MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
27.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
28.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
29.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
30.lutka - połowa lutego
31.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

Maya B- chyba tez sobie kupie taki fotel do karmienia, w przyszłym tygodniu chce sie do ikei wybrac, i odrazu do HM bo słyszałam ze jest tam duzy wybór dla ciężarnych.
A to łóżeczko z Tygryska z szyflada- to maz moze gdzies na zdjeciu?? Bo tez tam chce podjechac i kupic-juz najwyzszy czas. I ta cena- super.

W poniedzialek ide do lekarza i mam weilka nadzieje ze koniec bede miała lezenia. Rzadnych ciuchów sobie nie kupowałam, bo tylko w dresach po domu chodziłam. Ale teraz jakas kurtka by sie przydała zimowa, bo w moje sie nie dopinam. Wiecie gdzie sa jakies w przystepnej cenie?

Marta-B dokładnie, intuicja powie Ci co masz robić:)

Brygida myślę,że jak naprawdę się już coś zacznie, to na pewno będziesz to czuła i wiedziała co masz robić:) Jeśli Twoja dzidzia nadal rośnie w takim szybkim tempie to raczej to wizyta za 2 tygodnie będzie Twoją ostatnią:)

Ja jeszcze nie spakowana, nie mam nawet kupionych koszul i szlafroka do szpitala, ale w tym tygodniu muszę się w końcu zaopatrzyć w te rzeczy i powoli pakować. Wczoraj odwiedzili nas znajomi, ich córeczka ma już 16 miesięcy, a urodziła się w 32 tygodniu... to tak jakbym ja teraz miała rodzić hihih ... No ale ja czuję że urodzę po terminie, ale nigdy nic nie wiadomo dlatego lepiej być przygotowanym już:)

ja dziś jakoś średnio się czuję, skurcze w łydce mnie łapały w nocy co chwilę, jakoś mi dziś słabo i duszno i tak mi się nie chce nic... Mam nadzieję,że jutro będzie lepiej:)

O kurde, Olcia_ bliski porod... a jak bliski?:)
Ja nie ogarniam tego twardnienia, na pewno zdarza sie,ze mam czesciej niz co 5 min, ale raczej nie sa jakies regularne... aaaa bedzie co ma byc:)

A to mialas szczescie, ciekawe na jaki dzien ja trafie w srode:)

Co do toreb, to do spakowania daleko:) mam torbe i powrzucane do niej wiekszosc rzeczy,ale musze jeszcze pozmieniac:) i porobic siateczki dla meza, co ma dowiezc, co na wyjscie itp:)
Na pewno zajme sie tym w tygodniu:)
Co do samopoczucia to hmm... średnie:) Wcale mi sie nie spieszy do finiszu, ale z drugiej strony mam juz ogolnie dosyc, koncowka ciazy wcale nie jest fajna:)
Fajnie by bylo isc na ta wizyte, za 2 tyg na kolejna i nastepnej juz nie doczekac:) Ale znajac moje szczescie to oprocz tych czekaja mnie jeszcze ze dwie!

Co do intuicji to moja jest jakas trefna:) Albo glupio odwazna, bo dla niej zawsze jest ok, nawet jak juz nieciekawie:)

Olcia - u mnie te skurcze trwają dłużej, parę minut i przerwy są różne (od minuty do 20 minut), więc o regularności nie ma mowy, chyba że brać pod uwagę że są często ale nie doszukam się tu żadnego "rytmu".

Wiecie co, myślę że jak zacznie się dziać coś złego to moja intuicja powie mi co trzeba robić Na razie intuicja siedzi cicho więc ja też się nie stresuję. Poczekamy zobaczymy:)

Marta B nie denerwuj się, nie pamiętam jak to dokładnie było ale chyba minutowy skurcz i co 5 min czyli regularne:) u Ciebie to co innego:)

Takie fotele z Ikei ma moja mama w pokoju i są bardzo wygodne, nawet lekko bujać można się na nich. Tak sobie myślę, że też będę potrzebowała jakiś fotel do pokoiku dziecięcego

Marta-B dokładnie nie ma co się na zapas stresować. Spokojnie obserwuj to co się dzieje, w razie czego pojedziesz do szpitala, ale na pewno będzie dobrze:)))

Marta-B fajny ten fotelik:) też bym chciała taki, ale niestety u nas chyba się nie zmieści.. będę musiała się usadowić jakoś na sofie, mam nadzieję,że damy radę:) i wcale nie jest za szybko na składanie czegokolwiek, lepiej być przygotowanym w razie jakiejś niespodzianki... i w przesądy nie ma co wierzyć:) nam łóżeczko przychodzi 6 grudnia i tez od razu będziemy składać:))) no ale z pościelą to wiadomo jeszcze poczekam żeby się nie zakurzyło.

ja też często puchnę, szczególnie nogi i ręce... odciski mam bo pod koniec pracy nogi jak baloniki się robią... i teraz też np. nie mogę zdjąć obrączki... raczej się tym nie przejmowałam, myślałam,że to normalne.
twardnienie macicy też mam ale trwa to bardzo króciutko, może ze 2 3 skurcze i znika.

