Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Witam się w sobotę :)
widzę, że wszystkie mamy jeszcze śpią ;p
orientujecie się może w jakich godzinach jest czynne mama i ja i akpol?

ja jak zwykle podczytuję :)
super sklep z tapetami jest w tym samym ciągu budynków co sklep mama i ja w gdańsku przy grunwaldzkiej - ogromny wybór tapet dla dzieci - ceny średnie więc opłaca się obejrzeć i znamówić z netu :)

mnie w pierwszej i drugiej ciąży swędział brzuch bardzo, ale to chyba właśnie od konkretnych spodni, bo teraz ich nie mam i nie swędzi :)
a rozstępów nie mam, ani jednego :)

Oliwkę najlepiej nakładać po kąpieli na mokre ciało, jeszcze przed wytarciem, a potem delikatnie ręcznikiem się osuszyć :) wtedy najładniej się wchłania i zatrzymuje wilgoć skóry

Muszczek, myśmy właśnie nasze do sypialni też kupili w leroy merlin. A dla synka do pokoju w obi, bo akurat nam wpadła w oko (wtedy jeszcze mieli na miejscu). A dla malutkiej nic ciekawego dotąd nie znalazłam :/ Jotenka, dzięki na namiary, do tego sklepu na morskiej się na pewno wybiorę. Nie mam w sumie daleko, a po morskiej normalnie nie jeżdżę (tylko Wiśniewskiego), więc nawet nie wiedziałam/pamiętałam, że tam taki sklep jest. Do castoramy też zajadę zobaczyć, ale do tej w Rumi, bo mi najbardziej "po drodze" ;) Dzięki dziewczyny!

A jeśli chodzi o euthyrox, w pierwszej ciąży brałam po glukozie. I w tej też tak zrobię, bo robiąc glukozę będę przy okazji robić i inne badania krwi, więc i tak muszę wziąć później ;)

Największy wybór tapet moim zdaniem jest w Castoramie ale tej na Grunwaldzkiej, katalogów mnóstwo, mozna zamawiać, ale w katalogu jest normalnie fragment tapety więc można też pomacać.
Ceny są różne, my zamawiamy część z netu http://www.sklepztapetami.pl bo są tańsze o chyba 15 zł na rolce, a część w castoramie bo tam są tańsze o 30 pln na rolce, radzę podjechać, obejrzeć i sprawdzić ceny w necie, w tym sklepieztapetami.pl chyba powyżej 300 pln dostawa jest gratis no i są szybciej niż w C.

My tapetę właśnie w Leroy Merlin kupowaliśmy, tam chyba największy wybór.

Mnie brzuch nawet nie swędzi, w zeszłej ciąży było znacznie gorzej. Poza tym lepiej śpię i nadal mogę leżeć na plecach :) Tylko budzę się kilka-kilkanaście razy w nocy ze zdrętwiałymi dłońmi (!!).

Stenemi ja wzięłam Euthyrox o glukozie.

gdzieś czytałam czy jakiś program był, że kremy muszą mieć jakiś składnik ale jaki to nie pamiętam, i że właśnie od niego zmniejsza się ryzyko pojawienia tych rozstępów, ja się cieszę tylko z tego, że brzusio tak powoli rośnie :)

Mnie też swędzi skóra.. ale zauważyłam, że to w tym okresie kiedy smaruje się tylko ziają na rozstępy.. jak smaruje się sporą warstwą oliwki dla dzieci to mnie nie swędzi ;) smaruje się rano i wieczorem, przeważnie wieczorem ziają, a rano oliwką, bo mam więcej czasu, żeby się spokojnie wchłonęło ;) jak zapomnę o oliwce to zaczyna się swędzenie ;)

h_and_m ja jako kobieta dość mocno doświadczona rozstępami muszę Ci powiedzieć, że niestety ale to typowe właśnie dla rozstępów:( takie swędzenie brzucha potem mogą jeszcze pośladki i uda o piersiach już nie wspomnę. Nie chcę Cię niepotrzebnie straszyć, ale możesz zacząć się nastawiać psychicznie na zmianę struktury skóry niestety:( Ja w pierwsze ciąży prawie od początku używałam kosmetyków anty rozstępowych od ziaji, perfecty do mustelli a i tak mnie to nie ominęło. W moim przypadku jest to też spowodowane na pewno obciążeniem genetycznym, moja mama i siostra też mają rozstępy:( Obym się myliła!

sl nie kojarzę skąd jesteś, ja kupowałam fajną tapetę w Gdynii na Morskiej obok Komfortu. Ten sklep jest dość duży i są w nik same akcesoria do ścian:) a przy okazji niedaleko jest mama i ja:D

haemka - ja mam to samo..jak mam spodnie ze spodaniami na goly brzuch to m izjezdzaja..a jak mam koszulke pod pasem to juz nie:-))
co do swedzenia to nie wiem czemu..moze faktycznie skora sie rozciaga i swedzi.. powiedz o tym ginowi.. to istone.. i staraj sie nie drapac tyle..

