@kobita bandita:
Artykul przeklejony z
http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/707218,1050066-Eksperci--teraz-jest-dobry-moment-na-zakup-mieszkania.html
Przeklejam tez komentarze:
-----------------------------------------------------
polak bez kredytu (gość) pisze: September 20, 2013 3:38:25 PM
Przecież przed wakacjami był dobry moment. W wakacje był dobry moment. I teraz znów jest dobry moment? Nie ośmieszajcie się :D
marek (gość) pisze: September 21, 2013 12:00:49 AM
Jacy "eksperci"?! Przecież to "Dyrektor Polskiego Związku Firm Deweloperskich" A Wy, ta "wiadomość sponsorowana", tak jak i GW, bezmyślnie kopiujecie i wklejacie :( "Dlatego osoby bez oszczędności powinny śpieszyć się z zakupem mieszkania w tym roku" = bierzcie kredyty, frajerzy, zadłużajcie się na życie, banki będą Wam za to wdzięczne...
miś (gość) pisze: September 20, 2013 5:35:50 PM
JUż dwa lata temu był dobry moment.żenada, eksperci z koziej wólki!!!
kuba (gość) pisze: September 21, 2013 6:27:22 AM
Jedynym dobrym momentem na zakup mieszkania jest posiadanie gotówki.
forum@onet.pl pisze: September 22, 2013 1:19:27 PM
110-120k za mieszkanie w kamienicy w centrum miasta, 2200 zł za metr - już dziś widzę takie ceny. Będzie drożej? Heh mnie nigdzie się nie śpieszy. Mam działkę, za 2-3 tys. za metr postawią mi nowy domek i jeszcze w rękę pocałują. Część prac mogę zrobić zresztą sam. Demografia jest bezlitosna. Dużo jeżdżę komunikacją miejską. Kiedyś (jakieś 10 lat temu) całą drogę stałem na jednej nodze w drzwiach autobusu, duszac się wśród dzieciarni, dziś często trasę ponkonuję na siedzaco i to w godzinach szczytu. Za co mam niby płacić? Krocie za trochę cegieł i betonu w kraju bez przyszłości? Ceny developerów na giełdzie szorują po dnie i robią wielusetmilionowe odpisy z tyt. utraty wartości.
;)) (gość) pisze: September 21, 2013 11:23:44 AM
'Obecnie jest dobry moment na zakup mieszkania - uważają eksperci'. To niech sobie kupią, najlepiej po kilka, a nie gadają, bo inni sprzątną im najlepsze okazje. O, dalej jest napisane, że i kredyty jest korzystnie brać...
qea (gość) pisze: September 23, 2013 3:40:13 PM
Tak czysto po ludzku. Gdyby towar miał zdrożeć za niedługo to czy sprzedawca namawiałby już teraz klientów żeby sprzedać go po niższej cenie? Czy może poczekałby cicho i za chwilę sprzedał z większym zyskiem? :). Ten artykuł tylko potwierdza, że dla deweloperów i handlarzy nieruchomościami nadeszły chude lata a zbliżają się znacznie chudsze - naganiają ostatnich za takie ceny bo za chwilę żeby sprzedać będzie trzeba znacznie obniżyć/urealnić ceny. "Taniej już nie będzie" = desperacja sprzedających rośnie z dnia na dzień
Borys8104 (gość) pisze: September 21, 2013 11:29:57 PM
A co w momencie podniesienia stóp procentowych? Aaaa rata kredytu w złotówkach skoczy do góry. Mieszkania są bardzo drogie jak na kieszeń przeciętnego Polaka. Ale statystyczny Polak już ma się lepiej i stać go na takie kredytowanie nieruchomości.