MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.II

dziewczynki no to otwieram nowy wątek tym razem mamusie styczniowe i lutowe:)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html

1.misia83 - 06.01.2012
2.Kola -18.01.2012
3.madziakin - 23.01.2012
4.andzia -23.01.2012
5.Struś - 26.01.2012
6.Marti30 - koniec stycznia 2012
7.Marta-B -28.01.2012
8.evilek - styczeń 2012 ?
9.Luciolla -10.02.2012
10.Paula81 - 7-10.02.2012
11.Tekla28 - ??
12. ania - ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.II

witam
Dziś tak ciepło ze podróż do pracy by,la o wiele bardziej męcząca niż zwykle. Ostatnio mam jakieś bóle brzucha ale niby to normalne na początku zobaczymy co będzie dalej .

ojj Marti to nie dobrze, znowu chora;( kuruj się kochana, pamiętaj dużo herbatki z cytrynką i miodem!!!!:)

ja właśnie po wizycie z położną, wszystkie wyniki dobre:))))) za tydzień następne USG, już nie mogę się doczekać:)

aniu, masz rację, faceci nie muszą wszystkiego wiedzieć;)

Witajcie dziewczyny. Chora jestem -gardło mnie boli, gorączkuję, mam bóle pleców :( Masakra jakaś -jeszcze dziś i jutro w pracy a potem 2 tyg urlopu. Musze jakoś wytrzymać. Wczoraj dzwoniłam na odział patologi to mi lekarka powiedziała, że tylko paracetamol + rutinoscorbin+ domowe sposoby. Moja córka kaszle....pewnie od niej się zaraziłam.

Witaj PaFFlinka, hahaha, masz racje. Ale myślę, że zawsze mogłoby być jeszcze gorzej. Już tylko kilka tygodni i skończy się pierwszy trymestr, wtedy odżyjesz. A później .... to już tylko sama słodycz.
Madziakin, nie był zły. Nawet się nie zorientował, że tyle czasu ukrywałam. Ech, faceci nie muszą wszystkiego wiedzieć:)

1.justysia1 -05.01.2012
2.misia83 - 06.01.2012
3.Kola -18.01.2012
4.PaFFlinka - 22.01.2012
5.madziakin - 23.01.2012
6.andzia -23.01.2012
7.Marta-B -28.01.2012
8.Marti30 - 24.01.2012
9.Struś - 26.01.2012
10.evilek - styczeń 2012 ?
11.amoruccia -01.02.2012
12.Paula81 - 12.02.2012
13.Luciolla -19.02.2012
14.Tekla28 - ??
13.lutka - połowa lutego

witaj PaFFlinka :)

o tak, ciąż cudowna sprawa, jednak musimy się troszkę nacierpieć... ale później maluszek nam wszystko wynagrodzi:)

Witam,
Jestem tu jak widać nowa...
Termin mam na 22 stycznia...
Ciąża cudowna sprawa, Gdyby nie te mdłości i wymioty:)
Jutro kolejna wizyta u lekarza... zobaczymy co mi powie:)

amoruccia to super,że mąż się ucieszył:) mówiłam:) a njie był zły,że tyle ukrywałaś??

madziakin, miałaś rację, od razu się domyśłił:) Na początku był chyba troszke zaskoczony, ale bardzo pozytywnie i się bardzo ucieszył. Więc i ja tez już jestem spokojniejsza. Od razu poobdzwaniał wszystkich w koło, tylko że w większości to już wszyscy wiedzieli, bo ostatnio to juz sama wszystkim mówiłam. Ale oczywiście nikt się nie wygadał:) Więc wszystko ok i mieliśmy fajny dzionek.
Jutro na pewno wszystko będzie ok u położnej, i napisz sobie wszystkie pytania na kartce, to będziesz miała okazję się wszystkiego wypytać.
Ja dziś też jakoś tak się dobrze czuję, jestem w prawdzie mega śpiąca ale to wina kiepsko przespanej nocy, nawet nie wiem dlaczego ale nie mogłam zupełnie spać. A 6.20 mój mały wstaje a ja razem z nim.

amoruccia i jak tam ogłoszenie nowiny???

co tam u Was dziewczyny???
u nas dziś mega gorąco, 32 stopnie, taki skwar że szok... dziś czuję się bardzo dobrze, jakbym w ciąży nie była;) jutro wizyta u położnej, zobaczę wyniki badań, mam nadzieje,że wszystko oki:)

madziakin, ciesze się, że z dzidią wszystko ok. I masz racje, że odgłos tego małego serdusia to coś fantastycznego.
Jutro zdam relacje jak poszło oświadczenie nowiny:)
Lucciola, i u Ciebie też już za kilka dni się dowie. Na pewno będzie mega szczęśwliy.
My też przed remontem jesteśmy, tzn chcemy wreszcie zrobić małemu pokoik, bo przecież śpi wciąż w naszej sypialni. No a za jakiś czas będzie musiał ustąpić miejsca rodzeństwu, więc muszę go przetransportować jak najszybciej, aby nie poczuł się wyrzucony.

