Maczeta

Temat dostępny też na forum: Maczeta
Opinie do filmu: Maczeta.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rewelacja! polecam ludziom z wyobraźnią.

reżyser pokazuje, jak za pomocą pomysłu na film klasy C można wyśmiać kiczowatość tegoż segmentu. jednak wyróżnia go spora doza nieprzewidywalności, bynajmniej nie "amerykańska" dawka humoru, jak zwykle intrygujące dialogi, niesamowita jak na taki "gniot" obsada (gwiazdy grają role inne niż te do których nas przyzwyczaiły!) i fantastyczna muzyka. to wszystko sprawia, że dzieło spełniające większość warunków kiczowatego filmu w rękach twórcy staje się świetną rozrywką! film dla ludzi z wyobraźnią!! w ten obraz trzeba uwierzyć i kupić go, a potem pozostaje się już tylko bawić. szukający w filmach trudów życia dnia codziennego - pozostańcie przy telenowelach.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

nieeeeeeeeeeee

zapowiadał się dobrze ale po kilku scenach chciałam jak najszybciej wyjść z kina
nie polecam zdecydowanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

pojechany w kosmos - polecam:)

Fanom kina wg Tarantino powinien się spodobać. Oglądałem go już dwa razy i myślę o trzecim....,a i może na tym nie skończę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja!!!

Uważam,że Tarantino pozostał wierny sam siebie i Rodriguezem zrobili świetny film dla ludzi z jajami:))))) Polecam jak najbardziej. Machete Rządzi:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film nietypowy, mieszanka wszystkich gatunków po trochu-akcja, siekanka komedia ....Nie jestem zwolenniczką takich produkcji, a mimo to film bardzo mi się podobał.Cały czas trzyma w napięciu i zaskakuje zwrotem wydarzeń.POLECAM

DNO

Jak dla mnie strata czasu,ogladałam,bo chłopakowi zależało,ale gdy już dotrwaliśmy do końca to razem stwierdziliśmy,że masakra...

jak dla mnie bomba

Film dla ludzi ze specyficznym poczuciem humoru. Odradzam facetom, którzy chcą spędzić randkę w kinie - kobiety będą zdegustowane. Najlepszy film na późny seans z flaszką pod ręką.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: jak dla mnie bomba

"kobiety będą zdegustowane"? uwierz, jest mnóstwo kobiet, które obejrzą ten film z niekłamaną przyjemnością. jeśli spotykasz się z miłośniczkami zmierzchu czy komedii romantycznych to pozostaje tylko współczuć wyboru towarzyszek, ale nie generalizuj i nie oceniaj wszystkich kobiet przez ich pryzmat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tragedia Dramat Szkoda czasu

Stanowczo nie polecam, takiego syfu dlugo nie widzialem. W usa nie maja juz co wymyslec, ogladam duuzo filmow ale to cos przeroslo wszystko co widzialem. Na poczatku spadaja glowy, rece itd. potem strzelaninka oczywiscie nie konczaca sie amunicja itd. nastepnie znowu leca glowy i rece oczywiscie "maczeta" zobowiazuje. Ogolnie zero logicznego watku pomijajac "tradycyjna" zemste. Dziwie sie ze tacy aktorzy zagrali w takim g..... ,chyba kryzys zaglada we wszystkie portwele.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Tragedia Dramat Szkoda czasu

Bo widzisz trzeba czasem zobaczyć na co się idzie do kina. Jak masz zamiar iść na film Rodrigueza lub Tarantino to nie spodziewaj się, że zobaczysz Titanica, albo Szeregowca Ryana. Trzeba troche przymknąc oko na to co widzisz na ekranie. Takie same komentarze były pod filmem Bękarty Wojny, że g. itd. A jednak jeden z 3 najlepszych filmów zeszłego roku dla bardzo wielu widzów.

Dla mnie Maczeta to pozycja obowiązkowa. Musze przyznać, że Rodriguez robi się coraz lepszy i z czystym sumieniem polecam tym, którzy świadomie wiedzą na co idą.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Heretic (13 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Heretic . Przeczytaj o filmie.

Nienawiść (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Nienawiść . Przeczytaj o filmie.

Minghun (6 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Minghun . Przeczytaj o filmie.