Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

u mnie już 14kg :/ i niestety widać to po brzuchu, już nie widzę stóp o.O wyglądam jak dziecko z Etiopii - taki mi brzuch odstaje.. do tego dziś znów zauważyłam że urósł.. on mi rośnie "skokowo" przez kilka dni jest taki sam, aż nagle z dnia na dzień się powiększa - jak ja się cieszę że nic z tych 12kg nie poszło mi w uda czy d*pę! Mimo, że brzuch mi tak rośnie nadal nie mam też rozstępów - na szczęście ;)
Nie czuję się cięższa, ale już się nie mieszczę za TV... więc jak trzeba jakiś sprzęt zresetować to potrzebuję męża, żeby wszedł za szafkę, bo ja z moim brzuchem już się tam nie wciskam :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja dzisiaj czuje się dzisiaj ciężka ! Na liczniku plus 5,5;) ale czuje się jak bym już miała 10.

A ja leżę cały czas jak taki wieloryb. Nie ma mowy o zrobieniu obiadu czy nawet herbaty. Brzuch twardnieje i muszę się od razy kłaść.
Wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszego święta.

no to widzę dziewczyny, że po prostu sie wymęczyłyście:(

A ja już właśnie upieklam biszkopta, no i ciasto jeszczę będę robic:)
Jutro mamy w domu imprezkę, synka urodziny wyprawiamy:) Robię tort truskawkowy, już mi ślina cieknie:))

A wogóle to wszystkiego najlepszego brzuchatki:)))

image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny ja tez mam mieszane uczucia odnośnie bezpiecznego malucha organizacja kiepska, też po mimo rejestracji nie załapałam się na wszystkie gadzety. Wykłady nie które były prowadzone po łebkach np u nas na osmoza care bardzo duzo było o bakteriach na klawiaturze itp a np o produktach nie dowiedzielismy sie niczego tyle ze są bo nie było czasu masakra. Pierwszą pomoc tez mieliśmy bardzo szybko ale z tego przynajmniej dało się coś wynieść i uważam że to była najlepsza część tych warsztatów. Pani od komórek macierzystych masakra co mnie bardzo zdziwilo bo mieliśmy z nia ten sam temat na SR i tam prowadziła naprawde fajnie i zachęcająco.
No i warunki jak dla kobiet ciężąrnych kiepskie, wysiedziec tyle godzin tym bardziej ze w salach na poczatku bylo bardzo duszno, dopiero pozniej byla wlaczona klima.

ja nie lubię takiego tłoku dlatego cieszę się, że nie byłam;)

Trochę to dziwne,że wszystkich wpuszczali.Jeżeli już tak chcieli robić,to wiedząc że mają ograniczoną ilość gadżetów przy rejestracji,powinni je tylko wydawać tym zarejestrowanym.Było dużo osób takich jak Jotenta,że pomimo rejestracji nie dostali jednej siatki z gadżetami.

Z tego co mówił ratownik to przyszło dwa razy więcej ludzi niż oni się spodziewali,a nie wszyscy zapisani się pojawili.

Ja wczoraj z miejscem nie miałam kłopotu. Mnie zdziwiło, że wpuszczali osoby, które się nie zapisały - no sorki, były informacje, że liczba miejsc ograniczona i należy się zapisać, jak ktoś chciał przyjść z partnerem powinien to zaznaczyć..

Z tymi nagrodami to tak specjalnie, żeby wszyscy zostali do samego końca! Na lady mamę jest już zapisane 85 kobiet i dobrze, że już nie zapisują, może dla wszystkich będą miejsca siedzące a nie tak jak wczoraj!

na lady mama - brak miejsc, zapisy zakończone ;(

Hexusia wygrałam adapter do pasów bezpieczeństwa dla kobiet w ciąży.

Moseka moim zdaniem jeżeli Ciebie wylosowali,to ten prezent w jakiś sposób powinni przekazać.Nie rozumiem po co pisaliśmy adres e-mailowy na tych kartkach do losowania.

Ogólnie to straszne zamieszanie było z tymi nagrodami.Mówili,że teraz nagrody to staniki do karmienia,moja kumpela wygrała i jak odebrała to się okazało,że to pas ciążowy.Za chwilę wyczytali mnie,byłam pewna że idę po ten stanik,a ratownik medyczny wręcza mi adapter do pasów :-).

