MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
27.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
28.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
29.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
30.lutka - połowa lutego
31.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

Dziewczyny, musze sie Wam zwierzyć, jestem po wizycie u gin, wszystko ok, dzidzia miala fajnie zacisniete piastki, serduszko ok, rozmiary tez, ale.. lekarz stwierdzil, ze bedzie chlopiec :) tzn bylo wyraznie widac moszne, ale jak przejechal urzadzeniem na drugi koniec brzuszka to juz nie bylo widac i wtedy wygladalo na dziewczynke, powiedzial, ze teraz raczej sklanialby sie ku chlopcowi ale zeby poczekac do nastepnej wizyty. Ale jestem skolowana, mezowi nic nie mowie, bo wiem, ze by sie cieszyl, chcial synka hehe ale jesli okaze sie, ze jednak Maja to znow sie przestawiac.. poczekam, ale nie wiem jak wytrzymam ten miesiac :)

I okazuje sie, ze jest od miesiaca nowe znieczulenie na Zaspie, gaz rozweselajacy, slyszalyscie o tym? ciekawe, czy warto skorzystac.

Monika20 to dobrze,że już te Twoje bóle brzucha minęły:) moja mała jakoś od wczoraj mniej się rusza, ale mam nadzieję,że wszystko ok.
w 28 tygodniu ważyła 919, nie za dużo, ale mam nadzieję,że teraz jest już dużo większa:)

olenka fajne zakupki zrobiłaś, super ten zestaw:) my mamy taki sam przewijak:)

czekam właśnie na wózek, paczka z Polski ma przyjść dziś wieczorem, już się nie mogę doczekać jak go złożę:)

Hej Dziewczyny,

podczytuje was, bo mam duze wskania do tego ze zostane styczniowa badz lutowa mamą.
W pierwszej ciazy tez nurtowały mnie pytania czy dziecko wazy duzo czy małe i wtedy natknełam sie na poniższe siatki centylowe, może się przyda:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,86619984,0,Waga_plodu_tabela.html

Pozdrawiam,

Witajcie
Wczorajsze klucie i bule brzucha minely troche wiec sie uspokoilam,ale mala caly czas w ruchy wasze tez?
Co do laktatora mi sie przydal w 1 ciazy mialam reczny i sobie chwale teraz tez go mam,
Moj kuba w 32tyg wazyl 2460kg :o a mala moja to wazy pewnie mniej mowia ze czasem dziewczynki mniej waza niz chlopcy.

A waga dziecka w 30 tc- 1,2 kg to wydaje mi sie mało. Ja tez nie wiem ile waży moja Zuzia, ale myslałam ze juz ok 2 kg

No właśnie, jak to jest z laktatorem?
Ja dostałam jakiś od bratowej- ręczny. Słyszałam ze te elektroniczne sa lepsze ale i kosztują pewnie z 300 zł, a tak naprawdę to nie wiem przecież czy pokarm będe miała i czy wogóle potrzebny mi bedzie.

a mój synek w kąpieli bardzo się przeciąga i mam wrażenie, że on to lubi :)
co do gorących kąpieli, nie wolno nam, bo podobno na łożysko szkodzi.

Olcia super okazja za taką cenę i z materacem i przewijakiem. Ja już kilka miesięcy temu kupiłam łóżeczko bo trafiłam na fajne za okazyjną cenę. Wzięłam sobie takie 140 x 70 można je później przerobić na tapczanik dla dziecka.

U mnie z sexem od czasu do czasu. Ale jak już jest... ;)

Z tym, że dziecku może być zimno to ja sobie tak tłumacze, że przecież po to ma na całym ciele meszek który go ma ogrzewać. Myślę że dziecko czuje zmiany temperatury, choćby dlatego też nie wolno nam brać gorących kąpieli.

mam takie pytanie dziewczymy a propo laktatorow czy sa konieczne trzeba je miec przy sobie w szpitalu i jake najchetniej proponujecie ?

Jeżeli chodzi o sex to ja już nawet nie pamiętam co to jest hihi ale jakoś z mężem dajemy rade :)

Ja zamówiłam cały zestaw mebelków do pokoiku i w tym łóżeczko http://allegro.pl/piekny-zestaw-mebli-klups-safari-7-elementow-i1938477025.html

A dopóki mały będzie z nami w sypialni spał kupiłam kołyskę http://allegro.pl/super-bezpieczna-kolyska-dla-ciebie-i-dziecka-hit-i1927571716.html kolor naturalny.

