Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie sprawdził się olejek migdałowy nierafinowany nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu po ciąży a na piersiach o których nie pomyślałam żeby smarować niestety są. Dobrego przyda się do masażu krocza jak będziesz chciała rodzić naturalnie i do smarowania maluszka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez obawiam sie co z moja szyjka ale zobaczymy 18.01 polowkowe i bede dopytywac o nia. Poki co u mnie chlopak rosnie a ja z nim;) 6 kg do przodu i moje pytanie czy macie jakies godne polecenia kremy na rozstępy??- pierwsze na udach sie pojawiaja u mnie. Dodam ze znany olejek nie podpasowal mi przez zapach. Z gory dziekuje za podpowiedzi. Oczywiscie wszystkim Nam zycze zdrowia

Kurde to dobrze, ze w czas ginekolog wylapała tę szyjkę jak tak nie czuć tego skracania:/ trzymaj się cieplo

prawda kwads to witaminka

Inciaa....niec mi nie dolegalo. Czuje sie naorawde dobrze. O ile sie skróciła nie mam pojecia. Z tego strsu nawet nie pamietam jaka dlugosc ma teraz ale lekarka mowila ze pinizej normy. Przepisala mi luteine no i 1 go ide do szpitala.

Witajcie po świętach:) widzę, ze nas przybywa - to fajnie:)

B.zos a mocno się skrociła od ostatniej wizyty? Wiesz ja tez pod dwoch zabiegach dlatego też mam stracha:/ poki co jest ok
Czy miałaś jakieś objawy skracającej się szyjki?
Jak tam zdrówko wasze dziewczyny? W aptekach kolejki okrutne:/ u mnie w domu mąż i córka mają.taki kaszel straszny eh dobrze, ze witaminy jakies biore to moze to mnie poki co ratuje :)

B.zos współczuję bo ja też po zabiegu i ciągle się o szyjkę martwię. Lekarka mnie pocieszała że po porodzie to łyżeczkowanie aż tak nie uszkadza i na razie jest ok. Trzeba się cieszyć że u Ciebie w porę wyłapali.
Ja dziś byłam na zwykłej wizycie i wszystko ok. 17 stycznia mam usg połówkowe. Maluszek się co dzień rusza więc już jestem spokojna

Witajcie,

chciałabym dołączyć do grona mam oczekujących na nowego członka rodziny. Mam termin na 17.06. Jeszcze nie wiemy kto pomieszkuje w brzuchu ale liczymy na córkę.. Mamy już dwóch synków i aniołkową córcię.

Czesc dziewczyny. Juz po badaniu....z dzidzia wszytko ok wazy juz 519g :-) ale pojawil sie kolejny problem:-( skróciła mi sie szyjka macicy :-( lakarka zdecudowala o zalozeniu szwu takze w nowy rok jade do szpita:-( a do tego czasu luteina.....strasznie sie martwie. W 1 donoszonej ciazy nie bylo takich cyrkow a potem te dwa poronienia i dwa zababiegi pewnie zrobily swoje. Chyba do reszyty osiwieje:-(

Cześć dziewczyny! Rano miałam połówkowe, wszystko ok dzidziuś waży 420 gramów, 21.3 tc ,potwierdziło się że chłopak:)

Hej, jeszcze ja :). Mam termin na 13.06, jeszcze nie wiem, czy chłopiec, czy dziewczynka, następna wizyta 3.01 i się okaże :).
To moja pierwsza ciąża, więc jeśli chodzi o ruchy dziecka, to muszę się bardzo "wsłuchiwać", ale wydaje mi się, że nabieram wprawy i od czasu do czasu coś wyłapuję.
Jest tu może jakaś mama wegetarianka?
Polecacie jakąś fajną szkołę rodzenia w Gdańsku?

Ja jadłam wszystko ale w małych dawkach. Strasznie bolą mnie biodra i ciągną pachwiny. Dzisiaj w Tesco nakupowalam ciuszków za bezcen.

Witam. Ja tez niczego sobie nie załowalam:-) jutro mam polowkowe wiec znowu glowa pelna mysli.....stres okropny. Mala w brzuszku szaleje:-)

Hej Dziewczyny. Cóż tu taka cisza? Wszystkie tak objedzone po świętach, że ruszyć się nie mogą? Ja się przyznam, że jadłam wszystko i to w niemałych ilościach. W końcu mdłości ustały więc korzystałam a później się kulałam :-)

Ja jeszcze sie nie umawiałam na połówkowe ale musze zrobić na początku stycznia. Do szkoły rodzenia chodziłam w pierwszej ciąży i teraz nie widzę sensu chodzić pobownie. Wtedy miałam wątpliwości czy mi to potrzebne było dużo informacji nieaktualnych dostałam choćby na temat diety matki karmiącej. Może słaba szkoła :(

Witam dziewczyny. Ciesze sie ze u Was ok. Ja polowkowe tez mam zaraz po Swietach. Zastanawiala sie ktorasnad szkola rodzenia?

O tak Beti badania na czczo to też moja zmora ostatnio:/ nie wiem czy Ty tez tak masz ale mnie na czczo bardzo boli głowa:/ i tak ostatnio właśnie wracając z badań musialam wstąpić na pączka do cukierni bo myślałam, ze nie dojadę to domu. Za ok 3 tygodnie muszę zrobić badanie glukozy z obciazeniem więc juz się "cieszę" na ten dzień :) niby 22 tydzień się zaczął a ja na czczo dalej mdłości eh chyba tak juz to ze mną zostanie do końca:):)

Super dziewczyny! Duże już te Wasze maleństwa :) ja na polowkowe idę dopiero po Świętach także chwilę jeszcze muszę poczekać. Tymczasem odczuwam silne ruchy także mam nadzieję że wszystko będzie ok. Muszę iść zrobić badania krwi ale nie mogę się zebrac od dwóch tygodni, nie znoszę być na czczo, nie wytrzymuje:D Już 21 tydzień się zaczyna!

Hej ja tez połówkowych i wszystko gra :) całe 360g szcześcia :) jak tylko usiadę to dostaję kopa :p takze duuzo się ruszam ostatnio heh pozdrawiam

U mnie bedzie dziewczynks i chlopiec :) generalnie wszystko ok chlopiec wazy 203 g a dziewczynka 189 g szyjka 40 mm są troche starsze niz wynika z OM chlopak 17+5 a dziewczynka 17 +4 a OM 17+3 .
Łożysko i plyn owodniowy ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...