A ja się obrażam na bezpiecznego malucha bo się nie spóźniłam a tego do odciśnięcia rączki i myjki nie dostałam bo już nie wystarczyło:( a właśnie to do odciśnięcia chyba najlepsze:/ wiedzy oprócz pierwszej pomocy to nic przydatnego pani od laktacji z enfamil to się chyba z powołaniem minęła! nie słyszałam jeszcze położnej, która twierdzi, że dziecko po 6 miesiącu TRZEBA dokarmiać butlą z mlekiem modyfikowanym, no dramat jakiś! Pani od komórek macierzystych obrażona na cały świat- porażka.
W niedzielę wybieram się na lady mamę, mam nadzieję, że będzie lepiej:)

Ja się wybieram do Sopotu. Zobaczymy jak tam będzie ;)

a dla ciekawych, prezenty ;)

https://lh5.googleusercontent.com/-NvV_86iZt60/UTmleAXH0YI/AAAAAAAAAt4/aixsps_5xN0/s640/WP_000638.jpg

myjka, śliniak, płyn do mycia butelki, jakiś płyn do zmiękczania skórek w patyczku, smoczek, notesik i takie coś do odciśnięcia rączki dziecka.

Nie poszłam tam dla prezentów, ale wiedzy... ale skoro wiedzy było tak mało, a tak dużo reklamowania konkretnych firm, to firmy te mogły się postarać i dać lepsze prezenty ;)

Ja w końcu nie pojechałam, bo byłabym w połowie i już mi się nie chciało. Ale widzę, że nie mam czego żałować ? A któraś z Was wybiera się na Brzuszkowe Spotkanie z lady mama.pl w niedzielę do Sopotu?

Prezenty kiepskie, jedyne ciekawe to ta pierwsza pomoc, ale pewnie też dlatego, że prowadzona naprawdę fajnie i z humorem ;) No i jeszcze to o karmieniu piersią też nie było nie ciekawe, chociaż babka leciała z tematem - pomysł na to, żeby pokazać jak się mleko rozrabia, moim zdaniem, był poniżający - poczułam się jak debil, którego trzeba nauczyć nawet rozrabiania mleka w proszku o.O'

Ja od koleżanki się dowiedziałam, że wygrałam, ale mnie nie było już :P w tym czasie wychodziłam od swojego ginekologa :P najpierw ona wygrała żele do prania, później wyczytali mnie ;) miała się za mnie podać jakbym coś wygrała, ale nie dało rady ;)

Młoda rośnie, jest większa niż być powinna XD będziemy ją jeszcze obserwować, ale waga wskazuje na 25/26tydz. a nie 24/25.
Po za tym wbija się tyłkiem w moje biodro, nogi ma rzeczywiście nisko, więc dlatego tak dziwnie ją czuję i przez to ten dyskomfort.. pod koniec usg udało się trochę d*pkę obejrzeć, nic nie wyrosło, ale nie jest to nadal pewne, no bo jakoś specjalnie ładnie to ona się nie układała.
Po za tym zdrowe dziecko :) widzieliśmy jak się łapie rączką za paluszki u stópki :) i znów zasłaniała buzię i próbowała sobie piąstkę do ust włożyć XD Seba się śmiał że młoda ma to po mnie - nie znoszę zdjęć i staram się na nich nie być :P chociaż ostatnio mi się to zmienia... młoda jeszcze nie dorosła do etapu pozowania XD

Wczoraj do 2 w nocy robiłam ciasto... zaraz jadę do pracy zawieźć zwolnienie lekarskie i przy okazji odwiedzić koleżanki, no i te obiecane przed miesiącem ciasto im zawieźć :) Później mam slalom po urzędach - już mi się nie chce :/

a prezenty jakieś dostaliście ??

Justa co wygrałaś ??

To i ja się dołączę do tych wymęczonych na warsztatach.Cztery godziny na niewygodnych krzesełkach to nie dla mnie.

Aga naprawdę jedyne co było ciekawe i przyda się w życiu to pierwsza pomoc (oby się nigdy nie przydała). Chłopak bardzo fajnie to prowadził.

Muszę się pochwalić,bo pierwszy raz w życiu coś wygrałam.Normalnie byłam w szoku.

Ja tez sie wymęczyłam..żadne warsztaty tylko klepanina o produktach danej firmy. Jedyne co wg mnie bylo ciekawe i na temat bezpieczeństwa to pierwsza pomoc przy bezdechu i zadławieniu..ech..

Kto nie był na bezpiecznym maluchu nie ma czego żałować:/ tłumy i nie wszystko było ciekawe... wynudziłam się i wymęczyłam:(

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...