Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kate ważne, ze wszystko ok z dzieciaczkami :) ja tez na zastrzykach w zasadzie od początku (teraz to juz chyba tylko profilaktycznie)
Witamy dalej czerwcówki :) w piatek mam wizyte i doczekac sie nie moge to bedzie 26 tydzien a miesiac od ostatniej wizyty - szmat czasu:p jak tam brzuchy? Rosną? Mojego juz sie ukryc nie da, ciekawe czy kurtka wytrzyma jeszcze z miesiac:p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny. Dawno tu nie zaglądałam. Termin nadal 19.06. Będzie dziewczynka :) puki co wszystko ok. USG prenatalne połówkowe dopiero 09.02 i oczywiście już chce wiedzieć czy wszystko jest w porządku.

Dimery stanowczo za wysokie gdyby bylo 3 tys to ok a mam przeszło 4.
Clexane do końca ciazy i po tez.
Wszystkie narządy są ok i na swoim miejscu
Dziewczyna wazy 572 g a chlopak 381g roznica dlatego bo dziewczyna ma dlugie nogi i tez jest nad chlopakiem wiec ma on mniej miejsca ale waga chłopca odpowiada wiekowi ciazy.

Cześć, dołączam do czewcowej ekipy:) temin na 15.06 i jeszcze nie wiemy czy chłopiec, czy dziewczynka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kate daj znac koniecznie jak tam po wizycie i co powiedział lekarz.pozdr

Cześć

Monia85 wydaje mi się że w Mama i Ja można zbaczać.

Biore tylko acard, infekcji nie miałam. Jutro mam polowkowe wiec się dowiem :)
Najwyżej zapisze mi zastrzyki :)

Kate a moze ten wynik to efekt jakiejs infekcji przebytej niedawno? Tak podobno moze byc z tego z przeczytalam. Trzymam kciuki zeby sytuacja szybko sie wyjaśniła. Przyjmujesz jakies leki typu zastrzyki z heparyny? Dobrze, ze zadnych zakrzepow nie znalezli. Co teraz? Jakies inne badania?

Kate....z tego co sie orientuje to wartosxi d- dimery w ciazy w zaleznosci od tyg ciazy sie zwiekaszaja...normy sa zupelnie inne

Dziewczyny d-dimery wyszly mi ponad 4 tys a norma jest do 500. Czy yo świadczy o zakrzepicy? Mialam ush doppler zyl kończyn dolnych i nie mam zakrzepów.. Boje sie...

Misiabela mam pytanie czy wiesz gdzie można zobaczyc na zywo mutsy w 3miescie? Jaki model wybierasz? Pozdrawiam

Hej. Czytam ze decydujesz sie na wózek mutsy a na jaki model? Ja tez sklaniam sie ku niemu, zakochalam sie w mutsy igo kolor jeszcze nie wybrany. Czy wiesz gdzie mozna go fizycznie zobaczyć? Pozdrawiam

MamaDawidka...odpoczywaj ...pozycja lezaca wskazana bo noe ma wtedy ucisku....wiem ze łatwo noe jest yhhh.....wysłam 3go takze dzien po zakladaniu szwu.....nic nie boli ale stracg duzy bo pełna narkoza wszystko na sali operacyjnej....szew zakladali mi w szpitalu w Tczewie. Ale tylko dlatego ze tam moja lekarka:-)

B.zos którego wyszłaś bo cyferka uciekła :-) i w jakim szpitalu miałaś zakładany szew? Ja staram się leżeć ale nie zawsze wychodzi :-(

MamaDawidka....co do lekarza nie znam nie bylam ale czytalam opinie...bardzo dobre. Co do szwu na szyjce macicy od 2.01.18 jestem kefo posaiadaczka ...biare luteine 2×100 i duzo leze ....szjka bardzo mi sie skracala bylo juz ok 2cm wiec szybko szew....1go pojechalam do szpitala 2go operacja go wyszlam.....to nie takie straszne...bardziej obawiem sie ze szew moze nie wytrzymac.

Witaj ania986. Jak możesz dopisz się do listy.

Ja dziś po wizycie w poradni patologii ciąży na klinicznej. Niestety szyjka mi się skraca i obecnie ma 3 cm co niby jest za mało jak na wiek ciąży. 31 stycznia na połówkowym mam mieć mierzoną i jeśli skróci się jeszcze choćby o 4-5 mm to będę musiała być podszyta. Miała któraś z Was taką sytuację? Zaniepokoiłam się strasznie. Zwiększono mi luteinę z 100 x 2 dziennie do 200 x 2 dziennie. Oby coś pomogło :-(. Chodzi któraś z Was do dr. Adamskiego na kliniczną? Ja byłam drugi raz i wydaje mi się bardzo dokładny, kompetentny ale chciałabym usłyszeć jeszcze inne opinie.

Re: Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

To jeszcze ja się melduję. Aktualnie 18 tydzień. Termin mamy na 10 czerwca z usg. Za 2 tygodnie połówkowe

Ja po kolejnej wizycie. 23tc mała długa a chuda. Mam wprowadzić dietę wysokobiałkowa. Dużo odpoczywać. A tak wszystko Ok.

Dzień dobry

jak zdrówko? Wczoraj taki piękny dzień a dziś znowu bez słońca.. :( mimo że jestem w pracy to wolałabym żeby zaświeciło..Od razu człowiek lepiej się czuje. Ja już wyczuwam drobne ruchy i czekam na więcej.
Czy Wy też macie huśtawki emocjonalne? Mi dziś rano tak chciało się płakać że musiałam połkać sobie trochę.

O tak, w pierwszej ciąży to o spokojnym śnie moglam pomarzyc i te biedne zebra hehe
Czy Wasze dzieci są już głową w dól? Moja jeszcze nie i kopie mnie w podbrzusze i czasami gdzies z boku. Mam nadzieje, ze w koncu sie obroci bo z tygodnia na tydzień bedzie jednak mniej miejsca:)

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...