Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lili ja też mam takie przeczucie, ze nadrobie raz dwa i to juz niedlugo:p ze starszą córką w ciązy interesowały mnie głównie owoce i to te kwaśne a teraz....hmm ciasta, ciasteczka- strach się bać :p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie. Usg w normie. Przeziernosc 1,4. Dziecko przyrasta ładnie, wymiary z górnej normy. Trzeba czekać. W testach ZD 1:760. Ale to tez z uwagi na wiek bo ja mam 39 lata skończone.

U mnie waga o dziwo stoi, choć brzuch się zaokrąglił :) ale w pierwszych tygodniach doskwierał mi brak apetytu. Czuję jednak, że szybko to nadrobię :D

Ina - a czy na prenatalnym wyszły jakieś nieprawidłowości, tzn. Nt lub brak kości nosowej? Życzę dużo siły i spokoju!

Ina1978 duzo siły i spokoju przez te 2 tygodnie najblizsze, ściskam Cie mocno.

Jeszcze nic nie przytylam ale to przy tych moich mdlosciach normalne:) Mialam dzisiaj wizyte i troche lzej na serduchu bo wszystko ok :) Potwierdzone, ze dziewczynka i to całe 12cm szczęścia:)

Witajcie czerwcowe Mamusie :) czerwiec fajny miesiąc, wiem bo sama jestem z czerwca hehe pozdrawiam

Mi narazie tylko 1,5 kg przybyło i jestem z siebie dumna. Kuchnię omijam szerokim łukiem ale jak już tam trafię to myszkuję aż znajdę coś interesującego :-)

Dziewczyny jak tam Wasza waga?
Ja mam prawie -3kg :)

aktualizacja :

Maj
Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Czerwiec
Monia - 10.06.2018
lili - 12.06.2018
Paula - 19.06.2018

Ina trzymaj się.Jesteśmy z Tobą. Musi być dobrze.Innej opcji nie bierz pod uwagę i myśl tylko pozytywnie

Re: Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Ina1978....nie napisze Ci nie panikuj....ale naposze ze jestem z Toba i to tylko badanie. Badania sie nie zawsze jasne....lekarze sie czasem myla i cuda sie zdarzaja. Moja starsza coreczka według wielu lekarzy miala miac porazenie mozgowe miala nie widziec na skutek wylewu 4 st ktory wystapil juz po porodzie....dzis ma juz podan 4 latka i jest okazem zdrowia.....jakolwiek to zabrzmi nie wiem czy jestes osoba wierzaca czy noe ale zwróć sie o pomoc do św Rity...Matemblewo tez nie zaszkodzi:-) trzymam kciuki i mysle o Was cieplo.

Dostałam skierowanie jak robiłam prenatalne. Tylko to robi sie od 16 tc. Generalnie służy wykryciu rozszczepu kręgosłupa- jak wynik jest za wysoki. U mnie niestety pokazuje co innego. Ja mam polowe wartości referencyjnych co z dużym prawdopodobieństwem ukazuje ZD. Dzisiaj niestety wynik podobny. Nic tylko czekać do dwóch tygodni na NIMFY. Bo on jest czulszy a przede wszystkim nieinwazyjny niż nakłuwanie. Drogi ale czego sie nie robi dla zdrowia.

Ina a dlaczego w ogóle robiłaś to badanie jeśli można wiedzieć? Pierwszy raz słyszę o tym badaniu dlatego pytam, rozumiem że to tylko na życzenie czy jak coś się dzieje?
Dziewczyny moja córka przyniosła że żłobka jelitowke, dziś mnie dopadło. Nie dalej jak 1,5 tygodnia temu przeszłam zatrucie pokarmowe i jestem cała zestresowana bo nie wiem czy to wpływa na dziecko.

Dzisiaj powtórzyłam prywatnie afp i czekam. Jestem kłębkiem nerwów. A jeszcze jutro impreza rodzinna i każdy bedzie pytal jak sie czuje. Nie wiem czy dam rade.

Ina 3 mam kciuki za dobre wiadomości.

Część, dopisuję się. Termin mam na 10.06.18

Ina ściskam mocno. Niestety trzeba czekać. Jak piszesz, że prenatalne były dobre to jest nadzieja.

Ina przykro mi bardzo. Może jednak będzie wszystko dobrze.. trzymam kciuki.

To jeszcze ja! Mam termin na 19.06.2017 :)

Jestem załamana. Pół dnia przepłakałam. Zrobiłam badanie afp i wyszło mi dużo poniżej normy. A poprzednie prenatalne dobre. Ginekolozka uprzedziła ze jest duze ryzyko ZD. To juz 16 tc. Bez większego namysłu zleciliśmy test Nimfy. Teraz 2 tygodnie czekania. Załamka. A juz było tak dobrze

Ina zazdroszczę kopniaków :) ja też już wyczekuje ich ❤

Inne tematy z forum

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...