MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.II

dziewczynki no to otwieram nowy wątek tym razem mamusie styczniowe i lutowe:)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html

1.misia83 - 06.01.2012
2.Kola -18.01.2012
3.madziakin - 23.01.2012
4.andzia -23.01.2012
5.Struś - 26.01.2012
6.Marti30 - koniec stycznia 2012
7.Marta-B -28.01.2012
8.evilek - styczeń 2012 ?
9.Luciolla -10.02.2012
10.Paula81 - 7-10.02.2012
11.Tekla28 - ??
12. ania - ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.II

Madziakin ja ostatnio też byłam przeziębiona i gin zaleciła mi 2xparacetamol (jest bezpieczny więc nie bój się) i 2xrutinoscorbin + mleko z miodem, herbata z cytryną itd. domowe sposoby...powinno Tobie pomóc:)

my wiemy od 16tc iż będzie dziewczynka więc jak dzidzia będzie chciała współpracować to w 17 tc lekarz powinien powiedzieć jaka płeć, no chyba, że będzie miał słaby sprzęt usg...pozdrawiam Was;)

justysia1 no w 17 tygodniu to już będzie widać co tam nosisz pod serduszkiem:)

Cześć Dziewczynki
jakoś nie mam weny do pisania. Mały od wczoraj jest mega marudny i już normalnie głowa mnie od niego boli. Co to będzie jak już będzie dwoje...
Witam nowe Mamuśki, coraz więcej nas. Fajnie, jak już będziemy miały maleństwa to może sobie zorganizujemy jakieś spotkanko za rok:)

Ja będę rodzić w Wejherowie.

Witam przepraszam za tak długa przerwę ale najpierw miałam urlop a potem gości. Czuję się aktualnie idealnie i nic mi nie jest mdłości minęły całkowicie a brzuszek się powiększa i jest widoczny. 19 lipca mam wizytę jak wszystko będzie o.k pewnie kupie już coś dla dziecka może dowiem się czy to chłopczyk czy dziewczynka co myślicie będzie to 17 tydzień?

dziewczyny jak to jest z tym paracetamolem w ciąży?? moja gin powiedziała,że mogę brać, jednak mam pewne obawy... a czuję się tak fatalnie,że już nie mogę wytrzymać;(

hej dziewczyny:)
a ja się znów przeziębiłam;( ból gardła, głowy i wszystkich mięśni... nie mam siły się ruszać po prostu;( to chyba przez klimę w pracy.. ojj mam nadzieję,że szybko mi przejdzie... do tego jakoś dziwnie słabo mi jest...

a jak Wam dziewczynki dzionek mija???
śniło mi się dziś,że kupowałam łóżeczko dla maleństwa ;)

Ja przyjmuję Jodid i Folik, dodatkowo lek od endo...

Ja przez cały pierwszy trymestr brałam tylko kwas foliowy, a od ostatniej wizyty lekarz zalecił przerzucić się na witaminy dla kobiet w ciąży więc biorę Prenatal.

Chodzę do Feminy do szpitala do Wejherowa i w tym szpitalu mam też zamiar rodzić.

Dziewczynki które z Was będą rodzić w Wejherowie?

ja brałam kwas foliowy a od paru dniu łykam femibion natal classic jest on od momentu starania się o dziecko, całą ciążę i podczas karmienia. jednak moja gin powiedziała,że dopiero od 12 tygodnia mogę to łykać mimo to,że na ulotce jest napisane inaczej.

A ja biorę Femibion 1 - tabletki na pierwsze 12 tygodni ciąży, poleciła mi je moja gin. Zanim dowiedziałam się o dziecku przez kilka miesięcy brałam folik. Za tydzień będę musiała przerzucić się na Femibion 2.

Ja caly pierwszy trymestr tylko kwas foliowy, i jod od endokrynologa zapisany, teraz od wczoraj mam prenatal classic plus prenatal dha

Witajcie ja narazie zazywam sam kwas foliowy

dziewczynki a co w ogóle zażywacie?? tylko sam kwas foliowy czy już jakieś witaminki???

Marti30 cieszę się,że już lepiej się czujesz:) nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze z maleństwem! lekarze przecież wiedzą jakie leki wypisują dla kobiet w ciąży nie powinno to mieć żądnego wpływu na maleństwo:)
moja mama też jest przeciwna kupowani ciuszków w przód, ale ja i tak już niedługo się pokuszę żeby coś kupić:))))

Struś to fajnie,że Twoi znajomi tak szybko już znali płeć:) z pewnością doświadczony ginekolog przy dobrym sprzęcie może zobaczyć bo narządy w 12 tygodniu są już widoczne, jednak jak się pytałam 2 ginekologów to obydwoje odpowiedzieli,że pomiędzy 17 a 20 tygodniem, Myślę,że po prostu ginekolodzy wolą nie mówić za wcześnie bo po prostu nie są pewni:)

Znajomi dwa razy wiedzieli juz w 12 tygodniu jaka płeć i nie było pomyłki.
Także jak najbardziej możliwe jest to - zalezy jedynie od ułożenia się dziecka. Nie wiem jaki ten lekarz ma sprzęt, a poza tym to jest z Łodzi ;-)
Ale pewnie w Gdańsku też można gdzieś znaleźć miejsce, gdzie w 12 tygodniu można już zobaczyc płeć ;-)

Hej dziewczyny:) Witam w urlopie... U mnie lepiej , skończyłam antybiotyk, nic mi nie jest. Mdłości oczywiście zostały i nasilają sie głównie wieczorem-mam wrażenie, że wszystko mi podchodzi do góry. Co do badania genetycznego to mam przyjść dopiero za 2-3 tygodnie. W przyszły wtorek wizyta u mojego gina. nie moge się doczekać, mam nadzieję, że mimo brania tych leków wszystko będzie oki.
Witam nowe dziewczyny-bardzo długo juz nasza lista:)
Co do ciuszków to moja mama jest przeciwna kupowaniu wprzód, ale ja już mam 2 siatki:) Pozdrawiam ...

chyba coś mnie ominęło?? ktoś coś wspominał że w 12 można zobaczyć płeć??? owszem, narządy płciowe są już widoczne ale jeszcze nie można ich zobaczyć podczas USG (tak czytałam), jednak w 16 jest już to możliwe...

Cześć dziewczyny :)
Zaskoczyłyście mnie!! Naprawdę tak szybko płeć można zobaczyć??? Wszędzie czytam że od około 20 tygodnia. No jestem w stanie uwierzyć 18 tydzień ale 12....?