MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
27.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
28.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
29.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
30.lutka - połowa lutego
31.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

a ja się wybieram z mężem do kina, mam nadzieję,że jakoś tam usiedzę:))) a najbardziej nie mogę się doczekać jak będę jadła popcorn hihih;)

Brygida ale ta Twoja córa rośnie szybko!!! ciekawa jestem strasznie kiedy urodzisz :)

ja śpię z poduszką między nogami bo mi po prostu tak wygodnie... raz ją podkładam pod brzuch, raz jeszcze pod głowę, ogólnie wędruje ona całą noc:) nie śpię tylko na lewym boku bo tak się po prostu nie da :) czasami jestem na prawym przytulona do męża, czasami na plecach trochę .. ogólnie i tak wszystko boli i strasznie niewygodnie w każdej pozycji.. ojj ja chcę już na brzuszku spać:))))

też się zastanawiam nad tym praniem, a do kiedy trzeba prać takie nawet nowe ciuszki??? nawet jak dzidzia ma ponad rok nadal się pierze???

Monika20 - co do pampersow roznych firm to rozumiem,ze sie roznia, ale najbardziej ciekawi mnie roznica pomiedzy "odmianami" Pampersow, bo jest np. sleep&play, active baby, premium care...
Aaa za duzo tego:)

Reeety dziewczyny, caly dzien dzisiaj prasuje i juz padam:( plecy mi chyba zaraz odpadna...

Ja tez piore wszystko jak leci - za kazdym razem mysle,ze to juz ostatnia pralka a ciagle cos dochodzi, albo my cos kupimy,albo ktos malej sprezentuje:) A ja wole miec to od razu wyprane i wyprasowane, bo mniej miejsca wtedy zajmuje.
Co do prania rożka - ja oba wyprałam i nic sie z zadnym nie stalo, takze bez obaw:) w dodatku ja mam rozki spadkowe, wiec pewnie juz byly prane wczesniej:)
Mi by sie wlasnie taki pokrowiec na rozek przydal, bo mala na poczatku bedzie go uzywala jako koldry w swoim koszu - nie chce mi sie kupowac poscieli specjalnej na te 3 miesiace bo to sie mija z celem..

No właśnie też się zastanawiałam czy prać rożek:) A on się nie zepsuje jak go wypiorę? Przecież to taka jakby kołderka, a kołdry nie piorę. Piorę pościel.

Zaczynam myśleć o uszyciu pościeli, takiego "pokrowca" na rożek;) Ale ja lubię szyć i ogólnie coś tworzyć, więc chyba to zrobię nawet dla czystej przyjemności;)

Już zrobiłam 2 sweterki i 1 sukienusię na szydełku dla naszej Zulki:) ... no i jedną za dużą kamizelkę, będzie dla mojej chrześniaczki;)

Ja wyprałam już wszystko. Nowe rzeczy też należy prać , bo nie wiesz ile osób ich przed Tobą dotykało... poza tym niektóre mają specyficzny zapach barwników. Zależy od Ciebie.
Też śpię z poduszką między nogami i na lewym boku.
Plecy bolą tak, że ostatnio w kinie 2 godz nie mogłam usiedzieć:(
Co chwilę jak jezdzimy kręcę fotelem i zmieniam pozycje , to niżej , to wyżej i jakoś daję radę.
Maść końska jest za mocna dla kobiet w ciąży-mój gin nie poleca...
Pozdrawiam cieplutko i idę na spacerek:)

Ja piore rozek i kocyki ale kombinezonu nie piore

Zmienię troszkę temat i wrócę na moment do prania rzeczy dla noworodka. Otóż bedziecie prać wszystkie rzeczy przed pierwszym uzyciem tj. kocyki, kombinezon zimowy czy rożek też??? Czy tylko te rzeczy, które bezposrednio dotykają skóre dzicka. Od jutra zaczynam pranie .

Brygida kuba jak byl maly to do roku kupywalam mu pampers a potem zmienialam i bella i dada bylo dla nas najlepsze ale to kazdy ma inne zdanie.

W careffur jest promocja na pampers,byly tez chyba wlasnie 3 ,te 4-9kg....ale w rosmanie sa pampers 94sztuki za 52zl.

Dziewczyny - dajcie znac jak zobaczycie gdzies jakas promocje na opakowania zbiorcze 1 i 2, ja caly czas sie czaje zeby gdzies kupic, ale jak juz sa promocje (ostatnio Tesco i Real) to tylko od 3, a to chyba bezsensu jeszcze kupowac.
Jak tak patrze na inne watki i po doswiadczeniach znajomych, to 1 uzywamy jednak przez jakies 3 tyg, a ze na poczatku tych pieluch schodzi cala masa to chyba wole kupic hurtowo niz te male paczki:))
Wogole nie mam pojecia czym sie roznia te wszystkie pampersy, jest przeciez kilka rodzajow i nie mam pojecia ktore kupic...

ja tak praktucznie 1 to tylko do szpitala kupuje a potem wieksze,no na pampersy trzeba trafic na promocje pampersy sa za ok 27-30zl w bobo raju wydaje mi sie ze tanie,chustki chce kupic nivea i kosmetyki tez czy sa dobre?a na odparzenia to sudocrem raczej,troszke idzie kasy ale kosmetyki niektore wystarcza ci na jakis czas,nie musisz kupywac np co tydzien czy co msc.

