Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie jeden na przedniej ścianie a drugi na tylnej ale nie będę panikować. Poczekam bo jak zaczną kopać to będę miała dość. Pierwszy syn jak kopał to całe żebra miałam chyba sine i wszystko bolało. Mam nadzieję, że teraz będą delikatniejsze dzieciaczki :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam, ze przy lozysku z przodu slabiej czuć ruchy. W 18 tym coś tam lekko czułam a teraz w 24 juz dostaje ładne kopniaki :)

Mi gin w 18 tyg powiedziała ze MSM łożysko na przedniej ścianie i moge czuc ruchy później.

Kate ja jestem w 18 ale ile dni to Ci nie powiem bo nie wiem. Też mówiłam dziś do gin, że nie czuję ruchów ale do 20 tygodnia to ponoć normalne i mam się nie stresować. Powiedziała, że z dziećmi wszystko ok co mnie uspokoiło :-)

Pytanie do mamadawidka :) u mnie 19+5

Gratuluję :)
A w którym tyg i dniu jestes? U mnie tez bliźniaki i nie czuję ruchów. Trochę mnie to martwi.

B.Zos dobrze, że już po wszystkim, zdrówka życzę. Ja właśnie pozbywam się rzeczy po córeczce bo będzie chłopak także wyprawke Nowa szykuję. Mam łóżeczko, laktator i sterylizatory do butelek, wózek trzeba kupić. Miałam bebetto i chyba znów kupię, albo podobny. Sprawdził się rewelacyjnie a do tego jeden z lżejszych wózków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej Dziewczyny. Jestem po wizycie u ginekologa. Dzieciaczki mają się dobrze co mnie uspokoiło bo nie czuję jeszcze żadnych ruchów. Co mnie dziś zaskoczyło to gin powiedziała, że na 70% będą 2 dziewczynki :D :D :D. Mam już dwóch synków więc w domu w końcu będzie równowaga bo ta ilość testosteronu czasami mnie przytłacza. Ale potwierdzi to jeszcze badanie 31 stycznia. Szczęśliwa :-). Teraz tylko zbierać ciuszki dla dziewczynek bo dla chłopców to mam po moich synkach ale tylko te uniwersalne mi się przydadzą.

Ja miałam zwykły szlafrok z sieciowki w sumie mi się nie przydał bardzo gorąco było w szpitalu.

dzień dobry

chyba też podpytam znajomych, kupować wszystko to spory wydatek. Jeżeli chodzi o wózek to stawiam na mutsy. Duże pompowane koła są idealne na warunki drogowe w których mieszkam.

B. Zos fajnie, ze juz po wszystkim teraz juz na pewno bedzie dobrze :)
Co do wyprawki to nie mam dla siebie jeszcze nic ale dla Małej dostalam od kuzynki więc cos tam mam ale jeszcze nie wiem co dokladnie bo nie sprawdzałamco w kartonach:p wozki oglądam juz od dawna ale jakos tak nie potrafie sie zdecydowac na jakis konkretny:) lozeczko i fotelik bede miala od siostry więc głównie wozek jest do kupienia i mimo to nie wiem jaki wybrac:p
Gdzie kupic takie szlafroki ciazowe bo pizamy to widzialam ale takie szersze szlafroki cienkie?

W ramach wyprawki mam sporo ciuszków po córci, tylko musze sprawdzić w jakim sa stanie bo pożyczaliśmy je dla kilku dzieci. Oczywiście nie byłaby sobą gdybym nie kupiła czegoś nowego. Obkupilam sie w Tesco na wyprzedażach. Wozek, fotelik i cała resztę mamy. A rzeczy które sprzedałam tez juz kupiłam. Została apteka, pieluchy i wyprawka dl mnie do szpitala. Za to czeka nas remont za miesiąc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czesc dziewczyny. Ja juz po operacji zalozenia szwu. Wszystko sie udalo. Mala rosnie i ma sie dobrze. Teraz w poniefzialek czeka mnie wizyta kontrolna i trzymam sie tego ze szew bedzie super trzymal. Narazie musze bardzo sie oszczedzac i duuuuuzo lezec....no to leze yhh. Ciekawe co na to moj hematolog:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzień dobry

ja wolałabym coś z ładnym zapachem... Pewnie jak poszukam to znajdę. Mi nie pozostało prawie nic po moich chłopakach( no może 1 pajacyk, 2 pary skarpetek i czapeczki- ale to zatrzymałam raczej z sentymentu niż dla kolejnych dzieci). Dużo ubranek oddałam, część sprzedałam.. nie mam wózka, łóżeczka, fotelika.. nie mam nic. :) także czekają mnie zakupy. Czekam aż poznamy płeć bo nie wiem jaką wersję kolorystyczną wybrać.

Ten co teraz mam ma zapach jak olej spożywczy. U mnie się nie da ciąży ukryć brzuch jak piłeczka szybciutko ta połowa zleciała. Z wyprawki to u mnie tylko apteka i pieluchy resztę mam po synku muszę tylko ubranka odzyskać i przygotować pokoik bo oddaje maluszkowi mój ;(

Wszystkiego dobrego w nowym roku :)

a ten olejek migdałowy ma jakiś zapach? Sama chętnie bym wypróbowała. Kończy mi się balsam ale nie czuję mięty do niego.
Rozstępy mam po 1 ciąży, ale mimo to o skórę trzeba dbać. Nie wiem jak u Was ale ja mam teraz bardzo suchą skórę.. Plusem tej ciąży jest to że nóg mogę nie golić. Włoski nie rosną! :)
Pod koniec stycznia mam USG połówkowe i jak to pisze to aż oczy przecieram. Niektórzy jeszcze nie wiedzą że jestem w ciąży a ty za moment połowa pyknie.
Kompletujecie już wyprawki?

Ok, dzieki to kupie na początek z apteki i jak bedzie ok to tez zamówie większość pojemność.

Ja kupuję na allegro 750 ml z dostawą koło 75zł i myślę że do końca ciąży starczy. W aptece kupiłam dwa razy ale tam mają małe ilości 100 ml koszt koło 12 zł warto raz kupić na spróbowanie czy będzie pasował. Ja brałam w doz po zamówieniu bo nie mają na stałe i nazywał się olejek ze słodkich migdałów.

Hej. Ja uzywam bio oil ale ciezko cos powiedziec poki co- jest dosc tłusty i potrzeba troche czasu zanim sie wchlonie. Jak juz kupilam to uzywam:p w pierwszej ciazy uzywałam jakiegos balsamu na rostepy dla ciezarnych ale troche rozstepow na brzuchu mam, jakbym nie smarowala to moze bylo by gorzej? Hmm pewnie tak, moze kwestia genow itd tak czy siak natluszczać pewnie warto:)
Lala- ten olejek migdalowy to w aptece kupowalaś? Moze kupie jak mi sie ten co mam skończy:)

Dzisiaj słaby dzień nie dość, ze mnie mdli (znowu od kilku dni z rana) to jeszcze jakaś taka zasapana chodze jakbym maraton przebiegła:p

A ja używam Tołpy mum, krem wzmacniający przeciw rozstępom:) przyjazny dla kobiet w ciąży:)

Inne tematy z forum

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...