stenemi - ja glukozy jeszcze nie mialam,ale nawet jesli jednego dnia wezmiesz tabletke po jedzeniu czy wypiciu glukozy to nie bedzie tragedii..my je mamy jesc na czczo tylko dlatego,ze ma szybsze i latwiejsze przyswajanie.. mi sie zdarzylo we wtorek ze zapomnialam pierwszy raz zestawu lekow w tym eutyhroxu 175.. i wzielam dopiero po pracy..

Hej dziewczyny, mam pytanie do tarczycówek, czy przed glukozą mam wziąć euthyrox czy po ??? No a btw. czy już dziś wieczorem- skoro jutro mam badanie- mam nie jeść nic "ciężkiego" czy nie to nie ma wpływu?

noszę noszę ale zawsze mam koszulkę pod właśnie żeby nie swędziało bo jak sam pas przylega do brzucha to mi spodnie zjeżdżają z pupy ;p

Haemka cholestaza najczęściej dotyka kobiety po 30 t.c i objawem jest silne swędzenie stóp i dłoni ( najczęściej), swędzi też ciało ale generalnie całe.

czy nosisz spodnie z pasem ciążowym?? ja jak noszę spodnie z pasem zawsze się drapie:)
druga sprawa jest, że czasami niektóre kobiety mają silne swędzenie mimo porządnie nawilżonej skóry.

no, pewnie nie będę miała wyjścia... Choć wcale mi się nie chce ;)

A brzusio może też swędzieć przez rozciągającą się skórę. I niekoniecznie musi ona być słabo nawilżona ;)

nie mam pojęcia, byś musiała podjechać :)

dziewczyny czy Was też tak brzuch swędzi?? ja się staram jak najdelikatniej drapać po nim a już mnie normalnie skóra boli w tych miejscach i się robią takie rysy jakbym się do krwi dodrapała, wspomnieć też muszę, że smaruję brzusio codziennie kilka razy więc jest raczej odpowiednio nawilżony ( na szczęście rozstępów nie widać ), może jakaś cholestaza się zbliża czy coś?? muszę się zapytać gin jak będę na wizycie

hej dziewczyny. Dbajcie o siebie i swoje maluszki!

mam pytanie z innej beczki. Orientujecie się może, czy w castoramie mają wybór tapet na miejscu? W nomi już oglądaliśmy, w leroy merlin też. Obi ma tylko białe do malowania na miejscu, a resztę na zamówienie. Wiecie może, jak jest w castoramie? Wolałabym obejrzeć przed zakupem/zamówieniem. A chcemy się zabrać za robienie pokoiku dla małej za jakiś tydzień-półtora. A może znacie gdzieś fajny i przystępny cenowo stacjonarny sklep z tapetami?

Oj dziewczyny to się oszczędzajcie! Będzie dobrze!!!

Ja w sumie też jeszcze na pełnym etacie i dziecko 2 letnie w domu, ale staram się w domu już tylko odpoczywać- gotuję jeszcze w sumie, ale więcej to raczej nie robię, chyba że w weekend jak jestem bardziej wypoczęta.

Powodzonka!

No to tak jak ja. Też cały czas w biegu, synek prawie 3 lata więc też chce się bawi, na szczeście chodzi do przedszkola. Dziś też leżakuję, bo się po wizycie wystraszyłam.

Mnie też nic nie bolało, czułam się świetnie, skurcze też mam 3xdziennie magnez biorę, no i odpoczywam. 13 marca na wizytę i wtedy się okaże czy się polepszyło.

Wpadłam tylko na chwilę żeby trochę Was przestrzec. Nie jestem typem kanapowca. Ciągle w ruchu. Tym bardziej, że mam 3-letnią córkę. I do wczoraj nawet pracowałam, choć znacznie krócej niż normalnie. Od dłuższego czasu brzuch mi się napinał, ale nic nie bolało. To było tylko takie nieprzyjemne uczucie. W poprzedniej ciąży też tak miałam więc w sumie nie panikowałam. No i miarka się przebrała i od tego mojego biegania zaczęły mi się skurcze. Położna powiedziała, że to trochę za wcześnie, nawet na przepowiadające i kazała mi się zameldować na izbie przyjęć. Na szczęście nie było rozwarcia. Lekarz, który mnie badał powiedział, że no-spę to mam łykać jak cukierki i leżeć, cały czas leżeć. Także poszłam się dzisiaj pożegnać w pracy i leżę tyle ile się da przy córce. Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?