MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 35

NASZA LISTA:

***SIERPIEŃ***
4.08 antcia - synek :)
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
12.09 Nilkaa - córeczka, Redłowo
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) - Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin ??.??) - Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-34-t179291,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 35

Gabi bylo tak, ze kiedys bylismy u rodzicow i nie mialam przygotowanego mleka, maly sie obudzil a ja dopiero zaczelam robic mleczko, trwalo to jakies 30min bo musialam wode ostudzic i co mnie zdziwilo, ze maly zasnal mimo takiego krzyku...dalo mi to do myslenia ale potem o tym zapomnialma. Dalej budzil sie z wrzaskiem a ja zaraz pakowalam mu butle z mlekiem. Pojechalismy do lekarza i on powiedzial, ze nie kazdy krzyk oznacza, ze dziecko chce mleka i nie mozna za kazdym razem leciec z butla jak maly zaplacze. Iwtedy mi sie przypomniala sytuacja kiedy zasnal u rodzicow. No i zaczelam probowac podawac mu mleko co 3,5-4 godz. po 2 godzinach budzilsie z wrzaskiem wiec ja na rece, chodzlilam z nim, tulilam, puszczalam muzyke i smoka na sile...wszystko tylko nie mleko ani herbatke, zeby nie kojarzyl placz-cos amciu :) na poczatku ryczal godzine zanim zasnal\ trwalo to ok tydzien...potem juz mniej... teraz tez potrafi sie obudzic po 2 godz ale pokreci sie i dalej zasnie.. U nas to bylo konieczne ze wzgledu na to, ze maly dostaje mleko modyfikowane, i co godzine wypijal ok 120-150ml wiec duzoo! i dlatego tak nam zalecil, zeby go nie przekarmiac, ale karmiac piersia nie jestes w stanie tego zrobic bo nigdy nie wiesz iile maly wyp[ija

gabi...widze ze u nas podobnie...
Marcelik tez bedzie miał szczepienie w wieku 11 tyg. ze względu na żółtaczke...póki bilirubina nie spadnie nie ma mowy o kłuciu:)

karollla, na czym polegała na te metoda z karmieniem o wyznaczonych porach? Co robiłaś jak mały płakał?

jeszcze co do szczepionek, to zadzwoniłam do przychodni, żeby Mikołaja zarejestrować i najbliższy termin to był 22 września, jakieś jaja. Będzie miał 11tyg. Chociaż i tak nie wiem, czy go przez tą anemię zaszczepią :/ Chcę mu zrobić tą 6w1 i nie wiem, co z tymi dodatkowymi, czy się na nie zdecydować. Wy szczepicie na pneumokoki i rotawirusy?

Cześć dziewczyny :)

gratulacje dla nowych mamuś :)
Ostola, chyba dla każdej mamy jej dziecko jest najpiękniejsze, hehe :)

Madziulka, super, że Cię nie zatrzymali w szpitalu, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :) ale ten czas szybko leci... już 40tydzień :)

ja mam pomału maksa, sytuacja podobnie jak u aśku, Mikołaj w dzień prawie w ogóle nie śpi i oczywiście domaga się noszenia, w łóżeczku z karuzelom wytrzyma maks 15min ;-) więc jak mam w planach jeszcze zrobić obiad i coś w domu, to na neta już w ogóle nie ma czasu. W nocy budzi się co 1,5 - 2h, ostatnio przespał 3, ale tylko dlatego, że dostał mleko modyfikowane i było święto ;-) Ale i tak jestem happy, że nie płacze przez kolki, bo męczą go strasznie, ale wtedy tylko tak kwiczy i się wyciąga, a potem znów zasypia

Z karmieniem mamy problemy, bo mały woli jeść z butelki, przy cycku strasznie się denerwuje, szczególnie jak jest bardzo głodny, więc odciągam mu pokarm, co też zabiera czas

Mikołaj waży już 5,5kg, w 6tygodni przytył 2,5kg, podobno to bardzo dużo, jest małym grubaskiem :P ma dwie brody ;-)

Niestety mały ma anemie i to przeze mnie, bo miałam mu podawać żelazo 4 razy dziennie, ale przez jego brzuszek i akcje, że ma być podawane pół godziny przed jedzeniem, podawałam mu tylko 2 razy, no i hemoglobina 7.6 :/ pediatra mnie nastraszyła transfuzją krwi to aż się popłakałam, no i teraz już pilnuje wszystkich dawek, mam nadzieje, że za miesiąc wyniki będą lepsze.
Ma też tą przepuklinę pępkową, ale na razie mam mu tylko przyklejać plaster na pępek i pilnować żeby za dużo nie płakał :/

A u mnie jest coś nie tak, bo 2tyg temu miałam ten niby okres, a teraz w weekend znów mnie bolał brzuch jak na @ i miałam lekkie krwawienie przez 2dni, chyba mi się coś rozregulowało

Udanego dzionka :)

Ostola gratulacje:)))

Nilkaa to może być faktycznie ciśnieniomierz albo syndrom białego fartucha:) Ja też tak miałam ze u gin miałam wysokie ciśnienie a w domu było ok. Idz dzisiaj do Iwony - zobaczysz jakie Ci wyjdzie. Ja dzisiaj nie ide - uciekam z domu do rodziców bo mi robią taras i jest masakra!!!

Yecath - nie wiem ile będę ściągać:) Najpierw chciałam tylko 3 miesiące ale w sumie jak będę miała pokarm toi chyba pociągnę dłużej. Pracuje właśnie nad zmniejszeniem ilości odciągań - z 8 na 6:) Więc będę miała 4 godziny przerwy:)

Moja w nocy pięknie śpi - zasypia koło 22 budzi się o 2 potem 5 a potem śpi do 7:)) rewelacja.
W dzien nie spi za dużo - też głównie na spacerze.

