Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

Nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

w takim razie gratulacje dla Cytrynki i czekamy na następną ;)

My natomiast mamy wizytę w środę i się dowiemy czy do szpitala na ściąganie szwu czy jednak czekamy jeszcze :)

No to gratulacje dla Cytrynki :)
Lolaola, rodzisz? Jak nie to się melduj, bo wiesz, dzień nieobecności i już wszyscy myślą że na porodówce leżysz :)

Ja się nie czuję jakbym miała zaraz rodzić, przedwczoraj nie mogłam się ruszyć, ale dziś np. super. Nie bolą mnie plecy, nie bolą kolana, nie mam zgagi ani żadnych hemoroidów, w ogóle nie puchnę (nadal mam obrączkę i spokojnie mogę ją zdjąć!)... Tak że czekanie nie jest jakieś strasznie uciążliwe. W środę jadę na ktg zobaczyć czy cokolwiek się dzieje :)

My dziś byliśmy na placu 2h i myślałam że się usmażę. Nie cierpię takiego słońca.

za głosy wsparcia na razie nie podziękuję, żeby nie zapeszać ;)

gratulacje dla pierwszej rozpakowanej! :)
to może jeszcze ktoś mnie wyprzedzi? ;)

Hejka, ja dziś po wizycie, szacowana waga małego to 3950, także kolejny klopsik się zapowiada. Wszystko ok, poza tym że jedna nerka jest nieznacznie powiększona, do kontroli po porodzie. Ktg też w porządku. Kolejna wizyta za tydzień, ale generalnie czekamy aż samo zacznie się dziać. Raczej jednak moje szanse na poród sn maleją wraz z wzrastającą wagą synka :-/

wow, no to się zaczęło:)

Gratulacje dla pierwszej mamy! ... idę pakować torbę:P

_dee_, czyżbyś czyhała pod porodówką? ;)

ZielonaCytrynka, GRATULACJE! jak wrócisz do domu daj znać co u ciebie :) ile młody ważył itd :) Czekamy też na wieści z porodówki :P

No to ja oficjalnie tu pogratuluje Zielonej Cytrynce, ktora jest juz mama :) pierwsza z naszego watku :) zatem sezon otwarty ;)

Wlasnie odebralismy wozio. Tak wiec wszystko gotowe :)

No lolaola to moze juz na porodowce co? Muszczek, trzymam kciuki zeby juz nie dlugo i szybko poszlo :-) aniela powodzenia :-) dee pewnie tez juz zaraz bedzie mamusia :-)

Ja sama nie wiem. Ciagle skurcze, bolesne, nieregularne. Sama nie wiem juz co robic :-) czy dopomoc jakos naturze, czy juz poczekac do tego 15 na tesciow i na wywolanie :-/

Pierwszy tydzien maja za nami i bez dzieci, drugi prwnie za to bedzie baaaardzo obfity!

Powodzenia aniella. Widze, ze pomalu zaczyna sie u nas cos ruszac.... :)

No to aniella powodzenia:)

Ja dziś z małym na placu przez 2,5h i teraz zdycham, nogi mi w d*pę wchodzą:))

Leżę i odpoczywam.

To może w końcu się coś ruszy bo jakoś żaden dzidziuś nie chciał się zdecydować żeby przywitać świat jako pierwszy z naszego wątku:) i w ogóle zastój na forum bo w marcowo kwietniowych już wszyscy dawno rozpakowani:))))) ale na szczęście wcześniaków brak:D

hej dziewczyny :)
dawno mnie nie było, dużo się działo ...
a teraz wpadłam w zasadzie się powoli żegnać, bo wybieram się w czwartek na cc do szpitala, więc kto wie może będę pierwsza ... dam znać
no i trzymam za Was wszystkie mocno kciuki, żeby gładko i szybko poszło, a dzieciaczki śliczne i zdrowe :)

dee trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po twojej myśli:))

Mi też zleciało bardzo i to bardzo szybko, 100x szybciej niż pierwsza ciąża...

Jotenka właśnie, puste siatki ;-)

Ja mam jutro wizyte i wyjecie krazka, no i dosteje skierowanie do szpitala na zdjecie szwu, wiec kto wie czy zaraz po nie zaczne rodzic, wiec moze juz w tym tygodniu Łucja bedzie z nami:)
Torba zapakowana. Wszystko w jednej mam. Paka pampersow tez weszla wiec wzielam cala ta 43 szt.
A i zaraz smigamy do smyka po wozek:)
Alez ta ciaza zleciala szybko ;)

Ja już spakowana:) tylko klapki w biegu będę z nóg prosto do torby wkładać albo w ogóle w klapkach pojadę zależy jaka będzie sytuacja:))) wszystkie rzeczy włożyłam do jednej dość dużej torby, żeby nie było motania co zabierać a co ma zostać bo mój M jest raczej nierozgarnięty:/ pampersów też spakowałam całą paczkę chyba 43szt taką małą, bo poprzednim razem miałam chyba 12szt i bardzo szybko się skończyły i panikowałam czy ktoś zdąży mi dowieźć żeby mała w pełnej nie musiała być, ubranek wzięłam 8 kompletów i mam nadzieję, że nikt mi nie będzie musiał dowozić jak poprzednio, podkładów wzięłam 2 paczki bo dla mnie jedna na dobę to stanowczo za mało.

I mam jedną dobrą rade:) zapakujcie do torby kilka pustych siatek, żeby mężowi pakować w nie zabrudzone ubrania:)

Za tydzień mam wizytę i już nie mogę się doczekać:) to będzie już 37tc, mam nadzieję że małą już będzie na tyle rozwinięta, że odstawie leki i będę mogła tylko czekać na rozwiązanie:))))

no pierwsze Majowe do rozpakowywania marsz:-)

Wlasnie wrocilam z wizyty u swojej lekarki,maly wazy 2400- wiec super jak na 35 tydzien :) Gorzej, że ja musze lezez, szyjka bardzo miekka, maly dosc mocno na nią naciska- lekarka obawia sie, zeby za szybko wody nie odeszly. Jeszcze chociaz dwa tygodnie i bede spokojniejsza.

Wracając, zaszlam do cocodrillo w madisonie- kupilam starszakowi czapke i chustke i malemu dwa sliczne bodziaki z dlugim rękawkiem. Mają teraz promocje- jak kupujesz dwie rzeczy to druga tansza jest za polowe. A, ze bardzo lubie ubranka cocodrillo za materiały i wygląd to skorzystalam. Niestety ceny mają straszne.

Lekarka też mowila, że jak bym gdzies skore na slonce wystawiala to mam stosowac krem z filtrem 50, zeby sie plam nie nabawic.

Obawiam się, że może zbraknąć, a mąż nie będzie mógł przyjechać.. Licząc że noworodek brudzi do 12 pieluch dziennie, to mam zapas na 3 i pół dnia XD Bo mam paczkę 43szt. Wkładki wzięłam jedną paczkę (mam pakowane po 20szt), podkładów też jedno opakowanie, kilka tych majtek siatkowych - ta moja walizka to jakaś gigant nie jest, we dwójkę pakujemy się do niej jak jedziemy gdzieś na weekend.

Pranie w toku :) ... uwielbiam przeglądać te małe ciuszki :)

właśnie muszę podstawowe rzeczy wsadzić do reklamówki w razie gdybym musiała jechać sama a mąż musiałby dojechać. bo sama raczej nie dam rady szarpnąć dwóch toreb. a tak reklamówka i śmigam żwawo ha ha ha !

zobaczymy jak to wyjdzie w realu.

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...