Mallorka - raj dla szosowcw ...

Piekne gory , gladkie szosy , komfortowy klimat , wyrozumiali kierowcy. Jednym slowem szosowe 7 niebo ! Chyba warto zorganizowac sobie tu wiosenny urlopik rowerowy .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mallorka - raj dla szosowcw ...

przeprowadzam się.

Pozostaje mi grać w Lotka, wygrać, kupić świetną szosę i spędzać tam czas od października do maja.

Lobo bylem dwa razy moge udzielic sporo rad i wskazowek. ja nie rzuce roweru to w 2007 tez planuje :)

Kuba z tego co pamietam to Ty rzucasz rower po każdym sezonie :)

hehe nie po kazdym nie po kazdym :) ale czas wziac ta ocje pod uwage :)

W ktorym miesiacu planujesz wyjazd i na jak dlugo ?

El Arenal kolo Palmy, w kazdym razie do jakiejs wioski pod Palmą na zachodnim wybrzezu, tam w sumie wszyscy siedza w marcu. Okres planuje ten sam czyli w 2007 bedzie to od 9 marca na dwa tygodnie. Tydzien nie ma specjalnie sensu.

Krzyżak napisał(a):

> El Arenal kolo Palmy, w kazdym razie do jakiejs wioski pod
> Palmą na zachodnim wybrzezu, tam w sumie wszyscy siedza w
> marcu. Okres planuje ten sam czyli w 2007 bedzie to od 9 marca
> na dwa tygodnie. Tydzien nie ma specjalnie sensu.

Czyli w Twoim wypadku Kuba , bedzie to oboz treningowy . Jak to wyglada pod wzgledem kosztow ? Czy zwykle jezdzicie w gorach ? Jaka jest pogoda w marcu ?
Teraz jestem na polnocy , w Alcudii . Piekne trasy na Cap Formentor i dalej na poludnie do Lluc i La Calobra . Cholera , dzisiaj rano dopadly mnie w wodzie meduzy i wygladam nieszczegolnie , a na deser po poludniu noga wypadla mi z pedala i mam pokancerowany mocno prawy piszczel . Tak zegna mnie Majorka ! Ale i tak jeszcze tu wroce , warto !

Lobo to mac tylko i wylacznie oboz treningowy! :) W tym roku zamknalem sie w kwocie 3 tys zl - koszt wycieczki, dojazd do berlina i z powrotem, oplaty za rower i wydatki na miejscu. Pogoda w tym i zeszlym roku w tym okresie byla po prostu z*******a, zero deszczu, dzien w dzien slonce a temp w przedziale 19-28 st, ale z reguly codziennie bylo powyzej 20, a wracasz tak opalony ze w potem w polsce az glupio wyjsc na ulice :) Najlepsza baza wypadowa jest wlasnie kolo Palmy, bo na polnocy masz gory a na poludniu plasko. Treningi robilismy rozne, gory, plasko, dystanse na przemian..wiadomo ze w marcu robi sie tam baze wiec nie mozna sie katowac samymi gorami, ale kilak mocnych trenigow tez bylo :) trasy o ktorych mowisz znam dobrze i sa naprawde ladne ale jeszcze sporo przed Toba do zbadania! :)

Mysle ze w przyszlym roku znajdzie sie grupka chetnych i wtedy zorganizuje sie taki wyjazd.

Mysle calkiem powaznie o takim wypadzie i wcale nie zamierzam sie katowac , tylko baza . Czy targacie wlasny sprzet ze soba czy wynajmujecie na miejscu ? Ja bylem teraz skazany na sprzet miejscowy ( Specialized ALLEZ ) i nie jest to az takie drogie ale trzeba jednak zabrac ze soba siodelko , pedaly i buty a moze i kola + mostek , nie wiem jeszcze ile biora linie za transport torby z rowerem . Mam jeszcze jedna opcje , pobyt kolo Barcelony , kuszaca bo z darmowym zakwaterowaniem , ale chyba bez gwarancji dobrej pogody . Jeszcze pogadamy , to dosyc obszerny temat .

LOBO napisał(a):

> kolo Barcelony , kuszaca bo z darmowym zakwaterowaniem , ale
> chyba bez gwarancji dobrej pogody .

Bez gwarancji? Przecież tam nigdy nie pada! :D

oczywiscie ze kazdy ma swoj rower! nie wyobrazam sobie jezdzic na innym :) transport roweru liniami Condor kosztuje 50 euro w dwie strony. tymi liniami lecialem dwa razy z rzedu.

puki nie pospadały...

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...