Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Witamy Mini:)
Przecież napisała, że synek!:P
A ja dziś na USG 4D!!!!!!!!! już nie mogę się doczekać:))))))
Idziecie jutro na bezpiecznego malucha?

Ja chyba skoczę tydzień/dwa przed terminem sprawdzić co i jak.. u mnie w razie czego zawsze zostaje zaspa.
Dziś mam dzień leżenia, wczoraj cały dzień młoda była bardzo nisko i miałam skurcze.. do czwartku może się unormuje :/ chociaż i tak powiem o tym lekarzowi.. na dziś mam tylko dwa zadania - zawieźć mocz na badania i ugotować zupę.. ciekawe na ile psy dadzą mi poleżeć.

Hej Mini ! Napisz coś o sobie. Skąd jesteś? Kto w środku u Ciebie rośnie??

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia?
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak- SYNEK
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia

h_and_m powodzenia! bądź dzielna dla swoich maluszków ;) trzymam kciuki i wracaj szybko :)

hej dziewczyny :) jestem nową forumowiczką - nasz synek - filip 9,06,13

Hej, no właśnie czytałam o tych porodówkach:( Kurde myślałam trochę o tym żeby rodzi na klinicznej, a chyba to nie wyjdzie, więc chyba znowu Wojewódzki:( Że też im się zachciało tego remontu:(

dee weź mnie nie strasz, z gołym d*pskiem mam po korytarzu jechać ;p
zabieg mam w piątek dopiero a jutro jakiś wymaz mają mi zrobić i od niego wszystko zależy.

Ok dziewczyny, idę spać. W szpitalu nie ma neta także będę odłączona od świata :)
Do usłyszenia :)

Poczytałam sobie i nadal nie wiem gdzie rodzić, szkoda że nie opisali jeszcze właśnie Wejherowa:( moje samopoczucie też całkiem ok, tylko jak oglądam prognozy pogody to już mina blednie:/ znowu śnieg! a ja schowałam już najcieplejsze czapki, szaliki i rękawiczki:( Jedyne co mnie męczy to ból pleców, ale jes taki do zniesienia nie jak wcześniej no i te częste wizyty w wc. Ale jak sobie pomyślę, że tylko 3 miesiące do porodu to przechodzą mnie ciarki, wyobrażacie sobie, że to już na prawdę bliżej niż dalej.

Nie zazdroszczę problemów ze skracającą się szyjką:( swoją drogą ciekawe jak tam moja? nie miałam tego nawet badane:(

koleżanka kilka dni temu rodziła w Wejherowie- bardzo sobie chwali 1,5 godz i po sprawie- gaz rozweselający gratis :-))
Więc ja już sama nie nie wiem gdzie bym chciała.Jak na razie moje samopoczucie w normie tylko te hemoroidy :-/ ała

Musisz byc na czczo, wiec jak jutro masz jechac to nic nie jedz, to Ci odrazu zrobia, bo jak nie to Cie beda dluzeuj trzymac ;) Zawoza Cie na lozku na sale operacyjna, podaja narkoze, odpadasz;) i budzisz sie na sali (nago, z podlaczona aparatura)juz ze szwem. Lekko krwawisz i nie mozesz wstawac przez dobe chyba. No i niestety zalatwiasz sie do basenu:/ ogolnie nic nie boli, nie boj sie, to nic strasznego.
acha, ja mialam w wojewodzkim. Opieka ok, przychodza dogladaja, pomagaja.
A no i musisz byc ogolona, bo jak nie to Cie ogola. Jak cos jeszcze Cie niepokoi to pytaj

dee a powiedz mi jak ten cały `zabieg` wygląda?

H&m ja mam szew zalozony. I dodatkowo jeszcze krazek. Nie martw sie. To nic strasznego, a pomaga:)

H_and_m ja miałam w 27 tyg szyjkę 20 mm i jak poleżałam tydzień i wstawałam tylko do lodówki i do toalety, a potem kolejny tydz do tego wstawiałam tylko obiad i nic więcej, to wydłużyła mi się do 37 mm! będzie dobrze :) mi nikt o szwie nie wspominał, ale może u Ciebie to ze względu na bliźniaki... może póki co wystarczy leżenie
3mam kciuki

ja też miałam dzisiaj taki dziwny ból brzucha i później przeszło.

Właśnie jestem po wizycie u lekarza ii jutro muszę iść na oddział, mam za krótką szyjkę (powinna mieć ok 35mm a mam 22mm ) i prawdopodobnie będzie założony szew.. eeh i już mi się znowu płakać chce :(

drugim mieszkańcem brzucha jest prawdopodobnie dziewczynka ale lekarz nie ma 100% pewności

wiecie co.. mam dziwne skurcze.. czuje w ogóle kopniaki na połączeniu brzucha i łona + skurcze na wysokości szyjki/pochwy - straszliwie nisko.. jakby młoda próbowała wyjść.. ale nie jest to ani bolesne ani nawet nie przyjemne, po prostu jest o.O nie wiem czy powinnam się martwić czy przeczekać i w czwartek powiedzieć o tym mojej gin..

też sobie poczytałam o szpitalach i zaczęłam się obawiać klinicznej.. bo jak ma być remont maj/czerwiec to może nie być zbyt fajnie.. zwłaszcza, że znając nasze realia to remont pewnie się przeciągnie, bo zawsze wszystko się przeciąga i nie trzyma terminów..

Ech, poczytałam sobie o tych szpitalach, w Wojewódzkim nadal nie ma gazu rozweselającego :( A liczyłam na to, że się załapię :)

No i wróciłam:) w US ze 30 osób w kolejce, ja z małym dzieckiem, z brzuchem (w odpiętym płaszczu) myślicie, że ktoś choć pomyślał żeby mnie przepuścić? nic z tych rzeczy, na szczęście Miśka za bardzo nie rozrabiała:) ale za to spacer na plaże zaliczam do udanych:) pogoda piękna, na słońcu cudnie:) już nie pamiętam kiedy tak dobrze siedziało mi się na ławce. Normalnie jutro chyba pranie już w ogrodzie będę suszyć:)

artykuł na trojmieście

http://zdrowie.trojmiasto.pl/Jesli-rodzic-to-gdzie-sprawdzamy-porodowki-n66814.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja uwielbiam torty bezowe i z bitą śmietaną mhmmm pychotka ;D w Mc byłam w niedzielę, duży big Mac i się nie najadłam tym a zawsze coś zostawiałam! kurde! ;D

dzisiaj od słodkiego się powstrzymuję bo nie chcę żeby mi waga u lekarza za dużo pokazała ;D
może się dowiemy w końcu kim jest drugi mieszkaniec mojego brzucha :P

nie pamiętam kto pisał ale bardzo fajny stanik :)

Inne tematy z forum

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...