MAMUSIE wrzesień-październik 2011 *28*

Rozpakowane

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4300g - 58cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lena
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

03.10 - rybcia6 - SYNEK
04.10 - cheeringup - Kliniczna
07.10 - tysiola - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-wrzesien-pazdziernik-2011-27-t273301,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE wrzesień-październik 2011 *28*

ja się pomyliłam w poście, chiałam skierowac początek posta mangoli, a napisałam misiabela dziewczynki oczywiście i jedną i drugą pozdrawiam i żeby nie było resztę dziewczyn też:)

misiabela ja też obstawiam, że któraś z dziewczyn już rozpakowana, bo zabawiłam się w detektywa i przeprowadziłam prywatne śledztwo (chyba za dużo oglądam Ojca Mateusza i Gliniarza i Prokuratura:)) i dziewczyny: Iza, Patunga i Polapola odezwały się do nas ostatnio 05.10, więc pewnie już się jakaś mamusia rozpakowała:)

marta my mamy taką http://allegro.pl/posciel-do-wozka-z-haftem-milpol-i1858542977.html jest droższa od tej co Ty patrzyłaś,ale ja od tego sprzedawcy kupowałam pościel do łóżeczka więc nie płaciłam za przesyłkę dodatkowo

witajcie,

ja jeszcze jestem.. ale nie wiem jak długo. Wczoraj pisłałam że wszystko mnie boli.. po południu zaczęły się skurcze.. trwały całą noc. Spałam w przerwach pomiędzy nimi na siedząco bo na leżąco bolał mnie krzyż. Postanowiłam czekać na skurcze co 5 min i wtedy jechać do szpitala.. ale najczęstsze były co 7 min. Rano wszystko ustało.. tzn. co 15,20 min.. teraz dalej brzuch boli jak na okres skurcze są ale nie tak bolesne jak w nocy i nieregularne. Rozwolnienie zaliczyłam, mdli mnie.. dziś dzień oczekiwania.

Tak sobie myślę że wieczorem pojedziemy na IP jeżeli dalej będzie tak nijak.. może się dowiem czy jakieś rozwarcie czy coś..

Tysiola wysłałam wiadomość na priv.
Jeszcze raz gratuluję !!!

Marta, pościel nie jest droga więc można kupić jeśli uważasz że jest Ci potrzebna :)

Ja mam rożek(z którego potem można zrobić kołderkę ) i kocyki więc wystarczy mi to do gondolki, na spacerek no to kombinezon, poza tym też w gondoli jest taka osłonka.

lilo nie martw się ja jestem z Tobą :) mojemu dobrze w brzuchu :)

Hej mamuśki i dwupaki :)
Dzisiaj nie będę marudzić - zaczęłam się w końcu ogarniać. Rzeczywiście, wyjęcie szwów pomogło bardzo. Mogę wstać z łóżka, siadać, normalnie chodzić, oczywiście wszystko bardzo ostrożnie, bo się boję gwałtowniej ruszyć, ale widzę światełko w tunelu.
Najbardziej zła jestem, że przez te moje dolegliwości zafundowaliśmy małemu odparzenie tyłka i podrażnienie kikuta pępowiny, bo nie byłam w stanie przytomnie myśleć i tego przewidzieć.
Za to dzisiaj zamierzam mu to zrekompensować, będę go tulić i całować i oglądać z każdej strony, żeby już nic mu się nie przyplątało.
Właśnie młody po raz pierwszy wykonał porządny obrót i się zsunął z płaskiej poduchy na prześcieradło. Będzie trzeba uważać, żeby przy jakiejś krawędzi nigdy go nie kłaść, bo skubany jest silny i się miota...

Pytanko mam do was: macie jakąś pościel do wózka?
Wypatrzyłam coś takiego, co sądzicie?
http://allegro.pl/2-el-posciel-do-wozka-kolyski-balbina-i1862305644.html

i ja się witam :)
Patunga się nie odzywa więc obstawiam że jest już z córeczką :)
Polapola i Izzka z resztą też....

A więc można nas policzyć dziewczyny na palach chyba jednej ręki:) no może dwóch :P

U mnie noc nieprzespana do 3 bo mały znowu mnie skopał i nie mogłam zasnąć przez jego szaleństwa brzuszkowe. Popołudniu jadę do chrześniaka na urodziny i pewnie weekend zleci jak szalony.

