Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja juz bym chętnie urodziła. A tak serio jutro 34 tydzień zaczynam. Mam znowu infekcje układu moczowego tym razem z białkiem. Do tego przeziębienie. Spać juz nie mogę w żadnej pozycji. Jem na raty tak małe porcje ze maja 9 latka więcej jada. Jestem juz mega zmęczona. Czekam na 13/04 co powie odnośnie terminu cc lekarz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie podpisałam się.

Ja jeszcze nie mam zamiaru jutro kończ 30 tydzień i mam wizyte u lekarza. 28 marca USG. Dopiero w połowie kwietnia odbiorę ciuszki po moim synku od siostry i zaczne wielkie pranie. Jeszcze trzeba pokrowiec od fotelika wyprać i gondolę bo leży w piwnicy. Do mają muszę się wstrzymać z rodzeniem.

Dziewczyny co tam u Was??? Cisza tu wielka aż wątek się zgubił na forum ;) chyba jeszcze nie rodzimy co??? :D

Wracam z wizyty, dziś 30 tydz, mały waży 1365g. Obrócony główką w dół. Podobno ma już włoski - serio.. że to widać??;))) pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie cc składa sie dużo czynników. Choroby, otyłość, wiek, niewskazanie do oxy i jeszcze pare czynników. Zreszta ja poprzednio tez miałam nagle Cc po ignorancji lekarza w Wejherowie wiec tym razem chuchamy na zimne.

Ina1978 sluchaj a dlaczego cc? Jesli moge wiedziec....ta nadkrzepliwosc jest chyba wlasnie przeciwwskazaniem do cc...ale moge sie mylic....tak samo ze znieczuleniem zo przy sn.....ja chyba za duzo czytam i juz wariuje......:-) chcialabym byc juz po porodzie i zeby wszytko bylo ok z mala wtedy dopiero odetchne....

Cześć dziewczyny, ja tez po wizycie. Mała ma ponad 2kg. U mnie 32+6. Długa jest na 35tc. Jestem 13/04 umówiona na zapisy na Cc. Mam nadzieje ze uda sie przed długim weekendem bo z tego co słyszałam to większości lekarzy nie bedzie- majówka. Na dyżurach rezydenci. A z moim poprzednim doświadczeniem to juz chuchamy na zimne. A jeszcze 19/05 Komunia i fajnie by było byc na chodzie juz.

Czesc dzoewczyny:-) ja juz 32+4 mialam dzis wizyte mala wazy 2150g :-) lekarka zadowolona i ja tez....szew bedzie mi zdejmowala na kolejnej wizycie:-) a potem zobaczymy jak sie wszystko potoczy:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak d dimmery bo ja juz tchu nie miałam pomimo brania polocardu 150. Dzwonili wczoraj z labolatorium ze wynik 2266. Moja gin znając moje choroby od razu zareagowała zastrzykami. Mam na razie 3 tygodnie brac i zobaczymy. Wczoraj cieżko było mi pobrać krew nawet.

Inaczej robiłaś d dimery? Jako miałaś wynik ja mam cały czas ponad 4tysiące pomimo brania heparyny 0.6

Zrobiłam badania na kolejna wizytę i niestety juz dziś musiałam po receptę jechać. Mam tak duża krzepliwość ze musze brac zastrzyki przeciwzakrzepowe. Acard juz nie dawał rady. Ale moze będę miesc więcej oddechu bo zlecono mi to przez zadyszkę.

U mnie 32 tydzień.

Może nowy wątek? :)

Skończone 25 tydzień i wszystkie wyniki - odpukać - wzorowe. Tylko dodatkowe kilogramy trochę przeszkadzają A co dopiero w przypadku bliźniaków - szczerze was dziewczyny podziwiam!

A w którym tyg jesteś?
Rozwiązuje wcześniej ciążę jednojajowe a ja mam dwujajowa :) najważniejsze aby donosic do konca 36 tyg

To super Kate, ja myślałam że jak bliźniaki to szybciej rozwiązują ciążę. U mnie też po wizycie, mały waży 1800 gramów! Rośnie jak na drożdżach.

Hejka:) u nas roznica w wieku miedzy dziewczynami spora bo 8 lat i na szczescie sama dobrze wie, ze pepek to jedyna mozliwa droga żeby uwolnić siostrę z brzucha :D :D co do prezentu to dzisiaj widzialam takie fajne skrzynki na sekretne rzeczy z napisem np sekret. Mysle, ze takiej 8 czy 9 latce mogłoby sie to spodobac:) i zawsze mozna cos przed młodszą siostrą czy bratem schowac :)

U mnie ok już zolądek przestał boleć od żelaza, brzuch mocno poszedl do przodu a kopniaki stały się bolesne- takze rosnie Corcia w siłę :) wizyta dopiero za 2 tygodnie to bedzie 35 tydzien - ale ten czas leci.

Bylam dzis na wizycie. Wszystko wporzadku chlopak wazy 1340 g dziewczyna 1595 g. Po 38 tyg mam zglosic sie do szpitala ni chyba ze cos wcześniej sie zacznie. Szyjka 35 mm zamknięta. Zastrzyki dalej mam brac :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja przez napięty brzuch musze leżeć...i tak juz miesiąc:(

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...