściej niż często, nie? ) i mam zmasakrowaną pierś.. :((
Ciekawe co przyniesie noc.. No i modlę się o CHŁODEK jutro..

Ja nie dopajam, po prostu często dostaje pierś... Za to Tośkę non stop dopajam :) Ale i tak obydwoje są spoceni, mają potówki od tego gorąca i gorzej śpią :(

Dzisiaj byliśmy na kolejnej kontroli bioderek i hurra! Zdrowe, wszystko już ok :) Następna profilaktyczna kontrola w wieku 4,5 miesiąca i potem w wieku 9 m-cy.

A ja mam do Was pytanie- czy któraś z Was ma wykupiony prywatny abonament medyczny? Jaki to koszt? Co to obejmuje? Czy rzeczywiście się opłaca? My ostatnio tyle kasy wydajemy na lekarzy, że zaczęłam się nad tym zastanawiac...

Odpadam. Mała dzisiaj totalnie rozwalona i marudna. Je co kwadrans, przysypia, budzi się i chyba znów chce jeść, bo jęczy.. Oszaleję..
Jak Wasze Maluszki znoszą te upały??
Dopajacie je?

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...

Zniżki kody rabatowe - gdzie? (19 odpowiedzi)

Hej. Wiecie może czy są jakieś kody rabatowe do h&m lub smyk, reserved, rekids?