MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
28.lutka - połowa lutego
29.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

Marta-B -dla mnie ta ciąża też nie jest łatwa. Myślałam a raczej liczylam na to, że będzie tak jak z moją Zuzią. Zle wyglądam, jestem blada, cieżko mi ze wszystkim, zaraz jestem zmęczona. Po odkurzeniu mieszkania a mam zaledwie 50m poprostu padam.... sex mnie przestał cieszyć... nie wiem czemu. Co noc jak juz zasnę to mam koszmary i co chwilę wstaję do WC. Chciałabym już urodzić gdyby to było możliwe.
Dzisiaj spałam do 12. Teraz znowu jestem spiąca. Do tego wieczorami mam zgagę i dokuczaja mi nogi. Brzuch napięty, ale mój gin mówi, że jest ok. Cellulitis na udach i tyłku jakaś masakra, nie wiem co robić.
No to się wyżaliłam...

No ale juz dosc o bialo-czarnych gadzetach :)
Zycze zdrowka, zadowolenia i dzielnie wiercących sie maluchow!

A poza tym - polowa zabawek i gadzetow na naszym rynku pochodzi z Chin, robione sa z g*wnianych materialow.
Za ceną idzie jakosc.
A te produkty sa robione ręcznie, w Polsce.
Nie musze wybierac tanszych odpowiednikow. Szczegolnie dla mojego pisklaka :)

I drugie poza tym - nie znajdziesz produktow czarno-bialych w sklepach, ani na necie NIE ROBIONYCH PRZEZ TA FIRME. Maja wiec narazie monopol. I dlatego ustalaja sobie taaakie ceny.

Marta, wiesz, ja waznych rzeczy dla dziecka zamierzam kupic WIELE.
Jesli tylko moge miec wplyw na jego rozwoj- na pewno z tego skorzystam. Nie jestem osobą, ktora naiwnie wierzy we wszystko co reklamują. Powiem wiecej - jestem od tego daleka.
Ale jesli za czyms stoją SAME pozytywne opinie, absolutnie nie tylko matek, ale głownie psychologow i specjalistow od rozwoju - to mnie to przekonuje. Z pewnoscia wiedza o tym wiecej od nas wszystkich razem wzietych.
Zreszta, to ze dziecko do 6 miesiaca zycia widzi tylko te dwa kolory ( po 4tym dochodzi rowniez czerwony) to jest fakt.

Nie namawiam Cie przeciez na zakup, jak dla mnie to Twoja dzidzia moze otaczac sie wszystkimi kolorami swiata.
Wysluchalam wczoraj calego wykladu i wiem o tym temacie wiecej.

Zapewnisz swojemu dziecku kontrast w inny sposob... Ale chyba nie wiesz, ze ta firma rowniez na poczatku kombinowala, tworzyla i po skonsultowaniu sie ze specjalistami - musiala przerabiac niektore wzory, bo nie kazdy wplywal dobrze na rozwoj..

Ja rowniez robie sobie "przesiew" rzeczy waznych i mniej waznych.
Ten temat akurat wydaje mi sie bardzo wazny, wlasnie na poczatek zycia dziecka.

Ale kazda z Was zrobi jak uwaza. Dwie mądre dziewczynki juz sie wypowiedzialy o "turbodoladowaniu", hmmm, bawi mnie ta ironia :)

Ja kupię kocyk, oraz jakas zabawke. Mąż mysli rowniez o ochraniaczu na lozeczko.
A reszta pokoju to biale mebelki i wiele innych "kolorowych" kolorow.

Alez sasuś, moja wypowiedź nie jest spowodowana humorem takim czy innym, a jedynie faktem, że na pewne rzeczy patrzę inaczej. Nie tylko od czasu ciąży, ale wcześniej też.

Nie chodzi o to czy kogoś stać czy nie, myślę że każdą z nas stać na zakup ważnej rzeczy dla dziecka za 250zł, ale pytanie - czy to jest akurat ta ważna rzecz? I czy naprawdę jest warta aż tyle.

Nie boję się nowych odkryć. Sama idea jest ciekawa, ale będąc osobami myślącymi z pewnością będziemy potrafiły zapewnić dziecku stymulację kontrastami w inny sposób.

