MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.III

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012
3.misia83 - 06.01.2012
4.mamaO - 07-09.01.2012
5.madziakin - 17.01.2012
6.Kola -18.01.2012
7.PaFFlinka - 22.01.2012
8.madziakin - 23.01.2012
9.andzia -23.01.2012
10.Marti30 - 20.01.2012
11.Struś - 26.01.2012
12.Marta-B -28.01.2012
13.Tekla28 - 30.01.2012
14.evilek - styczeń 2012 ?
15.oolenka1 - 03.02.2012
16.Sasa1984 - 08.02.2012
17.Paula81 - 12.02.2012
18.czarnaaga -12.02.2012
19.Aniulka87 - 16.02.2012
20.Luciolla -19.02.2012
21.Monika20 -20.02.2012
22.lutka - połowa lutego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.III

moniii1985 cieszę się,że jest już dużo lepiej:))))

ja też włosy farbowałam. tzn. czekałam aż skończy się 13 tydzień, tak żeby było bezpieczniej.. ja robię tylko pasemka i gdzieś co 2 - 3 miesiące i naprawdę żeby to zaszkodziło maleństwu... pytałam mojej gin, położnej, mówiły że można.. jak do tej pory nie udowodniono tego,że ma to jakiś negatywny wpływ na maleństwo. moja fryzjerka pracowała przez cała ciąże a ma zdrowego dzidziusia:)

a o tych kurczakach też słyszałam,ale szczerze jakoś w to nie wierzę;)

O boziu, Sasa1984 - ale prosze Cie, nie glos heretycznych wizji...
Piersi rosly od kurczaka.. Mhm, to ja juz chyba powinnam miec dwie glowy i 6 cyckow.
Ja wlosy farbuje, wszystkie osoby ktore znam w ciazy farbowaly wlosy.
Co z fryzjerkami,ktore w ciazy dalej pracuja? One spedzaja z chemikaliami caly dzien i nic.
Bez przesady, w dzisiejszych czasach wszystko jest w jakis tam sposob modyfikowane...
Dziewczyny z małymi piersiami jedzcie duzo kurczakow:D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moniii, a gdzie Ty chodzisz na wizyty ze juz w 12 tyg okreslili plec??? Szok,ze tak szybko. Na prawde maja taki rewelacyjny sprzet?

Wlosow lepiej nie farbuj, producenci farb oplacają sponsorowane artykuly, gdzie wypowiadaja sie przekupieni "specjalisci",ze niby to nic dziecku nie szkodzi. Znam takie zagrania od strony "kulis".
Ja nie farbuje, nie jestem naiwna, chemia ktora zmienia kolor wlosa na zawsze az do momentu jego odrośnięcia - sorry, nie moze byc super zdrowa.
Zwlaszcza Ty, skoro mialas problemy i lezalas caly czas - chcesz ryzykowac dla lepszego wygladu? Chemikalia nie powodują moze wielkich zmian w malym czlowieczku, ale nie uwierze ze nie mogą wplynać na np. prawidlowy rozwoj plucek, a byc moze malenstwo bedzie mialo mala niewydolnosc ukladu oddechowego? Albo wzrok, bedzie mialo obydwa oczka oczywiscie, ale moze gorzej widziec niz inne dzieci. Rzucam przykladami, nie wiem jak jest na prawde, ale farba trwale farbujaca- ja to odstawilam. Chemia jest naprawde szkodliwa: moja mala kuzynka, ktora na co ktorys obiad w miesiacu jadla nóżki z kurczaka, piersi z kurczaka - w wieku 7 lat zaczęly jej rosnąć piersi. Lekarz powiedzial ze to przez sztucznie hodowane i dokarmiane chemią i hormonami wzrostu kurczaki. Wiec taki kurczak moze "nawywijac"w zdrowiu, a co dopiero smierdząca chemią farba, od ktorej boli glowa. Twoj wybor oczywiscie, ale zastanow sie trzy razy.
Do ciazy podchodze raczej luźno, ale do tego tematu jakos nie moge sie przekonać.

Byłam wczoraj na wizycie. Lekarz mówił, że wszystko jest dobrze, aż mi się wierzyć nie chce :D Ostro się wiercił, słyszałam bicie serca, super uczucie :)
Pozdrawiam!

Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj u gina i wszystko mi się powoli ładnie wchłania (tzn. krwiak). Mogę już wstawać i nawet iść na krótkie zakupy:) Ale najbardziej się cieszę z tego, że dzidzia zdrowa. Niesamowite, że ma dopiero 7 cm a już było dokładnie widać kręgosłup, raczki, nóżki....nawet żołądek. Badanie przezierności karku tez wyszło prawidłowo wiec poprostu super usłyszeć po 3 tygodniach leżenia plackiem, że wszystko jest ok. No i na 95% to będzie chłopak:).....mój mąż już planuje zakup kolejki elektrycznej, samochodziku na pilota itd.(sam się pewnie będzie tym bawił).
Co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? czytałam różne opinie i artykuły w necie. Jedne, że lepiej nie bo nie wiadomo czy to ma jakiś wpływ na dziecko a inne opinie, że te nowe szampony koloryzujące są ok. Nie wiem co rozbić a bardzo bym chciała coś z włosami w końcu zrobić.

image

uu, bardzo chetnie zapisalabym sie na aerobik.. Ale niestety do Madisona musialabym przejezdzac cale trojmiasto, bo mieszkam na koncu Gdyni. Poszukam czegos niedaleko siebie. Duzo myslalam o zajeciach, dokladniej wlasnie o aerobiku, ale jak zwykle nie konczy sie to na dzialaniach. Musze sie troche ogarnąć. Nie chodzi mi o utrzymanie przyzwoitej wagi, bo akurat nie przytylam wiele, tylko wlasnie o ruch, aktywnosc. Latwiej sie znosi ciaze, porod jest latwiejszy. Potrzebuja motywacji. Zapiszcie sie dziewczynki na zajęcia, to wtedy i ja nie bede chciala zostac w tyle :)

Dziewczyny piszcie jak wasze wizyty, zawsze czytam kilka dni za jednym razem i nie moge się doczekać newsów :)

Ja byłam wczoraj, płci jeszcze nie widać ale dzidzia zdrowa, tak fajnie machała nóżkami i rączkami :) wyszło, że to 14 tc i parę dni, a faktycznie to był 15 tc ale to chyba nie duża różnica.
Mam niskie ciśnienie, ale powiedział, że to normalne.

Ale bolą mnie plecy, tzn krzyż i postanowiłam zapisać się na aerobik. Czy któraś z Was może by reflektowała?
Zajęcia sią w Madisonie, w pon i czw, o 12:30 (niestety nie dla pracujących), kosztują 99 zł karnet na miesiąc.

Chodziłam w poprzedniej ciąży i powiem Wam, że super się czułam i w sumie z porodem nie było problemów, tyle, że skurcze bolały ale na to oprócz znieczulenia nie ma rady.

Jakby był ktoś chętny dajcie znać, ja chyba się wybiorę :)

Kola85 - ja tez wpadlam do Lidla:)
Wyszlam ze skarpetkami, dwoma parami rajstop, dwoma bodziakami i kocykiem z kubusiem:)

Na szczescie byly nie tylko w rozu,ale tez w brązie, wiec wzielam takie i takie:) na wszelki wypadek gdyby jednak pojawil sie susiak:)

Mnie też się wydaję, że to jest wina tego, że za bardzo byłam nastawiona na córkę, w sklepach oglądałam tylko sukieneczki itd... Miała być Lenka i koniec... ;) Muszę się po prostu oswoić, w domu wszyscy się cieszą.
Pojechałam dziś do Lidla i kupiłam błękitny ręcznik z kapturkiem z Kubusiem :)

Kola - moja koleżanka też chciała dziewczynkę i gdy dowiedziała się że będzie chłopak to poszła z nami na kawę z lodami i się wyżaliła. Mówiła że przecież czuła że to będzie dziewczynka a tu co??

Po urodzeniu synka świata poza nim nie widzi:) Świetny dzieciaczek, i taki grzeczny!:) Myślę że to jest tylko kwestia przyzwyczajenia...

Kola85 no jeszcze nie jest pewne, czy będziesz miała synka, także się nie smuć:) a nawet jeśli, to najważniejsze,że zdrowe:) drugą będziesz miała dziewczynkę:)

Cześć dziewczyny.
Ja też dziś po wizycie, przybrałam na wadze już ponad 4 kilo a lekarz twierdzi, że to w normie, mi się wydaje, że za dużo.
Ruchów dziecka chyba jeszcze nie czuję, czasem mi się wydaję, że coś się rusza ale pewna nie jestem czy to dzidzia.
A i dowiedziałam się dziś, ze lekarz przypuszcza, że to synek ale do końca pewny nie jest. Może głupio to zabrzmi ale tak strasznie byłam nastawiona na córke (imie miałam tylko dla dziewczynki- innej opcji nie obstawiałam), że mi dziś smutno... muszę się z tą świadomością oswoić chyba...

