MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
28.lutka - połowa lutego
29.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

moniii1985 masz rację, dużo fajnych i zadbanych rzeczy można znaleźć w lumpku a ceny znacznie różnią się od tych w sklepach. Dzidzia i tak szybko rośnie więc zaraz te ciuszki będą za małe, kogo stać to ok, ale tak kupować co chwilę nowe to można zbankrutować:) ja też dużo rzeczy zamówiłam ze ebay i jestem bardzo zadowolona:) moja mama kupiła na rynku prześliczną markową kurteczkę prawie nową za 3 zł hihi jak za darmo;)

Ja też mam w domu remont niestety i to duży, więc siedzę u rodziców i się nie mogę doczekać kiedy będę mogła wrócić do siebie.
Jak byłam na początku ciaży to państwowy lekarz powiedział, ze nie mam brać żadnych witamin skoro wyniki mam dobre, stwierdził że nawet kwas foliowy nie potrzebny. Prywatny mówił już co innego, że kwas foliowy na początku konieczny a teraz biorę Femibion Natal 2 z DHA. Na plusie mam 6.5 kg
Co do ciuszków to stwierdziłam, ze chyba wszystkie w lumpeksie kupie, już zaczęłam zbierać i za niewielkie pieniądze można dostać w ogóle nie zniszczone ładne markowe ubranka, udało mi się ostatnio wyhaczyć ładny polarek "misiowy" na zimę dla dziewczynki (ale nie różowy - bo nie przepadam za tym kolorem) za 9 zł:), podobne oglądałam w sklepie za ok 70-90zł. Więc skoro za takie grosze można fajnie ubrać dziecko to uważam że szkoda wydawać na nowe ubranka zwłaszcza, że jest mnóstwo innych rzeczy które trzeba kupić dla maleństwa.

image

no my na szczęście remont mamy już za sobą:) no w sumie żaden duży remont malowanie tylko i przemeblowanie, troszkę mężowi pomagałam ale nie chciał mi pozwolić na dużo:)
dacie radę dziewczyny, później po jak se usiądziecie to takie fajne uczucie w odnowionym mieszkanku:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi moja gin nie kazala brac witamin wczesniej, teraz polecila centrum materna + dha, wiec biore. Tez mi mowila ze nadmiar witamin jest gorszy niz niedobor. Kazala mi sie zdrowo odzywiac i jesc warzywa i owoce sezonowe. Zreszta w dobrym czasie przypadl nam wszystkim 1 i 2 trymestr, bylo/jest duzo warzyw i owocow.

nas tez czeka remont... wczesniej to sama kladlabym kafle i panele, ale teraz sie boje, zreszta mecze sie szybko i nie chce malenstwu zaszkodzic, wiec bede pokazywac tylko palcem co o i jak ;)

Witajcie u nas remont remont:(
mala kopie cały czas zwłaszcza nad ranem 3-4 ma chyba czkawke i czka he he,co do napinania brzucha mam tak od 3dni napina sie i jest strasznie twardy i podbrzusze boli,boje sie ze moge wczesniej urodzic:(.Witamin nie biore tylko kwas foliowy

mi tutaj kazali brać witaminy od początku ciąży, jednak jak byłam na wizycie u polskiej gin ona stanowczo zabroniła i powiedziała,że dopiero od 13 tygodnia mogę zacząć je brać, gdyż może to zaszkodzić maleństwu, że niby nadmiar witamin jest gorszy od niedoboru...

teraz oczywiście witaminki nie zaszkodzą a jestem pewna,że nie jestem w stanie tyle dziennie zjeść,żeby dostarczyć wszystkich niezbędnych witamin.

Luciolla - ja sama pytałam lekarza i on mi powiedział: mojej żonie pozwoliłem brać prenatal, pani też pozwalam:) a na ostatniej wizycie stwierdzil,ze wyniki sa w normie,ale prenatal moge sobie brac jak chce:)

Wydaje mi sie,ze jak wyniki sa ok, to zadne witaminy nie sa potrzebne...ale tez chyba i nie zaszkodza:)

Luciolla mój lekarz nie jest zwolennikiem brania witamin w tabletkach. Jak na początku ciąży się spytałam to powiedział, że mam się zdrowo odżywiać. Dopiero jak wyniki mi się pogorszyły około 20 tc to przepisał mi falwit

Mi lekarz zlecił branie witamin od 4 miesiąca ciąży . Aktualnie biore falvit mama, ale jak skończy mi się opakowanie to zmienię na prenatal classic.

CZEŚĆ DZIEWCZYNY.

