Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Może macie jakieś info na temat kolejnych warsztatów jakiś ciekawych dla przyszłych rodziców?

Mi brzuch tylko raz tak twardniał i bolał, ale za dużo robiłam nosiłam jednego dnia, więc teraz staram się wszystko rozkładać i nie robić wszystkiego na raz i odpukać na razie jest ok!

Oooo juz odliczanie dni :) ja na razie odliczam tygodnie :)

pogoda wspaniała ;/ przemarzłam trochę na spacerze z psem, oby tylko jakies choróbsko nie przyplątało bo coś zimno mi ;/

dziwne, że wam tak te brzuchy twardnieją

Moj brzuch teardy jak sie tylko z kanapy fo lazienki rusze. Masakra mowie wam, bo nawet sie do sklepu boje wyjsc zeby cos sie nie stalo.

Ale tak jak Muszczek napisala- juz niedlugo dziewczyny!!!! Ja odliczam juz dni :-)

ja się w czwartek dowiem co z moja szyjką ;-) w każdym razie jak to w życiu - jak nie urok to s****zka ;/

Ja mam wizytę jutro i też się trochę boję, czy szyjka ma się dobrze, ale mam nadzieję, że tak. Już niedługo :)

Haemka kurcze nie zazdroszczę, boje się, że u mnie też sie tak skończy.

No to widzę, że wszystkie powoli mamy takie same problemy. Mam nadzieję, że moja szyjka się nie skraca juz bo niby więcej w domu siedzę, ale i tak intensywnie. Kurde boje się wizyty w środe:(((

image

image

się naczytałam ;p
Witam się po przerwie :)
na szczęście już w domu, muszę dużo odpoczywać bo brzuchol twardnieje i dostaję lekkich skurczów. Po zabiegu obolała jestem, troszkę ściąga, i ogólnie na razie wszystko ok. 19.03 wizyta kontrolna, nigdzie nie mogę się ruszać, ciężko będzie ale co zrobić.
Ogólnie dołożyli mi kolejnych 10 tabletek dziennie, nie wiem jak moja wątroba to wytrzyma no ale co ja mogę..

czekam na relacje:)

ok, dziekuje :)

Ja pytałam, nie trzeba drukować tego zaproszenia, jeśli im odpisałaś na maila, że będziesz to wciągają cię na listę i później tylko sprawdzają czy jesteś na liście :)

Dziewczyny czy to zaproszenie z lady mama na brzuszkowe spotkanie mam wydrukować czy nie muszę???????

Dziewczyny czy to zaproszenie z lady mama na brzuszkowe spotkanie mam wydrukować czy nie muszę???????

Aniella, stres na pewno pogarsza sprawę. U mnie to właśnie się zaczęło, jak córka zachorowała na ospę. Odpoczywaj jeśli masz możliwość.

oj, dawno mnie nie było, ale nadal czytam ...
w końcu jestem na zwolnieniu, to może będę miała trochę więcej czasu, ale niestety i tak nie wypoczywam, bo mi dziecko znów choruje :(
nie wiem, czy to zwykły etap, czy ze stresu, ale też zaczął mi twardnieć brzuch, czego nie miałam w poprzedniej ciąży,
pozdrawiam wszystkie mamy i mam prośbę wklejajcie informacje o spotkaniach, mam ochotę wybrać się na jakieś, ale sama jakoś nie bardzo wiem, gdzie szukać, patrzyłam na ladymama, ale tam już skończone zapisy i na dodatek nie znalazłam jakiegoś konkretnego opisu na czym to brzuszkowe spotkanie polega, więc mam nadzieję na jakąś relację

Już sama nie wiem. Ale lekarka kazała leżeć więc będę dalej leżeć jak ten wieloryb. Jeśli nie będzie lepiej to pojadę na kontrolę. Ruchy czuję i to dość mocno więc na razie nie panikuję. Za to samopoczucie mizerne bo widzę, że mąż musi wszystko za mnie robić.

gani, a może za mało ruchu właśnie? ja po 2tyg w domu pierwszy spacer strasznie przeżyłam, ale z dnia na dzień było coraz lepiej..

A ja miałam dzisiaj coś do załatwienia i wyszłam z domu. Nie wiem czy w sumie z 500m zrobiłam i to z przerwami i w ciągu kilku godzin. Efekt niestety taki, że brzuch twardy, obolały i wróciłam przerażona. Zamiast lepiej to jest coraz gorzej. Teraz wstaję tylko do wc.

ha ha ha Moseka ;)))))))

z rozstępami na razie nie mam też problemu ale pewnie się pojawią jak nie teraz to po ciąży.

co do kg to mi poszło i w brzuch i buzię i chyba też w inne partie ciała.

mimo witamin, które łykam moje włosy nie są takie fajne ;/

i od wczoraj wieczorem postanowiłam - koniec ze słodyczami !!!! chociaż ciągnie mnie walczę ze sobą od rana ! dwa trzy dni i się odzwyczaję.

Hej, chwilę mnie nie było na forum, ale od środy dość intensywnie u mnie .
W środę poczułam takie pobolewania w dole brzucha, zdecydowałam się pójść na kontrolę, z uwagi na to że planowaliśmy wyjazd poza Trojmiasto i wolałam się upewnić, że wszystko OK. Poszłam do innej lekarki niż do prowadzącego no i na szczęście wszystko z Dzidzią OK, tylko wyszło też że mam grzybice?:/ trochę się zdziwiłam, babka dość specyficzna, powiedziała, ze to niby od słodyczy. Dostałam globulki- nystatynę, no i leczę się. W środę wizyta u prowadzącego to mam nadzieję, że skontroluje.
Na bóle zaleciła też nospę
Poza tym Mały kopie, więc jest OK. My poza 3miastem- jutro powrót do domku.
pozdrawiam weekendowo

Inne tematy z forum

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...