Sasa1984 współczuję zgagi... ja nie mam pojęcia co to jest, nigdy nie miałam i jak na razie nie mam:) no ale zobaczymy czy mnie dopadnie;)

Madziakin, czad! Moj mąż juz tak strasznie chce poczuc male Bobo! Tuli sie do brzucha, mowi, glaszcze. Ale chyba musi minąć jeszcze mała chwilka, zanim cos poczuje.
Ejj, widze ze synki wygrywaja! Moja dziewczyneczka troche podgoni plec piekna, bo na prawde czuje ze to jest ONA :) Ale oczywiscie nie wpisuj jeszcze, zobaczymy co na to lekarz.

Ja rowniez nie czuje jeszcze ruchow dzidziunia, tylko taki fajny chaos w brzuchu. Wiem ze to ono, ale nie sa to jeszcze kopniaki :)
Dwa dni temu odkrylam co to zgaga.... ranyyy, nigdy tego nie mialam. okropnosc. nie da sie tego odkaszlnąć, ani zapic wodą.
Pilam mleko- pomoglo na chwile i wrocilo paskudztwo, nie wiem czy nie silniejsze.
Do dzis przytylo mi sie 1,3 kg. Ale mysle, ze za chwile sie z tym bardziej rozpedzę :)

już myślałam,że znów zniknęły nam wpisy, jednak Brygida bardzo spostrzegawcza jest:)))))

justysia1 świetnie,że wszystko dobrze u Twego maleństwa:) i będzie synek, super:)

ja od wczoraj czasami coś poczuję, lekkie łaskotanie, dotknięcie, ale jest to bardzo niewyraźne i delikatne i jeszcze nie wiem czy to moje maleństwo, ale czuję,że tak:) jak mąż przyłożył ucho do brzuszka to mówi,że słyszy jak tam się dzidzia rusza hihi ;)

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - Synek
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - Córeczka
5.Hatari - 09.01.2012
6.Brygida - 09.01.2012
7.madziakin - 17.01.2012 - Córeczka?
8.Kola -18.01.2012
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.andzia -23.01.2012
11.Marti30 - 20.01.2012 - Synek
12.Struś - 26.01.2012
13.Marta-B -28.01.2012
14.Tekla28 - 30.01.2012
15.olcia_ - 31.01/02.02.2012
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.oolenka1 - 03.02.2012
18.Sasa1984 - 08.02.2012
19.Paula81 - 12.02.2012
20.czarnaaga -12.02.2012
21.Aniulka87 - 16.02.2012
22.Luciolla -19.02.2012
23.Monika20 -20.02.2012
24.lutka - połowa lutego
25.moniii1985 - 28.02.2012

Witajcie tak piszecie ze tyjecie w ciąży a ja chudne:( nie mam apetytu a jak mam to mały ale staram sie jesc malo ale w krutkich odstepach,niech dzidzia rośnie mi narazie tylko brzuszek rośnie:).Co do ruchów to w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 25tyg a teraz jeszcze nie.

Witajcie!
Długo mnie nie było tu...
dużo pracy, weekendy festiwalowo... czas ucieka, a tu już 18 tydzień - nie wiem kiedy to zleciało.
Zaczynam rosnąć... z 58 kg wskoczyłam na 63 kg - masakra - czuje się bardzo dobrze, ale pasek musiałam poluźnić już - chyba to oznaka do radości - w końcu maluch rośnie!!!
Pofolgowałam ostatnio troszkę z jedzeniem, stąd pewni nagły skok wagi, ale już się opamiętuję - znów ładny jadłospis sobie ułożyła - owoce, jogurty, ciemne pieczywo. Trzeba się pilnować bo później będzie płacz i zgrzytanie zębów ;-)
Na razie naiwnie nie kupuję większych rozmiarów, choć chyba za chwilkę mnie to czeka...
Pozdrawiam gorąco!!!
A czy czujecie już ruchy małych? Bo ja nie ;-(