MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.III

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012
3.misia83 - 06.01.2012
4.mamaO - 07-09.01.2012
5.madziakin - 17.01.2012
6.Kola -18.01.2012
7.PaFFlinka - 22.01.2012
8.madziakin - 23.01.2012
9.andzia -23.01.2012
10.Marti30 - 20.01.2012
11.Struś - 26.01.2012
12.Marta-B -28.01.2012
13.Tekla28 - 30.01.2012
14.evilek - styczeń 2012 ?
15.oolenka1 - 03.02.2012
16.Sasa1984 - 08.02.2012
17.Paula81 - 12.02.2012
18.czarnaaga -12.02.2012
19.Aniulka87 - 16.02.2012
20.Luciolla -19.02.2012
21.Monika20 -20.02.2012
22.lutka - połowa lutego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.III

oolenka1 być może to efekt jojo te tej diecie Dukana, też na niej byłam z rok temu, tak jak szybko schudłam, tak szybko znów przytyłam... może dlatego,że nie dokończyłam jej do końca;)

Ja też biorę Euthyrox ale juz kilka lat, a odkąd jestem w ciąży to większą dawkę. Nie sądzę by ten lek miał cos wspólnego z nieprzybieraniem na wadzę, bo ja przytyłam z 63 na 69. Może w moim przypadku to efekt jojo po odchudzaniu na diecie dukana przed ciąża, a oprócz tego mam tendencje do tycia. Tak czy siak mogę tylko Wam dziewczyny zazdrościć ;)

Kupiłam sobie dzisiaj spodnie takie jakich szukałam. Kolor, krój super nawet nie widać ze to ciążowe i zapłaciałm 79 zł /przecena z 135zł/ Kupiłam w Tczewie na hali. Mają tam duży wybór i przemiła babeczka tam sprzedaje. Także mi na razie starczy.

mamaO ja ponad tydzień temu odstawiłam luteine a po paru dniach puphaston. Teraz tak jak Ty biorę tabletki na tarczycę Euthyrox.
Od początku przytyłam około 0,5 kg i zawsze waże się rano. Myślisz że przyrost wagi ma coś wspólnego z tabletkami na tarczycę? Bo ja zaczęłam brać od 7 t.c

Gin odstawił mi Luteinę, zostałam na puphastonie 2x1 tab i Buscopanie 3x1 tab i z niecierpliwością czekam na środę.
Ja z wagą jak na razie spadłam, zależy od wagi : 0,5 kg wg wagi gina i 1,5 kg wg wagi endo. To pewnie zasługa leków na tarczyce.

W Gda w Pasażu Królewskim (koło LOTu) jest sklep z odzieżą ciążową. Ja osobiście wolę ten na Hali Targowej - lepsza, milsza obsługa, podobne ceny a wybór większy. Kiedyś też ciążowe widziałam w Centrum Chrobry, ale to było dawno i nie wiem czy aktualne, no i na giełdzie w Chwaszczynie też się kiedyś spotkałam.
Ja jak na razie mam jedne spodnie ciążowe z HM bo nic ciekawego nie wpadło mi w oko.

Masakra 300 stówy za płaszcz ciążowy na ,,chwilę''. Nie wiem, ale ciuchy tylko dla tego że są dla mamy kosztują więcej.

Marti30 to dobre zakupki zrobiłaś:)
Marz rację z tym płaszczem,nie opłaca się tyle kasy wydawać na kilka miesięcy, obyś coś znalazła:)

Hej dziewczyny.
Ja własnie kupiłam sobie bluzkę i spodnie z hm z Auchan Rumia. Spodnie ze 160 zł na 120zł i rozmiar 40 wziełam, bo w 38 uda nie mogłam wcisnąć. Jakies zaniżone te rozmiary mają. Bluzka koszulowa też L za 29,90. Pozostałe spodnie kosztowały od 40-60zł i w tych cenach jest spory wybór-materiałowe, z lnu. Poluje teraz w lumpeksach na jakiś płaszcz ciażowy, bo za 300-400zł to mnie nie stać na pare miesiecy wydać.
Co do czkawki to jeszcze w ciazy nie miałam, a stanik ten mój jedyny C jest za mały..... także w przyszłym tygodniu zakupy porządnego stanika na grubych ramiączkach:)

no to szkoda,że nie mieli;(

Luciolla no to fajne zakupki zrobiłaś:) opłacało się:)

Cześć dziewczyny,

Ja kupiłam sobie spódnice ciążową za... 27 zeta w komisie i zaopatrzyłam się w dwie pary spodni ( jedne 30 pln, drugie 50 pln) na allegro. Jeszcze nie doszły ale jestem przekonana ze będą ok bo bardzo dokładne miały wymiary podane.

W tych wszystkich sieciowych sklepach jeansy w których pochodzę kilka miesięcy kosztują od 120 zeta. Przecież to masakra jakaś.

Madziakin jak oglądałam ich stronke www to faktycznie mają duży wybór. W sklepie oglądałam tylko spodnie z jeansu to miała jeden rodzaj szwedów, rurki i takie jakieś dziwne powycierane:) a ja szukam z prostą nogawką i takich nie mieli:/

olcia nic ciekawego nie znalazłaś w Happpy mum?? z tego co mają na stronce, widać,że mają fajne ciuszki.
U nas ciążowe ciuchy robią New Look, Next, Dorothy Perkins ale ni wiem czy są te sklepy w Pl.

