Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

My tez wrocilismy ze spaceru i u mnie meeeega wieje, ale i tak synek poszalal na placu zabaw. Teraz odpoczywamy i pijemy maliowy koktajl;)

ja właśnie wróciłam ze spaceru. Wiaterek jest, fakt. Ale powiem Wam, że na bulwarze cuuudo. Słonecznie i bezwietrznie :) A myślałam, że skoro u mnie pod domem wieje, to tam też będzie ;)

Ja pewnie będę miała 2 pobrania (tak sądzę), bo nie mam żadnych specjalnych zaleceń

Ten z 3 pobraniami to jest test pelny czy jakos tak, ja mialam taki bo wczesniej mialam wysoki cukier

odnośnie glukozy miałam dwa pobrania. raz przed i potem dwie godziny po.

Ja mialam na czczo, po godzinie i po dwoch, czyli w sumie 3 pobrania

A i jeszcze pytanko odnośnie glukozy, bo jutro się wybieram.
Trochę już zapomniałam, jak to jest. Idzie się na czczo, pobierają 1 raz krew, potem czekanie2 godzinki i 2 raz pobierają krew?

Gani- podobno zimny wiatr na dworze, także raczej lepiej pogodę obserwować przez okno niż wychodzić (taką przynajmniej dostałam relację z dworu :)) i głowa do góry, jeszcze kilka dni i na pewno wyzdrowiejecie wszyscy

Odnośnie podnoszenia rąk , ja wczoraj też coś sięgałam z szafki i jak mnie zabolało... Też się przestraszyłam i nie zamierzam już wcale rąk do góry podnosić!!! O myciu okien czy wieszaniu czegokolwiek to nawet nie myslałam, właśnie z obawy, że coś tam może się zdażyć. Zresztą jest taki zabobon ( ale teraz widzę, że to może chodzi o to łóżysko), że w ciąży nie można podnosić rąk do góry.
Ja okna mam masakrycznie brudne, ale mam to w nosie- mąż umyje, jak już cieplej będzie.

Zlinczujecie mnie, ale ja teraz bym wolała żeby lało. Jak dziecko miałam zdrowe to była pogoda pod psem, a teraz jest tak pięknie. Żal mi, że nie możemy wyjść. Ale może chociaż inni skorzystają.

Jestem strasznie niewyspana i zmęczona. Córka przychodziła do nas w nocy co godzinę. Ciągle się drapie. Ja jestem przeziębiona, osłabiona i ciągle się boję o tego półpaśca.

Nic mi się ostatnio nie układa. Nic nie mogę zaplanować. Już chciałabym powoli przygotowywać się na przyjście synka, a ciągle coś wyskakuje.

niestety przy podnoszeniu rąk może odkleić się łożysko, więc mycie okien i wieszanie prania na wysokie linki nie jest wskazane w ciąży
lepiej mieć brudne okna a zdrowe donoszone dzieci :)

Ja chce wyprać firanę w dużym pokoju i myć okno, ale mąż mi nie pozwala :( Muszę czekać do soboty to ma mi pomóc..
zresztą po wczorajszym sama już się raczej nie zdecyduje... wczoraj wieszałam pranie i jakoś się tak wyciągnęłam, że aż mnie skurcz w brzuchu złapał - bolało strasznie, aż się popłakałam, nie mogłam się wyprostować :( wystraszyłam się bardzo... nie będę już prała kocy i pościeli, mąż będzie musiał to robić.. a u nas koce i pościel co 7-10dni są prane, bo psy..

ja mam zakaz mycia ;) okien!

pogoda cudaśnaa hehe ;) przynajmniej mam większy przypływ energii :)
ja już jedno okno umyłam, za drugie się nie biorę bo skończył mi się ręcznik papierowy ;p

fakt słońce świeci, śnieg topnieje jest piękne tylko te moje brudne OKNA ;/

dzień rzeczywiście ładny, ja już po spacerze :) Mam dziś sporo roboty w domu, ale zero sił, mimo tak pięknej pogody :(

Ale dziś piekny dzień, słoneczko zagląda przez okienka, cudownie:))

Buniak mam sie oszczędzac, dostałam zwolnienie na 2tyg i potem tego 13.03 na wizytę. Pani dr powiedziała, że wtedy zobaczymy:)

Jadę dziś do babypolu na zakupy:)) Listę mam ciekawe czy kupię coś z poza listy:))

image

image

ja tez do szperka :) najbardziej go lubię, na Matarni w nowym nie byłam, ale pewnie w któryś weekend podjadę.
Teraz najbliższe weekendy muszę właśnie do Gdańska do Mama i Ja pojechać. To będzie mój pierwszy cel zakupowy hehe ;)

ja chodze tylko do smyka w szperku ;) ale w weekend wybieram się do matarni.

Muszczek, niecałe dwa tygodnie temu. Także już w tym nowym, powiększonym.

Gani- nie udzielałam się wcześniej w wątkach "dzieciowych" ;) uważać możesz jedynie tak, że po smarowaniu dokładnie myjesz ręce, nie używasz tego samego ręcznika itd. Ja miałam w obu pierwszych ciążach ale nawet nie wiem jak, gdzie, kiedy i od kogo złapałam :/ na szczęście miałam bardzo delikatne pojedyncze plamki i obyło się bez leków. Trzymam kciuki, żeby Ciebie jednak nie wzięło!

HappyMum- jeśli chcesz wybrać dobry fotelik to polecam Mama i Ja w Gdańsku i Akpol w Gdańsku, bo tylko tam są wykwalifikowani sprzedawcy od fotelików. Tylko trzeba poprosić o takiego z certyfikatem. Fotelik trzeba koniecznie dopasować do samochodu przed zakupem :)

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??