Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja dzisiaj czekam na wyniki krwi na rozszczep kręgosłupa i posiew moczu - czy pozbyłam sie infekcji. Zapisałam sie tez na usg połówkowe bo na NFZ mało miejsc juz było. Chwilowo z wymiotami sie uspokoiło ale nie jem kwaśnego i prawie owoców. Ważne ze jest lepiej. Mała juz kopie wieczorami. Bedzie nocny Marek po siostrze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beti, doskonale Cię rozumiem, ja wizytuję raz na tydzień/dwa, a i tak mi mało :P

Kwas jest konieczny do 10 tygodnia skończonego, potem lekarz mi mowil bym dobrała do końca opakowania.
U mnie ciągle słabo wieczorne wymioty i nie mam siły czuje ciągłe osłabienie ciężko mi zejść z kanapy.

Też biorę femibion na drugi trymestr, luteine i duphaston odstawiłam koło 12 tygodnia. Nie mogę się doczekać kolejnego usg, a to dopiero 6 grudnia, skąd mam wiedzieć że wszystko ok? Najchętniej bym chodziła na usg raz w tygodniu :D

Kwas to można i do końca z racji tego, że jest w składzie supli dla ciężarówek. Luteina/d*pek to już indywidualnie, ja np. Jestem na 3*lutka od początku i na razie nie zapowiada się na odstawienie.
(Lili)

Ja nie biorę kwasu odkąd zaczęłam brać Femibion bo w tych witaminach jest już dzienna zalecana dawka. duphaston też przestałam brac jakoś w 8 tygodniu.

Re: Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Obecna:) wiecie moze do ktorego tygodnia powinno sie brac kwas foliowy?i Luteine? Czy juz Wam odstawiono moze? Codziennie boli mnie głowa, nie jest to straszny bol ale jednak:/ cisnienie jakies takie niesprzyjajace czy co:p trzymajcie sie ciepło :)

Melduję się :-)

Super, że wątek połączony bo ja to jeszcze nie wiem czy będę majowa czy czerwcowa:)

To ja zacznę czerwiec i poproszę o rezerwację na 12.06 :) nie wykluczam jednak maja, biorąc pod uwagę pierwszy poród przedwczesny :)

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...