Co do porodu to już byłam na etapie strachu, podekscytowania i pewności że dam radę i teraz już mam mieszane uczucia:) chyba zwyczajnie chce mieć to już za sobą...
Pamiętam jak dziewczyny pisały o tym że wszyscy do nich dzwonią i pytają się czy już urodziły..,no i mnie to społeczne zjawisko teraz też dopadło....

miłego dnia :)

ale cisza w naszym wątku dzisiaj, rozpakowane mamy pewnie zajęte swoimi maluszkami, a nierozpakowane może się właśnie rozpakowują:), no w każdym bądź razie ja nadal w dwupaku, właśnie piję kawkę i jem ciacho:)

i ja witam się z rana, już po śniadaniu, nocka nawet minęła znośnie, tylko te głupie sny zakłócają mój spokój:), z mężem wczoraj oglądaliśmy program o porodach i jak się obudził rano to powiedział, że śniło mu się, że pobiera krew pępowinową (a to m.in. było w programie o porodach:))
ja coraz częściej myślę o porodzie, z jednej strony cieszę się na myśl spotkania z moim okruszkiem, a z drugiej boję się tak porodu...:( a i zauważyłam, że brzuch mi się opuścił

cześć.
wątek już spadł bardzo nisko więc podbijam :)
dziś mój termin, ale nie wygląda na to, żeby coś zaczęło się dziać :)
ale może to dobrze, uda mi się wyleczyć przed porodem.
Lekarz oczywiście nic nie zapisał, jedynie płukanie gardła szałwią i to by było na tyle :)
ale kupiłam sobie jeszcze syrop prenalen, może pomoże.

To idę dalej się grzać :)

Mamosandry
My byliśmy na 9:15 a już był poślizg !!! Doktorek to taka gaduła.
U nas karmienie jest "na żądanie" z czego widze żę jest rytm co 2,5/3 h nawet w nocy.Ssie jak narazie tylko jedną pierś przy jednym posiłku i zasypia więc chyba się najada .Zresztą ładnie przybiera na wadze .
To ja tutaj będąc w ciąży płakałam żę małe cycki = brak pokarmu .
Nieprawda w 100% !!! Mam tyle mleka że mogłabym wykarmić jego brata bliźniaka :) Laktacja siedzi w głowie bo ja byłam mega pozytywnie nastawiona na to że chce karmić wyłączni piersią i udało się ! Nie poddawajcie się Dziewczyny jak nastąpi jakiś kryzys !

image

Ja coś jednak nie mam szczęścia... Od dwóch dni prawie nie mogę siedzieć, zmiana pozycji leżącej na jakąkolwiek inną też jest problematyczna, karmię na leżąco lub chodząc, a wszystko przez źle gojące się nacięcie..
Położna mi dziś zdjęła szwy - powiedziała, że dziwnie mnie nacięli i dziwnie zszyli.
Mam tantum rosa, octenisept, ale nic mi nie pomaga. Ból jest potworny, w sumie od porodu jestem na przeciwbólowych.. Liczę na to, że zdjęcie szwów spowoduje, że rana będzie mniej "naciągana' i w końcu zacznę jakoś funkcjonować.
Nie wiem już co robić. Chciałam iść jutro do urzędu, do przychodni i nie jestem w stanie. Liczę na to, że przez noc chociaż trochę się poprawi, bo zwariuję z tego wszystkiego :(

no dobra lece do wyrka poczytac ksiazke zrelaksowac sie troszke trzeba dzieci spia mezus oglada tv a ja do wyrka pod kolderke i nosek w ksiazke
dobranoc... :)

kurcze kusza te chusty sama chcialabym malego w chuscie nosic ale troche sie boje ze nie polapie tego calego wiazania hehe no i zima jak bysmy mieli sie ubierac jak bym np chciala wyjsc z nim na spacer bez wozka? zreszta nawet nie wiem czy bym tak mogla wyjsc z dzieckiem w chuscie bez oslony przed wiatrem i wogole...

Tydzień Bliskości 2011 – Trójmiasto
PROGRAM WYDARZEŃ

IV Międzynarodowego Tygodnia Bliskości w Trójmieście
Świat nieograniczonych (roz)wiązań

Zapraszamy serdecznie do wzięcia udziału w przygotowanych przez nas spotkaniach!

W programie mogą wystąpić jeszcze zmiany

Wtorek 11 października – Spacer z dzieckiem w chuście
Zbiórka: Złota Brama w Gdańsku
godz. 18.00
Zapraszamy serdecznie do wzięcia udziału w spacerze po gdańskiej Starówce.