Takie kosmetyki dla dziecka nie sa tanie.Ja za mala paczk pampers i chusteczki zaplacilam 50zl.A gdzie dalej...krem na odparzenia,itp??To bedzie tez spory wydatek.

No własnie.Ja zakupilam 4opak chusteczek,paczke pampersow 43sztuki rozmiar1(2-5kg)ale chce chyba kupic te2- 3-6kg sa w rosmanie za 52zł 94sztuki.Wiec zadna to promocja a ceny wychadza tak samo jak niby w wielkiej promocji.-,jakies 66groszy za sztuke.:)

No a co do snu....tez mam problem.Jak juz wstane na siusiu ok 3.30 tak do 6 nie moeg sapac,wstaje-robie kanapki mojemu,ja tez zjem i wtedy ide spac....Jest to straszne,bo wierce sie i moj przez to tez cierpi.A bol plecow....czasem mam uczucie jakby mi goracy ziemniak powoli opadal przez przelyk....4godz pochodze intensywnie(ostatnio wycieczki z gosciem wekendowym),obiad,usługiwanie a plecy wtedy cholernie bola.W czwartek wizyta u lekarza-badanie no i przedłuzenie chorobowego.Miałam na 2tyg tylko.Nie wiem na ile teraz mi da....Jestem w 30tyg juz,nie mialam zadnego badania na sprawdzanie szyjki itp.Pwnie teraz zbada mnie ginekologicznie.Moja gin to chetnie zaprasza na wizyty priv:).z reszta ma takie oblezenie ciezarnych,pacjentek ogolnie-ze az zal...Na kazda 5minut dosłownie......Nie stac mnie na ciagle priv wizyty,skoro nic mi nie dolega.....ale ostatnio zauwazyłam,ze brzuch mi twardnieje,np po przebudzeniu czuje,ze jest inny.Nie wiem,czy zwlekaniem pojscia do toalety czy cos sie dzieje.Kazala nospe brac....

tekla28 ja w sobote wybywam po pampki pampersa 2-5 bo te bede uzywac gdzies z pol msc tak jak z kuba potem przeszlam na 1 rozmiar wiekszy,po malu bede kupywac oliwke,kremy,chustki,plyny tak jak piszesz bo po powrocie do domu odrazu sie nie wyjdzie:(

witajcie :).Melduje sie w nowym watku.Dziewczyny,kupujecie juz np pieluszki??Ja zakupiłam mala paczke pieluch firmy pampers new born 2-5kg.Sa jeszcze 3-6kg i przeskok 4-9.Na te ostatni jest promocja-120sztuk za 80zl.Jak myslicie-moze mamy juz posiadajace dzieci odpowiedza mi po jakim czaseie od porodu mozna je uzywac??Jak maluch bedzie miec 3.5kg to chyba praktycznie juz nie??Chce zrobic zapasy jakies na poczatki.Byc przygotowana,przeciez nie wyjde zaraz po porodzie na zakupy:).No i lzej teraz juz po troszku wydawac.Dostałam rade pewnej mamy-ze na poczatku moze warto te drozsze,ale ze nie nalezy skory dziecka przyzwyczajac do wszystkiego co ma "sensitiv" bo skora przyzwyczai sie i bedzie problem.wg niej tansze pieluszki np popularne dada z biedronki tez sa dobre,tylko,ze te tansze czesciej wymieniac,czy np z rosmana babydream i te inne .

MamaO - no właśnie też jestem ciekawa co ci politycy wymyślą. Kurczę mam nadzieję że do stycznia/lutego będą normalnie wypłacać becikowe;), nie chce mi się wierzyć że przez kilka tygodni dadzą radę zmienić prawo i to akurat w takich kategoriach jak polityka prorodzinna, pomoc samozatrudnionym itp, bo to przecież jest w interesie państwa.

Brygida - to już się nie będę martwić że czasem śpię na wznak;) A co do prawego boku hihih to Zuzka mnie tak kopie gdy leżę na prawym boku że po kilku minutach muszę się obrócić. Po prostu jej to nie pasuje;)

Taka mała kobietka, a już wie czego chce;)

Marta - wiadomo,najlepiej lezec na lewym boku, jest wtedy najlepszy przepływ krwi i najlepiej dotleniamy dziecko. No ale bez przesady, przeciez nie da lezec sie tylko na lewym, nie robimy dziecku krzywdy lezac na prawym:)
Ja zasypiam na prawym z nogą na mężu:) Potem zazwyczaj samoistnie przeturlam się na lewy:) Dodatkowo kilka razy w nocy budzę się, bo juz tak napierdzielają mnie biodra od tych boków,że muszę poleżec na plecach - czasem mi sie tak nawet zaśnie,ale tylko na chwile bo musze sie obudzic,zeby sie wybić z brzuchem na któryś bok:)

Mała duża fakt, ale niech sobie rośnie w razie jakbym faktycznie miala rodzic wczesniej:)
Lekarz mi caly czas powtarza,ze za 3 tyg. juz przestaniemy wstrzymywac, takze roznie to moze byc:)

oolenka - u mnie jak na razie wszystko zamkniete - na szczescie.
Dobrze,ze to juz koncowka, tyle czasu sie meczylas lezac to warto i jeszcze troche...

Inne tematy z forum

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni