Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

ja mam jutro wizytę. lekarz mi mówił jak byłam w 3 miesiącu, że jak będę czuć ruchy dziecka to będę spokojniejsza. a tu d*pa. teraz się martwię właśnie tą szyjką i czy nie robi się rozwarcie.

Ja też juz prawie dobijam do +7 kg i brzuch też "wybiło" hehe że widać,że ciężarówka jestem :D
Dziś mam wizytę, więc mam nadzieje,że z szyjką ok, bo prowadzę dość aktywny tryb życia w ciąży ... no i ciekawe ile mała urosła od ostatniej wizyty :D

No ja za dwa miesiące zaczynam 38 tydzień, więc jak najbardziej mogę rodzić :)

sl, ja bym zrobiła muffiny z budyniem, aż się rozmarzyłam... :D

I pisałam już - my mamy Jedo Bartatina, uwielbiam go.

Inka- a coś Ci gin zapisała na to skracanie szyjki, czy zalecenie to tylko się oszczędzać? No to musisz odpoczywać ile się da, chociaż wierzę że to łatwe nie będzie.

Ja już też mam z 7 kg na plusie i szybko mi waga zaczyna rosnąć, ale brzuch też już mi na dobre wywaliło, także nie ma żadnych wątpliwości, że jestem w stanie "błogosławionym"
A tyle jeszcze tyle czasu do rozwiązania...

Podczytałam nieco wątek marcówek- kwietniówek i tam już dziewczyny zaczynają rodzić- 2 już urodziły wcześniej (ale z tego co się orientuję, to ciąże donoszone) Szok, u nas pewnie pod koniec kwietnia też się może zacząć dziać...a To już za 2 miesiące!

hej ja też się melduję:)

Jestem już po wizycie, szyjka mi się skraca, ale jeszcze trzyma tak mi dziś moja gin powiedziała:(( Także jeszcze bardziej sie muszę oszczędzac, kurde a myślałam że bardziej już się nie da:(

A poza tym wszystko w porządku, czuje sie dziś ok, 7,7kg na plusie, także rosniemy:)

ja też się melduję :-)my na nasze wiejskie klimaty (lasy,łąki,pola :-))wybraliśmy wózek espiro enzo evo. Długa jeździliśmy i oglądaliśmy chciałam mutsy 4-rider ale na żywo espiro wpadł mi w oko na wygląd i fajnie się go prowadzi.

Do dziewczyn które cierpią na zaparcia po żelazie- tak jak ja!wczoraj 1l soku pomidorowego zdziałał cuuuudddaaa:-)))

I ja sie witam w nowym watku:)

Ktos tu wspomnial o karpatce...mmm...tez musze zrobic :D

Co do wozka, my wciaz szukamy/wybieramy...:/

Gani uważaj na tą ospę- możesz zarazić się półpaścem :(

ja też się melduje i też nie wiem na jaki wózek się zdecydować;/ jest tego za dużo !!!

ale stokrotka przyznasz, ze wciagajaca ksiazka :)

noo buzz jest bardzo maly:) ale o to mi chodzilo. mam male mieszkanko i nie mam za bardzo gdzie trzymac wozka, do tego zarowno mutsy jak i phil&teds byly dla mnie za wielkie i mialam problem wrzucic je do bagaznika, a ten jest maly i lekki, rozklada sie jedna reka a to tez wazne, bo pamietam jak wrocilam kiedys ze szwecji i niestety nie dostalam wozka przy samolocie tylko wyjechal na tasmie. pomijam fakt, ze nioslam 15kg spiace dziecko na rekach przez 15 min i plakalam juz z bezsilnosci to jak juz wreszcie ten wozek przyjechal to musialam go sciagnac z tej tasmy i rozlozyc, zeby polozyc Mikolaja i lapac walizke :/ nikt sie nade mna nie zlitowal i nie pomogl. masakra. jakas starsza parka do mnie wkoncu podeszla i sie zapytala jak mi pomoc- to stwierdzilam, ze najlepiej jak pani potrzyma tego spiacego dzieciaka, bo zanim jej wytlumacze jak sie rozklada wozek to nastepna godzina minie. az teraz sie wkurzam jak sobie przypomne. wrrrr
takze w buzzie dla mnie wazne ze tak latwo sie rozklada, bo ja sama z dzieciakami duzo bede podrozowac.
zreszta i tak na wiosne za rok planuje nowy wozek, wiec ten to i tak tylko z gondola chyba bedzie, wiec moze byc i maly :)

a no i przednie kolko jest piankowe, tylne sa pompowane :)

Witam w nowym watku..

Adziula - ja czytalam wszystkie 3 czesci i przyznam sie bez bicia,ze pierwsza byla najlepsza:P

co do wozka to my jeszcze nie wiemy.. na pewno jeden obok drugiego z osobynymi gondolami i budami jak bedzie spacerowka..no i szerokosci max do 80cm..

Buzz 3 to typowo miejski wózek. Mi podobał się w internecie, ale w rzeczywistości jakiś taki malutki. Ale ja musiałam kupić terenówkę na moje wiejskie klimaty więc wzięłam x-landera.
Moja córka zachorowała na ospę. Niby nie ma dla nas zagrożenia, ale mimo to brzuch mnie boli z nerwów.

Musze na żywo zobaczyć tego buzz 3 bo na zdjęciach to średnio mi się podoba, te koła przednie jakieś takie małe :)

Nasz quinny buzz 3 tez juz prawie w komplecie- kupowalam kazda czesc oddzielnie, bo tak mnie taniej wyszlo :) brakuje mi tylko foli przeciwdeszczowej na gondole

My decydujemy się na ABC Design Zoom ale nie wiem czy nowy czy używany ale raczej zostajemy przy tym :)

U nas bez zmian ciemno szaro i buro! Co chwile deszcz kropi, az mi sie z lozka nie chce wychodzic.

Ja kupilam sobie wczoraj ksiazeczke - fifty shades of grey i chyba dzisiaj pojade po druga czesc! Super ksiazka takze polecam na nude :) ps po przeczytaniu obecnosc meza wskazana jak najbardziej :-D

Dobrze ze mam w poniedzialek nareszcie ta wizyte u poloznej bo cos sie niepokoje. Jak tylko zaczne chodzic, po domu to tak mniej ale gdzies na zakupy czy do przedszkola,a wcale nie mam daleko, robi mi sie strasznie twardy brzuch, napina sie, ciagnie i wogole hest nieprzyjemnie. Wczoraj musialam nospe brac bo tak bolalo. Jeszcze tyle czasu zostalo a tu takie przygody, mam nadzieje, ze to jednak nic takiego.

Hej :)
a ja wczoraj byłam oglądać wózki i kurcze zawsze coś mi nie pasuje ...
dziewczyny jakie macie wózki? albo na jakie się będziecie decydować?

witam się w nowym wątku. Ale dzisiaj przyjemnie na dworze :) I to słoneczko zaglądające przez okna. Aż mnie energia rozpiera :)

Ja się właśnie zastanawiam czy upiec muffinki z budyniem czy ciasto z żurawiną ;) dwóch naraz się nie opłaca, a nie mogę się zdecydować, na które mam większa ochotę :D

to ja też się witam :)
wczoraj miałam wieeeelką ochotę na karpatke i musiałam zrobic bo normalnie `czegoś` mi brakowało.. Zrobiłam całą taką blaszkę jaka wchodzi do piekarnika, dzisiaj został tylko jeden mały kawałeczek ;)

Już jest tylko 1 wątek aktywny (poprosiłam administratora o wykasowanie)

:)

Inne tematy z forum

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...