Luciolla fajny pomysł z tą koszulką:)

amoruccia na pewno Twój mąż skuma zdjęcie z USG i od razu się domyśli:)

ja właśnie po wizycie, wszytsko ok, widziałam moje maleństwo, urosło już sporo, słyszałam bijące serduszko, coś pięknego:)))))

Madziakin, nie stresuję się, ale też jestem ciekawa reakcji. Jedziemy na obiad z okazji naszej rocznicy i tam mu dam prezent, a w środku będą zdjęcia z USG również. I mam nadzieję, że załapie.

Witam mamusie po dłuższej przerwie. Trochę mnie nie było bo mi się przysnęło (tydzień ;) i bóle głowy się zaczęły ale dziś już lepiej sie poczułam wzięłam kąpiel i założyłam pierwszy raz normalne ubranie w ten weekend zamiast szlafroka.

U mnie wielkie ogłoszenie w środę. Zamiast mówić wprost wręczę mu prezent :) Dostanie koszulkę: z przodu jest data porodu a z tyłu napis MÓW MI OJCZE! A oprócz tego poradnik dla młodych tatusiów. Już się nie mogę doczekać !!! W końcu się podzielę tą radosną nowiną :D

amoruccia wow to już jutro::) stresujesz się??? ciekawe jak zareaguje:) ale na pewno się ucieszy!!!:) dawaj nam szybko znać jak mu powiesz:) a szykujesz coś specjalnego???

ja czuję się nawet dobrze, zaraz jadę do polskiej gin zobaczyć naszego dzidziusia:) ciekawe ile urosło maleństwo:)

miłej niedzieli kochane!!

Witajcie.
jestem i czytam na bierząco, ale jestem z małym urwisem cały czas i nie bardzo mogę pisać bo od razu chce mi pomagać.
Witam nowe mamusie.
U nas ok, dziś tylko chce mi się spać, ale zaraz mały się kładzie a ja pewnie usnę razem z nim.
Jutro oświadczam mężowi wielką nowinę o jego bojowym zadaniu bycia podwójnym tatą:)
Udanej niedzieli!

Witam nowe mamusie :)
Dziewczyny, zaczynam się przekonywać do tego badania prenatalnego, skoro byłyście, wszystko było ok, a teraz jesteście spokojne. Ile kosztuje u tego dr Preisa?

Ja w poprzedniej ciąży byłam raz u Doeringa żeby określił płeć, bo podobno nigdy się nie pomylił, daje karteczkę z pieczątką i jeśli pomyłka po urodzeniu to kupuje whiskey hehe ale nie pomylił się z Zosią, choć nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, taki trochę nadęty..

U mnie samopoczucie dobrze, rano mam ciut mdłości, muszę szybko coś zjeść i jest ok. Ale mam chęć na mięso, dziś grill i karkóweczka :)

Życzę Wam udanego weekendu :)

No u mnie też się remont będzie szykował po sezonie i córcia będzie musiała się swoim pokojem jakoś podzielić. Zastanawiam się tez nad naszym pokojem , żeby go przegrodzić na kącik dla dziecka:)

Marti30 no z tymi nogami to też mam problem, są dni że strasznie bolą i są opuchnięte... wczoraj tak mnie bolały,że już nie mogłam wytrzymać, a przecież to dopiero początek ciąży, co będzie później??:(

misia83 na pewno coś wymyślisz i ładnie to wszytsko urządzisz i będzie dobrze:) na pewno się pomieścicie:)
my też będziemy musieli pomyśleć nad małym remoncikiem w mieszkanku przed narodzinami dzidziusia:)

No to Marti faktycznie urlop dobrze ci zrobi, jak jesteś zmęczona i nogi puchną. Ja się czuje różnie, w zależności od dnia;)Cały czas muszę kontrolować ciśnienie,bo od początku ciąży mi skacze niestety, już teraz w 2gim trymestrze może mi jakieś leki gin da na to.W każdym razie pije herbatki ziołowe, staram się nie denerwować i odpoczywać.
No i zaczynam dumać nad tym jak logistycznie dać radę w mieszkaniu z dwójką maluchów. Moja niuni jeszcze śpi w łóżeczku ze szczebelkami, jakoś jesienią będę jej chyba musiała kupić jakiś tapczanik. No i coś dodatkowego na ciuszki drugiego malucha. Eh, czuję, że muszę się wybrać do ikei i innych meblowych poszukać inspiracji;)