Nie bierz tego do siebie, skrytykowałam zasadę, nie osobę;)

Alez marteczko, ja nie zadzieram nosa, ale rozumiem ze masz beznadziejny humor, bo nie przechodzisz ciąży tak jak bys chciala. W tym Ci nie pomoge, ja przechodze ciążę wspaniale.
Dziele sie tylko informacjami, ktore moga byc dobre dla waszych dzieci,
o tej firmie nigdy nic nie slyszalam, wiec nie wpadaj w przesade zarzucajac mi, ze zachwycam sie tym, bo jest z firmy white&black.
Co Ty taka uprzedzona? Tak sie boisz nowych odkryc?
Za pare lat to bedzie bardzo popularne twierdzenie.

A cena nie jest niska, są tez tansze rzeczy, (wszystkie opracowane przez ludzi, ktorzy sie na tym znają, nie są to jakies przypadkowe zestawienia-są wzory dla mlodszych i starszych dzieciaczkow)
ale jesli Cie nie stac,lub nie zamierzasz tyle wydawac- mozesz np. jakas zabawke zrobic sama.
Tu chodzi glownie o kontrast. A nie o zakup w tej firmie.
A nieprawdą jest,ze w innych sklepach sa czarno-biale produkty.W jakichs super cenach.
Jesli znalazlas- powiedz mi gdzie. Rowniez sie tam wybiore.

...jak dobrze nie zadzierać nosa podczas poszukiwania nowych ścieżek i nie wpadać w zachwyt nad kocykiem za 239zł tylko dlatego, że jest czarno biały i pochodzi z firmy white and black...

Stymulowanie rozwoju dziecka - ok, kontrasty - ok, kocyk który w podobnej postaci mogę kupić gdzie indziej za ułamek tej ceny - dla mnie zdecydowanie odpada.

Aniax, jak dobrze wiedzieć wiecej od innych i schodzic z utartych i co sie często okazuje - błędnych sciezek :D

Luciolla współczuje ale grunt to dobre nastawienie

Brygida bardzo trafne spostrzeżenie z tym "turbodoładowaniem" w cenie 250 zeta :)

A ja dziś do szpitala idę się pokroić :( Od kiedy zaszłam w ciąże zaczęły mi na głowie kaszaki rosnąć. Mam trzy do wycięcia. Wrócę do domu łysa :/ Dobrze że zima idzie, w czapce będę chodzić. Później czeka mnie wizyta u dermatologa bo zwykły pieprzyk urósł do rozmiarów pestki dyni.

Ale i tak nie narzekam. U mnie ciąża przebiega bardzo spokojnie i bezproblemowo. I powiem Wam że chyba jeszcze do mnie nie dociera...

A kto się na szafing wybiera?

Witajcie
Marta-B ja zawsze jak chodze na wizyte do gina to on mnie pyta czy brzuszek sie nie napina ja zawsze odpowiadam ze nie ale może ty o tym swojemu gin powiedz,bo nie wiem co to oznacza.Mnie od początku ciąży boli brzuch w nocy spanie to taka kara:(,i bardzo mało czuje ruchów dzidzi:( miedzy 10 a 14 do dr f*utowskiego może sie wkońcu dowiem co nosze pod serduszkiem:) bardzo bym chciała dziewczynke ale jak będzie chłopiec to nic sie nie stanie aby było zdrowe.

a ja juz na nogach bo zaraz jade na ten przeklęty test obciążenia glukoza;/ jestem glodna jak smok, nie mam zielonego pojecia jak ja tam wogole dojade na czczo:)

white&black - ogladalam w dzien dobry tvn i doszlam do wniosku, ze ja jednak zostawie moje dziecko samo sobie i niestety nie dostanie turbodoładowania rozwojowego w postaci kocyka za 250 czy ochraniacza za 200:)

Marta-B - z tym akurat nie jesteś sama, chociaż ja może nie do końca nie ciesze się z ciąży, ja po prostu myślałam,ze bedzie inaczej.
No coz. Po prostu mam wrazenie,ze ciaza juz mnie meczy, a jeszcze tyle czasu zostalo...

