MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 34

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-33-t177999,1,16.html

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
4.08 antcia - synek :)
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
12.09 Nilkaa - córeczka, Redłowo
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 34

Hej,

Ale sie dzisiaj rozpisałyście!!!

Ja dzisiaj zabrałam małą do mojej mamy - byłyśmy na rynku na zakupach i w akpolu po rzeczy dla młodej:)

Asku ja sab simplex podaje do każdej butli - nawet jak młoda je częściej niz co 3 godziny. I dalej daje 15 kropel bo jak zmniejszyłam dawkę to kolki wróciły:(
A Ty możesz dawać rzadziej przed karmieniem - nie ważne jak długo mały będzie jadł ważne ze dostanie krople.

Panna ja mleko biorę w takim termo opakowaniu - duże opakowanie mam po warce:) a dzisiaj kupiłam takie na jedna butelkę TT. ja odciągniętego pokarmu nie podgrzewam przde podaniem jak stoi w pokoju. chyba ze biorę porcje z lodówki to wiadomo ze podgrzewam:)

A propo mojego odciągania to muszę sie pochwalić dwiema sprawami - po pierwsze chyba unormowała mi sie laktacja bo wreszcie cycki mam cały czas miękkie a po drugie od poniedziałku - tpchu tpchu - nie miałam zastoju:))))) nawet nie wiecie jak mnie to cieszy:)))

Morela:
ja to za bardzo się nie znam - ale coś mi się kojarzy z filmu zawitkowskiego, że dzieci na początku nie można trzymać zupełnie pionowo, bo ich kręgosłup jest na to za słaby ...,że dziecko musi być bardziej przechylone.

AlexGDY ja wprawdzie jestem sierpniowa, ale na koniec ciąży też miałam co chwilę parcie na pęcherz i zawsze tylko kilka kropelek...

Panna też już próbowaliśmy pozycji opisanej przez Ciebie do odbicia, ale naszemu uparciuchowi też nie odpowiada :/ Ech a ja zawsze myślałam, że dzieci wolą jak się je nosi pionowo a nie poziomo... Mam nadzieję, że naszemu synkowi w końcu się odmieni i ją też polubi...

a ja właśnie wróciłam z dwugodzinnego spacerku po lesie. Udało mi się męża wyciągnąć :).

U mnie - ponieważ wciąż brzuch wygląda jak piłeczka, parcia na pęcherz nie ma :(. Mogę pić ile chcę :).

Czesc dziewczyny, mam pytanie do wrześniówek czy też macie takie parcie na pęcherz?? Ja boję sie już cokolwiek pic bo zaraz pędzę do ubikacji a najbardziej się wkurzam że zrobię pare kroplelek. Dzisiaj jechałam z mężem do Słupska i rano wypiłam herbatę po naszych miejskich dziurach tak mnie wytrzęsło że bolał mnie brzuch i pęcherz, ale po załatwieniu się na stacji momentalnie przeszło. Więc do takiego stopnia mała uciska pęchęrz że myślałam że jajo znosę. Mój maz już chciał do szpitala ze mną jechac.
Co do brzucha to wydaje mi się że już opadł bo lepiej mi się oddycha i żołądek mnie nie boli.
Jestem ciekawa która z nas rozpocznie wrześniowe rozpakowywanie.

ja wyobrażam sobie tak samo jak Ty panna:)

dla mnie juz za zimno na wyciaganie cycka i u mnie taka wichura wiecznie...mieszkam na 7 górach:) wiec tez musze pomyslec o odciaganiu mleczka...

kurcze sab simplex mąż juz załatwił...

pytanie 15 kropli przed jedzeniem- karmie piersią wiec na łyzeczce...ale pytanie do stosujących ten specyfik...ile razy dziennie??????jest tylko napisane nie czesciej niz co 4 godziny...
jak to podajecie?

Właśnie - późno jesienne i zimowe zakupy czas zacząć. Tyle letnich rzeczy nawet nie założyłam Małemu :(
Yecath - A co jeszcze będziesz kupowała na zimę? Ja mam śpiwór bardzo ciepły, a pod spód pewnie będę ubierała w body-pajac-skarpetki-spodenki-bluza. Tak to sobie wyobrażam. Popraw mnie, jeśli się mylę :)

http://allegro.pl/funkcjonalne-krzeselko-do-karmienia-baby-ono-sta-i1212133145.html#gallery

My mamy takie krzesełko do karmienia- jest extra :) I starczy jeszcze na dłuuugo- bo można je obniżyć do poziomu dla 3letniego dziecka, żeby sobie samo siadało :)

Ja na spacerze normalnie karmię piersią, tylko bardziej się przykrywam.
Teraz szukam kompletu na zimę dla Wojtka (tzn. czapki, rękawiczek itp), bo potem to już nic w sklepach nie będzie :/

Madziuśka2 - ja w sprawie Sab Simplexu. A gdzie go można odebrać w razie czego? (Mój mąż już zaczął załatwiać, ale gdyby mu się nie udało, to bym się do Ciebie odezwała :) Podaj może maila, to napiszę.

