MTB Bike Tour Gdańsk

Prestiżowa impreza kolarska, ciekawa trasa wiodąca szlakami Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego, połączenie wspaniałej zabawy z duchem zdrowej rywalizacji. Mowa o zbliżającym się wyścigu kolarskim MTB Bike Tour Gdańsk.
Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Gdańsku po raz kolejny zaprasza na jedyne w swoim rodzaju, wydarzenie sportowe, które zrzesza zawodowych kolarzy jak i pasjonatów-amatorów tej dyscypliny.
I edycja odbędzie się 21 kwietnia, udział w imprezie jest bezpłatny ! Liczymy na kolejny rekord frekwencji ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: MTB Bike Tour Gdańsk

Gdzie odbędzie się I edycja?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

II edycja ma być w Matemblewie więc pierwsza pewnie na Abrahama :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wstępnie I edycja ma być w Matemblewie, a II na Czyżewskiego :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgodnie z kalendarzem imprez zamieszczonym na stronie MOSIR-u II edycja jest w Matemblewie a I nie wiadomo gdzie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak dzwoniłem do gościa z MOSiR to powiedział że może być zmiana lokalizacji zawodów, pierw muszą obejrzeć wszystkie trasy i wtedy zdecydują, która wygląda najlepiej po okresie zimowym. Wstępnie stwierdził że pierwsza w Matemblewie a druga na czyżewskiego lub Abrahama ;) Także mam informacje ze źródła ;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z resztą niedługo pewnie informacje na stronce zostaną aktualizowane ;) Pozdrawiam wszystkich maniaków rowerowych :) Do zobaczenia na trasie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

trasa w Matemblewie

http://www.youtube.com/watch?v=f6Lqi_s0jyo

no i gdzie są wyniki ?? czemu nie było chipów do pomiaru czasu ?

pzdr

kiedy wyniki?w ogole beda?

są wyniki, oczywiście bez pomiaru czasu ...

http://www.mosir.gda.pl/bin/documents/DOCI4GsyG.pdf

Zna ktoś czasy 1 zawodników w danych kategori

Szukam się, szukam i d*pa, chyba mnie przeoczyli.
Na szczęście żona robiła foty, a także znalazłem film z linii startu/mety. Ale znowu niepotrzebne zamieszanie.

Nawet czasu pierwszego zawodnika mogli podać.
Było by jakieś porównanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

generalnie nie ma co narzekać zawody za friko itd , no ale jednak brak pomiaru czasu to wielki minus. Zawody organizowane przez mosir gdansk(miasto gdansk) i nie moga dac na czipy?

Są poprawione wyniki:
http://mosir.gda.pl/bin/documents/DOCbWNvPd.pdf

to dobry trening jest jedynie, zawody i cała jego organizacja to poziom Podstawówki

Filmik z wyścigu elity. http://www.mtbnews.pl/content/view/3563/1/

Impreza fajna, ale...
- brak czasów, to chyba jedyna impreza w Polsce, która nie podaje na wynikach czasów.
- prawie godzinny poślizg w starcie elity.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

no nie moge - wymagania jak na zawodach rangi Mistrzost Swiata...
jak ktos chcial se porownac czas, to wystarczylo samemu sobie zmierzyc i po tym spytac np. Roberta B. ile zajelo mu ukonczenie zawodow lub/i czas okrazenia :)
co do wynikow, to podobno kilkanascie minut po wyscigu wystarczylo podejsc do kogos z biura, podac swoj nr. startowy i wynik bylby znany.
ale nie - wszystko musi byc w necie - od razu, bo przeciez nie moze byc inaczej :-)
no ale czym gorszy wynik w zawodach, to tym wieksze wamagania :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

wymagań dużych nie ma. Czas wyścigu to teraz podstawa. Natomiast trzymanie na starcie zawodników, podwójne czytanie listy startowej to lekka przesada. Obsługa sędziowska zatrzymała się na latach 80-tych, dobrze , że nie padało ;). BTW jechałem bez licznika, nie wlacze z czasem tylko z przeciwnikami ;)...łatwo można zorganizować wyścig bez takich wpadek.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

wystarczy spojrzeć jak chłopacy z Treka przygotowali wyścig, to zupełnie inna liga, no i wyniki dość szybko się pojawiły :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Robert/Bartek 1:19:00, Łukasz/Krzychu 1:20:40

Witam.
Ma ktoś czas pierwszego w kat. M 30-45

Pomiar czasu jest jednak podstawą i nikt mi nie powie, że na darmowych zawodach nie jest to ważne.
Przykład, proszę bardzo, nie było mnie w wynikach, ale na szczęście na filmikach dostępnych w necie jestem, zwłaszcza na tym robionym na linii startu/mety. Napisałem więc, że mam problem ze swoją obecnością w wynikach. Podałem link do filmiku, czas kiedy się na nim pojawiam, z kim jadę w danym momencie i co się działo na ostatnim kółku. I jaki efekt, jestem w wynikach... na ostatnim miejscu! Musiała mnie dopaść straszna niemoc na ostatnim kółku skoro nie pamiętam wyprzedzających mnie 30 osób!! Oczywiście czas przeze mnie podany można o kant d*py potłuc, bo i tak pomiaru czasu nie było, to z czym go weryfikować.
Ale póki co nie odpuszczam, znalazłem trochę fotek z ostatniego kółka, wyślę ślad z GPSa i może ktoś zada sobie trochę trudu.
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

3 miejsce 52:07
2 miejsce ok 52:04
niestety nie mam:)

~CMR dziękuję za czasy

Mam podobnie. Na mecie spytałem o swój wynik. Od obydwu dziewczyn, które liczyły okrążenia usłyszałem, że mam jednego dubla, a na stronie internetowej okazało się, że mam dwa i jestem na ostatnim miejscu wśród osób z dwoma dublami w Elicie.... No ale nic. To tylko sprawdzian samego siebie. Szkoda, że nie było dobrego pomiaru.

Trochę fotek z wyścigu Elity https://picasaweb.google.com/joanna.luszczynska/MTBBIKETOURGDANSK2012MATEMBLEWOIEDYCJAELITAM

i Masters I, Junior + Elita K https://picasaweb.google.com/joanna.luszczynska/MTBBIKETOURGDANSK2012MATEMBLEWOIEDYCJAMASTERSIELITAKJUNIOR
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

i kilka nowych fotek:

http://www.flickr.com/photos/39657926@N06/sets/72157629951418869/

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...