MKBike Sopot - buractwo !

Kombinowałem ostatnio ze swoim przednim hamulcem hydraulicznym no i się chyba zapowietrzyl, w każdym razie jeden tłoczek się trochę wysunął za bardzo. Dodam że nie jestem kompletnym laikiem co do hydraulików gdyż tylni sam skróciłem zalałem i odpowietrzyłem i działa jak należy. Po kombinacjach z przednim jak stwierdziłem że nie mam już płynu postanowiłem oddać go w ręce "fachowców" z mkbike.
Udałem się do Sopotu i wyjaśniłem mój problem (dodam też że często w sklepie tym kupowałem części), "przemiły" pan (nie wiem jak ma na imie ale na pewno nie jest to kierownuk gdyż ona jako jedyny z tego sklepu jest wporzo, podał mi cenę regulacji po czym ja się zgodziłem. Gdy dowiedziałem się że muszę czekać na rower 3 dni grzecznie zrezygnowałem z usługi i kupiłem sobie olej z myślą że sam to zrobię (czas letni jest dla mnie zbyt cenny żeby siedzieć w domu). Po zakupie oleju delikatnie spytałem się pana "przemiłego" (nie znam imiena ale to był blondyn który od dawna tam pracuje) jaka może być jego sugestia co do tego hamulca a on się na mnie spojrzał i powiedział mi że NIE POWIE, BO ZREZYNOWAŁEM Z SERWISU :).
Dodam, że był bardzo niemiły
Po tej sugesti powiedziałem co o nim myślę, śmiem twierdzić że sam nie wiedział o co chodzi i udawał cfaniaka, moja noga już więcej tam nie postanie. Hamulcec zrobiłem sam i działa jak ta lala
Apeluje trzymajcie się z dala od tych pseudosprzedawców
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MKBike Sopot - buractwo !

Problem ów blondasa jest powszechnie znany od lat.
Musi mieć jakieś udziały w interesie, bo w przeciwnym wypadku raczej by już tam dawno nie "pracował".

Witam
Po pierwsze okres oczekiwania na "regulację " tego hamulca to nie były 3 dni bo zjawiłeś się u nas w sobotę koło południa i jako najbliższy termin dostałeś poniedziałek ( warto by było w tytm miejscu zauważyć że w niedziele sklep jest zamknięty bo pracownicy też potrzebują troche czasu choćby na to żeby pojezdzic na rowerach), gdyby to był dzień w tygodniu to hamulec odebrał byś dnia następnego.
Co do regulacji hamulca wiemy jak to zrobić :) ale nie mamy w zwyczaju zdradzać swoich metod pracy i dlatego dostałeś odpowiedź że skoro nie zostawiasz nam hamulca do serwisu to my Ci nie powiemy jak to zrobić (zrozum że my z tego żyjemy:) .Co do formy w jakiej otrzymałeś odpowiedź to masz prawo być niezadowolony ale ile razy można tłumaczyć że nie zdradzamy "tajemnic serwisowych" .
Ponownie co do "regulacji" nie chcieliśmy poprostu wciskać tego tłoczka który tylko bardziej wystawał chcieliśmy również sprawdzić przyczynę tego włącznie ze sprawdzeniem stanu uszczelki pomiędzy tłoczkiem a korpusem hamulca.
Miłego jezdzenia

Widzę że szybka reakcja, czyli jednak zabolało.
Po pierwsze zjawiłem się w sobotę z samego rana tuż po otwarciu sklepu, ale jakie to ma znaczenie skoro nie mieliście czasu zrobić to Wasz problem ja spokojnie powiedziałem że w takiej sytuacji zrezygnuję z serwisu i zrobię to samodzielnie w dodatku kupiłem u was olej = dałem zarobić. A to że nie chciałem oddać roweru na weekend to moja sprawa widocznie był mi potrzebny. Tak trudno być miłym i podsunąć jakąś informację (podejrzewam że wiecej ja wam powiedzialem niż wy mi) ale to poprostu się jest miłym albo nie, u was to drugie. A te wasze tajemnice serwisowe , heh śmiech na forum można się wszystkiego dowiedzieć a rower to nie samolot i można przy odrobinie wprawy zrobić wiele rzeczy serwisowych samemu. Dodam też że 3 lata temu pracowałem w serwisie rowerowym (krótko bo krótko) u Żucha i trochę się orientuję w temacie ;)
Kultury i podejścia do klientów to możecie się uczyć od chłopaków z Gdyni z Cyklo,