A powiedzcie mi, czy te witaminy to zaczęłyście brać tak same z siebie czy lekarz wam je polecił. Bo ja od kilku wizyt u mojej sie dopominam, ale mówi że mi nie potrzebne...

ja zamawiam wózek w Akpolu i kupiłam też tam kilka rzeczy, myślę,że ceny przystępne, ale jak byłam w Polsce to nie miałam czasu niestety jeździć po wszystkich hurtowniach więc nie mam porównania.

ja od wczoraj miałam jakieś dziwne bóle brzucha i krzyża, nie mogłam w ogóle spać w nocy ale na szczęście już przeszło... nie wiem co to było.

olcia_ też zazdroszczę tych 5 kg ;)))

Mój mąż jak ma jechac w okolice Gdyni to jest chory, takze niestety Tygrysek odpada, chociaz widzialam na ich stronce,ze maja calkiem niezle ceny.
Chociaz ogolnie, to srednio oplaca sie kupowac w tych hurtowniach (np. moj przewijak w tygrysku 220, na allegro ok 180/190).
Jezeli nie trzeba czegos pomacac, to zdecydowanie bardziej oplaca sie przez allegro chociazby.
Pojade do tego Akpolu, bo w sumie musze tylko zobaczyc ten wozek (jak bede go kupowala to i tak przez neta, bo pewnie jest taniej)
A z takich pierdół, to zostały mi tylko kosmetyki dla malucha, ich akurat w necie nie oplaca sie kupowac, takze w to zaopatrze sie w Akpolu zapewne i w Rossmanie:)

Kurcze, dziewczyny, beznadziejnie sie czuje od wczoraj, jakos mi dziwnie, brzuch ciężki i jakos mi "przeszkadza":(

olcia_ 5kg??? zazdroszcze:)!

Tygrysek jest np. w Rumi i w Wejherowie, mają też stronę internetową. Ja byłam tylko w Wejherowie, na Wałowej chyba, niepozorny, ale towaru mnóstwo. Sama się zdziwiłam.

Ja jeszcze żadnych skurczy nie miałam. Kilka razy miałam tak jakby lekki prąd przeszedł mi przez pochwe ale trwało to sekunde ale nie wspominałam o tym gin.

z witamin to biorę falwit ale wcześniej kupiłam falwit mama a w składzie ma jod więc musiałam je odstawić bo mam chorą tarczyce i biorę jeszcze jodod.

na plusie mam 5 kg ale ostatnio zaczynam mieć apetyt. Najpierw się najem jak świnka a później oddychać mi ciężko:P Mój się ze mnie śmieje a ja czasami nie mogę się opanować:)

anulka 87 a gdzie jest hurt tygrysek??

O Akpolu słyszałam niestety sporo "średnich" opinii, ale może warto się przejechać i sprawdzić samemu.

Oo muszę więc podjechać do Tygryska, chociaż z zewnątrz wydaje się jakiś mały. Porównując ceny w MAPU i w Pepco - w Pepco np. bodziaki są za 5zł, pajacyki za 10-15zł, a w MAPU jednak droższe.

Koleżanka rodziła 2 miesiące temu i przed porodem zjeździłą wszystkie hurtownie. Mówiła, że Tygrysek najtańszy. :) Więc do Akpolu nawet nie zaglądałam.

ja się właśnie warzyłam i aż się wystraszyłam.... też 12 na plusie... nie jem jakoś bardzo dużo, jedynie te słodycze... przed ciążą w ogóle prawie nie jadłam...ojjj jeszcze 3 miesiące zostały, dopiero brzuszek zacznie porządnie rosnąć i ciekawe ile kg jeszcze wpadnie:(

mama0 - dzieki za info, wlasnie o Akpol mi najbardziej chodzilo:) zajade tam dzisiaj,chociaz boje sie tego z czym wyjde zamiast wozka:)

Ja "biorę" prenatal classic, a raczej przymierzam sie do kolejnego podejscia, bo kupilam i jak zaczelam brac to mialam wrazenie,ze sie po nim zle czuje. Wiec sprobuje raz jeszcze, moze teraz bedzie normalnie:)

Ja biorę witaminy pharmaton matruelle.

Mam już 13,5 na plusie...:( A jem cały czas tak samo - i skąd to się bierze????!!!

Tak mi przyszło do głowy - a może te panny które tak się upiększają na porodówce mają depresję poporodową i to ich sposób radzenia sobie z nią?? Bo coś ciężko mi uwierzyć że naprawdę istnieją osoby które ot tak zaraz po urodzeniu dziecka myślą o prostowaniu włosów i make-upie...