MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
28.lutka - połowa lutego
29.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

Hej dziewczyny.
Na porodówce w Wejherowie jest bardzo ciepło, więc nie ma co przesadzać:)
Witaminy biorę falvit mama i tylko tyle.
Pozdrawiam - aha mam 12 kg na plusie......

Roana oglądaliśmy w Akpolu - jeden z 3 wózków który nas bliżej zainteresował w tym sklepie :) Niestety nie pamiętam modelu :(

niewiem1303 ja biorę falvit mama.

dokładnie, ważne,żeby było się czystym, włosy umyte świeże,ale żeby je prostować i kręcić to naprawdę przesada... przecież maleństwo jest najważniejsze, ale nie to jak się wygląda... może na powrót ze szpitala można się lekko podmalować, to już bardziej rozumiem , ale na sam pobyt jest to zbędne. Ja i tak nie będę długo w szpitalu, tutaj po jednym dniu wypuszczają a nawet po kilku godzinach (chyba,że są jakieś komplikacje).

Marta-B - maly radosny facecik, zawsze na usg spal, dzis zjadlam podstepnie wczesniej batonika, żeby znow gin nie musiala go budzic ;) ssal raczke ziewal usmiechal sie, pierwszy raz sie wzruszylam na wizycie, nie moglam opanowac lez.

ja tez mam skurcze - gin mnie pytala o nie, raz mialam takie jak przed okresem i ponoc te sa niepokojace, ale mi przeszly.
tez mi brzuch twardnial pare razy, zawsze sie to dzialo wieczorem, ale przechodzilo. Mialam nie miec badania, ale jak powiedzialam, ze cos tam czasem sie dzieje to koniecznie chciala zajrzec...

dziewczyny czy bierzecie jakies witaminy?

ja mam ostatnio jazde na kaszke bananowo-ryzowa, moge zjesc kazda ilosc MNIAM :)

co do rewii mody na porodowce - dla mnie zenada, oczywiscie nie oznacza ze chce miec tluste wlosy i wygladac zle, ale makijaz i prostownica...? wazne zeby bylo sie czystym....

Skurcze tzn. napinanie się brzucha miałam kilka razy, ale raczej w dole brzucha, nie było to bolesne tylko brzuch twardniał.

Dziś się zaniepokoiłam tym że skurcze (też niespecjalnie bolesne) pojawiły się pod żołądkiem oraz że pojawiały się dosyć rytmicznie, co ok. 5 minut. Wszystko przeszło gdy się położyłam. Moja gin mówiła że jak będą rytmiczne to mam jechać do szpitala ale skurcze szybko przeszły, było ich ok. 3-4.

Niewiem1303 - czy tylko mi się wydaje, czy to naprawdę widać po buzi dzidzi że to będzie synek?:) Wygląda na takiego małego facecika:)

ja dziś też sobie bardzo życie osłodziłam i zjadłam prawię całą czekoladę:) ostatnio śniły mi się takie pyszne pączki,że jak rano się obudziłam, to nie mogłam wytrzymać i pobiegłam do sklepu kupić;) cukier będę miała robiony i mam nadzieję,że będzie oki.

hahaha, ja tez po tym jak dowiedzialam sie,że cukier mam ok zrobiłam szturm na cukiernie:) pysznie bylo:)

olcia_ wiem, jest cholernie ciepło:) ale właśnie taki bym chciała mieć na potem, jak juz mam kupic to cos co potem wynosze:) i tak bede go tylko narzucac, wiec jakos dam rade:)

Brygida myślę, że w szpitalu jest ciepło (na pewno na porodówce) więc w grubym szlafroku możesz się ugotować:)

Dzisiaj odebrałam wyniki na szczęście cukier w normie więc w nagrode kupiłam paczkę krówek i prawie wszystkie wciągnęłam

niewiem 1303 słodziutkie to zdjęcie:)

niewiem1303 - super zdjęcie:)

Marta-B - dzieki za cynk:) moze uda mi sie podjechac.. nie widzialyscie ich moze gdzies w Gdańsku?

Też mam takie skurcze/napinanie sie brzucha. trwa o zazwyczaj ok.minuty, brzuch robi się wtedy taki ciężki i ciągnie w dół.