Co do samopoczucia to podtrzymuję to co pisałam wcześniej, że ciąża nie jest dla mnie stanem błogosławionym, nie jestem tak tym zajarana jak babeczki w reklamach. Czuję się z tym źle, mam wyrzuty sumienia, że nie cieszę się z ciąży. Przecież chcę tego dziecka, staraliśmy się o nie, walczyłam żeby je utrzymać na początku. Wiem że częściowo winne są hormony, ale chciałabym czuć się tak jak te wszystkie szczęśliwe przyszłe matki z reklam. Przeszkadza mi że tyję, mało co jedząc. Zastanawiam się jak pogodzę opiekę nad dzieckiem z pracą, ile zarobię w najbliższym czasie, bo chcę budować dom. Ehh zagmatwane to wszystko. Do tego od kilku dni boli mnie brzuch, jakiś mi się spina, nie mam pojęcia co to znaczy i to wszystko mnie męczy.

No. Wyżaliłam się, teraz idę spać, zapomnieć o tym wszystkim.

Kontrast jasnego kremu z ciemnym czekoladowym też działa??:D

Jako już niebawem psycholog rozwojowy zgadzam się z Sasą ;)

Wrocilam z brzuszkowego spotkania w Sopocie.
Czad :) bylo przemilo. Tyyyle giftow nam rozdali; kremy, zele, parasolka do wozka, czapeczka, ksiazeczka imion, buteleczka do mlesia, i jeszcze pare innych rzeczy.
Zalujcie leniuszki, kto nie byl :) Madziakin- Ciebie nie liczę z wiadomych powodow:)
Poza tym poczestunek, taniec dla wszystkich, konkursy z super nagrodami. A do tego, az wstyd sie przyznac, dzis dopiero dowiedzialam sie ze maluchy do 6 miesiaca zycia nie widza kolorow! Rozrozniaja tylko kontrasty. Byly dziewczyny z firmy white&black, ktore edukuja ludzi i promuja swoje czarno-biale produkty; kocyki, ochraniacze na lozeczka w bialo-czarnych wzorach, bo kontrast miedzy tymi barwami - czyli jedynymi, jakie widzi malenstwo- bardzo mocno rozwija nasze dzieci. Szybciej dostrzegaja swiat, szybciej gaworzą, podnoszą sie, chodzą. Ogolnie lepiej sie rozwijają. (Dziewczyny byly rowniez w Dzien dobry TVN, gdzie o tym mowiono)
Ubranka i zabawki we wszystkich kolorach tęczy są DLA RODZICOW.
I nie jest to czcze gadanie, bo za tym ida opinie specjalistow, psychologow, profesorow uniwersyteckich, lekarzy itd.
Ja sie skusze na kocyk z ich serii (239pln), bo absolutnie nikt nie wymaga aby cale pokoje organizowac im tylko w tych dwoch barwach! To jest jasne. Malo kto by na to poszedl.
Spodobal mi sie rowniez genialny i mega prosty pomysl: karuzela z obiektami PLASKIMI, bo dziecko z dolu nie widzi przeciez ksztaltu konika czy misia :) Trojwymiarowe zawieszki na karuzelach nad lozeczkiem sa rowniez dla rodzica.

Madziakin to mamy mamy podobne gusta:) Ja też marzyłam o białych mebelkach są takie śliczne :) Wózki też podobają mi się biało-czarne (lub granatowo czarne)

Marti30 bardzo dobra cena za tą Twoją wizytę, tyle zdjątek, super:))) pieniążki na pewno w błoto nie poszły:)

olcia_ dziś czuję się podobnie...:( co prawda przeziębiona nie jestem ale jakoś nie mam siły i chęci na nic... nogi mnie strasznie bolą, jakaś zmęczona jestem i myślałam,że nie wytrzymam w pracy, wszyscy w koło mnie drażnili, nie wiem jakiś dziwny humor mi się włączył... mam nadzieję,że to tylko dzisiaj tak;)

olcia_ oby dwa wózeczki fajne, ja gdybym miała wybierać zdecydowałabym się chyba na Bebetto solaris. Ja już się namyśliłam co do wózeczka, teraz zastanawiam się nad kolorem łóżeczka, korci mnie ten biały i sama już nie wiem;)