MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 34

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-33-t177999,1,16.html

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
4.08 antcia - synek :)
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
12.09 Nilkaa - córeczka, Redłowo
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 34

hej hej ;) ja sie boje patoligii jak ognia ze bede tam lezec nie wiadomo ile, naprawde wolalabym w domu

ja brałam antybiotyk- można chyba m.in. augumentin i duomox, panna z mokrą głową- a jaki antybiotyk Ci zapisali?

Zapomniałam sie pochwalic ze Majusia od kilku dni sie do mnie usmiecha!Do innych tez sie smieje, ale wiadomo ze do mnie najpiekniej ;-)Dla takich chwil warto zyc ;-)

Karolkaw jak ci sie wody sącza to ja bym jednak chyba pojechała do szpitala.A moze już tam jesteś?

Z tymi pampersami to pewnie zalezy od marki.Możliwe ze w huggiesach jest zanizona rozmiarowka.Musze sprobowac te happy jak tak zachwalacie ;-)

Maja dzisiaj dala mi pospać karmienie bylko 22.30, potem 4 i 8.Ale o 8 musialam 3 razy pampersa zmieniac bo takie kupkanie bylo ;-)

karolkaw:
no to już jest blisko :) Powodzenia - aby maleństwo już nie zwlekało z wyjściem na świat :)

mi podawali antybiotyk w szpitalu chyba dlatego ze bylam niezle popekana i zeby zadna infekcja sie nie wdarla ale pozniej jz nie

Już dziś w nocy myślałam, że się zaczęło. o 2 zbudził mnie silniejszy skurcz i zaczęły być reguralne co 5 min, potem nawet co 3 i tak do 3.30 obserwowalam sytację, no ale wszytko przeszło i poszłam spać. Mam nadzieje, że jest już jednak blisko porodu, bo wczoraj mi się chyba trochę wód posączyło.

Jezu, byle nie na patologię! Jedyna dobra rzecz, to, że monitorują maleństwo - ja się bałam, że jak tak dalej ze mną pójdzie, to młody będzie pływać w zielonych wodach. Z resztą - pod koniec na ktg coś miał nie bardzo z tętnem, za niskie było. Ale oprócz tego - na patologii skurcze zanikają, przynajmniej mi zanikły i dziewczynom z pokoju ;)

Czekam na wizytę położnej środowiskowej. U nas dwa dni temu bilirubina była podwyższona - 14 (ale decyzja była, że nic z tym nie robimy i obserwujemy małego. Dziś już jest dużo mniej żółty, więc mam nadzieję, że będzie dobrze.

Za to ze mną nie bardzo - mam crp ponad 47 i powinnam brać antybiotyk. Sęk w tym, że go nieświadomie przerwałam (dostawałam w szpitalu, jak wyszłam (bez wypisu, bo nie był gotowy), to właśnie przerwałam i po trzech dniach, jak odebrałam wypis, to się okazało, że takie wyniki :(. Dziś odbieram świeże badania, zobaczymy, czy będę musiała brać antybiotyk. Wolałabym dziecka nie szpikować lekami..

Któraś z Was brała antybiotyk w czasie karmienia?

No jakbym miala wszystkich zaprosic z dzieciaczki to by sie zrobil bal dla nich :P heheh ale by bylo smiesznie. Dzis znow mamy sie widziec z tym palantem jak znow zapomni to go zabije£!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem jeszcze przy jakies piosence chcialabym pierwszy taniec:P Co myslicie o tej? Richard Marx - Right Here Waiting z 7 lat temu moj kleknal przedemna i zaczal mi ja po polsku spiewac poplakalam sie wtedy:)

A jezeli ktoras z was chcialaby zobaczyc nasz slub i odrazu chrzest malego to serdecznie zapraszam Gdynia-Witomino 25 wrzesnia o godz 15:00 w kosciele pw. Podwyższenia Krzyża Świętego i Niepokalanego Poczęcia NMP

Hehe Nyzosia to niezle z ta butla:) A powiedzcie Mamusie, macie juz czas zeby cos w domku zrobic? Zorganizowałyscie sie juz na tyle ze macie chwile dla siebie czy to raczej niemozliwe?

Madziulka ja to mam straszne parcie na pecherz mimo ze duzo nie pije, dosłownie siusiam po kilka kropli:P Ale Mala chyba tez uciska mi na jelita bo na dwojke tez mam parcie:P

No własnie mi sie tez patologia nie usmiecha, dlatego dzisiaj szoruje dom i ide na długi spacer (chociaz nie chce mi sie jak cholera):P Moze Mala sie zdecyduje:D

He he właśnie widze:)) Mogłam wam tak dokładnie wszystkiego nie opisywać bo teraz wszystkie boją się iść do szpitala:))))

Pocieszyłyście mnie z wkładką więc teraz jestem spokojna że nie tylko ja ją wyjęłam.

Moja młoda właśnie zasnęła w leżaczku!! Boże jakie to jest dla mnie wybawienie!! Zdążyłam włączyć pranie, wykąpać się, ułożyć włosy i teraz jem śniadanie...Aż szkoda że nie może w tym siedzieć cały dzień:)

Helka też bardzo ładnie śpi w nocy. Zasypia 21-22, budzi się 1-2 - 20 min i śpi dalej a potem budzi się 4-5 czasami 6. I tak jak dzisiaj po 6 zasnęłyśmy razem - dosłownie - do 7:30:)))
Tyle że u mnie najgorsze jest to że ja w nocy muszę co 3 godziny ściągać pokarm i jak się nie zgram na wstawanie z Helką to śpię po 1h:(

Ale muszę wam powiedzieć jaki dzisiaj numer w nocy odwinęłam. Przy karmieniu o 2 zasnęłam - a przecież ja jej podaje jedzenie w butli i ta butla mi się wyślizgnęła z jej buzi. I jak sie obudziłam to młoda była do polowy zalana mlekiem:) Nawet nie wiem ile zjadła - ale chyba się najadła bo zasnęła i spała do 6:) Ale musiałam ją przebrać.

