MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 33

Link do poprzeniego wątku i uaktualniona lista:

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=176753#fs

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
4.08 antcia - synek :)
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
12.09 Nilkaa - córeczka, Redłowo
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 33

gratulacje dla kolejnej mamusi eh ja już tez czekam i czekam a do terminu 2 dni ...mam nadzieje ze w koncu mnie ruszy:( choc narazie tez nic nie zapowiada pomimo ze lekarz mowil ze napewno urodze przed terminem.....niepotrzebnie sie tak nastawilam:)

no i przede wszystkim GRATULACJE dla kolejnych rozpakowanych mamusiek- fajnie, ze jest nas coraz wiecej :)
i zobaczcie jak sie tematy zmieniaja- a wrzesniowki to sie tyle naczytaja o kupkach, brzuszkach itp ze beda ekspertkami jak ich dzidzie pojawia się na świecie :)

jesli chodzi o szczepienia to my zdecydwalismy sie poki co na 5w1 + dodatkowo na pneumo.

Ja karmię piersią, ale jakoś tez jeszcze się nie przemogłam, żeby na dworzu dać małej cycka- ale za to na kazdy spacer mam ze sobą buteleczkę ściągniętego mleka, bo ona taki glodomor, że nie znam dnia ani godziny kiedy się obudzi i zrobi skandal na pól osiedla :) więc póki co to bez butli się nigdzie nie ruszam :)

a jak wyglada ten tradzik niemowlecy?? bo moja mala dostala kilka dni temu takie krostki na policzkach- ja myslalm, ze moze zjadlam cos co jej zaszkodziło, ale w sumie moja dieta jest dośc okrojona i w głowe zachodzę od czago to mogłoby być, a to może wcale nie uczulenie??

yecath a jaka masz mate edukacyjna?Ja tez myslalam o zakupie, ale taki jest wybor,ze sama nie wiem co wybrac ;-)

Nyzosiu oby to był ten tradzik tylko.A powiedz mi jak sobie radzisz z karmieniem odciagnietym pokarmem na spacerze?Ja chyba nie bede w styanie dawac cyca publicznie i mam pokarm zamrozony i chcialabym go podgrzać przed wyjsciem i do termoopakowania wsadzic zeby miec na spacerku.Chyba tak mozna?Teraz sie zastanawiam jakie termoopakowanie kupic.Najbardziej podoba mi sie taki żelowy pogrzewacz z lovi bo mozna bezposrednio na spacerku podgrzac ;-)

Co do szczepien to ja narazie myslalam o standardowym, czyli bez zmniejszania liczby wkluc, ale za to rotawirusy zrobimy.Chcociaz na mysl o kluciu malych nozek powoli sie lamie i moze skonczy sie na 6w1....

Wojtek tez mial takie brzydkie krostki na całej buzi, samo zeszło. Teraz z kolei ma nieco suche policzki, ale to pewnie przeze mnie, za dużo pokarmów białkowych jadłam :/

Nyzosia, pani doktor dobrze mówi, warto jeszcze trochę naszpikowac Młodą przeciwciałami i wszystkim, co dobre w Twoim mleczku :) Chociaż pewnie niedługo znowu będziesz biedna przeklinała cycki i całe to mitologiczne karmienie piersią :) :)
A co do szczepień- te 6w1 robi się 4 razy, teraz co 6 tygodni, a potem powtórka ok. 16-17 miesiąca życia czy jakoś tak. Czyli 4 x 180 zł :/ Masakra. Wojtek dostaje bezpłatne...
A waży już ok. 5600 g. Dzisiaj go dokładniej zważę.
Główkę już super trzyma, jak leży na brzuszku, podpiera się rączkami, to w tej pozycji wytrzymuje nawet kilka minut. Musimy powoli pomyśleć o wyjęciu maty edukacyjnej, bo już niedługo ten czas, że zacznie go interesować :)

nilkaaa u mnie też żadnych dolegliwości ostatniego okresu - wkurzają mnie tylko te nocne wędrówki do wc :P i objawów porodowych też brak więc pewnie sobie jeszcze pochodze - ale wiecie co jak tak sobie mysle o porodzie - to szkoda mi tego mojego fajnego brzusia

Nilka jeszcze sie moze zdziwisz, nie bedziesz miała objawów zadnych przepowiadajacych porod a nagle sie zacznie:D To chyba zawsze jest inaczej niz sie spodziewamy;)

Morela gratulacje:)

Panna trzymam kciuki żeby żel zadziałał!!!

