MAMY OBRĄCZKI :)

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
no więc dzisiaj zamówiliśmy obrączki :)

image

model jest Kruka ale my zamówiliśmy u złotnika cena to 230 zł za dwie, ale daliśmy swoje złoto :)

aha no i nasze nie będą matowe tylko błyszczące bo mat się ściera jak powiedział nam Pan złotnik :)

kolejna sprawa odfajkowana (jak mawia moja babcia ;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMY OBRĄCZKI :)

czy one sa z bialego zlota?gdzie jest ten jubiler?mi wprawdzie chodzi o zolte zloto ale mam problem z odcieniem.obraczki chcemy w innym odcieniu niz te "wyjsciowe " zloto ,ktore mamy.nie wiesz czy tak da rade?

Hej mozesz mi przeslac na priva namiar na jubilera.A tak wogole to moze orietujecie sie jakie sa ceny obraczek jezeli da sie swoje zloto?

my też już mamy obrączki :) model też kruka i również robiliśmy u złotnika, co wychodzi dużo taniej, mieliśmy swoje złoto, takie wiecie z czasów ZSRR, czerwone obrzydliwe, wielgaśne obrączki. Ale złotnik je przetopił, wywalił miedz (przez co ta czerwień) i zostało czyste złoto.
Mamy z kolekcji miłosnej IDYLLION, tyllo, ze z żółtego złota.

tak są z białego złota

UB ja tez poprosze o tego jubilera :)

nie wiem, czy umiem wkleić
http://www.udanyslub.com.pl/inc/kruk/img/km/05.jpg

a jak się nie udało to link
http://www.udanyslub.com.pl/?p=MztwbDs4MTswOzA7MA==&kid=5

my robilismy u złotnika w Rumi, ale niestety nie znam nazwy ulicy, wiem, ze w pawilonach, a złotnik jest na piętrze.

image

ank też miałam na nie fazę ;) ale się rozmysliliśmy :)

Pracownia złotnicza Aleksander śląska 42 Gdynia

Niestety muszę was zmartwić bo Pan wyjeżdża i robi chyba już ostatnie zamówienia, więc warto do niego zadzwonić i zapytać czy jeszcze będzie miał czas....
Mój B robił też u niego mój pierścionek... Pan robi ze zdjęcia wszystko co człowiek sobie zamarzy :)

Ma u siebie katalogi Kruka Apartu i innych firm więc jest ogromny wybór polecam :)

jeśli chodzi o ceny to nie wiem jak jest u innych słotników ale my zostawiliśmy 10 g złota (2 obrączki i mała zawieszka) i tyle też powiedział Pan będą orientacyjnie ważyły 2 nasze obrączki..... no i tak jak mówiłam płacimy tylko za robocizne czyli 230 zł :)

może teraz się uda? :)

image

UB, a dlaczego? w sumie to te Waszę są dość podobne do naszych. baliśmy się tylko o ten mat o którym krąży tyle złego.

jakoś założyliśmy w salonie Kruka i doszliśmy do wniosku, że na zdjęciu wyglądają lepiej niż na palcu ;) później mieliśmy fazę na półokrągłe prościutkie no a dzisiaj Pan Piotr nas przekonał do tych i jesteśmy bardzo zadowoleni :)

UB - obrączki śliczne ;-) bardzo lubię białe złoto ... ale mam zółte ;-))))

przećwiczcie wsadzanie obrączek ;-) bo na drżące i spocone z wrażenia paluchy wciska się obrąsie bardzo ciężko ;-)))))) hihihihihihih :)

buziaki!!!

hehe dzięki za radę od doświadczonej mężatki ;) no teraz to my normalnie w różnych warunkach będiemy ćwiczyć ;) zimno, ciepło spocone, suche paluchy ;)

sliczne;) ja tez chce z bialego zlota, ale koniecznmie z grawerka w srodku:))

My juz tez mamy tytanowo - złote - sa piękne. wzór 13 th)

może uda misie wkleic zdjęcie\
http://www.adamh.com.pl/

bardzo ładne :)

wzory na stronie dosyć oryginalne ;)

Nasze 13 th, są dośc grube i niby szerokie na 8 mm, ale tego w ogóle nie widac z uwagi na to iz sa po bokach zaokrąglone. Na palcu prezentują sie pięknie i juz chciałabym ja nosić, a tu nietety tylko na razie moge sobie popatrzeć.

a gdzie je kupiliście w tychach czy w gdańsku

zamówilismy je mailem bezposrednio u Hadrysia w Tychach, potem w trakcie realizacji dzwonił dogadywał szczegółuły, po czym wysłał przesyłke za pobraniem - 1000 zł - tyle ile kosztowały obrączki. Sa pieknie wykonane - dopracowane, a my zadowloeni, że sa inne niz w sklepach. dodatkowo otzrymalismy równiez certfikat, poswidaczający o tym że wykonane sa z tytanu i złota o próbie 0.750, waza ponad 6 gramów. Naprawde warto.!