Basiula, ja bym z katarem i kaszelkiem u takiego maleństwa nie poszła do lekarza, ale wezwała lekarza do domu- jesli to taki solidniejszy katar i kaszel, bo jednak u takiego maluszka choroba bardzo łatwo schodzi niżej, na oskrzela... I wezwałabym do domu, żeby w poczekalni na dzieciach chorych nie złapać innego syfu :/
Tosia była mocno podziębiona w wieku 3 tygodni, to właśnie wezwałam lekarza do domu. Zapłaciłam 50 zł, ale za to bardzo dobrze ją zbadał, cierpliwie, miał dużo czas dla nas... Dostała wapno, wit. C, panadol i chyba clemastinum... Do tego sól fizjologiczna i fridowanie (ale nie za często).

Na przeziębienia i katarek polecam babciny sposób: w skarpetkę bawełnianą cienką włożyć kilka ząbków czosnku, rozgnieść to trochę w rękach i powiesić tę aromatyczną skarpetkę obok dziecięcego łóżeczka. Nam zapach czosnku nie przeszkadza- a jak tylko zauważę pierwszy katarek, to od razu wieszam czosnek- nie wiem, czy to rzeczywiście działa, czy to przypadek- ale katar do rana mija :)

Nyzosia, już zawsze będziesz kojarzyć się z patologią, hehe :)

My tę wkładkę od fotelika wyciągnęliśmy po ok. 2 tygodniach, Wojtek strasznie się w niej pocił...
Teraz Młody waży ok 5700 g. Ciuszki nosi w rozm. 68.

Ssabinka, ale cham z tego faceta... :/ Jakąś konkretną zniżkę powinien Ci dac w przeprosiny :P No i gdzie zaproszenia na wesele dla forumek :D?

A właśnie...a propo podziębienia...Czy z każdym kaszlem i katarem lecicie do lekarza? Ostatnio co drugi dzień byłyśmy w przychodni bo mała kupy nie robiła i chciałam sprawdzić czy wszystko ok. No a przy okazji pani doktor badała ją całą i nic na płuckach nie słyszała. Nawet wczoraj byłyśmy rano na badaniu a wieczorem już taki okropny katar i kaszel :( I nie wiem czy zapisywać się do lekarza czy nie. Bo lekarka powie że w paranoję wpadłam i co chwila coś wymyślam :/ A z drugiej strony to o Małą chodzi a ona dopiero miesiąc ma! Nie wiem co robić :/

Zuzia też ładnie śpi jeśli chodzi o nocki. Zasypia ok 22. Potem wstaje ok 2 i potem nad ranem ok 5,6. I też karmienie plus pielucha zabiera nam mniej więcej 20min. Teraz tylko mała jest podziębiona, ma katar i kaszle więc nocą musiałam jej jeszcze oczyszczać nosek. Bidula moja...

A co do podobieństwa to moja teściowa również widzi tylko podobieństwo do męża. No ale szczerze mówiąc ja jej wtóruję bo też bardziej widzę w małej męża niż siebie. Ale i tak zawsze odpowiadam, że Zuzia jest podobna do samej siebie :) I tak się zawsze kończy rozmowa :)

Aniaa - to masz naprawdę sporawe maleństwo :). No,ale zawsze USG może się mylić, więc możliwe, że jednak mniejsze jest.
Mi też patologia kojarzy się z Nyzosią i wcale mnie na nią nie ciągnie. W domu to chociaż można więcej pochodzić, coś porobić.

Czesc:)

Jak na mojego synka to super lulal jak dostal jesc o 20 to potem o 24 potem o 3.30 i o 7. mniejwiecej 20min zajmowalo karmienie i przebranie pieluszki z ponownym zasnieciem :)

Wywolalam juz pare zdjec Filipka jak sie usmiecha:) nie moge sie napatrzec strasznie sie wogle juz zmienia:P i wkurza mie to ze jak ktos go zobaczy to odrazu do kogo podobny raz mowia ze do mamy raz do taty yyyyyyy a teciowa na sile szuka wszystkego zeby byl podobny do taty. Tez tak macie?

Aniaa pewnie Cię nie pocieszę, ale faktycznie jest coś w tym, że jak duże dziecko to mogą wcześniej wziąc na patologię- ale nie martw sie na zapas- może Twoje maleństwo wcale nie będzie takie duże- moja Wiki w dzień terminu wg usg ważyła 3960 g, urodziłam 6 dni pozniej 3615g :)

nyzosia- choc ty jedna-bo juz sie martwilam, ze tylko ja dopiero co skonczylam pieluszki 1 i uwazam, ze 2 sa lekko przyduże jeszcze, a przeciez moja córcia do mikrych nie nalezy. Ja wypróbowałam różne pieluchy i najbardziej pasuja mi happy.

dobrze, ze piszecie o tych wkladkach, bo ja caly czas sie zastanawiam co to moje dziecię takie skulone, a może po prostu trzeba ja wyjac :))

jak pomysle o patologii to od razu przypominam sobie nyzosie ktora tak dlugo musiala lezec - ja tak nie chce :((((((( a wywolywanie nic nie dawalo - mam nadzieje ze nas to nie bedzie czekac

Czy Wy czujecie takie straszne parcie na pecherz???

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...