My po lekarzu. Młoda wazy 4650 czyli w 2 tyg przytyła 0,5 kg:)))
Pani dr namawia mnie żebym jeszcze 2 miesiące pokarmiła moim mlekiem. jako ze w nocy rozmasowałam sobie zastój to na razie mam ochotę dalej ściągać. zobaczymy jak będzie.
rozmawialiśmy tez o szczepionkach. bierzemy ta 6 w 1 bo mieliśmy żółtaczkę engerixa a 6 w 1 ma ta szczepionkę. 180 zł za jedna dawkę:( a po 7 miesiącu zrobimy jeszcze pneumokoki.

Gosiaro moja mała tez ma krostki - wg mnie to trądzik niemowlęcy bo bardzo szybko schodzi. ja nic z tym nie robię.

Skoro u mnie nic nie zapowiada na razie porodu, więc nie muszę się śpieszyć :P z kupowaniem reszty drobiazgów. Najwidoczniej ciąża mi jest jeszcze przez dłuższy czas pisana skoro nie mam żadnych dolegliwości ostatniego okresu.
Nadal na szczęście rozstępy mnie omijają - więc najwidoczniej jeszcze muszę na nie poczekać :P - trzeba będzie jeszcze jedno opakowanie kremu dokupić bo obecne do połowy sierpnia już nie wystarczy ...

my juz te mamy praktycznie wszystko gotowe ale ja jak klade sie spac to tylko blagam by to nie bylo za szybko hehe bo jeszcze nie jestem na to gotowa - pewnie pozniej bede przeklinac swoje wieczorne slowa :D

My juz mamy w sumie wszystko gotowe, zostaly nam tylko jeszcze zaslonki w pokoju Malucha do powieszenia:) Dzisiaj kurcze jakos spalam jak na szpilkach bo sobie wkrecilam ze mi sie wody sacza, a chyba po prostu sie niedokladnie wytarłam po kapieli:) Jakos nie moge uwierzyc ze niby teraz porod moze sie zaczac w kazdej chwili, chyba jeszcze nie jestem na to przygotowana...

jak ktoś ma nick panna to musi urodzić dziecko spod tego znaku :P - musiałaś poczekać ..
No - ale jutro już też zostaniesz mamą :) Fajnie.

A my wczoraj komodę kupiliśmy a dziś kurier wózek przywozi :). Zostaje już tylko przewijak, leżaczek i jakieś głupotki do łóżeczka - falbanki, ochraniacze itd. Wszystko pozostałe gotowe. Teraz tylko trzeba wysprzątać pokój i poskładać meble - to łatwe nie będzie :(

Morela - super. Tak pozytywny opis porodu, że tylko opowiadać, jako poród wzorcowy :) Gratuluję zdrowego Maluszka :))

A u mnie, oczywiście, nic. Nyzosia - uważaj, doganiam Cię w konkurencji na najdłużej rezydującą pacjentkę Redłowa.. Jutro mam dostać żel. Jak mnie to nie ruszy, to już nie wiem, co mnie ruszy...

MOrela gratulacje :)

tak, karmiac sztucznie dopajam Malego herbatka zz kopru wloskiego,lubi ja bo jest slodka a w te upaly komu sie nie chce pic :)

Morela gratulacje!!!

Wczoraj bylismy na wazeniu.Maja wazy juz 4770!
Tylko mnie martwi to,ze od kilku dni ma brzydka wysypke na twarzy i szyjcie.Na poczatku myslalam, ze to potowki, ale to niestety nie to.Teraz wysypka zrobila sie taka sucha...Mam nadzieje, ze to nie skaza...
Czy wasze dzieci tez maja takie czerwone krostki na twarzy?

Morelka, super, że tak pięknie poszło :):) Gratulacje!!!
I moja rada, nie daj mu tak długo spać teraz... Ja zrobiłam ten błąd a później mleczka było mniej, Mały gorzej ssał- na początku moim zdaniem lepiej nawet wybudzać na karmienie co ok. 3 godzinki, aby laktacja się ładnie unormowała...

Mały właśnie zaciesza do karuzelki, strasznie mu się podoba :) Cały się trzęsie z radości, hihi :D

takiego porodu tylko pozazdrościć :) - szybko,sprawnie i w terminie :).
Naprawdę aż z optymizmem się czyta mając nadzieję, że będzie podobnie :).

Wielkie gratulacje Morela:) fajnie że tak szybko poszło

Morela - gratulacje :))) !!!

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (70 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...