Wiesz co wiemy ze pracowaleś u Zuchlińskiego .
Pewnie masz trochę racji w tym że brakuje nam trochę powiedzmy ogłady tu się przyznajemy ale spokojnie obiecuje ci ze nad tym popracujemy.Ze mna na czele:)
Sluchaj wiem ze rower to nie samolot ale staram sie ,wlasciwie staramy sie zrobic wszystko tak zeby nie było zadnych zastrzezen co do jakosci serwisu wiem ze nie zawsze nam to wychodzi.ale dokladamy wszelkich staran zeby sprzet od nas odbierany byl naprawde porzadnie przeserwisowany .
Co do terminow serwisow wszystkie oslugi sa praktycznie robione w 24 h taka mamy metode od poczatku kiedy ten sklep istnieje .
A i dzieki za 36 pln za olej do shimano;)

Kwestia jakości serwisu do kwestii pomocy klientowi to zupełnie inna bajka.
Sami sobie zrażacie klientów. Nie wszystko trzeba robić w Waszym "wyspecjalizowanym" serwisie, większość spokojnie można zrobić w domu. Zdeterminowany rowerzysta widząc Wasze podejście to albo sobie sam zrobi (jak w tym przypadku) albo pójdzie do konkurencji. No i więcej już do Was nie przyjedzie.
Typowo polskie podejście do klienta. Chyba dla tego, że macie za dużo klientów co?

W tym wypadku kwestia jest troche polaczona bo chodzilo o przyjecie roweru do serwisu :)

Zamiast zrobić raz dwa rower to olaliście klienta i kazaliście przyjść za parę dni. Jeżeli jemu to nie odpowiadało to mogliście chociaż pomóc, a nie robić z siebie obrażoną dziewczynkę której mamusia nie kupiła lizaczka.
Mało profesjonalne podejście Panowie.

:)
Posłuchaj sprawdzeni tłoczków i ewentualne rozebranie zacisku to nie jest 5 minut .
To zajmuję sporo więcej czasu i naprawdę rozsądnym terminem w ocenie osoby która wyznaczyła termin był poniedziałek .
To nie były hamulce mechaniczne gdzie wystarczy skrócić np linkę albo ustawic troszkę inaczej zacisk , to był hamulec hydrauliczny z grupy lx585 z tego co dobrze pamiętam:)

Bamboocha napisał(a):

> Zamiast zrobić raz dwa rower to olaliście klienta i kazaliście
> przyjść za parę dni.

mimo iż kol. Dominik budził we mnie zbliżone uczucia, co u większości innych klientów MK-Bike ;-) to w tym wypadku ktoś inny tu chyba przegina:

1) 3-dniowy termin serwisu w środku sezonu to BARDZO DOBRY TERMIN. Jeśli na dodatek, jak pisze D., w ramach tych 3 dni są 2 wolne, czyli w sumie wychodzi 1 dzień roboczy - ja bym to nazwał ekspresem, za który np. Ski-Team bardzo słono sobie życzy.
Ja również wolę przez te 3 dni jeździć, dlatego serwisów praktycznie nie używam ;-)

2) wiedza fachowa jest teraz w cenie i nie można mieć za złe człowiekowi, który na tej wiedzy zarabia, że sie nią nie podzieli. 99% mechaników czy innych specjalistów w podobnej sytuacji zachowałoby się podobnie. Czy autor wyobraża sobie np. pójść do Castoramy i poprosić o darmowe wypożyczenie spawarki czy innego narzędzia?
Często zdarza się życzliwość ze strony sklepu czy warsztatu i pomoc, ale robienie awantury za brak tejże, to spora przesada.