Kupiłam juz wszystkie pierdółki do szpitala:) brakuje mi jeszcze tylko kapci i szlafroka:) widziałyście gdzieś może takie grube bawełniane?

niewiem1303 ale słodki Twój synek:) chyba się uśmiecha:)))

Marta-B ja takich skurczy jeszcze nie miałam. Czasami brzuszek się bardzo napina ale przeważnie trwa to chwilę i zaraz znika. Ale zapewne te skurcze to skurcze przepowiadające, bo mogą się one już pojawić po 20 tygodniu, z tym że, raczej nie powinny trwać dłużej niż 2 minuty... A często Ci się to zdarza??? Moja znajoma od 24 tygodnia miała takie skurcze ok. 20 razy dziennie, mówiła,że były one bardzo bolesne, z kolei przy drugim dziecku w ogóle ich nie miała...

Ja też chciałabym mieć już wszystko kupione i przygotowane dla małej, jakoś strasznie się stresuję,że może coś się wydarzyć a my będziemy nieprzygotowani...Niedawno koleżanka urodziła swoją córeczkę w 32 tygodniu, akurat dzień wcześniej zakupiła resztę niezbędnych rzeczy i zaczęła dopiero tego dnia urlop macierzyński, na szczęście z małą wszystko dobrze :)

Roany na pewno były w MAPU na Hutniczej kilka tygodni temu, stały tuż obok mojego Adamexa:) Nawet w zbliżonej estetyce i cenie były.

Ruchy dotychczas czułam w okolicach pęcherza, nawet na badaniu w evi-medzie pan doktor potwierdził moje przypuszczenia że tam są nóżki Zuzi. Jednak wczoraj brzuch mi się zrobił jakiś dziwny, wypięty, spiczasty, a potem Zulka mnie kopnęła prosto w żołądek, i to tak mocno że to raczej nie mogły być piąstki. Myślę że może już się przekręca główką w dół i dlatego poczułam jej pięty u góry.

Dziś poczułam też dziwne skurcze pod żołądkiem. Wiadomo, czasem w ciąży są jakieś skurcze przygotowujące, ale te nie chciały przejść i musiałam się położyć. Zuzi się rusza więc chyba ma się dobrze, ale zaniepokoiły mnie te skurcze. Wy też tak macie?

o kurcze...
Już za mężem chodzi aby kupić wózek, bo się właśnie boi że może wcześniej czy coś i sam będzie musiał kupić :) No i rundkę po sklepach zaliczyliśmy. W cenie jaką chcę zapłacić znalazłam kilka ciekawych pozycji ale jakoś nic mnie specjalnie na kolana nie powaliło... Podoba mi się jeden, ale się zastanawiam...
Nowy czy używany, nie robi mi to aż tak wielkiej różnicy, chcę lekki wózek, bo mam nadzieję że dość szybko przejdę na zwykłą spacerówkę

ups 2 razy sie wkleilo ;)

image

Uploaded with ImageShack.us

moje Maleństwo
image

własnie wrocilam z wizyty, dostalam skierowanie na glukoze, reszta w porzadku

A co do tego strojenia się niektórych mamusiek, ja mam na to sposób: powiedziałam wszystkim że nie życzę sobie odwiedzin ani w szpitalu ani w domu przez pierwsze dwa tygodnie i nie będę musiała się malować :)

Z drugiej strony podziwiam takie które aż tak o siebie dbają. To jeszcze dziecku nie szkodzi.
Za to ostatnio byłam w szpitalu na Zaspie odwiedzić babcie i przy samym wejściu na schodach stała młoda kobieta, z gigantycznym brzuszkiem odzianym w różowy szlafroczek i z kapciuszkami z puszkiem na nogach. I może byłby to uroczy widok gdyby nie papieros w gębie.... Mówię wam jaka mi się agresja włączyła.

U mnie też już fura stoi :) Chciałam już zrobić rundę po osiedlu ale mój M. śmiać się ze mnie zaczął że wariatka jestem :)

Ja do niedawna też czułam ruchy głównie nisko. Ale teraz to nie ma reguły, kopniaki dostaje z każdej strony. Na dole, nad pępkiem i po bokach :) Wczoraj zawołałam mojego M. żeby przyszedł obejrzeć "taniec brzucha" :) tak się rozbrykała.

A wózeczek już stoi, kupiliśmy używaną emmaljungę edge duo combi i mam nadzieję że będzie się dobrze sprawować, przy córci też mieliśmy emmaljungę, tylko nową, model smart duo combi i naprawdę jest super, będę ją teraz sprzedawac, bo jest grafitowo-różowa, więc dla synka nie bardzo. Jakby któraś z was albo znajomych była zainteresowana to zapraszam:)

Brygida,rozumiem cie, ja tak własnie miałam z moją Lilką dwa lata temu, że nagle trafiłam na patologie w 34 tyg (już do porodu) i mąż z mamą wszystko kupowali, dlatego teraz też wolałabym sama;)