MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.III

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012
3.misia83 - 06.01.2012
4.mamaO - 07-09.01.2012
5.madziakin - 17.01.2012
6.Kola -18.01.2012
7.PaFFlinka - 22.01.2012
8.madziakin - 23.01.2012
9.andzia -23.01.2012
10.Marti30 - 20.01.2012
11.Struś - 26.01.2012
12.Marta-B -28.01.2012
13.Tekla28 - 30.01.2012
14.evilek - styczeń 2012 ?
15.oolenka1 - 03.02.2012
16.Sasa1984 - 08.02.2012
17.Paula81 - 12.02.2012
18.czarnaaga -12.02.2012
19.Aniulka87 - 16.02.2012
20.Luciolla -19.02.2012
21.Monika20 -20.02.2012
22.lutka - połowa lutego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.III

Brygida- ten drugi zestaw to całkiem całkiem, ale i tak pewnie pojedyńczio w sklepach będe kupować. Narazie leginsy byłybym mi potrzebne i może spodnie, bo bluzek to mam dużo i jeszcze dłuugo będa mi pasować. Zresztą od pasa w górę drobna jestem wiec jakos dam radę.

Madziakin-Ja niby tak dużo przytyłam ,ale tez-jeśli ktoś nie wie ze jestem w ciąży to moze jedynie pomyslec ze ciut mi sie przytyło. Bo brzuch prawie taki sam mam, za to tyłek urósł (łee) i piersi :)

Ciuchów jeszcze nie kupuję, boje się narazie ( jestem ostrożna)i tak naprawdę jeszcze nie pozwalam cieszyć sie w pełni z tego, ze jestem w ciąży. Nic nie czytam na ten temat, niczego nie oglądam. Ale książkę jakąś o ciąży to bym sobie poczytała- hmm chyba na dniach kupię jakąs.
Mam pytanko, czy już czujecie jakieś ruchy dzidzi, czy jeszcze na to za wczesnie?

PaFFlinka fajnie masz,że już taki brzusio masz:) ja już nie mogę się doczekać aż będzie widać mój brzuszek:) jest trochę większy, ale jak ktoś nie wie,że jestem w ciąży, to nie zauważy... za miesiąc jadę do Pl i mam nadzieję,że już więcej będzie widać,żeby się pochwalić rodzince hihih:)

ciuszków neutralnych niestety bardzo mało...

Brygida 2 tygodnie szybko zlecą i zaraz będziesz mogła buszować po sklepach;)

Witajcie ponownie.
Ja od początku ciąży przytyłam 4 kilo, brzuszek mam jak bym była w 6 miesiącu:) Ludzie są w szoku kiedy mówię że to zaledwie 4:D
więc już tak od 3 tygodni mogę zapomnieć o swoich dotychczasowych ubraniach:D
Ciuszki dla maleństwa... mmmm... już 2 tygodnie temu kupiłam śliczną czapeczkę a ostatnio body:)
szkoda że tak mało neutralnych rzeczy dla dzieci:)

Pozdrawiam:)

:) Uwielbiam te wszystkie tygryski i inne takie uszkowe:) Maluchy w nich są przesłodkie!
Dlatego ja też sie wstrzymuje, a ten czas tak sie wlecze... byle do 24!:)

kupiłam jak na razie jeden ciuszek w H&M taki pajacyk biało kremowy z takiego jakby delikatnego puszku z kapturkiem i uszkami:) słodki:) reszta zakupów po 30 jak będę pewna,że to dziewczynka:)

madziakin - pochwal sie jakiego zakupu dokonałaś dla dzidzi - opisz chociaz:)

Bardzo fajne te zestawy ciążowe, ja nawet nie wiedziałam że takie coś jest, wiele razy przeglądałam allegro jednak jakoś nie natknęłam się na to:)

oolenka1 - ale wiekszy rozmiar to zaden problem! najfajniejsze zestawy sa wlasnie we wiekszych rozmiarach ( s i m generalnie jest malo)

http://moda.allegro.pl/zestaw-ciazowy-xl-xxl-maternity-hm-mama-42-44-i1736769027.html
http://moda.allegro.pl/42-44-zestaw-ciazowy-hm-mama-plaszcz-l-xl-i1746284524.html

taki przykład, moim zdaniem za tą cenę nie jest źle...

Ja tak samo, narazie poczytuję dwie o ciąży, pierwszy rok życia malucha zamierzam kupić dopiero pózniej, jeszcze czas:)

aaaa madziakin nie wytrzymałaś:)))
ja też juz ledwo dałam rade dzisiaj w smyku na widok malusieńkich sukieneczek:) ale jeszcze troche:)

no dziewczynki muszę się pochwalić,że właśnie kupiłam pierwszego ciuszka dla maleństwa:) jak na razie w kolorze neutralnym, chcę poczekać jeszcze do tego 30. Ale piękne rzeczy były dla dziewczynki ajjj...;)

ja jak na razie czytam książki o 9 miesiącach ciąży i są tam info o pierwszych miesiącach życia dziecka, pielęgnacja itp. ale zamierzam już coś kupić właśnie o wychowaniu niemowląt, na pewno będę kupowała pierwszy rok życia dziecka, słyszałam,że fajna książka.

