MAMUSIE wrzesien-pazdziernik 2011 *27*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
27.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - tysiola - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-26-t272203,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE wrzesien-pazdziernik 2011 *27*

no jak to tak....jeszcze za wcześnie. Przecież właśnie rodzi (oby) :D

marta się do kogoś odzywała co u niej się dzieje?

mnie jakoś ranek i południe zleciało, najpierw się leniłam potem pracowałąm
teraz szybki obiadek i wychodzę do ludzi hurra:), a potem po wyniki krwi i moczu, zobaczymy co tam jest

Iza- gratulacje. :)
Marta29- Trzymam kciuki!! :)

@IzZzka@ - chyba jest potrzebne, choć pewności nie mam. Moja znajoma od innego lekarza miała i ja też dostałam.

dzieki za gratki, a mam dla blaki ksiazeczki i ja karmie tylko mm teraz bo to co sciagam to nsiara,,,i w szitalu przbadali, ze to woda, od jutra zaczne chowac...
sorki za bledy...
marto- 3mam kciuki...

Iza :) gratulacje

ja to teraz zawsze sie wzruszam jak czytam te wasze relacje kiedy po pierwszy raz widzicie swoje malutkie dzieciatka:)

tez zauważyłam że Monia nam sie tu nie odzywa:) kto wie...

Brzoskwinka może warto skontaktowac się z laryngologiem dobrym, on napewno lepiej wie jakich możesz uzywac antybiotyków i co jest najbardziej skureczne. Ostatnio jakos trafiam na internistów którzy chyba zapisuja te leki na oślep...

ja się bardzo obawiam jak Mateusz w rzeczywistości zareaguje na rodzeństwo.. jak przeżyje to że mama nie jest już tylko dla niego. Ale na pewno prezentem nie da się zrekompensować poczucia zazdrości u dziecka.. myślę że najrozsądniejszym wyjściem będzie wygospodarowanie czasu tylko dla starszego dziecka. Wspólna zabawa, ugotowanie czegoś.. spacer, wyjście do kina..
uważam że wspomnienia, emocje, zdjęcie ze wspólnego spaceru, wyjścia..będzie lepszą pamiątką i przeżyciem niż prezent którym dziecko znudzi się po dniu zabawy.

Na karmieniu piersią nie za bardzo się znam.. ale jak dziecko głodne a piersi puste to chyba lepiej dokarmić MM.
Mi dziś się śniło że miałam właśnie nawał pokarmu i już brakowało mi pojemników do przechowywania mleka. :)

Brzoskwinka trzymaj się! Domyślam się że czujesz się masakrycznie.. zwykłe przeziębienie w ciąży ciężko znieść a co dopiero anginę.

~Iza gratuluje :)

~Marta29 mocno trzymam kciuki, fajne uczucie przeczytać, że u kogoś już taka akcja się rozkręca. Oby szybko poszło.

~Natalia, spotkałam się już z kilkoma historiami, że dzień czy dwa przed porodem dziewczyny miały biegunki a czasem i wymioty, więc kto wie...
Mi się zdarza wypróżnić dwa razy dziennie, ale nie są to biegunki.
Poza tym muszę trzymać zaciśnięte nogi do 1 października bo od tego dnia wchodzi w życie dodatkowe ubezpieczenie męża i z tego tytułu, że się nam dziecko urodzi dostaniemy pieniążki dodatkowe. Mąż mówi do Jasia, żeby się wstrzymał to będzie kasa na dodatkowe zabawki dla niego :)

Też zauważyłam, że Monia się nie odzywa, a ja w tym tygodniu nie byłam w SR bo mąż na popołudniu w pracy i sama nie chciałam jechać, więc nawet nie wiem czy Monia była.

Co do prezentu dla starszego dziecka to uważam tak jak Titina.

moja tyle pije na raz, a ja sciagam jak na razie max 20ml na dobe, i czuje nadejsce nawalu...