Rozpakowujcie się dziewczyny :) Nasze maluchy czekają na towarzystwo :)
Byłam z Kostkiem na pierwszym spacerze :) Miało być tylko do przychodni i do apteki, ale dorwała mnie pani doktor i od razu zbadała Małego. Pięknie przybiera ten mój szkrab i w ogóle wszystko, oprócz pępuszka, jest ok. Mamy się wziąć ostro za dziada - do tej pory tylko woda z mydłem i octanisept. Okazało się, że to za mało i straszą mnie chirurgiem... Młodemu się bardzo podobało na spacerku, tylko u pani doktor okupkał mnie i obsikał, jak go rozbierałam do ważenia :) Uroki bycia mamą chłopca..

I crp spadło mi z 47 do 7, więc nie będę brała żadnego antybiotyku, hurra :)))

Do mam karmiących - zadam kretyńskie pytanie, wiem. Jak się wybieracie na długi spacer (a nie odciągacie normalnie pokarmu) to bierzecie pokarm w butli w termosie? Jeśli tak, to w jakim? Już jest jesień, więc nie usiądę sobie na ławce i nie odciągnę pokarmu w razie głodu.. Jakoś sobie tego ni wyobrażam ;)

A ja dziś dla odmiany zawroty głowy i mdłości... ciekawe, objawy przedporodowe czy jakieś wirusisko hym....

No ja właśnie nie :( wciąż mi się nie wydaje aby brzuch mi opadł :(
Wydawało mi się, że po odejściu czopa to już tylko kilka dni - ale może coś się mylę ...

Madziulka - nie dziwię się, że się boisz - ja mam tak samo. Ale z drugiej strony bardziej chcę już to mieć za sobą i małą obok siebie :)

Aniaa ja ja czuje prawie na kolanach hehe tez jest nisko

No własnie z tym czopem to ponoc jest roznie bo moze nawet 2 tyg przed porodem odejsc, mi sie wydaje ze mi juz odszedl ponad tydzien temu. Ja tez zadnych skurczy nie czuje, jedynie w nocy mnie czasem cos poboli a tak to nic... Czy Wy tez macie wrazenie ze wasze Maluchy sa na Waszych udach?:P Bo ja czuje moja strasznie nisko

nilkaaa aż się boje :))) ale skurczy dalej brak dziwne to, moze urodze bezbolesnie heeh marzenie :D

no to super Madziulka :) - czyli za kilka dni najpóźniej zostaniesz już mamusią :)

ja juz nie mam co sprzatac :) wiec zaliczam spacery i zakupy

a dzis mi najprawdopodobniej odszedl czop!!!!

A ja własnie w szale sprzatania, chociaz wielkiej ochoty na to nie mam ale cos trzeba zrobic zeby tego klopsika wykurzyc:) A domkowi sie przyda, oj przyda:)

yecath - właśnie augumentin mi zapisali. Czekam, żeby odebrać wyniki z przychodni i najwyżej wykupię dziada. Ssabinka - piszesz, że dostałaś, bo byłaś popękana? Ja właśnie też trochę, a teraz czuję, że mi się coś babrze... Nie mam zdjętych wszystkich szwów - zostały chyba trzy do zdjęcia, bo w szóstej dobie nie było to wszystko jeszcze zagojone.

Morela - ja Młodego noszę na ramieniu, jak worek piachu ;) Tak, że obie ręce na moich plecach i trochę zwisa. Dodatkowo masuję go ramieniem od czasu do czasu i ładnie mu się po tym odbija ;) (Masuję=tak jakbym wzruszała ramionami)

Kostek zasnął w chuście. Przysięgam, jeden z lepszych wydatków na dziecko jak do tej pory. Zbieram się powoli na pierwszy spacerek (do przychodni po wyniki i pewnie do apteki). Na początek taki 15-minutowy planuję :))

Aniuu u mnie w sumie od poczatku panuje w miarę porządek. Mateuszek duzo spi a ja w tym czasie mogę działać, tylko rano czasami bywa tak, że go karmię, myślę, że już się najadł, idę do łazienki a on znów nawołuje, by go dokarmić, albo chce sobie tylko pociągać troszkę by się ululać, dziś tak 3 razy się wybierałam, ale w końcu się udało :) A poza tym ok, chyba mały aniołek mi się trafił, Wieczorem go karmię ok. 22, jedna pobudka w nocy między 2 a 3 i rano około 7. Więc nawet w miarę wyspać się mogę :) A i książeczka Tiny Love polecana kiedyś przez Yecath działa cuda, jak się Maleństwo zaczyna nudzić.

Dziewczyny a jak u Was z noszeniem do odbicia? Bo mój Maluszek bardzo nie lubi noszenia pionowo i już sama nie wiem co robić, bo niemal za każdym razem pręży się i protestuje, a ja oczywiście nie mam sumienia go tak nosić na siłę :( Może są jakieś inne pozycje?

Inne tematy z forum

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...