Olcia "jak będzie twardniał regularnie co 5 min to wtedy oznacza bliski poród" hihih o ja Cię hehe ja nie chcę jeszcze.... Dobra, nie stresuję się...;p Ale będę uważać.

Brygida - no właśnie rączki tego fotela bardzo mi się nie podobały, ale są wbrew pozorom bardzo wygodne (sama się zdziwiłam). Trzeba by się przymierzyć, bo każdemu może inaczej pasować. Cena super, ale ja skąpiradło jestem więc droższego bym nie kupiła;)

Ja też do tej pory miałam ciśnienie i wyniki moczu książkowe. Mi puchną nogi (stopy i dalej aż nad kolana) i ręce całe. Twarz wieczorem jest bardziej okrągła ale bez przesady.

Brygida idziesz z tym puchnięciem i twardnieniem macicy do lekarza czy czekasz na rozwój wydarzeń?

Brygida o dziwo nie musiałam go ciagnąć za język opowiadał cały czas jak robił USG, tłumaczył mi o skurczach, że to nic grożnego i macica przygotowuje się do porodu. Muszę zwracać uwagę jak będzie twardniał regularnie co 5 min to wtedy oznacza bliski poród ale ponoć mi to nie grozi no ale różnie w życiu bywa.
Także Brygida to chyba zależy od jego "dnia" jak ma gorszy to poprostu trzeba go ciągnąć za język i nie dać się tylko pytać i już

Marta-B mam nadzieje, ze u Ciebie ok z tymi skurczami i daj znać co lekarz Ci powie.

Brygida a torby już spakowane?? i jak samopoczucie

Marta - no własnie ja mialam tak samo na początku, tez rano po opuchliźnie nie było śladu, a terz niestety nie znika wogole;/
Np. teraz juz nie moge zdjac obraczki i mam "małe" oczy..
Widze to zwlaszcza jak sie maluje, ta twarz jest taka dziwna...
Zatrucie ma trzy objawy : wysokie ciśnienie ( do tej pory zawsze miałam książkowe), białkomocz ( 2 tyg. temu wyniki miałam super), no i wlasnie te obrzeki ktore nie mijaja i wystepuja w górnych czesciach ciala.
Juz sama nie wiem;/

No ja sie ostatnio wkurzylam, bo twardnienia tez mam b. często, no i wlasnie w poczekalni caly czas mi twardnial brzuch, a jak weszlam do gabinetu to juz byl miekki i fajniutki;/

Fotel fajny - tylko te raczki srednio wygodne sie wydaja, ale ta cena!:) Ja szukam czegos mniejszego, bo do mojego dzieciowego mikro pokoju niewiele juz sie zmiesci... Tez patrzalam w Ikei, ale te co mi sie podobaly (byly dobre gabarytowo) kosztowaly ok. 300, a to juz za duza inwestycja:)

Kupiliśmy też łóżeczko z Tygryska z Rumi, takie jak chciałam - kremowe z ciemno brązowymi wstawkami. Akurat rozstawili je w sklepie na wystawie przy samym wejściu, więc jak któraś z Was będzie przejeżdżać to polecam zajrzeć;) Nam osobiście bardzo się podobają te łóżeczka z Tygryska - mąż stwierdził że bardzo stabilne i porządne. Mi się podoba też wygląd no i cena z szufladą 185zł. Tańszego nie znalazłam. No i na dodatek ta solidność. Mają w sklepie też materacyki kokos pianka gryka za niecałe 58zł.

Brygida - kurczę ja też puchnę, popołudniami i to znika dopiero rano następnego dnia. Wczoraj spuchłam bardziej niż zwykle i rano mi nie zeszło (na SR mówili że jak opuchlizna rano nie schodzi to może być zatrucie ciążowe no i oczywiście troszkę zaczynam sobie wkręcać...;p)

Twardnienie macicy wczoraj miała praktycznie cały dzień z przerwami! Wrrr czy znowu coś się dzieje? Dobrze że w czwartek wizyta u gin, zobaczę jak dziś się będę czuła - jeśli trochę lepiej to doczekam do czwartku, jak źle to jutro jadę do lekarza:-/

Brygida, kupiliśmy najzwyklejszy fotel z ikea
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50078464/
Nie podobał mi się wizualnie (mam bzika na tym punkcie), ale przymierzyłam się do wszystkich chyba foteli w cenie do 300zł i ten był najwygodniejszy. No i się okazało że też najtańszy (co akurat mi się podoba). W domu po dodaniu mojej ulubionej poduszki i wpasowaniu go w odpowiedni kąt pokoju oraz po zachwytach ze strony rodziny stwierdziłam że w sumie to jest fajny;p Baby są jakieś inne, nie?;) Przesiedziałam na nim cały wieczór i naprawdę kręgosłup mi odpoczął;p Koniec epopei o fotelu;p

olcia_ super,ze wszystko ok:) a jak wizyta? musiałaś robić wypytywaczke?:):)

Kurcze,wlasnie tak czytam w watku listopadowo grudniowych,ze to puchniecie wcale nie jest takie normalne, chociaz tak myslalam...
Bede musiala o to wypytac na srodowej wizycie.

