MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.II

dziewczynki no to otwieram nowy wątek tym razem mamusie styczniowe i lutowe:)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html

1.misia83 - 06.01.2012
2.Kola -18.01.2012
3.madziakin - 23.01.2012
4.andzia -23.01.2012
5.Struś - 26.01.2012
6.Marti30 - koniec stycznia 2012
7.Marta-B -28.01.2012
8.evilek - styczeń 2012 ?
9.Luciolla -10.02.2012
10.Paula81 - 7-10.02.2012
11.Tekla28 - ??
12. ania - ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.II

witam
Dziś tak ciepło ze podróż do pracy by,la o wiele bardziej męcząca niż zwykle. Ostatnio mam jakieś bóle brzucha ale niby to normalne na początku zobaczymy co będzie dalej .

ojj Marti to nie dobrze, znowu chora;( kuruj się kochana, pamiętaj dużo herbatki z cytrynką i miodem!!!!:)

ja właśnie po wizycie z położną, wszystkie wyniki dobre:))))) za tydzień następne USG, już nie mogę się doczekać:)

aniu, masz rację, faceci nie muszą wszystkiego wiedzieć;)

Witajcie dziewczyny. Chora jestem -gardło mnie boli, gorączkuję, mam bóle pleców :( Masakra jakaś -jeszcze dziś i jutro w pracy a potem 2 tyg urlopu. Musze jakoś wytrzymać. Wczoraj dzwoniłam na odział patologi to mi lekarka powiedziała, że tylko paracetamol + rutinoscorbin+ domowe sposoby. Moja córka kaszle....pewnie od niej się zaraziłam.

Witaj PaFFlinka, hahaha, masz racje. Ale myślę, że zawsze mogłoby być jeszcze gorzej. Już tylko kilka tygodni i skończy się pierwszy trymestr, wtedy odżyjesz. A później .... to już tylko sama słodycz.
Madziakin, nie był zły. Nawet się nie zorientował, że tyle czasu ukrywałam. Ech, faceci nie muszą wszystkiego wiedzieć:)

1.justysia1 -05.01.2012
2.misia83 - 06.01.2012
3.Kola -18.01.2012
4.PaFFlinka - 22.01.2012
5.madziakin - 23.01.2012
6.andzia -23.01.2012
7.Marta-B -28.01.2012
8.Marti30 - 24.01.2012
9.Struś - 26.01.2012
10.evilek - styczeń 2012 ?
11.amoruccia -01.02.2012
12.Paula81 - 12.02.2012
13.Luciolla -19.02.2012
14.Tekla28 - ??
13.lutka - połowa lutego

witaj PaFFlinka :)

o tak, ciąż cudowna sprawa, jednak musimy się troszkę nacierpieć... ale później maluszek nam wszystko wynagrodzi:)

Witam,
Jestem tu jak widać nowa...
Termin mam na 22 stycznia...
Ciąża cudowna sprawa, Gdyby nie te mdłości i wymioty:)
Jutro kolejna wizyta u lekarza... zobaczymy co mi powie:)

amoruccia to super,że mąż się ucieszył:) mówiłam:) a njie był zły,że tyle ukrywałaś??

madziakin, miałaś rację, od razu się domyśłił:) Na początku był chyba troszke zaskoczony, ale bardzo pozytywnie i się bardzo ucieszył. Więc i ja tez już jestem spokojniejsza. Od razu poobdzwaniał wszystkich w koło, tylko że w większości to już wszyscy wiedzieli, bo ostatnio to juz sama wszystkim mówiłam. Ale oczywiście nikt się nie wygadał:) Więc wszystko ok i mieliśmy fajny dzionek.
Jutro na pewno wszystko będzie ok u położnej, i napisz sobie wszystkie pytania na kartce, to będziesz miała okazję się wszystkiego wypytać.
Ja dziś też jakoś tak się dobrze czuję, jestem w prawdzie mega śpiąca ale to wina kiepsko przespanej nocy, nawet nie wiem dlaczego ale nie mogłam zupełnie spać. A 6.20 mój mały wstaje a ja razem z nim.

amoruccia i jak tam ogłoszenie nowiny???

co tam u Was dziewczyny???
u nas dziś mega gorąco, 32 stopnie, taki skwar że szok... dziś czuję się bardzo dobrze, jakbym w ciąży nie była;) jutro wizyta u położnej, zobaczę wyniki badań, mam nadzieje,że wszystko oki:)

madziakin, ciesze się, że z dzidią wszystko ok. I masz racje, że odgłos tego małego serdusia to coś fantastycznego.
Jutro zdam relacje jak poszło oświadczenie nowiny:)
Lucciola, i u Ciebie też już za kilka dni się dowie. Na pewno będzie mega szczęśwliy.
My też przed remontem jesteśmy, tzn chcemy wreszcie zrobić małemu pokoik, bo przecież śpi wciąż w naszej sypialni. No a za jakiś czas będzie musiał ustąpić miejsca rodzeństwu, więc muszę go przetransportować jak najszybciej, aby nie poczuł się wyrzucony.