Titina to skierowanie jest jednak potrzebne??Mi wczoraj moja ginka powiedziała,że jak się jest już po terminie to nie trzeba mieć już skierowania.

izolucha - gratulacje :)

Jeśli do jutra nie urodzę to jadę do szpitala kontrolnie. Skierowanie mam, więc zobaczymy co powiedzą.... Chciałabym żeby mnie położyli bo spokojniejsza będę, ale szanse są nikłe.

Z prezentem chodzi też o to aby pojawienie się rodzeństwa dobrze się starszemu kojarzyło. Może to troszkę zniwelować uczucie ewentualnej zazdrości bądź odrzucenia (zejścia na drugi plan). Niektóre dzieci bardzo przeżywają fakt że nie są już najważniejszym oczkiem w głowie rodziców i muszą się ich uwagą podzielić.

Tysiola, co do prezentu dla starszaka, to najbardziej dotyczy odwiedzających gości (wiadomo, jakaś drobnostka - nawet zwykłe jajko niespodzianka). Rodzice nic muszą, chyba że mają taką ochotę. Mój synek dostał plecaczek, ale to akurat i tak bym mu kupiła, bo torba od wózka z wiadomych względów musi być dla Jasia (synek jak chodziłam do pracy jeździł do moich rodziców lub teściów i trzeba było go wyposażyć, teraz pakuje sobie sam samochody, picie i co tam chce i cały szczęśliwy chodzi z plecaczkiem jak jedzie do dziadków). No ale to było akurat takie moje widzimisie ;)))

Witam w nowym wątku:)
Ewciuś i Izulucha, gratuluję córeczek ,niech rosną duże i zdrowe:).
Marta29 trzymam kciuki za szybką akcję porodową:).Ale macie fajnie :)
Kurcze, ja już mam każdego dnia zły humor przez to czekanie, aż się na mężu odgrywam...A telefon to bym najchętniej wyrzuciła bo ciągle ktoś dzwoni z pytaniami czy jestem już po i jak się czuje...:/

Wczoraj mieliśmy niespodziewaną wizytę pediatry. Dobrze, że byłam w domu... No nic, obejrzała Jasia, przebadała i na szczęście wszystko jest ok. Dostaliśmy skierowanie na bioderka i do chirurga dziecięcego (bo mały może mieć spodziectwo - ma trochę krzywego siusiaka i cewkę moczową od spodu). Przepisała nam też Debridat, bo brzusio czasem daje się we znaki.

Właśnie skończyłam ściągać mleko (przed karmieniem) i z obu piersi uzbierałam 90 ml. To chyba trochę mało, prawda? Bo jak mu podaję swoje to i tak jeszcze potem potrafi dopić 50 ml MM. A może go przekarmiam? No ale co robić jak Mały domaga się jeszcze a przy cycu płacze i chce butle? Ktoś mi coś doradzi?

Umówiłam się na wizyte idę dzisiaj :( Nokomu nie życzę takiego uczucia jakie mam teraz.... Dziewczynom rozpakowanym serdecznie gratuluje!!!!!

Izulucha - gratulacje! (zaraz nadrobię czytanie relacji)

Misiabela- to ja się z Tobą apropos tych gośćmi zupełnie zgadzam! Nie wiem jak to zorganizować, u nas akurat pierwsza wizyta rodziny zbiegnie się z urodzinkami Polinki - i mam nadzieję, że będą mieli troszeczkę wyczucia, żeby nie psuć tego dnia "ciumkajac" tylko nad młodszą...
A z tym prezentem słyszałam już masę rad - "musisz tak zrobić" a ja nie rozumiem tego ;-)

Izulucha
Witam świeżo upieczoną podwójną mamę i GRATULUJE oczywiście cudownej córeczki :)
Miałam się rozpakować w poprzednim wątku, ale nie dałaś mi szansy hihi
Może teraz się uda :D

Brzoskwinka
lepiej idź do lekarza, specyfiki domowe na anginę nie pomogą raczej :(

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...