IMVHO, mimo paru zgrzytów MK to jeden z najciekawszych sklepów w 3city , a i bez wiadomego sprzedawcy straciłby trochę swojego kolorytu ;-)

pozdr

wop

Chyba coś Ci się pomyłiło z tą Castoramą. Twój przykład jest zupełnie nietrafiony. To właśnie w Castoramie jak spytasz się kszątających tam sprzedawców (defacto Doradców) jak coś zrobić to na pewno Ci pomogą (zawsze służą swoją wiedzą), bo oczywiście wiedza jest cenna ale pomoc bezcenna :).

Rufi napisał(a):

> wop
>
> Chyba coś Ci się pomyłiło z tą Castoramą. Twój przykład jest
> zupełnie nietrafiony. To właśnie w Castoramie jak spytasz się
> kszątających tam sprzedawców (defacto Doradców) jak coś zrobić
> to na pewno Ci pomogą (zawsze służą swoją wiedzą), bo
> oczywiście wiedza jest cenna ale pomoc bezcenna :).

nie zrozumiałeś analogii. Myślisz, że pomogą ci też dając np jakieś narzędzie za darmo? Zauważ, że przykładowa Casto nie sprzedaje usług (a raczej wręcz przeciwnie, w końcu promują się poprzez Adama S.) tylko np. narzędzia. A serwis rowerowy sprzedaje usługę, czyli w skrócie myślowym: know-how... Nie można wymagać, aby to, z czego mają chleb, rozdawali za darmo (co po najwyżej można to potraktować od czasu do czasu jako marketing ;-)

Z tego co widzę, to Rufi nie chciał żadnych części za darmo, spytał tylko o to, na co powinien uważać i na jakie problemy może natrafić w trakcie prac nad swoim hamulcem.

Brzmienia tego pytania dokładnie nie znamy, jednak ton odpowiedzi bardzo łatwo sobie wyobrażam.

wop

nie wiem o czym piszesz twoja analogia z narzedziem nie trzyma się kupy, nastanów się

Rufi napisał(a):

> wop
>
> nie wiem o czym piszesz twoja analogia z narzedziem nie trzyma
> się kupy, nastanów się

prosta sprawa:

serwis (MK) - sprzedaje usługę (czyli, rzec by można, wiedzę o tym, jak coś zrobić - czyli to, co chciałeś od nich dostać)
sklep (Casto) - sprzedaje towar (czyli np. narzędzie)

idąc do warsztatu czy też do sklepu nie spodziewam się, że dostanę to, czym tenże warsztat/sklep 'handluje', za darmo (choć czasami mniej lub bardziej bezinteresowna życzliwość się jeszcze trafi)

Re: MKBike Sopot - to nie buractwo (!)

Rufi:
co do Twojego posta to troche sie dziwie,
- po pierwsze - nie zawsze wszystko bedziesz mial zrobione od reki, jak Ci nie pasowalo trzeba bylo podjechac na Wysepke albo do innego serwisu, ciekawe jaki termin tam bys dostal
- po drugie - skoro sam potrafisz zrobic, to o co te pretensje?
- po trzecie - wiadome, ze nie _musisz_ dostac odpowiedzi na tego typu pytanie a co jesli na dodatek otrzymane sugestie moglyby sie w tym przypadku okazac dajmy na to nie wlasciwe (bez poswiecenia odpowiedniego czasu na sprawdzenie jak wyglada sytuacja z hamulcem)?!
Poza tym jesli sprzedawca jest w pracy to jego zadaniem jest praca a nie udzielanie darmowych rad. Chyba sie zgodzisz?
- na koniec uwaga - do tego, ze szybka reakcja na Twojego posta oznacza "ze zabolalo". Czy uwazasz, ze to jest zachowanie na poziomie?