Będziemy tylko musieli biegać z małym z sypialni do pokoju żeby np przewinąć w nocy:/

oj tak - z tym sexem bywa różnie, mojemu mężowi "głupio jest" bo tam jest ludzik, i później wyjdzie i postuka go w czoło i powie "i co fajnie tak tata?" :) tak więc troszkę pościmy ...
miejmy nadzieje, że wszystko pójdzie gładko i wrócimy do przed ciążowej ilości stosunków :)

A seks... - seksu u nas nie ma. Mąż zmęczony, ja obolała, do tego on się boi że coś "popsuje", skoro mam te skurcze. Niby nie dostaliśmy zakazu współżycia, ale... On się teraz przełączył na czułość dla brzuszka: całowanie, głaskanie, przytulanie... Cieszę się bardzo, ale... jak się skończy połóg to się biedny nie opędzi od wyposzczonej żonki;p W końcu jakieś prawa małżeńskie nabyłam w dniu ślubu, prawda?;);p

Luciolla - dzięki za info o tym drżeniu. Też bym nie pomyślała że dziecku może być zimno w brzuszku. Mi jest cały czas gorąco, więc myślałam że dziecku też.

Pytałam o to w SR i położna zrobiła poważną minę i powiedziała że nigdy wcześniej o czymś takim nie słyszała. Mam się na razie nie stresować, przy najbliższej okazji zapytać lekarza prowadzącego, ewentualnie wyślą mnie do szpitala na obserwację. Ehh każdy lekarz pewnie co innego twierdzi. Skoro mała się rusza po tych drganiach normalnie to chyba wszystko ok i nie będę sobie wkręcać;)

Łóżeczka oglądałam w ikea (jakiś rok temu), w MAPU i w Tygrysku. W Tygrysku chyba najsolidniejsze, albo najlepiej skręcone, bo wogóle się nie trzęsły. Bardzo stabilne i ceny chyba też najlepsze.

Mi lekarz nie mówi ile Zuzia waży, ale wydawało mi się że 1,2kg to norma na 29-31 tydzień. W 22 tygodniu Zuzka ważyła 740 więc pewnie teraz też ma gdzieś w okolicach 1,2:)

Brygida no to rzeczywiście masakra by była... u nas też z sexem nie jest kolorowo...źle nie jest, ale mogłoby być lepiej... ja mam ogromną ochotę, ale z tym rosnącym brzuszkiem już nie jest tak łatwo, zresztą cała staję się coraz większa i forma już nie ta;) za szybko zadyszkę łapię hihi;) zdarzyło mi się kilka razy że coś mnie zakuło w brzuchu, przeważnie gdzieś z boku brzucha, wtedy też przerwaliśmy.

Haha, Marti30, co do sexu to lepszy rydz niz nic:) Ja przez tą szyjkę od prawie dwóch miesiecy mam kategoryczny zakaz wspolzycia:) Mąż wyposzczony a i ja bym cos chetnie zadzialala:)
Jakby ten zakaz mial sie utrzymac do porodu + połóg to to bedzie jakas masakra...

Hej dziewczyny.
Oleńka- miałam robione badania na cukier dwa razy ale z glukozą 75, ani razy u 50. W sumie pierwszy raz to był bodajże 26 tydzień. wyszły ponad normę , więc dwa tygodnie diety i wyszły jeszcze gorsze..... Miałam po dwóch godz ponad 160. Po tych kilku dniach jak się kłuje ani razu nie miałam przekroczone normy 140 po jedzeniu po 1 godz.
Teraz normalnie jem i mam w granicach 100-120 po jedzeniu. Bardzo dziwne... Nawet po lodach i ciastku miałam 122..
Co do kłucia w pochwie to mam czasami , ale cześciej mam kłucia w pachwinach jak wstaje. No i ostatnio sex mi jakoś nic nie robi... Jakbym straciła to "coś". Ze dwa razy mnie coś ukłuło dziwnie to przerwaliśmy. Mąż się boi kombinować, ja też , więc pewnie do porodu będzie słabo :(
W czwartek mam wizytę-zobaczymy jak Kubuś urósł:) Ciągle leży po prawej stronie główką do góry i nogi na dole..

Luciolla to fajnie,że już torbiel znikł:) no duża duża ta Twoja mała:))))

ja jakoś nie myślałam o tym,że naszym maleństwom morze być zimno tam w brzuszku...

Luciolla mala twoja duza a to dopiero 29tydz:o co ty jesz ze tak duza kobietka rosnie:o

Hejka,

Wracam z wizyty od gin. Moja mała waży 1,2 kg :) Torbiela ani widu ani słychu.

Marta-B pytałam gin o to drżenie z ciekawości bo też to mam choć mnie to zbyt nie martwiło. Powiedziała że to normalne, dziecko też może się trząść gdy mu zimno w brzuszku :) To taki sam odruch jaki i my mamy.

Ciekawe co tobie powiedzą na szkole rodzenia...

oolenka1 no to dobrze masz,że mama Wam funduje łóżeczko:)

my właśnie takie łóżeczko mieliśmy upatrzone na początku, miś z gwiazdkami z szufladą, jednak nie mieli już tutaj takiego koloru jaki chcieliśmy, dlatego wybraliśmy inne, mojemu mężowi bardzo się podobał ten styl łóżeczka.

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...