U nas też są jakieś ataki płaczu - ale wydaje mi się że to nadmiar emocji - zawsze robi się taka nerwowa jak idziemy gdzieś albo kilka osób przychodzi do nas. Chyba za wrażliwa jest i się denerwuje. Bo jak jesteśmy same to jest aniołek:)

A my miałyśmy mieć dzisiaj szczepienie ale musi mieć skończone 6 tyg a 6 tyg kończy jutro więc idziemy w czwartek.

czesc :)

Ostola gratulacje :)

Modern Lady to ja ograniczylam karmienie nocne...myslalam,ze sie nie da bo maly budzil sie z wrzaskiem co 2 godz na mleko, ale tak jak mowil pan doktor troche cierpliwosci i wytrwalosci i po 2 tyg moj skarb sam wyznaczyl sobie pory dostaje mleko punktualnie o 7 rano i 19 wieczorem, o 3 nad ranem i o 15 oraz o 11 rano i 23 wiecorem. Przelom nastapil przedwczoraj kiedy moj maluch sam zaczal przesuwac sobie karmienie o 3 w nocy.. dzis po mleku o 23:00 na kolejne obudzil sie o 5:00!!!!!!!!!!!! jestem wyspana jak nigdy i dzis podziekuje panu doktorowi, bo jedziemy na wizyte, za to ze mnie do tego namowil :)

Ehh- sądzę że to nie syndrom białego fartucha (bo by nastąpił szybciej) a po prostu wadliwy ciśnieniomierz.

A ja dziś rano jeszcze raz miałam morfologię, zobaczymy czy zdążę wyniki odebrać :).

Ostola, gratulacje!

Dla mnie też Nyzosia jest bohaterką ;-) A do kiedy chcesz odciągać mleczko?

Ja karmię piersią, bo to wygodne, zdrowe dla malucha i dla mnie, ale nie czuję wcale tej magicznej więzi karmiąc. Czuję ją raczej bawiąc się z Wojtkiem i patrząc na niego. Karmienie piersią nie jest bardziej magiczne od karmienia butelką, jest po prostu wygodniejsze ;)

mój za to cofa sie w postepach...wstaje co 2 godziny w nocy...a w dzień jak kimnie to tylko na spacerze....mam tak doscccccccccccc ech marze o łózku....

Madziulka to dobrze ze masz dobry humor:) Ja do tej pory tez miałam ale wczoraj i dzisiaj chyba tez, jestem jakas zdenerwowana:P
Nilka ja bym sie tak tym cisnieniem nie przejmowała, ja na kazdej wizycie mam za wysokie ale wiem ze to przez emocje ze zobacze Mała na usg itp:) mierze sobie cisnienie w domu i wychodzi ok, ponoc jest cos takiego jak "syndrom białego fartucha" :)
Dzisiaj ide na pedicure na poprawe humoru, mam nadzieje ze pomoze;)

Gratulacje:)

My wczoraj mielismy kolke ale nie wiem po czym :( a jak noc byla super jak zasnal o 20 akurat na seriale :P to potem pobudka po 24 i o 4.30 no i o 7.30 jak tata do pracy wychodzi:P mial dwie przerwy juz 4 godzinne :) robi postepy :)

Ostola gratulacje, piekna data na urodziny :) Moja Miska urodziła sie rok wczesniej o 11.00 rano tez przez cc

Gratulacje Ostola:)

Ja też co noc idę spać z nadzieją że może się coś zacznie :) - a tu nic...
A u mnie wciąż idealne ciśnienie - tak sobie pomyślałam, że ostatnio właśnie w gabinecie zmieniono ciśnieniomierz - właśnie tydzień temu już był inny - może to jego sprawka ...
Dziś jeszcze położna zmierzy mi ciśnienie takim tradycyjnym ciśnieniomierzem - zobaczymy co na nim będzie.

Tara urodzila sie wczoraj o 10:18 i wazyla 3,9 kg. Obie many sie wysmienicie. Dziewczyny, jestem tak szczesliwa ze po prostu bujam w oblokach... A mała jest przecudowna - urodziła się z boska czupryna ciemnych włosów. Mało jestem obiektywna ale jest najpiękniejszym dzieckiem jakie w życiu widziałam...

a ja jak się kłade to myslę ze cały następny dzień przede mną :D:D:D bo mysle ze zanim jakies skurcze sie pojawia, zanim beda regularne zanim beda conajmniej co 5 min to chyba minie ze 2 tygodnie hihihi

no dobra dobru humor mnie nie opuszcza ;p no to dobrej nocki ;)

Kurcze ja od paru dni chodze spac pelna nadziei ze moze w nocy sie zacznie:) Niech sie ktoras wkoncu rozpakuje zeby przerwac te rozmowy o nieszczesnej patologii!! DObranoc;)

do Redłowa mam najbliżej, wiec raczej tu ...

Tylko, że ja już tydzień temu miałam podwyższone :(, ale nie aż tak. No zobaczymy co do środy będzie, wolę zostać w domku.

no a u mnie juz 3 raz kto inny bada dlatego takie rozbieznosci hehe

widzisz jednorazowe cisnienie to nic takiego także spokojnie sobie mierz kilka razy dziennie. Nilkaa a Ty gdzie bedziesz rodzic? w redlowie?

Nilkaa ja tez zawsze u lekarza mam wyzsze cisnienie, ale od samego poczatku ciazy mierze sobie cisnienie prawie codziennie i jest ok. Ja ostatnio miałam rozwarcie na jeden palec.

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...