Sadze, ze szybka reakcja na negatywne opinie dotyczace serwisu i przedstawienie calej prawdy lacznie ze szczegolami wraz z biciem sie w piersi, ze moze nie sa idealni moze jesli chodzi o podejscie do klienta ale staraja sie i bada sie starac oraz rzetelnie podchodzic do sprawy to jak najbardziej pozytywna cecha zaslugujaca na pochwale.

W MKBike Sopot zawsze spotykalem sie z fachowym i rzetelnym podejsciem.

Pozdrower
Peter
-------------------------------------
SopotKillers.pl

Peter SK

- po pierwsze nie wiem jakie są terminy bo do tej pory zawsze wszystko robiłem sam
- po drugie to ja nie mam i nie miałem żadnych pretensji co do czasu serwisu, po prostu grzecznie podziękowałem i powiedziałem że w takim razie sam zrobie bo rower mi potrzebny
Chciałem chłopakom dać zarobić gdyż skończył mi się olej a nowy kosztuje tyle somo co serwis tego hamulca
- po trzecie wiadomo że nie muszę (nie żądam tego) natomiast żądam odpowiedniego zachowania w stosunku do potencjalnego kupca, niemiła obsługa już się skończyła wraz z nastaniem nowego ustroju,

"Poza tym jesli sprzedawca jest w pracy to jego zadaniem jest praca a nie udzielanie darmowych rad. Chyba sie zgodzisz?

- NIE zupełnie się nie zgodzę, dobry sprzedawca zawsze jest pomocny swoją radą

"Sadze, ze szybka reakcja na negatywne opinie dotyczace serwisu i przedstawienie calej prawdy lacznie ze szczegolami wraz z biciem sie w piersi, ze moze nie sa idealni moze jesli chodzi o podejscie do klienta ale staraja sie i bada sie starac oraz rzetelnie podchodzic do sprawy to jak najbardziej pozytywna cecha zaslugujaca na pochwale."

- doceniam :)

Ja zawsze wszystko robie sam i nie mam problemu z serwisami. Poza tym nie mógłbym zostawić mojego roweru komuś żeby cokolwiek przy nim robił. Jeżeli wszystko robisz sam to w przypadku jakiegoś defektu, odkręcenia śrubki itp. mozesz mieć pretensje tylko do siebie. Dlatego nikt nie wkłada łap w mój sprzęt, jak coś na wyścigu jest nie tak to chociaż wiem czyja to zasługa.

Re: MKBike Sopot

90% dzialania przy moim rowerze to tez zazwyczaj moja zabawa,
jak u wiekszosci rowerzystow-sportowcow-amatorow ;-)

ale jak potrzebuje cos szybko to wpadam do "Rowerka", ktory zazwyczaj po poprzedzajacej to wczesniej konsultacji telefonicznej reguluje mi co nie co duzo szybciej niz ja bym to zrobil + przy wymianach - poniewaz nie dysponuje tyloma specjalistycznymi kluczami (np. do sciagania wkladu supportu itp)...

pozdrower
Peter

Ja kiedyś dałem w MK Bike kasetę do założenia (chłopak się męczył ponad 10 minut z założeniem jej, co widziałem na własne oczy!), później okazało się, że nie wsadzili jakiejś podkładki, która była w zestawie i kaseta podczas jazdy na niewybojach niemiło grzechotała, taki profesjonalny serwis to mam w d! Teraz jak potrzebuje zakręcić kasetę to robię to w domu w 2 min i jest super, więc zgodzę się ze Sławkiem, najlepiej robić wszystko samemu, oszczedza się czas, pieniądze i nerwy.