ja dzisiaj szukam w necie książki o wychowaniu niemowląt i jutro jadę do empiku coś kupić:) czas zacząć się edukować. W końcu to będzie nasze pierwsze dziecko i chce się przygotować. Może któraś z Was już coś czyta i poleci jakąś książkę

Jak na razie znalazłam:
- język niemowląt. Moja mama mnie rozumie
- pierwszy rok życia dziecka
- 365 dni z kochanym maleństwem
- twoje niemowlę
a później poszukam opinii o tych książkach

Brygida- nosisz 36 rozmiar? Super, ja to normalnie mam 40/42, także w takie standardowe M to nawet nie będac w ciąży bym nie weszła :(

oolenka1 - z tym mierzeniem mam tak samo, ale olałam to po tym jak poszłam mierzyć jeansy ciążowe do h&m - 36 właziły ledwo, a 38 były duuuużo za luźne.
Więc ten zestaw z allegro to po prostu M-ki, albo będą dobre albo nie, jakos sie przez te kilka miesaięcy już przebujam, ew. zostaje wizyta u krawcowej na dopasowanie:)

moniii1985 głowa do góry będzie wszystko dobrze!!!:) szkoda,że musiałaś odwołać ślub, ale najważniejsze,że z maleństwem wszystko dobrze, a to przecież najważniejsze. wszystko się ułoży, zobaczysz:)

moniii1985- przykro mi z powodu zmiany planów ślubnych i z tego co Cie spotkało. Ale nie straciłaś dzidzi, więc bądz dobrej mysli. Ja tez w tej ciąży miałam plamienia i krwawienia i wszystko jest wporządku. Jestem teraz w 15 tyg i juz duzo bardziej spokojniejsza o zycie dziecka. Ja bym wogóle do pracy juz nie wróciła gdybym miała taką mozliwość. Trzymam kciuki i wierzę , że wszystko będzie dobrze!!!!!!!!!

Ja różne rzeczy zamawiam przez internet, ale ciuchów nie. Wszystko co kupuje muszę zawsze zmierzyć, bo na oko to różnie wychodzi. Dlatego pewnie bedę musiała szukać jakichś fajnych ciuchhttp://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html?act=post&t=258386&pp=2362466#fsów na mieście. W zasadzie jeszcze w połowę spodni i spodenek się mieszczę, ale za miesiąc pewnie juz w nie -nie wejde.

Najgorsze, że za 1,5 miesiąca ide na ślub i miałam być jedna z druhen , ale w takiej sytuacji chyba glupio bede wygladac, zreszta dostac fajna sukienke i zarąbiście w niej wygladac w 6 miesiacu ciązy to tez bedzie wielka sztuka..

ooo ja w 18 tygodniu juz:)

moniii1985 - będzie ok, grunt to dobre myślenie, wszystko będzie dobrze, no bo jak może być inaczej!
Twoja historia bardzo przypomniała mi moją - z tym krwawieniem i zwolnieniem na 2 tygodnie... no i ślubem 13.08.
U mnie wszystko juz sie ułożyło (tfu tfu,żeby nie zapeszyć) i dzidzia rozwija sie zdrowo. U Ciebie na pewno będzie tak samo! Byle dotrwać do czasu,kiedy mija to najgorsze zagrożenie.

Co do ciuchów, no niestety.. w sieciówkach wybór marny i te ceny!
Jeansy minimum 150, legginsy 80 pln... ( w sumie nie takie zle, no ale ile czlowiek w tym pochodzi:))
Ja zamówiłam 39 sztuk na allegro za 4 stówki. Cenowo całkiem sympatycznie, ciuszki na zdjeciach wygladaly na baaardzo zadbane ( paka jeszcze nie przyszla)
madziakin - to jeszcze nie tak zle, ja wchodze tylko w te spodniczki na gumke:)

Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, niestety leże w szpitalu. Jestem w 11 tygodniu teraz. Jak byłam w 6 to miałam lekkie plamienie, lekarz chciał mi dać zwolnienie na miesiąc, a ja głupia byłam i wzięłam na dwa tygodnie. Miałam też wypoczywać, ale co chwile ktoś znajomy przyjeżdżał i jakoś tak nie było czasu. Wróciłam do pracy, chodziłam dużo po mieście, po bankach w sprawie kredytu mieszkaniowego, przygotowywałam się też do ślubu, byłam nawet na lekcji pierwszego tańca....no i się pojawiło krwawienie. Od razu do szpitala pojechałam, mogłam wybrać czy chce leżec w domu czy w szpitalu, wybrałam szpital, naszczęście bo za dwa dni miałam następne. Lekarze powiedzieli, że mam krwiaka i że coś tam się odkleja. Przez trzy dni nawet do ubikacji nie mogłam wstawac. Teraz już jest lepiej, powoli wszystko się skleja, moge wstawać do łazienki. Jestem tu już 11 dni i chyba jeszcze trochę przedemną. Ślub planowany od półtora roku na 13.08 musiałam odwołać, lekarze powiedzieli, że za duże ryzyko. Dół na maksa mam z tego powodu. Fizycznie czuje się dobrze, ale psychicznie jestem wykończona, ostatniej nocy śniło mi się cztery razy że znowu krwawię, miałam nawet sen we śnie o tym. Dziewczyny uważajcie na siebie, żebyście nie miały tak jak ja, strach o swoje jeszcze nienarodzone dziecko to najgorsze uczucie jakie znam.