Marta-B ja też często miałam skoki wag, raz chudłam a raz tyłam, ciągle jakieś diety, a jak zaczynałam normalnie jeść to zaraz przybierałam na wadze... no i często albo głodówki albo objadanie się... oczywiście teraz dobrze się odżywiam,żadne diety nie wchodzą w grę, po ciąży trzeba będzie się wziąć za siebie:)

Ja też rozglądałam się za leginsami ciążowymi ale jeszcze nie znalazłam.
Od kuzynki męża dostałam spodnie ciążowe, ale jeszcze są za duże, myślę że za miesiąc, za dwa będę je nosić.

Fakt, kopsnęłam się prawie o 5 kilo, ale nie wydawało mi się to podejrzanie dużo, bo czasem mam skoki wagi których nie czuję (ciuchy mam w większości elastyczne). Kiedyś miałam problemy z odchudzaniem i przejadaniem się na zmianę, więc dla mnie takie skoki wagi są z jednej strony znajome, a z drugiej strony dołujące i boję się że wrócę do dawnych problemów z odchudzaniem... Oczywiście podczas ciąży absolutnie nie!! Teraz mam ważny powód żeby jeść normalnie, ale boje się że po ciąży już mi coś odbije i nie będę potrafiła sobie tego tak racjonalnie wytłumaczyć:(

Dziewczyny co do ciuchów, to w jakich sieciówkach oprócz H&M można się zaopatrzyć w ciążowe ciuchy?
Obszukałam parę sklepów w Gdyni, na razie nie ciążowych, bo nie wiem gdzie takie są, ale w normalnych sklepach szukałam luźniejszych tunik i sukienek i ciężko takie coś znaleźć. Już stwierdziłam że jak niedługo nic nie znajdę to kupię materiał i sama coś uszyję, no ale wiadomo, chciałoby się mieć coś kupionego.

Byłam wczoraj w Alfa centum i są tam dwa sklepy Happy mum i H&M

wiem,że jakiś fajny sklep jest a Alfa centrum na Przymorzu, mama mi mówiła,że mają tam fajne ciuszki, za miesiąc jadę do Polski i na pewno się tam wybiorę.
Właśnie zamówiłam se na ebay legginsy ciążowe, bo te moje już przymałe, mimo to,że większy rozmiar mam... no zobaczymy jak będą leżeć jak przyjdą:)

Monika20 Dzięki jutro tam się wybiorę i pojadę jeszcze do Tczewa

olcia_ spodnie ciążowe maja na hali w gdańsku jest sklep tam

Marta-B hihhi ale się kopsnęłaś z tymi kilogramami;) ale aż 5 kilo przecież to dużo... nie wydawało Ci się to podejrzane że niby tak dużo kilo a nie było aż tak widać??? no cóż bardzo miła niespodzianka;))))

ja również czkawki nie miałam.

oolenka ojj ja też mam nadzieję,że jeszcze mi urosną te piersi;))))

mamaO to super,że już lepiej się czujesz:) oby tak dalej:) na pewno będzie dobrze:))))

Mnie czkawka nie dopadła. Senność i brak apetytu mam już za sobą. Teraz tylko jest bulgotanie w brzuszku i czasami mnie pobolewa.

mamaO a jakie leki bierzesz? Zazdroszczę Ci że możesz jeszcze swoje spodnie nosić. ja w moje się nie dopnę chociaż brzuszek dużo nie urósł to i tak nie da rady a z kupnem ciążowych jest problem:/

Dziewczyny czy możecie mi doradzić gdzie w Gdańsku jest duży wybór spodni ciążowych takich na początek ciąży? Byłam w H&M ale nic mi nie pasowało

MamaO - dobrze że jest już lepiej:) Teraz w drugim trymestrze ciąża jest z każdym dniem coraz silniejsza, więc na pewno będzie już tylko dobrze:)
Moja pani gin wczoraj mi mówiła że przez pierwsze 12 tygodni na dziecko trzeba chuchać, ale teraz to już się mocno trzyma i nie ma potrzeby się denerwować:)
Aha, co do mojej gin... pisałam że przytyłam 7 kilo... wczoraj podskoczył jeszcze kilogram... rozmawiałyśmy o tym wczoraj i ona mnie uświadomiła że jakoś się kopsnęłam w obliczeniach, i że wcale nie przytyłam w sumie 8 kilo, tylko 3 i pół!! Powiedzcie mi, jak można być tak durnym i kopsnąć się o prawie 5 kilo?!!??!! Powiem Wam jak: w kwietniu przed ciążą ważyłam się na starej wadze. Po ciąży ważę się na nowej. I okazuje się że stara pokazuje o ok. 4 kilo za mało. Dzis sprawdzałam. No i wyszło mi takie coś. Martwiłam się że w ciąży będę wyglądać jak słonica, a tu w sumie tylko 3,5 kilo przytyłam do prawie końca 4 miesiąca!! O ja durna, idę dziękczynnie zjeść naleśnika z serem;)

Ja też po wizycie i mogę już chodzić :) , nawet małe tzn. lekkie zakupy robić. Jeszcze jednak na lekach. I czuję się taka wolna... Na USG dopiero 17.08 i mam nadzieję, że będzie dobrze. Musi być.
Jeszcze się mieszczę w swoje spodnie, ale staniki muszę mieć większe :)
I szlaban na mimo wielkiej chęci :(