Od roku mojrgo rowru nie daje w żadne łapy-wszystko staram robić sam tak jak Sławek.Od tego czasu nie mam problemu z rowerem.Co do Mkbike,naciąłem sie kiedyś dwa razy i nigdy wiecej serwisu,co innego zakupy.Wlali mi kiedys zasyfiały olej do bombera.Jesli komuś to pomoże podaje ciekawy link:
http://www.parktool.com/index.asp

absolutnie rozumiem podejście sprzedawcy (nie udzielenie info),
ale rzeczywiście ten zarozumiały uśmieszek na twarzy sprzedawcy
może zirytować

rawenius napisał(a):

> ten zarozumiały uśmieszek na twarzy sprzedawcy
> może zirytować

bo ma irytować i zirytował "/
generalnie fachofcy to taka kasta , która z góry patrzy na wszystkich , a zwłaszcza na tych , którzy ich potrzebują . oczywiście przeciwwagą do tej naturalnej skłonności jest urok osobisty , wyrozumiałość , pragmatyka zawodowa itp . , ale pod skórą zawsze siedzi wilkołak i w dniu pełni wypełznie . . . he he :) :P

Nie rozumiem podejścia części z wypowiadających się. Człowiek prowadzi interes polegający na sprzedaży towarów i usługi w postaci serwisu. Na usługę składa się praca oraz wiedza. Dziwisz się przedsiębiorcy, że chce zarobić na tym co robi? Przecież jakby Ci wszystko powiedział, to zrezygnowałbyś (lub nie - ale on tego nie wiedział, a mógł przypuszczać, że jednak zrezygnuejsz) z usługi. Jestem ciekaw jakbyś ty zareagował w takiej sytuacji, gdzie miałbys do opłacenia pracowników, wynajem lokalu, opłacenia dostawców - generalnie masę wydatków. Już widzę jak oddajesz za darmo własne usługi. Ale oczywiście musisz to brać do Siebie. To że on Ciebie nie poinformował, zraził klienta. A powiedzmy że takich jak Ty ma np kilkunastu w ciągu dnia? nie pomyślałeś o tym?
Łatwo oskarżyć o arogancję i niemiłe traktowanie, ale postawcie się na miejscu sprzedawcy, który musi jakoś zarobić.
Poza tym szybka reakcja sprzedawcy na ten post świadczy o dojrzałości sprzedawcy.
Zastanów się następnym razem jak będziesz takie posty zamieszczał, bo tylko niepotrzebnie i bezpodstawnie psujesz komus opinie

tak , zgadzam się , że klient to największa swołocz i zmartwienie każdego biznesmena . he he :)

A zebys wiedzial! To dokładnie tak jak z kobietami (są źle, a jak ich nie ma jeszcze gorzej).

Pozdrawiam,

wiesia

minotauro
"Zastanów się następnym razem jak będziesz takie posty zamieszczał, bo tylko niepotrzebnie i bezpodstawnie psujesz komus opinie"

A Ty się zastanów zanim cookolwiek napiszesz.

A ja tam osobiscie nic do kolesi z MKBike nie mam. BYłem tam kilka razy i zawsze bylem zadowolony z ich usług...Polecam ten sklep & servis... Są OK.

Popieram Petera ::SK:: (wkońcu mój dyrektor sportowy ;-) ).

A tak z innej beczki, czasem mam wrażenie, że niektórym się wydaje, że jak wchodzą do sklepu, to sprzedawcy powinni się kłaniać w pas.
Czasem powodem jest niska samoocena i chęć dowartościowania się kosztem innych. Nie chodzi bynajmniej o przypadek założyciela wątku.
Korzystając z okazji chciałam podzielić się tą ogólną dygresją, żeby Ludzi w sklepach szanować. Handel to ostatnimi czasy chyba najmniej ciekawa branża do pracowania: zmiany, robota w weekendy, mała mobilność, przypadkowi klienci (chyba można spokojnie założyć, że jakiś % z ludzi odwiedzających sklepy to ludzie psychicznie niestabilni).

Tamto było ogólnie. A jeśli chodzi o MK-BIKE, to cała familia jest zadowolona z zakupów i jakości obsługi. To się tyczy zwłaszcza p. Dominika i p. Szefa, którzy profesjonalnie podchodzą do upierdliwych zachcianek mojej Mamy :-D

Pozdrawiam,

wiesia

Skoro najpierw się rezygnuje z usługi a potem pyta o radę... to dopiero trzeba mieć tupet ! Mnie ten post wątkotwórcy wręcz utwierdził w przekonaniu, że MKBike to dobry serwis. Ty ich potraktowałeś kpiąco, oni Ciebie też ;)

TJ napisał(a):

> potraktowałeś kpiąco, oni Ciebie też ;)

A czy Ty kolego wogóle czytałeś moje poprzedniw wątki ?
W którym miejscu ich potraktowałem kpiącą,, może w tym że uprzejmie podziękowałem za usługę i delikatnie spytałem jak zrobić to samemu po czym u nich kupiłem olej, chyba żartowniś z Ciebie :)

Rufi napisał(a):
> W którym miejscu ich potraktowałem kpiącą,, może w tym że
> uprzejmie podziękowałem za usługę i delikatnie spytałem jak
> zrobić to samemu

dokładnie w tym momencie.
Poza tym - aż taka duża różnica między przednim a tylnym... hę? żeby się pytać?

TJ napisał(a):

> dokładnie w tym momencie.

Nie żartuj :)

Co innego skrócic przewód a co innego zdiagnozowac dlaczego jeden tloczek jest "leniwy"

> Co innego skrócic przewód a co innego zdiagnozowac dlaczego
> jeden tloczek jest "leniwy"

Żeby zdiagnozować dlaczego tłoczek jest leniwy, trzeba go rozebrać i dokładnie sprawdzić bo opcji jest wiele. I żaden serwisant nie powie co to jest za usterka, jeśli tego nie rozbierze i sobie nie zobaczy, kumasz?! Powinieneś pójść i przeprosić za tą bezsensowną awanturę...

> Żeby zdiagnozować dlaczego tłoczek jest leniwy, trzeba go
> rozebrać i dokładnie sprawdzić bo opcji jest wiele. I żaden
> serwisant nie powie co to jest za usterka, jeśli tego nie
> rozbierze i sobie nie zobaczy, kumasz?! Powinieneś pójść i
> przeprosić za tą bezsensowną awanturę...

Chyba żartujesz nie mam zamiaru za nic przepraszać :), za jaką awanturę, he
A Ty wogóle widziałeś rozebrany zacisk do Deore LX (uwierz mi tam nie ma żadnej filozofii)
To że nikt dobrej diagnozy na oko mi nie zrobi tego się domyślam ale tak jak mówisz jeste wiele opcji na szczęście są jeszcze fora na których można się wszystkiego dowiedzieć.

Rufi napisał(a):

> Chyba żartujesz nie mam zamiaru za nic przepraszać :), za jaką
> awanturę, he
> A Ty wogóle widziałeś rozebrany zacisk do Deore LX (uwierz mi
> tam nie ma żadnej filozofii)
> To że nikt dobrej diagnozy na oko mi nie zrobi tego się
> domyślam ale tak jak mówisz jeste wiele opcji na szczęście są
> jeszcze fora na których można się wszystkiego dowiedzieć.

Słuchaj, nie jestem specjalistą rowerowym, jak mam jakiś problem to jade do serwisu. Ale ewidentnie widac po przytoczonych wypowiedziach, że jednak problem który przedstawiłeś, może nie jest bardzo skomplikowany dla serwisanta, ale też nie jest to zwykła regulacja przerzutek lub coś podobnnie łatwego. Nadal nie rozumiem Twojego oburzenia na reakcje sklepu. Czy nie jesteś w stanie zrozumieć, że oni ZARABIAJĄ na usłudze?!?! nie musiał Ci nic na ten temat mówić, koniec kropka. Jakiekolwiek pretensje są nie na miejscu i tyle. Po tym jak Ci powiedział, że nie udzieli Ci odpowiedzi to powinieneś to spokojnie przyjąć ze zrozumieniem, obrócić się na pięćie i podziękować. To że kupiłeś u niego jakiś płyn to od razu oznacza, że będize Ciebie traktował jakoś wyjątkowo? Gdybyś może zostawił u niego kilkaset złotych miesięcznie to może mógłbyś wymagać innego traktowania, lekkich sugesti w sprawie napraw etc. PRzecież to biznes, on musi wyżyć z tego, nie robi tego dla hobby.
Po prostu przyjmij to do wiadomości i tyle

