Macie jakieś swoje sprawdzone/wypróbowane Probiotyki?

Witam,
ostatnio musiałem zrobić przegląd dużej ilości dostępnych w naszych aptekach probiotyków. Zmusiła mnie do tego konieczność. Kupiłem kilka zaproponowanych przez lekarza, o kilku poczytałem i wypróbowałem też wszystkie które kupiłem - oczywiście zajęło mi to trochę czasu. No i nie wszystkie mi służyły. Po jednym miałam wzdęcia (był dodatkowo z prebiotykiem), jeden spowodował że wystąpiły u mnie zaparcia (czego się po probiotyku nie spodziewałem) . Po kolejny czułem się OK i widziałem poprawę w funkcjonowaniu jelit, ale niestety tylko przez kilka dni. Później już nic się nie zadziałało, jak gdybym wcale niczego nie suplementować, choć ilość bakterii w tym probiotyku zawartych sugerowała, że ma wręcz piorunujące działanie. Dobrze że ten ostatni, który teraz pije już profilaktycznie dal dobre efekty. Bo przyznaję, że zacząłem się zastanawiać czy probiotyki w ogóle działają i czy przyjmowanie ich ma sens. Jestem juz po intensywnej probiotykoterapii (24 tygodnie).Piłem 3 razy dziennie po posiłku probiotyk joy day (taki probiotyk w formie płynnego koncentratu) Wróciła mi chęć do życia, mam więcej energii, mój metabolizm jest już OK a najważniejsze że wyregulowały się u mnie wypróżnienia i nie mam wzdęć ani uczucia zalegania posiłku w żołądku.
Może i Wy macie jakieś swoje sprawdzone, wypróbowane probiotyki?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

podpinam się pod pytanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Strasznie się rozpisałeś, żeby zareklamować. Chylę czoła. Probiotyki bierze się generalnie przy antybiotykoterapii. Dla zachowania zdrowej flory jelitowej stosuje się właściwą, zróżnicowaną dietę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie mam. Kupuje te zazwyczaj, które przepisze lekarz. Ale chętnie poczytam jeśli, ktoś coś poleci w temacie probiotyków.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytałam jakiś czas temu w Food Forum porównanie probiotyków, z którego wynikało, że te w płynie są najlepsze. Było to badanie naukowców, więc pewnie obiektywne, ale nie podawali nazw. Pytałam w aptece i pani poleciłam mi taki koncentrat probiotyczny do rozcieńczania, Owoce lasu, ale może są inne w płynie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Patryk i Anka z jednego Ip ostro reklamują probiotyki w płynie:) reklama, reklama, uuuuuu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poprzednią uwagę wpisał mąż:) jak juz coś pozytywnego to reklama?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

MichalMarek z pierwszego postu też to samo IP. Też mężowie? ;)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

My przyjmujemy Diflos, polski probiotyk ale mega skuteczny. z resztą ma ten sam skład co o wiele drożdzy dicoflor. https://www.smartpharma.com.pl/produkty/diflos

wystarczy jogurt biały zwykły

Inne tematy z forum

okulista dzieciecy w gdansku na nfz (3 odpowiedzi)

Witam, jak w temacie poszukuje okulisty dla 3 miesiecznego synka. Sprawa jest dosc pilna, bo juz...

Mały członek faceta (7 odpowiedzi)

Witam Otóż przez dłuższy czas seks nie sprawia mi przyjemności. Mianowicie zastanawiam się czy...

Szukam endokrynologa od Hashimoto (16 odpowiedzi)

Witajcie - szukam endokrynologa specjalisty od Hashimoto- zmieniłam już 6 w ciągu 10 lat leczenia...