MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
27.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
28.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
29.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
30.lutka - połowa lutego
31.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

Paskudny dzisiaj dzień, taki szary i ponury. Do tego jestem niewyspana bo córcia w nocy zrobiła sobie "imprezę" w moim brzuchu. Co najmniej jakbym trojaczki miała urodzić.

image

Już sama nie wiem co mam myśleć. Wszyscy jesteśmy ludźmi i popełniamy błędy. Trochę byłam zła ale w końcu to dzięki niemu, trafnej diagnozie udało nam się zajść w ciąze i nie ma komplikacji
No trudno mam tylko nadzieje, ze to lekarstwo pomoże i będzie po sprawie.

Podjęliśmy z mężem decyzję, ze nasz synek będzie się nazywał Bartuś:)
Wczoraj przyszła zamówiona kołyska, mąż ją złożył i jest prześliczna:)
Ale kazałam mu ją rozkręcić i ponownie złożyć dopiero jak sie mały urodzi:)muszę jeszcze dokupić pościel i ochraniacze

Aniulka87 to fajnie,że wszystko w porządku:) a Twój młody to duży chłopak:) ojj kiedy ja ważyłam 66 kg.....

olcia ale Cię ten lekarz urządził... i weź tu ufaj lekarzom...

Monika20 - dzięki, mam nadzieje,ze małej przypasuje bo od razu na wyjscie ze szpitala bedzie miala nim posmarowana buzie:)

olcia_ to Cie urzadzil...
co do piżam ciążowych to na pewno w Arbacie w Pruszczu, zamierzam tam jechac w pon po szlafrok taki cienki bawełniany:)
W Gdańsku to na Gildii pewnie są i na Hali Targowej.

Aniulka to super, ze wszystko wporządku:)

A ja po wizycie u lekarza rodzinnego. Jak spojrzała na moje wyniki z posiewu to powiedziała, że mój gin musiał nie zauważyć ale pod wynikami jest jakaś inf, coś że bakterii jest minimum jakiś wynik ujemny i nie potrzebny mi na chwilę obecną antybiotyk:/ wrr w końcu pisałam wcześniej, że moja wizyta u gina trwała 15 sekund to może faktycznie nie doczytał.
Przepisała mi jakieś lekarstwo do wypicia i kazała pić kwaśne i żurawinkę.
Jak napój nie pomoże i bakterie się rozmnożą to da mi skierownie na antybiogram, żeby nie testować antybiotyków tylko podać od razu właściwy.

Dziewczyny powiedzcie mi gdzie jechać po piżamę ciążową taką do szpitala (okolice Gdańska, Pruszcza)

My po wizycie u lekarza. Wszystko ok. Ja ważę 66,1 g, a młody ponad 1,2 kg :) A co do biustu, to z 70B przeskoczyłam na 85D :D

hihhi a ja myślałam,że ja tu jestem najmłodsza ;)

ja właśnie zamierzałam kupić cały zestaw nivea baby dla małej, ale gdzieś przeczytałam,że te płyny do kąpieli są dopiero po pierwszym miesiącu.. zastanawiam się jak to jest z innymi kosmetykami?? np. z oliwką?? orientujecie się???

co do prasowania, też tego nie cierpię;)))) ale racja, te ciuszki takie śliczne są więc chyba to będzie sama przyjemność...:) ja jeszcze nie mam czasu na takie myślenie, zostało mi 4 tygodnie pracy, później będę siedziała w domku więc też może zacznę się bardziej zamartwiać... ale nie ma co panikować, bo na pewno będzie dobrze. Miliony mam na świecie wychowuje swoje maleństwa i jakoś dają sobie radę, więc i my też mamy. Wiadomo,że to troszkę przeraża, bo tyle tego jest, tyle trzeba wiedzieć na temat dziecka i tego wszystkiego, ale jak się nasze dzidzie urodzą to na pewno nasz instynkt macierzyński będzie na tyle rozwinięty,że na pewno damy se radę:) Zresztą będziemy się wspierać tu na forum i dzielić swoimi doświadczeniami więc jakoś będzie:)
uważam,że nie trzeba się tak bardzo przejmować tym co jest gdzieś tam napisane i ściśle tego przestrzegać,że np. trzeba tyle kaftaników a tyle body, czy takie butelki czy inne, jak dzidzia się urodzi mama sama będzie wiedziała jak ubierać swoją dzidzię, co jest dla niej wygodniejsze, co bardziej przydatne a co mniej:) jeśli chodzi o te butelki to gdzieś czytałam na ten temat że na początek mniejsze 150ml a dopiero później ok. 3 miesiąca 250 ml.

misia83,Brygida ja używałam tego kremu dla kuby jak byl maly i nic nie było mu wiec myśle ze spokojnie bedziecie mogly go uzywac:o

misia83 - też kupiłam ten krem do buzi i faktycznie nie ma zadnego info czy mozna go uzywac... to jest seria dla dzieci i niemowlat, wiec chyba wlasnie dzieci i niemowleta sa ujęte w kazdym z tych produktów:)

co do polityki prorodzinnej - brak słów... faktycznie, tylko czekac az zabiora wszystko. i to pewnie juz niebawem nastapi..

oolenka1 tak to moje 2 dziecko ale oboje byli zaplanowani:o takze niczego nie zaluje tylko czekam az urodzi sie moje 2 szczeście:o

doklandie oolenka jak piszesz,niech jeszcze zamkna publiczne zlobki i przedszkola, albo niech podwyzsza oplaty na tyle, ze kazdej matce nie bedzie sie oplacalo dawac dziecka do przedszkola/zlobka i isc do pracy, bo bedzie tylko na to zarabiac... a na kupno nowych ubran nie bedzie nas stac i zostanie tylko korzystanie z lumpeksow. Biech jeszcze zabronia kobietom w ciazy isc na 100% platne L4... ot cala polityka prorodzinna :(

Monika 20, to rzeczywiście młodą mamą jesteś, tym bardziej że to twoje 2 dziecko. Wow- ja prawie 30 a i tak myślę że za młoda jestem na macierzyństwo heheheh

Tak, tak- niech nam zabiorą becikowe, ulgi rodzinne i podwyższą wszystkie rzeczy dla dzieci. Śmieszy mnie to, że wszędzie narzekają że mało dzieci sie rodzi, że państwo wspiera rodziny itp.A jak co do czego to zabierają najbiedniejszym i szukają oszczędności.

Kolejna " dobra wiadomość" Czytałyście?

http://biznes.interia.pl/podatki/news/pospiesz-sie-to-naprawde-ostatnia-szansa-na-tanie-zakupy,1722143

image

Marta-B nie ,mam 22 moj maz jest z rocznika 85

Olcia, dobrze ze odstawiłaś ten antybiotyk, naprawdę niefajnie że coś takiego się przydarzyło.
Dziewczyny orientujecie się może czy ten krem nivea na każdą pogodę można stosować od urodzenia?? Bo na opakowaniu nie ma żadnej informacji, a ja kupiłam go dla córci i zastanawiam się czy dla małego też będę mogła go używać od pierwszych spacerków

Olcia szok z tym antybiotykiem!! Może faktycznie jesteś uczulona na jakiś jego składnik??

Ja jeszcze nie piorę - na razie odpoczywam i leżę, jak mi kazano, chociaż już powoli nie wytrzymuję i też już sporo siedzę. Tak na zmianę.

Nawet nie mogę zrobić zakupów, bo mam zwolnienie na leżenie. A tak bym chciała pozałatwiać kilka spraw, no i te pieluszki w Mapu to dobra okazja, a tu podjechać się nie da:( Siedzę/ leżę i robię szaliki dla dzieci z rodziny i ozdoby na choinkę na szydełku.

Monika20 masz 20 lat? To faktycznie chyba najmłodsza jesteś, ja jestem z rocznika 85:)

Paula81 a możesz napisać jakie bakterie miałaś i jak je leczyłaś. Możesz odpisać na prv.

oolenka1 ja tez prasowac nie lubie:( prasowalam do 6msc potem juz zrezygnowalam bo jednak kregosłup wysiada przy tym jestem mloda ale odczulam swoje,chyba tu najmlodsza jestem.

Hej dziewczyny, melduję się w kolejnym wątku.
Olcia szok z tym antybiotykiem..ja też mam bakterie w moczu, ciągle, potem robie posiew i wychodzi jałowy, i tak w kółko. No i znów anemia :/
Piersi urosły mi akurat dość sporo, ale z tego się cieszę, ale waga też jest duża, co najmniej o 4kg więcej niż w pierwszej ciąży.
Oj czas leci, już za parę miesięcy będziemy miały zupełnie inne tematy :D

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...