Re: MKBike Sopot :)

nawet jak bys sie zapieral ze skladales rowery w lang team - to nikt od nas Ci nie powie jak robic takie zeczy bo to takie samo pytanie jak "uleprzyc moje duro". a czemu? bo my Ci powiemy jak, juz nawet nie chodzi o to ze oddajemy ci nasz zarobek, czy jak to kolega Dominik pisal "tajemnice serwisowe" to zazwyczaj jak cos ktos robi sam to w momencie jak cos ci nie pojdzie jak trzeba wine zrzucisz na kogo? na kogos kto mu to tlumaczyl. prawda? no prawie pewny jestem ze prawda :)
awers czasu oczekiwania - oficjalnie nasz serwis w soboty jest nie czynny, wiec przynoszac cos w sobote traktuj to tak jakby zostawiony rowerek byl w poniedzialek.
technicznie: w momencie otworzenia zacisku wylewa sie olej. - wylanie oleju = odpowietrzenie i zalanie czyli magicznie matematycznie wyobraz sobie ze sprawdzenie "co z tym tloczkiem" to jest - odkrecenie zacisku, otworzenie zacisku, zbadanie co jest nie halo, naprawa usterki, zlozenie zacisku, zalanie i odpowietrzenie. i uwierz mi moj drogi nie jest to 5 minut.
ogolnie pozdrawiam, stresu nie zycze, zapraszam do naszych sklepow w 3miescie
pozdrawiam
Wasz Sucharek :)

no dobra przyklad nastepny bo spac nie bede mogl.
troszke z innej beczki - jak "cos" zrobic ciag dalszy na przykladzie amorkow
np.
pytanie - jak sie serwisuje rock shoxa pikea?
nie powiemy. a czemu - bo w 2 oddzialach pracuje jedynie kilak osobnikow po szkoleniach. teraz pomyslcie drodzy forumowicze - szkolenie to 3 dni z zycia wyjete bo na szkoleniu wcale nie jest tak miodowo jak sie wydaje - to tak jak by trafic na nie ciekawe zajecia do szkoly :)
wiec tlumaczenie czegos czego my sie uczymy 3 dni w teori i troszke dluzej w praktyce heh :) wiec wybacz Dominikowi ze nie oddal ci zcesci wiedzy nabytej przez lata w ciagu 3 minut :) a takie pyatnie osobiste pani Rufii. czemu tak krotko u żuchlaka pracowales?
pozdrawiam ponownie drodzy forumowicze
Sucharek :)

suchy_mk napisał(a):

a
> takie pyatnie osobiste pani Rufii. czemu tak krotko u żuchlaka
> pracowales?

Po pierwsze nie pani :) hehehe, a pracowałem tak ktrótko bo miałem być tam jako sprzedawca rowerów (doradca) a mnie bardziej kręciło w stronę serwisu (widać maniera techniczna :) ) no i godziny pracy nie teges :/, od tej pory już kilka latek mineło i prace mam już kolejną , grunt to praca pn-pt :) w sobote się jezdzi na biku :) a nie pracuje no chyba ze nie ma innego wyjsca ale ja juz takiej ppracy nie szukam podobno polacy to jeden z najbardziej zapracowanych narodów w europie, musimy zacząć się szanować :)

no tak zalogowałem się z konta mojej żony :) (eh co ona robiła na moim kompie :P

"Long timne ago",kupiłem klocki hamulcowe do Magury Marty.Poprosiłem aby mi je wymienili na miejscu,ale......Panowie z Mk stwierdzili,że Magury się ie tykaję,a wystarczy zwykły imbus 3,hmmmmmmmmmmmmmmmm!!!
Ogólnie fajny sklep,ale ..........myślę,że po tych uwagach będzie lepszy.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...