Czwartek 13 października – Pogadanka chustowa
Gdański Zespół Żłobków – Żłobek nr 8 – GDAŃSK, ul. Szeroka 15/17
godz. 15.30 – 17.00
„Świat nieograniczonych (roz)wiązań!” – Spotkanie poświęcone noszeniu dzieci w chustach.

Piątek 14 października – Punkt konsultacyjny
IKEA Gdańsk – Park Handlowy Matarnia, Złota Karczma 26
godz. 16.00 – 19.00
Zakupy z dzieckiem w chuście? Ależ tak! – Poczuj jeszcze raz jak komfortowo robi się zakupy z dzieckiem w objęciach i z wolnymi rękami!

Sobota 15 października
– Spotkanie towarzyskie
Szkoła Podstawowa nr 40 – GDYNIA, ul. Rozewska 33
godz. 11.00 – 13.00
Luźne spotkanie towarzyskie dla wszystkich noszących i zainteresowanych noszeniem dzieci w chustach

– Punkt konsultacyjny

IKEA Gdańsk – Park Handlowy Matarnia, Złota Karczma 26
godz. 00.00 – 00.00
Zakupy z dzieckiem w chuście? Ależ tak! – Poczuj jeszcze raz jak komfortowo robi się zakupy z dzieckiem w objęciach i z wolnymi rękami!

Niedziela 16 października – Spacer z dzieckiem w chuście
Park Oliwski – GDAŃSK, Oliwa
godz. 12.00 – 15.00
Tegoroczny Tydzień Bliskości zamkniemy spacerem po Parku Oliwskim

Faktycznie, coraz rzadziej udaje się tu zajrzeć.

Dzisiaj mała już nadrabia zaległości cycusiowe,próbuję zapisywać kiedy je - może jakiś sensowny (=stały) plan karmień z tego powstanie za jakiś czas.
Ciężko się robi z emocjami Polinki - zaczyna kumać, że zmiany zachodzą na stałe - testuje nas mocniej i wymyśla rozmaite rzeczy np podczas kolacji, to jajko to płatki to żelki. Próbujemy być z nią na zmianę ile się tylko da - ale też łapie nas zmęczenie i brak cierpliwości. W sumie cały czas schodzi na starsze dziecko.

Był u mnie lekarz - mam tylko lekkie pęknięcie gdzieś z tyłu na ściankach - ale samo się ładnie już zaczęło goić, więc Alleluja nie muszę mieć szwów! Z tego cieszę się jak g-łupek ;-)
Jutro jedziemy rano malutką pozaszczepiać i zarejestrować.

A i dzisiaj czuję niezłe zakwasy !! ;-D

To kto następny rodzi?

hej
my do Sieliwonczyka idziemy w poniedzialek na 12.30 wiec troche mnie z tym poslizgiem dzina zmartwilas no coz zobaczymy jak to bedzie :)
misiabela no super szansa z ta praca no i trzymam kciuki zebyscie dziewczyny jak najszybciej juz urodzily :)
co do karmienia to w szpitalu do 2 doby polozna pozwolila malemu spac do 5 godzin bo tez nie moglam wybudzic pozniej to juz musialam wybudzac tak co 3-3,5 teraz malego nie budze i w nocy maly spi od 6 do 8 godzin a w dzien od 3 do 4 i wtedy je no chyba ze nie spi to potrafi co 1,5-2 godziny jesc :)

o coś chwilowy zastój w naszym wątku:), oj coś się Iza dzisiaj nie odzywa więc może zaczęło się u niej coś dziać:)

ja zasiadłam do komputera, mąż wrócił z pracy i śpi, niech korzysta póki może bo potem już tak nie będzie:)

Nie wiem która z WAs pytała o USG bioder , ale informuję ,że my dzisiaj byliśmy u dr.Siliwończyka (czy jak to się pisze :) ) .Wizyta kosztuje 100 zł .Nasz Mały jest zdrowy ,ale ma lekki przykurcz w prawym udzie i zalecił dr. ćwiczenia .Diagnozuje szybko ale potem gada dużo i nie na temat (polityka, narty itp) , a Mały nam zaczął płakać bo głód zaglądał do brzuszka, więc chciałam jak najszybciej stamtąd wyjść:) Umawiajcie się na godziny poranne bo po nas był już taki pośłizg i mnustwo ludzi w poczekali co równa się dużooo dzieci ,zmęczonych , głodnych i płaczących ( a poczekalnia mała )
Pozdrawiam
Aha no i gratki dla kolenych rozpakowanych ! Nasz Miki ma już 3 tyg jak ten czas szybko leci !!!!
image

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (77 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...