MBA w Gminie Szemud

Wójt z naszych pieniędzy wydał ponad 43 tysiące za swoje studia MBA w Krakowie.
Czy ktoś z UG Szemud albo z Rady Nadzorczej GPK Szemud robił MBA na Collegium Humanum ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

robił, dobre.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Robił studia MBA z naszych pieniędzy i wylał asfalt pod swoje działki w Kielnie. O tym należy głośno mówić!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

też z naszych pieniędzy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki cennik, ktoś wie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czas na rozliczenie. Jaki to dyplom? Z jakiej uczelni i za ile? To są pytania na które wymagana jest odpowiedź, jeżeli kandydaturę tego pana należy brać pod uwagę. Niektórzy za lojalność pewnie nieźle się obłowili, miejscowi wszystko widzą a wyborcy powinni być o wszystkim poinformowani, także o tym, kto z radnych głosował za pokryciem kosztów tych "wartościowych" studiów.,
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystko było wałkowane na tym forum i na Grupie Bojano na FB. Źródłem były sprawozdania finansowe Gminy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie było wałkowane kto z rady nadzorczej GPK ma dyplom MBA, z jakiej uczelni i kto za to płacił ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziwnym trafem w radzie nadzorczej GPK Szemud zasiada wyjątkowo sprzyjająca Wójtowi Pani Sekretarz UG.
Czy na podstawie dyplomu MBA ?
Ciekawa na jakiej uczelni go robiła?
Może warto też zapytać pozostałych członków Rady oraz Prokurenta ( związanego z KK Invest ) jak się tam znaleźli, kto ich powołał ?
Było nie było UG Szemud wytransferował do tej spółki 77 mln zł kapitału.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

GPK to spółka gminna która ma 100 procent jej udziałów. Wystarczy spojrzeć w KRS. Spółka zarabia to Gmina zarabia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo !
Widzę, że trole już się aktywują :)
Przecież napisałem, że w tej spółce jest 77 mln kapitału wytransferowanego z Gminy.
Tylko nie wiadomo czy spółka zarabia czy traci bo nigdzie nie ma aktualnych sprawozdań finansowych - choć to chyba obowiązek.
Aczkolwiek to nie takie proste stwierdzenie czy sama zarabia czy traci bo za wszystko i tak płaci UG pokrywając koszty.
To po prostu wyprowadzenie pieniędzy z UG poza jego kontrolę.
No ale pewnie zaraz Eh napiszesz, że UG ma kontrolę.
No tak, w radzie nadzorczej jest m.in Wójt i Pani sekretarz, która nie wiadomo gdzie robiła MBA.
Czyli układ dość jasny - kontrolowany jest kontrolującym.
I robi co chce w zarządzaniu wyprowadzonym z UG kapitałem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te gminne spółki to zawsze są grubymi nićmi szyte.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gmina płaci za wykonanie prac gminnej spółce. Kasa zostaje w Gminie. Lepiej płaci obcym firmom spoza Gminy ? Jak dla mnie każdy Wojt który wygra wybory ma firmę która odciąża gminę. Bo zysk wraca do niej. Akurat czepianie się jej jest bez sensu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko to jest tworzenie kolejnych stołków zarządzczych i administracyjnych. Ja rozumiem, w mieście 50 000 wzwyż, ale w Gminie z 20 000 mieszkańców tworzenie odrębnych spółek to trochę przerost formy nad treścią.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wiem czy wiesz ale nasza gmina to przedmieścia i sypialnia trójmiasta. I akurat taka firma jest potrzebna. Bo jak pisałem powyżej czemu ma zarabiać obcą firmą ? Jak zysk może wrócić do gminy która będzie stać na więcej inwestycji bo będzie oszczędność ? To się nazywa gospodarność.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak oszczędność ?
A z czego to wnioskujesz - ze sprawozdań finansowych spółki, których nigdzie nie ma ?
No ale musi być oszczędność - w końcu w Radzie Nadzorczej jest Wójt z dyplomem za nasze pieniądze i Pani Sekretarz UG z dyplomem MBA nie wiadomo jak renomowanej uczelni. A i jeszcze prokurent z
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak to kto zapłacił? MY!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Donieść do prokuratury, z dołączonym wykazem radnych, którzy to akceptowali. - poplecznicy. Kasa do zwrotu - solidarnie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Telewizja naziemna (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy macie sygnał telewizji naziemnej, u nas tylko nieliczne programy,brak m.in....

Zwracajcie uwagę na dzieci/dziewczynki wracające same ze szkoły podstawowej w Bojanie (4 odpowiedzi)

Cześć, Dotarło do mnie info, że dziewczynka w wieku 9 lat wracająca sama regularnie ze szkoły, w...

Światłowód w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?