Twardnienie macicy jest ok,ale chyba tez nie za duzo, bo mi moj lekarz kazal sie zglosic juz nawet do szpitala,jezeli trwaloby z godzine lub po prostu dlugo.

Marta-B - jakie szybko!:) nie ma na co czekac:) a jaki fotel kupiliscie? Tez sie wlasnie nad tym zastanawialam, bo w sumie by sie przydal:) naszym jedynyum siedziskiem jest kanapa ktora noca bedzie rozścielona:)

Madziakin - ja też uwielbiam te kremy, nawet sobie kupiłam w ciąży ale zapomniałam że są właśnie z kofeiną więc teraz ich nie używam, czekają na "lepsze czasy";)

Mi pępek na razie nie wyskakuje, jeszcze jest wklęsły, ale tylko troszeczkę.

Za to macica mi twardnieje - już od jakiegoś miesiąca, może dłużej, nie pamiętam. Wiem tylko że wbiłam sobie do głowy że skurcze w ciąży są normalne i dopiero na wizycie u lekarza okazało się że nie wszystkie - twardnienie macicy jest ok, ale wszelkie bolesne skurcze są niebezpieczne;p A na SR położna nam mówiła że boi się pracować z kobietkami które mają skurcze i nie krzyczą, nie panikują, bo po nich nie widać kiedy im już trzeba pomóc;p A te kobietki które najbardziej krzyczą to wiadomo - wkurzające, ale przynajmniej wiadomo że mają skurcze i jak często;)

Dziewczyny muszę się pochwalić:) Kupiliśmy wczoraj łóżeczko i fotel "do karmienia". Już stoją złożone i gotowe do użytku;p Wiem że to trochę szybko, ale mam w nosie przesądy. Przestraszyliśmy się że Zuzka może urodzić się wcześniej i wolimy mieć wszystko naszykowane.

olcia_ to super,że wszystko dobrze z Twoim synkiem:) i duży z niego już chłopak:)))

olcia_ jakoś daję radę, ale już niedługo koniec:) sama się sobie dziwię,że tak długo wytrzymałam:)

Ja po wizycie u lekarza. Maluszek rozwija się prawidłowo, przepływy waga wszystko w normie, szyjka też:) Lekarz powiedział, że maluszek jest szczęśliwy w brzuszku bo przepływy w głowie super. Odetchnęłam z ulgą :) I waży 1700
Zdarza się, że mi brzuch twardnieje i okazało się, że to skurcze przepowiadające:/ dziwne myślałam, że skurcze bolą.

Madziakin podziwiam, że dajesz radę jeszcze pracować

Mój pępek nie jest już taki wklęsły jak kiedyś, ale nadal wygląda normalnie, nie wyskakuje na zewnątrz jak na razie:)

Marti30 no po porodzie to będę musiała je zastosować:) na razie staram się tym cellulitem i tym wszystkim za bardzo nie przejmować, później trzeba będzie się wziąć za siebie:)
Marti wózek super, podoba nam się bardzo, nie "obczaiłam" go jeszcze tak dokładnie bo ciągle czasu nie mam i siły, no ale sprawia wrażenie że wszystko jest ok. Jak masz jakieś konkretne pytania to pytaj:) A Ty się już zdecydowałaś???

Brygida tak jeszcze pracuję:( ale już mam troszkę dośś, coraz ciężej, coraz bardziej zmęczona jestem ale zostały mi jeszcze 3 tygodnie więc jakoś dam radę:)))

Oj dziewczęta-ja mam 14 kg na plusie. Czuje sie jak foka- z wanny wstac nie mogę.... Rozstępy na piersiach mam i zapowiadają sie balony jak nic... Potrzebuje dobry stanik do karmienia, ale poczekam z kupnem bo nie wiem jaki będzie rozmiar.
Madziankin- te kremy super mają cenę i opienie , ale zawierają kofeinę , więc po porodzie dopiero. Jak wózek???

Mi pępek już dawno wyskakuje co jakiś czas. Lekarz skomentował to ostatnio: "o, mamy małą przepuklinkę" :P To normalne w ciąży, chociaż mi się to nie podoba.

Inne tematy z forum

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...