Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

ja kupowałam na allegro koszule:)

Ceny ubranek są powalające, zakładając, że dziecko założy to kilka razy i zaraz wyrośnie to 44zł za pajacyka (smyk) wywołało u mnie salwę śmiechu. Lekkie przegięcie ;)
Ja mam fikuśne koszulki nocne i są idealne po porodzie - przewiewne i do tego łatwy dostęp do baru mlecznego :P
Muszę tylko coś do porodu i do szpitala kupić.. ale to już koło czerwca dopiero będę kupować..

Hej dziewczyny. Ja zamówiłam koszulę ze szlafrokiem takąhttp://allegro.pl/promocja-komplet-szlafrok-koszula-ciazowa-m-i3054635297.html 2 szt- bo na innej aukcji dokupiłam drugą w innym kolorze, ale już bez szlafroka. Ale nie wiem czy którąś z tych wezmę do porodu. Na pewno na pobyt w szpitalu i do domu, bo ogólnie nie lubię koszul i śpię w piżamce, ale wiadomo, że po porodzie trzeba zapewnić "wentylację " :) No i mam w domu jedną z krótkim rękawem i guziczkami, więc może tą wezmę do porodu. Jakoś w tygodniu przyjdą te koszule to jak ktoś będzie chciał mogę zdać relację z jakości i zrobić real foto.

Dziewczyny, gdzie kupujecie koszule nocne? Mam jedną i chyba wezmę ją do porodu bo jakaś pożółkła. Kupowałyście może na allegro?

ja wiem wiem ale jak patrzę na niektóre ubranka to nie wiem skąd ta cena naprawdę;)

Taaak, niektóre ubranka to szok cenowy. Ceny co najmniej jak dla dorosłych ;) Ale jak się chce, to i nowe można znaleźć dobre jakościowo po bardzo korzystnych cenach.

nie wiem czy to tylko moja opinia ale ciuszki nowe są relatywnie drogie do innych rzeczy dla dzieci. byłam w akpolu i smyku zobaczyłam ceny niektórych ubranek i porównując do spacerówek czy innych gadżetów to jakaś wielka pomyłka.
czy macie też takie odczucia ????

My też po małej wyprawie na sklepy :) Byliśmy w Smyku na matarni, w sumie żeby zobaczyć co mają - ciuszków dla maluchów jakoś tak skromnie.. może dlatego, że ja szukałam uniwersalnych, a wszystko albo różowe albo niebieskie :P Kupiliśmy za to jeden 5-pak body :) nie wiem czy to przecenione czy nie, za paczkę daliśmy 50zł, co uważam za bardzo niską cenę :)
W ikei kupiliśmy też te wiszące regały i wreszcie mam gdzie układać rzeczy maleństwa :) no i zamówiłam otulacze :)
Ogólnie jestem szczęśliwa, bo wreszcie mogłam wykreślić z listy kilka rzeczy, dzięki czemu lista się skróciła XD

Dzisiaj zaliczyłam mama i ja ;p
Z całej masy wózków jakie mają, bliźniaczych było tylko 5 myślałam, że będzie ich troszkę więcej.. tak myślę czy w Mapu w Gdyni też są te bliźniacze bo nie opłaca mi się jechać taki kawał drogi na darmo..

Maluchom chyba się ciasno robi bo się rozciągają po całym brzuszku, masakra. Najgorzej jak się wcisną pod żebra

ja za to niestety odsypiam w dzień;/ niestety w nocy się przewracam a w dzień jak usiądę to przysypiam jak moja świętej pamięci babcia. chciałam obejrzeć film i zasnęłam na godzinę i w nocy znowu będę się męczyć.

