Malowanie kasku

Jak w temacie. Czy ktos z was to robil? Wiecie moze kto by to dobrze zrobil? Czy mozna samemu? jaka farba? spray? Mam Swichblade i chce go przemolować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Malowanie kasku

przede wszystkim użyj googla i przeszukaj pl.rec.rowery bo temat sie parę razy przewijał. Ogólnie jeżeli masz zdolności artystyczne i wiesz jaki wzór chcesz nanieść, użyj farbek humbrola (modelarskich): pędzelki do szczegółów, aerograf do powierzchni i cieniowania. Jak to wszystko dobrze wyschnie - bezbarwny w sprayu.

Sam napewno nie narysowal bym czegos ciekawego, wiec tylko jednolity kolor, czyli najpierw farbki modelrskie - aeograf, potem bezbarwny lakier. A wczesniej? Odtlusci powierzchnie? Przetrzec papiere ściernym?

Karlos napisał(a):

> Sam napewno nie narysowal bym czegos ciekawego, wiec tylko
> jednolity kolor, czyli najpierw farbki modelrskie - aeograf,
> potem bezbarwny lakier.

jeżeli ma być to jednolita powierzchnia to TYLKO spray lub aerograf :P napisalem przecie że farbki i pędzelek to do szczegółów....

> A wczesniej? Odtlusci powierzchnie?
> Przetrzec papiere ściernym?

wystarczy odtluścić, ale czymś nie żrącym bo powłoczka kasku może zostać uszkodzona. Denaturat/spirytus powinien wystarczyć.

i ostatni kłeszczon: Czy spray jakis konkretny? I jaki lakier bezbarwny?

> i ostatni kłeszczon: Czy spray jakis konkretny? I jaki lakier
> bezbarwny?

to co dostaniesz w normalnym chemicznym czy samochodowym, np. Motip. Chodzi o to byś nie kombinował z mega rozpuszczalnikami i acetonami ;P

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...