Luciolla fajny pomysł z tą koszulką:)

amoruccia na pewno Twój mąż skuma zdjęcie z USG i od razu się domyśli:)

ja właśnie po wizycie, wszytsko ok, widziałam moje maleństwo, urosło już sporo, słyszałam bijące serduszko, coś pięknego:)))))

Madziakin, nie stresuję się, ale też jestem ciekawa reakcji. Jedziemy na obiad z okazji naszej rocznicy i tam mu dam prezent, a w środku będą zdjęcia z USG również. I mam nadzieję, że załapie.

Witam mamusie po dłuższej przerwie. Trochę mnie nie było bo mi się przysnęło (tydzień ;) i bóle głowy się zaczęły ale dziś już lepiej sie poczułam wzięłam kąpiel i założyłam pierwszy raz normalne ubranie w ten weekend zamiast szlafroka.

U mnie wielkie ogłoszenie w środę. Zamiast mówić wprost wręczę mu prezent :) Dostanie koszulkę: z przodu jest data porodu a z tyłu napis MÓW MI OJCZE! A oprócz tego poradnik dla młodych tatusiów. Już się nie mogę doczekać !!! W końcu się podzielę tą radosną nowiną :D

amoruccia wow to już jutro::) stresujesz się??? ciekawe jak zareaguje:) ale na pewno się ucieszy!!!:) dawaj nam szybko znać jak mu powiesz:) a szykujesz coś specjalnego???

ja czuję się nawet dobrze, zaraz jadę do polskiej gin zobaczyć naszego dzidziusia:) ciekawe ile urosło maleństwo:)

miłej niedzieli kochane!!

Witajcie.
jestem i czytam na bierząco, ale jestem z małym urwisem cały czas i nie bardzo mogę pisać bo od razu chce mi pomagać.
Witam nowe mamusie.
U nas ok, dziś tylko chce mi się spać, ale zaraz mały się kładzie a ja pewnie usnę razem z nim.
Jutro oświadczam mężowi wielką nowinę o jego bojowym zadaniu bycia podwójnym tatą:)
Udanej niedzieli!

Witam nowe mamusie :)
Dziewczyny, zaczynam się przekonywać do tego badania prenatalnego, skoro byłyście, wszystko było ok, a teraz jesteście spokojne. Ile kosztuje u tego dr Preisa?

Ja w poprzedniej ciąży byłam raz u Doeringa żeby określił płeć, bo podobno nigdy się nie pomylił, daje karteczkę z pieczątką i jeśli pomyłka po urodzeniu to kupuje whiskey hehe ale nie pomylił się z Zosią, choć nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, taki trochę nadęty..

U mnie samopoczucie dobrze, rano mam ciut mdłości, muszę szybko coś zjeść i jest ok. Ale mam chęć na mięso, dziś grill i karkóweczka :)

Życzę Wam udanego weekendu :)

No u mnie też się remont będzie szykował po sezonie i córcia będzie musiała się swoim pokojem jakoś podzielić. Zastanawiam się tez nad naszym pokojem , żeby go przegrodzić na kącik dla dziecka:)

Marti30 no z tymi nogami to też mam problem, są dni że strasznie bolą i są opuchnięte... wczoraj tak mnie bolały,że już nie mogłam wytrzymać, a przecież to dopiero początek ciąży, co będzie później??:(

misia83 na pewno coś wymyślisz i ładnie to wszytsko urządzisz i będzie dobrze:) na pewno się pomieścicie:)
my też będziemy musieli pomyśleć nad małym remoncikiem w mieszkanku przed narodzinami dzidziusia:)

No to Marti faktycznie urlop dobrze ci zrobi, jak jesteś zmęczona i nogi puchną. Ja się czuje różnie, w zależności od dnia;)Cały czas muszę kontrolować ciśnienie,bo od początku ciąży mi skacze niestety, już teraz w 2gim trymestrze może mi jakieś leki gin da na to.W każdym razie pije herbatki ziołowe, staram się nie denerwować i odpoczywać.
No i zaczynam dumać nad tym jak logistycznie dać radę w mieszkaniu z dwójką maluchów. Moja niuni jeszcze śpi w łóżeczku ze szczebelkami, jakoś jesienią będę jej chyba musiała kupić jakiś tapczanik. No i coś dodatkowego na ciuszki drugiego malucha. Eh, czuję, że muszę się wybrać do ikei i innych meblowych poszukać inspiracji;)

Inne tematy z forum

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...