Hej. Muszę się pochwalić, że udało nam się kupić tapety. Także dziękujemy za wszelkie wskazówki. Co prawda szukaliśmy kompletnie innych, w innym kolorze, ale te nam się wszystkim spodobały (nawet synkowi) i tak już zostało. Teraz czekam aż mąż będzie miał urlop, żeby mógł małej pokoik przygotować :)
Byłam też wczoraj w szperku w smyku. Faktycznie 20% mniej od rzeczy przecenionych. I kupiłam kolejne dwie sztuki plus skarpetki ;) I muszę powiedzieć, że tych rzeczy, które kupiłam teraz, na pewno wcześniej nie było. A szperałyśmy we dwie z mamą wcześniej. I przejrzałyśmy tam wszystko kilka razy. I już miałam tam wczoraj nie wchodzić, ale mnie coś podkusiło ;) I jestem bardzo zadowolona, bo znalazłam śliczną sukienusię ;)
A mała, jak w tygodniu rusza się niewiele, tak i wczoraj i dziś daje mocno czadu. Pierwszy raz nie trzeba rąk do brzucha przykładać, żeby zobaczyć, co wyprawia, bo cały brzuch mi faluje ;)
Z bezsennością też miałam problem, ale póki co się unormowało. I tak codziennie wstaję przed 7, a czasem kilka minut po 6, bo synek tak wstaje. A w ciągu dnia szkoda mi spać. Także jestem wdzięczna za możliwość spania w nocy. W ciąży z synkiem po nocach książki czytałam, bo spać nie mogłam ;)
Udanej niedzieli Wam życzę :)

Buniak mnie też czasami coś kuje ale wydaje mi się, że jak nam maluchy rosną to zawsze jest na coś ucisk. Tak myślę.

Nie śpią nie śpią :) aktywny weekend :) wczoraj rano jak wyszliśmy z domku to wróciliśmy wieczorkiem :) wózek raczej wybrany, ciuszki znowu przybyły akcesoria też :) także portfel pusty ale jakie szczęście patrząc na te rzeczy!!!
miłej słonecznej niedzieli ;)

Cześć Witam się niedzielnie.
Ja w piątek byłam po tygodniu bardzo zmęczona i wzięłam wieczorem nospę. Wczoraj też tak cały dzień mnie zakuwało w dole brzucha, Mały na szczęście dawał o sobie znać, więc troszkę mniej się denerwowałam. W sobotę też wzięłam nospę, ale do końca dnia nie było tak na 100% OK.
Dziś na szczęście jest już lepiej i nic mnie nie kuje (odpukać)- może po prostu jakoś źle spałam...
Co do bezsenności- na razie nie mam tego problemu, ale pamiętam w 1 ciąży, jak już poszłam na zwolnienie i mogłam się wysypiać do woli, to w nocy też był wielki problem ze snem. To było straszne, mam nadzieję, że teraz uda mi się tego uniknąć, bo nawet jeśli pójdę na zwolnienie to w domu i tak jest się kim opiekować, moja Córeczka dwuletnia- to wiadomo

Teraz spojrzałam na swój poranny wpis i stwierdziłam,że brak snu już się daje we znaki.Miałam napisać życzę miłego weekendu,a ja tu wyjechałam z liczbą mnogą.Mam nadzieję,że dzisiejsza noc będzie dla nas wszystkich cierpiących na bezsenność dużo lepsza.

Hejka, u mnie bezsenność to też obecnie najgorsza ciążowa dolegliwość, budzę się między 2 a 4 i często już nie zasypiam do budzika, czyli do 6 :( Nie powiem, w pracy nie funkcjonuje się potem najlepiej. Na szczęście w zeszłym tygodniu zamknęłam dwa ważne tematy, więc liczę że będę mogła już powoli porządkować bieżące sprawy i przygotować je do przekazania.

W pon. mam wizytę u gin, ostatnie usg miałam połówkowe, także jestem ciekawa, co u młodego słychać. Udanego weekendu wszystkim!

Ja nie śpię od 5, tylko jak się siedzi z jęczącym dzieckiem to nie bardzo jest jak zajrzeć na forum ;)

Oj tam od razu śpią.Ja miałam mega nieprzespaną.Obudziłam się parę minut po 2 i to by było na tyle spania,nie chciałam budzić męża wierceniem to wstałam,trochę posiedziałam w kuchni,a przed 4 włączyłam kompa i tak jakoś czas mi zleciał do rana.W ogóle ostatnio mam straszne problemy ze snem,myślę że jeszcze dwie takie noce i będę chodziła jak zombie.

Pozdrawiam Was dziewczyny cieplutko w ten piękny słoneczny dzień.Życzę miłych weekendów.

ja nie śpię od 6.00:)
Chcę też dzisiaj się wybrać do akpolu ale zobaczę czy będzie po drodze:-)
W Gdyni i Gdańsku otwarte jest Pon-sob: 10:00-20:00 Niedziela: 10:00-18:00

Oj tam od razu śpią :P niektóre od rana biegają.. ja wróciłam ze spaceru, jeszcze trzeba śniadanie zjeść i w drogę - dziś cały dzień w aucie chyba mnie czeka :(

Inne tematy z forum

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...